Wrażenia z DragonProphet

Hejka,

Ogolnie dobra gra lecz d*py nie urywa.

Gram magiem i jest strasznie latwo wg mnie ale to zapewne do czasu.

AOE maguska pozwalaja na swietny grind solo co mi sie podoba strasznie mimo slabego armoru :)

Jak na razie gra zacheca niz odrzuca i mam nadzieje ze nic sie nie zmieni... No procz optymalizacji hehe mam 2 kompy i gram i na tym ( 2x 2,93GHz,4GBram,GF9500gt1GB ) i na tym ( info w sygnaturze ). Na tym pierwszym oczywiscie slabo chodzi przez ta optymalizacje ale da sie grac.

Ktos kiedys wspominal ze DP ma lepsza grafike niz TERA... Powiem krotko... Gowno prawda :) DP wyjatkowo slabo sie prezentuje wizualnie a gram na max detalach w hd wiec wiem co pisze. ale to nie jest przeszkoda wlk bo muzyka stoi na przyzwoitym poziomie a questy nie nudza az tak bardzo a instancje z bossami daja duzego FUNa.

A wy? Co sadzicie po pierwszych minutach, godzinach gry ?

Komentujcie.

Pozdrawiam :)

Pograłem kilka godzin ok 4-5h i szczerze powiem gra d*p.. nie urywa jest tak średnią i obojętną grą że czasem nawet odstrasza. Moje wrażenie są niestety bardzo negatywne co do tego tytułu oprawa graficzna słaba, system walki średnia, jedyne co mi się podoba to wygląd smoków i nic więcej. Z przykrością muszę stwierdzić że gra po pierwszych wrażeniach dostaje ode mnie 4/10.

Hmm za to klimat sredniowieczny jest na + :)

Zawsze sie doszukamy jakis minusow ale tez szukajmy plusów :)

Fakt smoczki sa git zwlaszcza te latajace ^^ strasznie ulatwiaja przemieszczanie

Siemanko,

Ja dopiero instaluje grę i za chwilę wejdę w świat DP. Po wszystkich filmach jakie widziałem na portalu oraz YT gra zrobiła na mnie duże wrażenie, ale jak wiadomo nie ocenia się książki po okładce. Niemniej jednak myślę, że się nie zawiodę (chociaż to co przeczytałem wyżej trochę mnie zaniepokoiło).

Jak zagram to zdam swoją relację, a teraz chciałbym się dowiedzieć: Ranger, Oracle, Sorcerer, którą klasą będzie lepszy fun ?

mi magus przypadl do gustu ale podobno duzy fun jest z rangera.

Duży fun to jest z gwardiana aggrujac z 20 mobkow :P wtedy pytanie zbijesz wszystkie naraz czy padniesz przez stuny :D kwestia szczęścia i ogarnięcia. Sam system walki b.satysfakcjonujący(przy jedny mobku nudny przy wielu to juz inna bajka :) )

i jak? co tu taka cisza? ktoś już wygrał?

Pewnie nikt już nie gra. Prawda jest taka, że ta gra nie wnosi niczego nowego, a najgorsze jest to, że przez swoją głupotę straciłem 130 zł na Founder's Packa. Ostatnio mnie nie było na forum bo skupiłem się na grindzie wbiłem 53 lvl i prawdopodobnie sellne konto na allegro za ~70 zł (może ktoś kupi, w sumie mam prawie cały niebieski set)

O ile na CBT gra zrobila na mnie dobre wrazenie to w open becie wieje nuda... Gra to zwykla marna kopia roma w gorszym wydaniu, craft w tej grze sssie tak samo jak zbieractwo chodzi mi o planting, minining i robanie drewna gdzie surki są oddalone od siebie o 100 metrów i trzeba tak biegac... a w sumie jaki jest sens męczenia się i zbierania skoro pet za DIAMENTY wyprodukuje to 100 razy szybciej ?

