Wspólne granie na streamie

Hej Ludziska

:)

Większość osób tutaj mnie kojarzy takze raczej nie muszę się przedstawiać

:) W związku z przejściem gry Path of Exile w stan Open Beta - będzie się ona pojawiała na moim streamie od czasu do czasu. Z tego tez powodu chciałbym Was zaprosić dzisiaj na godzinę 22:00 gdzie będziemy własnie grać w PoE wspólnie z widzami.

Jezeli macie ochotę pograć, porozmawiać, pośmiać się i miło spędzić czas - zapraszam na strumyk

:) Będę starał się co jakiś czas zmieniać ludzi do wspólnej gry i rozmowy na TSie.

Zainteresowanych zapraszam na:

http://twitch.tv/GrabaGra

Stream oczywiście zaczyna się wcześniej, ale jezeli kogoś interesuje tylko PoE to widzimy się o 22:00

[uPDATE] Niestety w związku z tym, ze twórcy puścili patcha do gry na krótko przed samą OB i masa ludzi rzuciła się na grę - patch leci jak krew z nosa i jeszcze się nie ściągnął.

Na chwilę obecną mam 26%. Stream trwa, ale w PoE zagramy dopiero jak aktualizacja się skończy. Stream oczywiście trwa więc zapraszam

Przykład zachowania graby na podstawie obserwacji z lola.

Jest full pt w PoE - środek dunga, ale jego dziewczyna chce grać. Zgadnijcie co zrobi graba? Wyje*ie kogoś z party, żeby mogła tylko ona sobie polamić.

Sytuacja opisana przez Ciebie jest przesadzona i nieprawdziwa :) Kasia jest częścią tego streamu i kiedyś zmieniliśmy serwer w BF3 tak, zeby mogła zagrać :) Jakoś nikomu to nie przeszkadzało :) Poza tym Kasia na razie nie będzie grała w PoE :)

A w sumie moze w LoLu ktoś był kiedyś kickniety zeby zrobić slot dla Kasi, ale to było mówione z góry i kazdy wiedział, ze moze dostać kicka :)

Wiem, ze mnie nie lubisz i masz do tego prawo, ale tez nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Pozdrawiam

Nie wprowadzaj ludzi w błąd? Sam potwierdziłeś to co napisałem, więc nie wiem ocb. Chcesz się z tego wybronić czy zrobić z siebie ofiarę, że po raz kolejny na Ciebie najeżdżam? Widzom Rocka możesz takie bajki opowiadać, ale nie ludziom troszkę starszym niż 12 lat. Trolololo.

Nowy tytuł wychodzi w Open Becie więc trzeba streamować bo dostało się partnera i trzeba zarobić pieniążki. Oczywiście tak jaki QQi napisał może być jak lobby będzie pełne a twoja luba postanowi sobie, że też chce grać. Jak za dużo razy padniesz to prawdopodobnie stwierdził, że gra to wielkie gówno i pójdziesz maniaczyć w League Of Legends (nie w LoLa bo się czuje jakby jakieś dziecko wprowadziło to do użytku) lub w WarZ. Oczywiście przy mniejszej oglądalności zaprosisz Rocka (lub na odwrót) bo liczba widzów musi się zgadzać. Oczywiście każdy musi mieć wyłączony adBlock bo inaczej nic nie wpłynie na konto bankowe. Teraz tylko pracujcie na sukces partnera dla twojej dziewczyny co da wam większe zyski.

Wybacz Graba. Wspierałem cię od samego początku przy twoim streamie, nawet jak uznałeś wtedy, że już kończysz. Ale zostałeś wypromowany przez Rock'a, dał ci widzów co zapewniło ci zbyt szybki dostęp do partnera i czerpania zysków z niego. Na samą myśl oczęta zamieniły ci się w dolary.

Sytuacja którą podałem jest inna niz ta co Ty opisujesz xD Ludzie wiedzieli od początku, ze będzie potrzebny slot dla Kasi, a po prostu wbili i zajęli wszystkie miejsca :) Takze jak czegoś się nie wie to lepiej się nie wypowiadać :)

@Avitus Ty to tez jesteś moim hejterem :)

Żeby nie było odpowiem na Twoje zarzuty.

