Witam. Grałem w obie te gry, uważam że obie są świetne. Nie chce żeby ktoś twierdził że jakaś gra jest jest lepsza bo jest bardziej popularna itp. Oceniamy GRĘ! A nie to co się dzieje "za zewnątrz". Ja uważam że WoW jest lepszy, ale to chyba tylko dla tego że mam sentyment dla warafta.
WoW vs Lineage II
Elo moim zdaniem jest lepszy wow a co do wowa mam problem z quest helperem wyskakuje mi bład .type"qh error mozecie pomoc z gory dzieki
i tak oto powstala ankieta o kant d... roztrzaskać , 3/4 stronki to wow-ofile wiec rownie dobrze mogleś sie spytać która gra jest lepsza i dlaczegp wow........
Problem polega na tym ze fani L2 beda glosowac za L2. A WoWa za WoWem. Powod prosty: dlugi czas gry, sentyment itp. Czasem nawet nie zwiazane z prawda. Ja tez myslalem ooo L2 jest da best i nic go nie przebije. Ale udalo sie przekonac mnie do WoWa i zaczelem grac na offie... a ze mialem 6 miechow za free to kozystalem... I tu bylo mile zaskoczenie. Obie gry maja MASE zalet ktore bija na glowe darmowe MMO. Ale WoW ma jedna wiecej... nacznie ciekawsze questy. Texty typu grafika mnie nie ruszaja... ludzie piepsza ze cukierkowa... tyle gdzie tam jest cukierkowa grafika? Ja osobiscie odrazu gralem na MAX detal moze dla tego nie widzialem cukierkowych pixeli.
po 10 minutach rozmyslac i skreceniu lola oddaje glos na WOW
Zgadzam się z brodą. Ta ankieta nie ma sensu. Ja np. zagłosowałem na L2, chyba nie muszę tłumaczyć - bo ją wolę. Ale dobra, strzelę porównanie.
Grafika - na nią nie powinno sie zwracać uwagi, ale jednak w L2 jest lepiej, a do tego mamy sporo opcji dodatkowych (bloomy, HDRy)
Klimat - tu każdy woli co innego to nie komentuję
Questy - niby głos w stronę WoWa, jednak jeżeli w L2 już jest jakiś 'potrzebny' quest ala na peta, to jest zrobiony bardzo fajnie i pomysłowo.
PvP - najważniejsze w L2 jest PvP, więc nie ma co gadać, przebija WoWa.
Exping - czasem w L2 może przynudzać, w WoWie za to expingu prawie w ogólne nie ma, bo xp się zbija na questach.
Możliwości - tu WoW wymięka przy tym co można robić w L2, czyli łowić, siać ziarna w potworach, karmić je by dawały lepszy drop, do tego na Fantasy Island mamy szachy i wiele innych rozrywek, jest nawet "fun dungeon", ale nie wiem na czym polega.
Coś mam jeszcze napisać? Ps. temat aż się prosi o flame
Nie ma takiego słowa które by opisało te 2 gry i jednocześnie pogodziło wszystkich graczy. To sprawa gustu i nie można powiedzieć że coś jest lepsze, bo obie gry są świetne i opinie typu "wow wymiata l2 dołem" zachowajcie dla siebie. Nie grałem w Lineaga ale wiem że gra jest świetna i robi konkurencje dla wowa pod wieloma względami.
W WoW-a grałem na oficjalu 8 miechów 70 level tauren shaman i 52 undead rouge, grał bym pewnie dalej ale kiedy mi się pri-paid skończył i zassałem 2Moons wiedziałem już od początku że będzie mi się lepiej grało i tak rzuciłem to. Ale powiem jeszcze że zanim 2M zassałem przechodziłem jeszcze przez Metina2 beznadziejna gra, Last Chaos to samo, Lineage 2 wszystko było za***iście puki nie dowiedziałem się o 2Moons i nie zobaczyłem filmików i opisu gry.
No cóż, to prawda że ktoś mógłby powiedzieć "L2 górą" a w WoWa nie grał. Ale są też przecież ludzie którzy grali w obie te gry i grają w tą co jest dla nich lepsza
NO i ku pokrzepieniu serc wow prowadzi , forum sie cieszy , jest ogolnie pro. Szkoda ze większosc osob grała w jedną z tych gier tylko i oczywiscie osoby grające w globale obu gier i moga porównać są w mniejszosci. Chwalmy pana! Wow jest wielki etc etc
e WEZCIE pomozcie mam problem z quest helperem moze mi ktos pomoc !! mam bład qh error CO mam zrobic !!
Tak po za tym nie wiem czy większości z was robi to różnice ale w obydwu grach mamy otwarty świat co mnie np. przyciąga do gry.. Requiem czy 2 Moons i pewnie wiele innych na pozór ciekawych darmówek podzielonych na mapki czy minimapki co osłabia grywalność..
Przynajmniej w moim przypadku.
PvP - najważniejsze w L2 jest PvP, więc nie ma co gadać, przebija WoWa.
Nie zgodze sie z tym PvP nie jest akurat mocna strona L2. Sa klasy own(glad, necro, Dystro) i sa klasy own ale dopierona full buffach(archer, dagger) i sa klasy ktore jada wszystkie inne na Olimpiadzie(bufferzy jak PP i warrior jak Warlord) kwestia samej sytuacji. Wiec i brak balansu. Za to Siege na ktorym KAZDA klasa ma swoja ogromna wartosc powoduje ze w tym przypadku WoW zanika.
