Witam w naszym laboratorium dziś pod mikroskop bierzemy gry ,które osiągnęły miliony fanów na całym świecie.
A ich złożoność jest prostsza od przysłowiowego cepa. Przyjrzymy się czemu te oklepane jak cholera schematy
są dla nas tym czym 0,7 dla alkoholika. Wyjaśni nam to doświadczony i grający chyba we wszystkie te produkcje
użytkownik portalu ZbieramTazosy. Jest on iście zwyczajnym Polakiem w grach. Jego główne cechy to spinacz oraz oporwy gracz
we wszystkich produkcjach był ponoć "Challengerem V" ,a tekst tego osobnika po wygranej mapie to EASY GG.
Wychował się na tak znakomitej produkcji jak Metin2 ,a swoją przygodę z dzisiejszymi flagowcami zaczął od starszego brata jednego z nich
czyli CS 1.6 potem przerzucił się na League of Legends. Sam o sobie mówi na jakim lanie on nie był ,czy kogo to on nie uczył. Ponoć bez niego Pasha Biceps był by tylko Bicepsem. W Lolu ma ponoć własne przysłowie "Kogo by nie pickneli i tak go na feeduje" och przepraszam "Kogo by nie pickneli i tak to wycarruje". A na serwerze EuW mówię się nie o jakiś ocelotach czy xpeke tylko właśnie o nim. To on rozdaje karty w Diamentowych myślach.
Koniec jednak tego lania wody ,żeby było o czym pisać zadajmy mu pytanie:
Q:
Czemu pan jako gracz wybrał właśnie League of Legends czy Cs:GO ,a nie inne produkcje.
Na co zwracasz uwagę jako gracz.
A:
Oczywiście ,że przez jeden ważny element ,który gości we flagowych produkcjach.
Czyli jako prawdziwy Polak na polską wersje językową. To jest zawsze na pierwszym miejscu
przecież nie będę przepisywał tekstu z gry na translatora. Więc musi być Polska wersja językowa
inaczej jak to robi mój kandydat na prezydenta "TFU" i nazywam ją CARPIEM tak jak to teraz mówi się o tych gniotach z azji
czyli odgrzewany carp ze świąt bożonarodzeniowych z 2008r.
Musi być również polskie community ,żebym mógł z kimś pogadać o tym jakim to ja jestem pro gejmerem.
To było główne ,ale teraz czego chcą gracze z całego świata w produkcjach czyli;
Gry Rankingowe
Oczywiście chodzi mi o takie z prawdziwego zdarzenia. Gdzie są rangi czy tam dywizje i gracz pnie się po szczeblach swoje
internetowej tabeli ,żeby móc się potem tym chwalić. W grach rankingowych spinanie i wyzywanie od zer i pisanie "go play tetris" to
codzienność wielu graczy. Zdarza się też ,że dostaniesz dobrą drużynę i wygrasz.
Oczywiście musi być możliwość grania rankedów czy to solo/duo czy w pięcioosobowej drużynie.
To jest dla mnie bardzo ważne i bez tego dzisiejsze gry to słabizna.
Dlatego gry typu FPS/MOBA miażdży gry MMORPG.
Wystarczy zobaczyć ,że pierwsze gry na Twichu to CS:GO Lol czy Dota właśnie dlatego ,że dziś w grach
ludzie chcą rywalizacji w stopniu lepszym niż PVP czy Wojen Gildii gdzie wszystko zależy od EQ.

SKILL
Kocham gry gdzie trzeba uczyć się na błędach i grać niezliczone ilości razy by poznać wszystkie schematy.
To również występuje w wielu produkcjach ,ale w wielu grach zamiast tego występuje P2W albo czysty fart jak w Combat Arms.
Budowanie SKILLA to coś co kocham dlatego gram na mapach w CS:GO typu AIM/DM czy w treningowych warsztatach.
SKINY
Masz skina ,a inni nie ? Wyzywaj ich od biedy.
Skiny i zmiana wyglądu postaci to powinien być jedyny zakup za prawdziwe pieniądze w grach.
Steam Workshop pozwala na to czy dany skin stworzony przez graczy będzie w grze i twórca dostaje za to jakąś część i to jest fajne
,a nie to co w LoL'u ,ale oni pewnie boją się takiego incydentu jak to było w CS ze skinem HOWL
E-SPORT
Chcesz być na Polscie? Nic trudnego wystarczy być najlepszym w Polsce i grać na turniejach.
E-SPORT jest dla mnie czymś lepszym niż liga mistrzów w piłce. Oglądając takich Virtusów czegoś się nauczę podobnie jest
w LoL'u. Bardzo lubię obstawiać te mecze w CS:GO. Ogółem to kibicuje Polakom z roccatu czy VP pisali do mnie czy bym nie grał
z nimi na rozgrywkach LCS czy ESL'a niestety nie mam czasu. ![:D]()

Na pomocnym supporcie zakończyłbym moją odpowiedz na pana pytanie.
Jest jeszcze na moda na Survival/Zombie i produkcję niezależne ,ale ja to wszystko mam w MINECRAFCIE.
A teraz nadchodzi era gier o realistycznym średniowieczu..... taki MMORPG z Survivalem budowaniem ogromnych
społeczności i politykę ,ale i tak czekam tylko na Albion Online czekam na drugą Tibie ,ale w pierwszą część nie grałem.
Dziękuje za przeczytanie mojego skromnego artykułu ,którego pisałem jakieś półgodziny.
To mój pierwszy taki tekst więc nie spodziewajcie się wielkiego dzieła jak ta książka

ale mam nadzieje ,że nie jest najgorzej.