1) Stream to moja praca i jedyne źródło utrzymania. Proszę Cię - pójdź do pracy i pracuj za darmo. Zobaczymy jak Ci pójdzie :)

2) Nie mam obowiązku mówić, ze jakaś gra jest dobra / zła. To moja subiektywna ocena i mam do niej pełne prawo :)

3) Gdyby Tobie jakaś znana osoba zaproponowała współpracę, chciała z Tobą pograć czy pogadać - oczywiście byś odmówił (ironia)

4) Zeby dostać partnersto na Twitchu trzeba spełnić szereg wymogów. To nie jest tak, ze dostałem partnersto ot tak. Trzeba mieć dość sporą srednią liczbę widzów na kazdym streamie, streamowac regularnie itp itd. Oczywiscie - granie z Rockiem umozliwilo mi dostep do szerszego grona widzów, ale to jest tak - gdyby streamy byly slabe to ludzie by przyszli, zobaczyli, powiedzieli "omg ale szajs - nie ogladam" i by juz ich nie bylo. Wiec skoro widzowie mimo wszystko przychodza, to chyba te streamy nie sa takie zle :)

Poza tym na partnerstwo ciezko pracowalem prawie rok - to byly ciagle inwestycje w sprzet, internet itp itd. Poswiecalem na to sporo czasu starajac sie zrobic wszystko zeby streamy byly jak najlepsze. Tego juz jakos moi hejterzy nie widza :)

5) Adblock to sprawa osobista - o tym mowilem. Jak ktos chce mnie wspierac to wylacza adblocka. To tez dziala na korzysc widzow, bo za pieniadze organizuje konkursy z nagrodami dla publicznosci. W tym tygodniu ruszy konkurs w ktorym do wygrania beda 2x pelne wersje WarZ i pewnie jakies inne gierki :)

6) Oczywiscie chcialbym zeby i moja dziewczyna miala partnerstwo i mogla zarabiac - cos w tym zlego? Kasia ma swoje streamy, czasami zagramy razem i to jest cala praca na rzecz pozyskania dla Niej partnerstwa. Widzisz w tym cos zlego?

Ale macie poryte berety ^^ Przecież to co on zarobi przy tej liczbie widzów to wyda na grę lub kupi sobie pizze na weekend. Mało jest w Polsce streamerów z prawdziwego zdarzenia, Graba dąży w tym kierunku, chyba nie wyobrażacie sobie sportowca który podnosi ciężary i nie ma kasy na sterydy? To samo tyczy się Graby, co innego gdyby dostał sponsoring od danej firmy i grał tylko w ich produkcje, wtedy moglibyście mieć zastrzeżenia.

btw. Nie oglądam strumyków zbyt często, zazwyczaj tylko jak gra/grają w War Z, dużo szybkich zwrotów akcji, więc dla mnie ta gra jest jak najbardziej na plus!

btw2. Jeśli Wam szkoda że zarabia to w czym problem? Startujcie z kanałem, streamem i róbcie hajs.

To może ja podam taką sytuację:

Jesteś właścicielem amfiteatru gdzie wieczorem odbędzie się darmowy koncert i mieszkańcy miasta mogą bez problemu wejść. Nadchodzi ten wieczór, miejsca na amfiteatrze zostały wszystkie zajęte. Nagle sobie przypominasz, że twoja rodzina też chce być na tym koncercie. Idąc twoim postępowaniem byś wszystkich wy***rdolił, żeby twoi bliscy mogli zająć "należne im" miejsca i wtedy ponownie wpuścił mieszkańców.

@UP

Oni nie grają w WarZ (chodzi o przetrwanie) tylko biegają po całej mapie.

Wolę iść do prawdziwej pracy i robić coś co naprawdę się przydaje ludzkości (np. Elektryk) a nie grać za kasę dla młodzieży którzy zamiast się uczyć oglądają streamy. Dodatkowo są tak podjarani grą, że z oszczędnościami od razu polecą do sklepu typu Empik czy MediaMarkt.

@Up

A co to znaczy prawdziwa praca? To, ze Ty coś wolisz, nie oznacza ze cały wszechświat ma się do tego dostosować :) Rób co chcesz - to jest Twoja sprawa i ja się do tego nie wpieprzam i nie mówię Ci, ze bycie tym przykładowym elektrykiem jest złe [tylko nie bierz za to wynagrodzenia, no bo jak to pracować za kasę? ;) ]

ps.