Grafika i animacje są żałosne, ale to kazdy przyzna i kazdy to wie w 2013 roku gra ktora byla robiona z 10 krotnym wiekszym budzetem niz Runes of magic ma takie braki w teksturach ze szok. Animacje to patologia, wale moba to nawet obrazen nie dostaje i trace ~ 2 sekundy na kazdym mobie zeby sie obrocic do niego...

Smoki, sroki duporki to kpina - nie wiem czemu nazwali ta gre Dragons Prophet skoro fabula w ŻADNYM stopniu nie jest związana ze "smokami" bo w tej grze smoki są tylko z founder's packa reszta to nie smoki tylko żałosne jaszczuki, nosorożce i papugi.

Klasy w pvp w ogole nie sa zbalanoswane - warto przeczytac na fourm. Dla mnie ta gra wyszla o pol roku za szybko, bo zamiast wszystko poprawic to puszczaja zbugowany crap prosto z Azji.

Dla mnie 5/10 - Wbije max lvl i zobacze co dalej... jak na razie na tym 53 ani pve, ani pvp , ani co najwazniejsze INSTANCJE szalu nie robią, w sumie to są zbugowane bo żałosna jest intelignecja bossow i trashu na instancji...

Uwaga! Pewien niemiec osiągnął max lvl w 55h :) W tym wyczyscil z gildia all instancje HAHAHA

Pewnie nikt już nie gra. Prawda jest taka, że ta gra nie wnosi niczego nowego, a najgorsze jest to, że przez swoją głupotę straciłem 130 zł na Founder's Packa. Ostatnio mnie nie było na forum bo skupiłem się na grindzie wbiłem 53 lvl i prawdopodobnie sellne konto na allegro za ~70 zł (może ktoś kupi, w sumie mam prawie cały niebieski set)O ile na CBT gra zrobila na mnie dobre wrazenie to w open becie wieje nuda... Gra to zwykla marna kopia roma w gorszym wydaniu, craft w tej grze sssie tak samo jak zbieractwo chodzi mi o planting, minining i robanie drewna gdzie surki są oddalone od siebie o 100 metrów i trzeba tak biegac... a w sumie jaki jest sens męczenia się i zbierania skoro pet za DIAMENTY wyprodukuje to 100 razy szybciej ?Grafika i animacje są żałosne, ale to kazdy przyzna i kazdy to wie w 2013 roku gra ktora byla robiona z 10 krotnym wiekszym budzetem niz Runes of magic ma takie braki w teksturach ze szok. Animacje to patologia, wale moba to nawet obrazen nie dostaje i trace ~ 2 sekundy na kazdym mobie zeby sie obrocic do niego...Smoki, sroki duporki to kpina - nie wiem czemu nazwali ta gre Dragons Prophet skoro fabula w ŻADNYM stopniu nie jest związana ze "smokami" bo w tej grze smoki są tylko z founder's packa reszta to nie smoki tylko żałosne jaszczuki, nosorożce i papugi.Klasy w pvp w ogole nie sa zbalanoswane - warto przeczytac na fourm. Dla mnie ta gra wyszla o pol roku za szybko, bo zamiast wszystko poprawic to puszczaja zbugowany crap prosto z Azji.Dla mnie 5/10 - Wbije max lvl i zobacze co dalej... jak na razie na tym 53 ani pve, ani pvp , ani co najwazniejsze INSTANCJE szalu nie robią, w sumie to są zbugowane bo żałosna jest intelignecja bossow i trashu na instancji...Uwaga! Pewien niemiec osiągnął max lvl w 55h W tym wyczyscil z gildia all instancje HAHAHA

Szacunek, naprawdę

niewiele jest osób, które otwarcie przyznają się do błędu, tym bardziej, jeśli wydałeś na to realną kasę

Szacunek, naprawdęniewiele jest osób, które otwarcie przyznają się do błędu, tym bardziej, jeśli wydałeś na to realną kasę

Ale ty wiesz, ze Mysliciel trolluje i 90% to jakies wymysly podporzadkowe pod wasze iq w wysokosci 70 które powtarza od 3 miesiecy? Ta? No wiesz...

