Wow vanilla - gracze

Jestem nowy, jak napisać do gildii w alliance ?

W grze kliknij O i wejdź w zakładkę who (lub wpisz /who). W ramce wpisujesz nazwę gildii lub jej część i wyskakują osoby online z gildii. Piszesz do jednej z nich o zaproszenie i to wszystko ;)

Większość wymięknie jak zobaczy, że ten serwer nie ma żądnych uproszczeń jak dzisiejszy wow. Ciekawe ile jest prawdy z tego, że gra tutaj tam wiele osób.

No niestety to prawda. To już nie to pokolenie graczy albo za bardzo przyzwyczaili się do uproszczeń. Tutaj trzeba dużo z siebie dać i mieć cierpliwość, ale za to wszystko o wiele lepiej smakuje i daje więcej satysfakcji niż gdy dostajemy wszystko szybko, łatwo i bez wysiłku. Dodatkowo te dawne wersje wowa mają jeszcze jakiś social, trzeba się komunikować i gra "żyje". Co do online wystarczy na forum serwera sobie sprawdzić, jest temat gdzie co chyba tydzień czy kilka dni jest wrzucany raport z ilością online na serwerze po obu frakcjach, oraz ilości danych klas etc.

Można prosić o linka? Tęsknie za vanillia.

Mógłbym prosić o linka, ponieważ widzę że jest kilka takich serwerów typu vanilla. I jakby jeszcze mozna było dostać info po jakiej frakcji gracie :).

Podeśle ktos linka?

Będzie ktoś w stanie wysłać namiar na PW ?

można prosić o namiar na jakąś gildie w hordzie?? zacząłem gre orkiem shamanem nick:Madirius

Wcześniej kilka razy były podawane gildie.

W Alliance: Regnum Poloniae
W Hordzie: Amelinium

Wyszukać na who i napisać do kogoś o inv.

Na pierwszej stronie poleciało info jak można znaleźć serwer bez pytania i wspomniałem też o podanych gildiach. Temat będę starał się trzymać w miarę aktualny, ażeby każdy nowy gracz miał łatwy dostęp do informacji o samym serwerze i o gildiach na nim.

Sam prawdopodobnie niedługo będę robił drugie podejście, gdyż przy pierwszym wymiękłem po 30 poziomie

Niestety, jak to w vanilla, są klasy równe i równiejsze. Dlatego czekam z niecierpliwością na tbc.

Niestety, jak to w vanilla, są klasy równe i równiejsze. Dlatego czekam z niecierpliwością na tbc.

Każda wersja ma swoje plusy i minusy niestety ;d Sam nie gram klasą, którą początkowo chciałem, ale liczy się gra i cały content. TBC dla mnie to też taka jakby lepsza wersja Vanilli (usprawniona i bardziej zbalansowana a jednocześnie nie tak zmieniona na gorsze jak powoli stawał się Wotlk czy już cata). Dodatkowo motywuje mnie to, że to co wbiję na tym serwerze będę mógł przenieść w przyszłości na serwer tbc gdy już go otworzą.

Sam prawdopodobnie niedługo będę robił drugie podejście, gdyż przy pierwszym wymiękłem po 30 poziomie

Też robiłem przerwę koło ~28, ale tu w dużej mierze chyba wpływ miało ogromne zaludnienie i irytacja przy każdym queście bo dużo ludzi, bo wyczyszczone itd. Teraz co prawda jest jeszcze więcej ludzi.. ale za to nie ma problemu aby robić cały czas instancje, łatwo złożyć grupę. Na vanilii trzeba mieć zajawkę, motywację (np. poznać całe lore lub przejść cały content pve) i przetrwać początek a wtedy jest już dobrze. Warto znaleźć gildię i szykować się już na grę pvp/pve, mieć jakiś cel. W międzyczasie można pyknąć jakieś bg czy world pvp co daje kolejny zastrzyk i gra do 60 nie opiera się tylko na robieniu questów czy przechodzeniu inst co wbrew pozorom czasem też potrafi być ciekawe. Przez 8 lat grania pierwszy raz spotykam się z takim serwerem, jak otworzą tbc to żyć nie umierać, zostaję tam aż do końca :)

Ja już robię chyba czwarte podejście. Za każdym razem wymiękałem przy 10-11 poziomie. A mam do was pytanie. Jakich addonów używacie?

8-15 imo to najgorszy przedział. Od 18-20 już jest luz. Najlepiej się nie śpieszyć, robić sobie prefesje, eksplorować czy tam cokolwiek innego.

Na vanilli niestety sporo addonów nie działa, gryzą się pomiędzy sobą, sypią errorami itd. Na forum serwera są specjalne paczki, polecam poszukać.
Ja używam Cartographera do mapy, Omnicc do cd, Questie do q (sypie errorami jego zamiennik Rapid Quest Pack), Atlasloot, Natur EnemyCastBar, Automate. Z innymi nie chce mi się bawić bo ciągle coś psują i potem nie wiem przez który addon coś nie działa.

Cześć

Może ktoś podać link na PW? Chętnie bym zagrał ;D

Mam pytanie odnośnie gildii. Jest jakaś polska która progresuje end game?

Poproszę kogoś o link do strony serwera na pw :)

Poproszę kogoś o link do strony serwera na pw
wystarczy wejść w google i wpisać wow vanila, pierwszy wynik to nasz serwer.

Czytać 1 post. Zaczyna się na N.

Wkleję tutaj. Blizzard odpowiada na Nostalriusa.
http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/20743584206#1

Prosze o linka na pw

Prosze o linka na pw

Serwera już nie ma. Wyżej wstawiłem linka do odpowiedzi Blizzard na jego temat.

Czy jest szansa ze zostanie ponownie uruchomiony? Może blizzard odpali starszą wersje Wowa ? Jak myślisz?