WoW vs Lineage II

Omg, widzę że tu jakaś wojna jest :P

Hmmmm, nie grałem w L2 dość długo, więc nie powiem która gra lepsza...

Lecz, obecnie gram w WoW, dlatego dam na niego głos. Nie mam nic do L2, ale grałem w tą grę krótko.. Może kiedyś zagram dłużej, ale z tego co wiem gra jest dobra, lecz nie wiem czy lepsza czy gorsza od WoW.

I Panowie przestańcie się tak kłócić, bo nie ma o co :P

Pozdro all.

Zagłosowałem na L2 bo w Wow nie grałem..... myśle że obie gry są dobre i na wysokim poziomie....

W tej ankiecie nie chodzi o to w jaką grę grałeś, ale która gra jest lepsza. Nie grałeś w jedną z tych gier więc nie głosuj... :shock:

W WoW-a gra około 10 mln ludzi a w L2 gra znacznie mniej Połowa kont na banie, do tego to jest pierwsze MMO, i grają w to amerykanie - im każde gówno wciśniesz.

chyba nawet 11 mln i sa to konta AKTYWNE, bo jakby liczyc z nieaktywnymi i tymi na banie, to wyszloby trochu wiecej. teraz ta liczba pewnie sie zwiekszy. wychodzi nowy dodatek, bedzie boom marketingowy no i ludzie, ktorzy wczensiej nie mieli okazji WoW'a kupic, zrobia to, a liczba znowu wzronie. w wyborze lepszej gry nie ma sensu sie wypowiadac po ilosci graczy, ktorzy w dana produkcje graja. kupa ludzi slucha dody, co nie znaczy, ze robi ona dobra muzyke.

Znawca napisał/a:Ja grałem w L2 a globcu jakiś miech, kumpel mnie zachęcił i żałuję, nuda i pożoga. Widać nie umiesz po angielsku. Tam jest coś takiego jak Newbie Helper, i on pomaga początkującym - pewno nawet nie wiesz co to SoulShot

a skad wniosek, ze nie zna jezyka angielskiego? skad wiesz, ze nie uzywal tego "newbie helper"?? i jak z tego zdania wycagles to, ze on nie wie co to soulshot. nie twierdze, ze wie, ale zauwaz, ze nie mozesz wyciagac takich wnioskow. nie bronie znawcy, bo jego post byl debilny i obrazliwy, ale tez nie mozesz sie do tego poziomu znizac i brac jakis info z kosmosu. zarzycasz mu brak znajomosci gry, a sam przy ocenie WoW'a wykazales sie rowniez brakiem wiedzy. jak zreszta sam przyznales, nie dobiles wysokiego lvl i grales na priv.

Znawca napisał/a:Po prostu boli Was '' znaffców '', że WoW jest LEPSZY, POPULARNIEJSZY, MA ZNACZNIE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY, tylę WoW jest słabszy, ma w sumie mniej graczy aktywnych, więc żaden z argumentów nie trafia.

???

ja zaglosowalem na WoW'a, ale chyba jednak od glosu powinienem sie wstrzymac. dlatego, ze w WoW gralem na globalu, a w l2 tylko na priv, czyli w zasadzie gry nie poznalem. pomijam fakt, ze malo gralem i w to i w to...(nie wciaglo mnie:/), wiec w ankiecie mozecie brac od uwage -1 glos dla wow...zreszta to i tak przeciez nie jest wazne:P

W WoW-a gra około 10 mln ludzi a w L2 gra znacznie mniej L2 nie jest brany pod uwagę. Mam Was w poważaniu, czytaj we d*pie, mam prawo wyrazić własne zdanie i tyle. Kozak, pewnie na 100% nie grałeś w WoW-a na globalu, więc NIE MÓW JAKI WOW JEST!!!!Ja grałem w L2 a globcu jakiś miech, kumpel mnie zachęcił i żałuję, nuda i pożoga.Po prostu boli Was '' znaffców '', że WoW jest LEPSZY, POPULARNIEJSZY, MA ZNACZNIE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY, tylę ;-) Już się tak nie bulwersujcie, bo Wam szanowni Panowie żyłka pęknie ;-) Peace.

1. Jak mowilem WoW jest lepszy to moje zdanie. Tylko ze ja to poparlem paroma agrumentami a nie slodkim piepszeniem "ooo WoW jest lepszy bo tak jest u ch*j" wiec jak nie masz jakis racjonalnych argumentow na ch*j spamujesz?

2. Gowno wiesz o L2 o ile wogole grales na offie w L2 i o ile wogole grales w WoW na offie.

3. szanuj innych bo piepszac ze masz ich w d*pie.... stwierdzasz ze twoja d*pa jest pojemna... czyli co juz gasnice se tam ladujesz?

W L2 nie podoba mi się sztywność ruchu postaci, monotonny a wręcz wskazany grind,

i wiele innych.. Za to brawa za udaną gospodarke i ekonomie gry i przecież to było jedna z mmo 3d od których wielu zaczynało..

Ach te wspomnienia, lecz mimo uaktualnień w l2 silnika gry nie zmienią...

Takie porównanie, samochód roku 2003 - Fiat Panda... Jak to możliwe :?:

a tak że w ocenie porównuje się cene produktu..

Gdyby porównać tak wszystkie aspekty to pewnie PW byłoby i na ciekawym miejscu..

AoC - ponad 30 giga po instalacji, pinkna grafika i bardzo rozwinięta gra, a tu nagle obrót o 180 stopni i Lineage [Lineage 1], gdzie dalej są severy i ludzie za to płacą jak za Wow'a.