Natomiast w WoW gdzie sa battle graundy moge powiedziec ze nastawiony jest na PvP. Wezmy takiego rogala z palladynem. Niby rogal ktory idzie w daggery nie ma szans z palladynem.. ale za to dobrze se radzi. Ale za to gnieciekazdego ktory moze ubrac tylko lether armor. Za to jak idzie w mace to palladyn ma prawo pasc.. ale gozej se potem radzi z Magami itp.
Kwestia talentow i tego co uwazamy za sluszne. W L2 nie masz takiego wyboru... niby taknowi mozesz dac axe zamiast sworda... ale wtedy nie dosc ze ma juz maly P. Atk. to jego critical jest na 50...
NO i ku pokrzepieniu serc wow prowadzi , forum sie cieszy , jest ogolnie pro. Szkoda ze większosc osob grała w jedną z tych gier tylko i oczywiscie osoby grające w globale obu gier i moga porównać są w mniejszosci. Chwalmy pana! Wow jest wielki etc etc
Na szczescie ja naleze do mniejszosci w obie mam konta na globach.. i w obu za free
WoW Rządzi, L2 przegrało
I tak jest na całym świecie, WoW jest PANEEEEEM
L2 to crap
WoW Rządzi, L2 przegrało I tak jest na całym świecie, WoW jest PANEEEEEM L2 to crap
Mam nadzieje że grałeś w l2 skoro tak twierdzisz?
Moim zdaniem jest lepszy WoW ale nigdy w nią nie grałem ale słyszałem od znajomych trochę o niej i po screenach. Wydaje mi się, że WoW jest najlepszą grą MMORPG 3D
WoW Rządzi, L2 przegrało I tak jest na całym świecie, WoW jest PANEEEEEM L2 to crap Mam nadzieje że grałeś w l2 skoro tak twierdzisz?
Pewno że nie, w końcu to jest "znaffca". @up to samo, wypowiada się, a nie grał w żaden z tytułów, pewnie nawet nie wie co to L2.
Spawn, już ci mówiłem że masz info sprzed kilku lat, już mówiłem że teraz jest wszystko inaczej, ale ty nie, dalej herezje powtarzasz 8-)
Zagłosowałem na L2 bo w Wow nie grałem..... myśle że obie gry są dobre i na wysokim poziomie....
WoW Rządzi, L2 przegrało I tak jest na całym świecie, WoW jest PANEEEEEM L2 to crap
zaal. Nie ma jak wypowiedz 10-cio latka. Boze ale mam ochote mu pojechac po calosci za glupote.
Moim zdaniem jest lepszy WoW ale nigdy w nią nie grałem ale słyszałem od znajomych trochę o niej i po screenach. Wydaje mi się, że WoW jest najlepszą grą MMORPG 3D
a jak kolega ci kaze skoczyc z mostu.... tez to zrobisz?
LUDZIE wypowiadajcie dopiero wtedy jak graliscie w oba tytuly..
@Kozak... 2 dni temu weszlem na swojego glada bo ludzie pisali ze jakas wojna klanowa... wchodze bufflem sie i wbieglem w tlum(tez byli na buffach) za nim padlem pojechalem 5 gosci... I WSZYSCY(znaczy ja na bank na 85 ) bylismy na 80+ i w S grade(nie wiem czy oni w shadow)... faktycznie L2 jest dobre na PvP yyy przepraszam mass PvP
gdzie ja sam ich 5
dodatkowo powiem ze to bylo 2 daggerow 1 tank, BD, i mag czarnych elfow
W WoW-a gra około 10 mln ludzi a w L2 gra znacznie mniej
L2 nie jest brany pod uwagę.
Mam Was w poważaniu, czytaj we d*pie, mam prawo wyrazić własne zdanie i tyle.
Kozak, pewnie na 100% nie grałeś w WoW-a na globalu, więc NIE MÓW JAKI WOW JEST!!!!
Ja grałem w L2 a globcu jakiś miech, kumpel mnie zachęcił i żałuję, nuda i pożoga.
Po prostu boli Was '' znaffców '', że WoW jest LEPSZY, POPULARNIEJSZY, MA ZNACZNIE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY, tylę ;-)
Już się tak nie bulwersujcie, bo Wam szanowni Panowie żyłka pęknie ;-)
Peace.
Ost.
W WoW-a gra około 10 mln ludzi a w L2 gra znacznie mniej
Połowa kont na banie, do tego to jest pierwsze MMO, i grają w to amerykanie - im każde gówno wciśniesz.
Mam Was w poważaniu, czytaj we d*pie, mam prawo wyrazić własne zdanie i tyle.
Taa, tylko to zdanie ma tyle sensu co Kilimandżaro na moim parapecie.
Ja grałem w L2 a globcu jakiś miech, kumpel mnie zachęcił i żałuję, nuda i pożoga.
Widać nie umiesz po angielsku. Tam jest coś takiego jak Newbie Helper, i on pomaga początkującym - pewno nawet nie wiesz co to SoulShot
Po prostu boli Was '' znaffców '', że WoW jest LEPSZY, POPULARNIEJSZY, MA ZNACZNIE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY, tylę ;-)
WoW jest słabszy, ma w sumie mniej graczy aktywnych, więc żaden z argumentów nie trafia.
Już się tak nie bulwersujcie, bo Wam szanowni Panowie żyłka pęknie ;-)
Jak czytam takie wypociny, to seryjnie żyłki pękają seriami.