Ahh nie, jak tam guru nadal hejt na DP bo 5 fpsów w miastach? xD Czy może za dużo do ogarnieci i lepiej pograc w NWO czy PoE i naciskać 2 przyciski na zmiane?

ps. skomentuje tylko tego Niemca co jest akurat prawdą ale on wbil level na kulkach expa od calej gildii i wyczyscic wszystkie insty na easy o czym oczywiscie Mysliciel nie wspomnial zeby takie przyglupy jak ty mialy czym żyć xD Dziwne, ze newsa nie dałeś.

i jak? co tu taka cisza? ktoś już wygrał?

Większość osób siedzi na 37-47 poziomie gdzie zaczynają się schody, level cap to obecnie 60 ale gra jest robiona pod 120.

Ja osobiście 78h i 43 poziom.

PS. DP to bezapelacyjnie najładniejsze MMO ^^

vs.

TERA_ScreenShot_20120218_152146.png

Wspomne też o najlepszym systemie walki ale przeciez pajace z levele 1-10 wiedza lepiej bo w PoE bo w NWE bo w każdym gownianym casulowym mmo wszystkie skille juz byly i to caly combat xD

Choc bys milion screenow wrzucil to nie oszukasz nikogo kto do gry wejdzje. Zaczynajac gre w tere w 2012 po wejsciu do gry zrobilem wow bedac pod wrazeniem grafiki. Tutaj natomiast zrobilem wtf. Kazdy kto zechce to wejdzie do gry i oceni indywidualnie. Nie mniej jednak tera dziala mi lepiej na 5760x1080 i full detalach niz ten crap 1920x1080 i srednich, niskich lub wysokich z racjii, ze to bez roznicy. Tak na koniec dodam, ze lepsza animacje plywania maja ludziki z minecrafta lub gothica 1 nuz dp. Sorry za brak polskich znakow ale pisze z pracy. Ide po kawe i tosta. Czesc

Wysyłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk 2

Mi tera tak jak i dp chodzą tak samo płynnie bez spadku fps.

Zakończyłem dp na 30lv i przeszedłem na lepsze gry ^^ jak metin 2 i wczorajsze blade 9.

Dragon prophet jest dobra gra ale jeszcze dużo jej brakuje do tery... Jak poprawia balans postaci, animacje z bliska jak i z daleka, oraz obrażenia otrzymywane od moobow mimo ze cię nie trafili :-]

Myślę że za parę miesięcy będzie w pełni grywalna gra ,:] gra ma potencjał. Dziś 5/10.

PS. DP to bezapelacyjnie najładniejsze MMO ^^

ciekawe z której strony, po zobaczeniu wymagań, sprawdzeniu na jakim silniku gra jest robiona spodziewałem się czegoś o wiele lepszego, ale kiedy już odpaliłem DP nie mogłem zrozumieć dlaczego ta gra jest tak słaba graficznie, musisz człowieku być albo ślepy albo głupi żeby takie bzdury wypisywać, Tera czy Guild Wars 2 (aktualnie najlepsze graficznie mmo w mojej opinii) nie daje szans dla DP, nawet takie Neverwinter online które korzysta z leciwego silnika i chyba nawet nie stało przy DX10 wygląda lepiej

Co do samej gry, a bo ja wiem, miałem wrażenie że gram w ROM, ludzie mówią że taka skomplikowana ta gra a ja nie widzę gdzie ?! następny przeciętniak 2013 rok który zawiódł jak Neverwinter

i te smoki które które wyglądają jak wielki ptak z ulicy sezamkowej, mam nadzieje że potem będzie lepiej ( 28 lvl )

wskazówka dla młodszych forumowiczów

Sesame-Street-tv-12.jpg

Choc bys milion screenow wrzucil to nie oszukasz nikogo kto do gry wejdzje.