Dlaczego :?:

Znowu porównanie do samochodów klasyczne ''Porshe 911 '' ponoć bardzo nie wygodny samochód, drogi w eksploatacji a jednak marzenie wielu z nas, dzieło dla koneserów..

Jeśli rozumiecie o co mi chodziło to wnioski pozostawiam do waszych przemyśleń,

bo są ludzie co będą uważać wowa za lepszą grę a jednak będą grać w L2 i na odwrót..

Czemu mówicie że żeby móc oceniać grę trzeba grać na globalnym? Ja w obie te gry grałem na privach ;/

Gruby to wybacz ale w g.... grałeś to tak jakbys dostal demo gry a potem z niej pisal recenzje .Najsmieszniejsze jest to ze tak naprawde obie te gry są skierowane do innych typow uzytkowników.

Czemu mówicie że żeby móc oceniać grę trzeba grać na globalnym? Ja w obie te gry grałem na privach ;/

Prywatne servery jest to namiastka tego co mozna miec na globalnych serverach...

Porównanie obu gier (nie moje) - http://pl.youtube.com/watch?v=qNPhQJMZWGo

Porównanie klas (również nie moje) - http://pl.youtube.com/watch?v=t4tDtKrIIfM

L2 FTW! Najlepszy mmo i nic go nie pobije :D

Teraz pewnie fanboye wowa mnie zjadą ale co tam ;**

I żeby nie było grałem DUŻO w obie gry - "lecz ideał jest tylko jeden"

głos na [Liniiedż Tuu]

PS. nie chce mi się pisać powodów bo są oczywiste i zostały już wymienione :)

tak naprawde obie te gry są skierowane do innych typow uzytkowników.

Podobno w L2 mają wysyłać na USA specjalne wersje produktu z bardziej bajkową grafiką :D

Ja dałem głos na WoW-a bo bardzo lubię to gre ale Lineage2 też złe nie jest(obie gry są super)

Głosuję na wowa. Jak by co grałem też w lineage'a II. Nie wybrałem jej jednak gdyż w wowie nie ma nuudnego, bezmyślnego grindu. Jest tam cała masa questów. W lineage'u nawet nie wiem czy się opłaca robić Q. Najczęściej wszyscy grindują jak boty :/. No i w wowie każda klasa ma więcej możliwości niż klasy w lineage. W L2 zazwyczaj postacie rożnią się tylko eq, a w wowie można ustawić sobie unikalny build talentów. No i w Wowie życie zaczyna się od max lvl'u, a w L2 zazwyczaj się kończy(nie mówię, że nie ma się zupełnie nic do roboty).

W L2 zazwyczaj postacie rożnią się tylko eq

Błąd, błąd... ja nie widzę w L2 żadnej klasy takiej samej jak inna... nawet po długim namyśle - każda jest inna.

No i w Wowie życie zaczyna się od max lvl'u, a w L2 zazwyczaj się kończy(nie mówię, że nie ma się zupełnie nic do roboty).

W piękny sposób pokazałeś że nie wiesz o czym mówisz. Dopiero od wbicia 80 lv zaczyna się zabawa, bo trzeba po pierwsze bić 85 lv co łatwe nie jest, do tego dochodzi zdobywanie EQ S80 które jest po prostu niedostępne bez dobrego PT, czyli w przeciwieństwie do WoWa po maksymalnym levelu wciąż bijemy potworki. Oczywiście PvP też jest, i to bardzo dobre, równie dobre jak w WoWie, a jeżeli liczyć Siege to lepsze w L2.

Jeżeli ktoś chce pograć w L2 to moja skrzynka PW stoi otworem, każdego gładko wprowadzę w świat najlepszego płatnego MMO. Polecam szczególnie tym co sami rady nie dali.

NO WOW JEST O 100% LEPSZY SAM W NIEGO GRAM KUZYM MI POLECIŁ I NAPRAWDE ZARABISCIE SIE GRA :D D :))

Pkt a) wylącz caps lock Noobie , pkt B) poznaj obie gry pkt c) dorosnij i poznaj mmo a nie graj na privach jak przystalo na 11 latka ( 17 w profilu sobie wsadz głeboko) Noob projekt dla niektórych soon zaloze strone www.nooby.prv.pl niektórzy sie załapią

ps. Mój pies czasem wpierdala gówna , poleca mi bo mu smakują ale musze przez to zostac gównojadem? Z powazaniem dla smiesznych

broda, spokojnie, to tylko dziwny (z braku lepszego slowa) post.

Broda ma racje gosc jebnol poprostu spama i nic wiecej.

PS: broda bij go :)

Mam głupie pytanie a właściwie prośbe 10 powodów dla których wow jest leszpy od L2 , jesli wiekszosci nie obale , przyznam że sie myle. Czekam na odważnego

Mam głupie pytanie a właściwie prośbe 10 powodów dla których wow jest leszpy od L2 , jesli wiekszosci nie obale , przyznam że sie myle. Czekam na odważnego

10 ci nie znajde :) moze pare :)

Ale ty znajdz mi 10 powodow dla czego L2 zgniata WoWa :)

To jest naprawde ciezkie zadanie :)

Wszystko to kwestia gustow... nic nie poradzisz :)

Dobra Spawn nie bedzie pięć , jeśli przynajmniwej 3 nieobale przyznam ze sie nieznam i wow jest Bogiem mmo :)