Ale co mam oszukiwać? Mogę ci wrzucić każdy lepszy screen i DP wygląda lepiej od TERy.

nawet startowka puretiia ktora jest szarawa:

Tak na koniec dodam, ze lepsza animacje plywania maja ludziki z minecrafta lub gothica 1 nuz dp.

Wow ale super xD Przyczep sie do czegos konkretnego a nie do jednej animacji.

Dragon prophet jest dobra gra ale jeszcze dużo jej brakuje do tery...

Czekam na wymienienie chociaż jednej rzeczy która jest lepsza w TERZe. Casulowość?

Jak poprawia balans postaci, animacje z bliska jak i z daleka, oraz obrażenia otrzymywane od moobow mimo ze cię nie trafili :-]

Lol wut? Jaki balans postaci? Na startowce? Animacje slabe? O_o

DP ma jedne z lepszych animacji walki obecnie. Jakie obrazenia od mobkow kiedy sie nie trafiaja? W życiu czego takiego nie spotkałem.

ciekawe z której strony, po zobaczeniu wymagań, sprawdzeniu na jakim silniku gra jest robiona spodziewałem się czegoś o wiele lepszego, ale kiedy już odpaliłem DP nie mogłem zrozumieć dlaczego ta gra jest tak słaba graficznie, musisz człowieku być albo ślepy albo głupi żeby takie bzdury wypisywać, Tera czy Guild Wars 2 (aktualnie najlepsze graficznie mmo w mojej opinii) nie daje szans dla DP, nawet takie Neverwinter online które korzysta z leciwego silnika i chyba nawet nie stało przy DX10 wygląda lepiej

Ziomuś problem polega na tym, że widziałeś strefy ktore maja z 3 lata czyli pewne Bakre i Satume - tak tam grafika jest obrzydliwa ale wyjdz do Puretii, Laedis czy najpiękniejsze Wynnydii to zmienisz zdanie co do grafiki.

Tam nie ma porownania i DP wyglada swietnie a do tego klimatycznie.

Co do samej gry, a bo ja wiem, miałem wrażenie że gram w ROM, ludzie mówią że taka skomplikowana ta gra a ja nie widzę gdzie ?! następny przeciętniak 2013 rok który zawiódł jak Neverwinter

Dobij do end to zoabczysz jak skomlikowania, pewnie i tak juz spieprzyles staty, mastery itd. i bedziesz musial je resetować a na 35 levelu zatrzymasz sie i nie bedziesz wiedzial co robic.

DP jest duzo bardziej skomplikowane od RoM.

i te smoki które które wyglądają jak wielki ptak z ulicy sezamkowej, mam nadzieje że potem będzie lepiej ( 28 lvl )

Naprawdę mysliscie ze wrzucenie wszedzie epickich smokow mialoby sens? Nie... Dlatego na startowkach smoki wygladaja jak kuraki. Złap sobie rare smoki to bedziesz mial wygladajce porzadnie. Nie namęczyłeś sie = latasz na kuraku.

screen Gehenny.

umbral_glare_by_aika_sensei-d663uhj.jpg

Odpal dp na full detalach HD ze wszystkimi bajerami najpierw najlepiej z dx10 lub dx11.

A potem mów ze grafika jest najlepsza na świecie :] podobno grasz na średnich przy niskiej rozdzielczości... Nie mam czasu na rozpisywanie się dlaczego tera jest lepsza niż dp bo pracuje. Może wieczorem poruszę temat.

Edit. Zauważ ze jak moobki są daleko to klatkuja i zachowują się nie naturalnie, zaś w pve widać wszystko jak czarno na białym, gdy mooby atakują często widać ze nie trafia lub stoi dalej a tobie i tak HP spada... Nie zauważyłeś tego bo masz spadki fps i lagi :-P juz parę osób o tym pisało.

Odpal dp na full detalach HD ze wszystkimi bajerami najpierw najlepiej z dx10 lub dx11.A potem mów ze grafika jest najlepsza na świecie :] podobno grasz na średnich przy niskiej rozdzielczości... Nie mam czasu na rozpisywanie się dlaczego tera jest lepsza niż dp bo pracuje. Może wieczorem poruszę temat.

Gram na high tutaj i grałem w TERE.

TERA to pare świecących tekstur i brak detali czym wyróżnia się DP. Wyjdz do Wynnydii to pogadamy bo tak to nie ma sensu skoro nie widziales tego co ja.

Nie mam czasu na rozpisywanie się dlaczego tera jest lepsza niż dp bo pracuje. Może wieczorem poruszę temat.

Rozpisywanie? Cały content TERy to 3 zdania. Ale czekam...

gdy mooby atakują często widać ze nie trafia lub stoi dalej a tobie i tak HP spada... Nie zauważyłeś tego bo masz spadki fps i lagi :-P

Hmm na guardianie przez 70% czasu kiteuje mobki biegajac w kołko i nie zdarzyło mi się, żeby dostał losowe obrazenia.

Jesteś fanboyem DP wiec rozmowa jest bezcelowa :]

Poczekam do popołudnia.

Jesteś fanboyem DP wiec rozmowa jest bezcelowa :]Poczekam do popołudnia.

haha bardziej debilnego tekstu nie dałeś rady wymyślić? Standard na tym forum gdzie średnia wieku to 13 lat... Argumentum ad personam.

Jakim fanboyem? Bo mam argumenty na to co pisze w przeciwieństwie do ciebie i wększosci tutaj?

Jesteś nie miły to ok, piszesz debilne posty o jakimś balasie klas o ktorym nie masz pojecia (a o czym ty masz tutaj?), to samo o TERA - żadnych dowodów tylko DEBILNE POSTY nie wnoszące nic! Ja dostarczam wam filmy, screeny i opinie wzięte z doświadczenia a wy posty oparte na niewiedzy i jakimś bełkocie.

Prawda jest taka że 90% z was to ludzie którzy zostali powyciagani z jakiś LoLów czy innych grindówek opierających się na naciskaniu 2 przycisków i nie macie podstawowego pojęcia o MMO.

Ba wy nawet nie lubicie MMO tak jak guru, co jest jego ulubioną grą? CS, Diablo3, PoE, chwalił sobie też NWO... A co te gry mają wspólnego z mmo? Nic... A do tego casulowośc bije z każdej strony.

I wy probujecie mnie bez jakichkolwiek argmentów i wiedzy o mmo przekonać że jakieś TERy w której każdy quest, każdy mob, każda mapa wyglada tak samo i każda rasa niczym sie nie rozni oprcz wygladu? A może tym drętwym systemem walki kończącym się na spamowaniu 3 przycisków? No tak! Przecież wy kochacie debilne "szczelanki". A Metin... No widać z kim rozmawiam.

Twój pierwszy post na tym forum brzmiał : " jestem oficjalnym fanboyem gry dragon prophet".

Zresztą myśl jak chcesz Pisz jak chcesz rob co chcesz :] cale forum ma beke z cb a ty dalej nie odpuszczasz:]

Twój pierwszy post na tym forum brzmiał : " jestem oficjalnym fanboyem gry dragon prophet".Zresztą myśl jak chcesz Pisz jak chcesz rob co chcesz :]

Sarkazm mówi ci to coś? Ohh to nie pierwsza rzecz, której nie załapałeś.

cale forum ma beke z cb a ty dalej nie odpuszczasz:]

Oj śmiech głupców z gimnazjum... Tak bardzo się przejąłem ;_;

Argumenty prosze... Oh nie ma? AŻ SIĘ ZDZIWIŁEM!