Co do sytuacji z teatrem - ja powiedziałem ludziom wcześniej, ze Kasia gra i będzie potrzebny slot. Więc ludzie wiedzieli wcześniej o co chodzi i zaakceptowali to, więc nie rozumiem Waszego czepiania się :) Więc na teatrze była by kartka "proszę nie zajmować xx miejsc, bo są one przeznaczone dla prowadzących" - skoro ktoś je zajął to trzeba było go wyprosić

Gdyby on nie grał to myślisz że Jaś i Małgosia nie oglądali by ruchola lub innego kapiszona? Lepiej niech się edukują i słuchają nie kiedy mądrych dyskusji niż pierdolenia takie kingkongora ^^ Co do wydatków to każdy kupuje to co lubi, lepiej niech wyda na grę niż szlugi lub dragi, alkohol.

Śmieszny ten płacz w tym temacie ^^

Haters gonna hate.Nie ma to jak płakać, że haterzy w internecie są wszędzie, a potem samemu hejtować.GinoVino ma w 100% rację, niech gra z kim mu się podoba, w czym problem ? Że woli sobie zagrać z dziewczyną niż widzem ? Może i jest to trochę chamskie, ale nikt z tego powodu płakać nie będzie ^^(chyba :P).

A mnie ciekawi jak streamowaniem możesz podnieść PKB kraju. Nic dziwnego, że gospodarka upada skoro część osób chce w taki sposób zarabiać i się utrzymywać

Zacytuję proszę cię Gimpera czyli jednego z najlepszych nagrywających grę League Of Legends na polskim youtube.

"Dawnej mało ludzi nagrywało i publikowało swoje materiały ponieważ ta garstka nagrywala je z czystej pasji gdyż nie było czegoś takiego jak partnerstwo youtube'a. Chodziło głównie o to by widzowie się dobrze bawi oglądając materiał o danej grze. Dzisiaj coraz więcej osób nagrywa i prezentuje swoje gameplaye ponieważ sądzą, że poprzez gdy otrzymają partnerstwo mogą się wzbogacać. Nie chodzi im o pasję, hobby tylko o czysty zarobek". (imo tak to brzmiało)

I taka jest prawda o dzisiejszych streamerach/gameplayerach. Zamiast się zająć czymś pożytecznym czo wyjdzie dobrze dla społeczeństwa to biorą się za granie w gry dla hajsu.

Również porażacie swą oryginalnością. Battlefield3, League Of Legends, Don't Strave, Skyrim, Borderlands2, WarZ, teraz PoE itd. To jest w cholerę nudne jeśli człowiek widzi to na 10 top kanałach. Czy dzisiejsze gry komputerowe ograniczają się do 10-15 tytułów? Nie. Są ich setki. Nie chodzi tylko o streamowanie tych najnowszych. Warto pokazać np. młodszym widzom jakieś stare kultowe gry np. Warcraft3, The Settlers 3 i inne.

Co do grania z dziewczyną. Jeżeli grasz z widzami to rób lobby i graj z samymi widzami bo część może być urażona, że ona sobie zajęła wygodne miejsce. Bo jak to jest np. w League Of Legends, że założysz pokój na hasło które podając na live zapełnia w 3-5 sec. całe lobby a ona już wygodnie tam sobie siedziała. Jak ona ma stream i też gra z widzami to niech założy swoje lobby i z nimi gra. Jak nie to grajcie razem i nikogo nie zapraszajcie to nie będą pokrzywdzeni-oczywiście znajdą się jacyś którzy uważają, że świat ich okrutnie potraktował, że nie dałeś streamu z graniem z widzami.

a ja jest fanem graby i będę go bronić ! won mi z tąd hejterzy ! a tak wogólę ty qqi od kiedy takie poważne rzeczy piszesz xD

A mnie ciekawi jak streamowaniem możesz podnieść PKB kraju. Nic dziwnego, że gospodarka upada skoro część osób chce w taki sposób zarabiać i się utrzymywaćZacytuję proszę cię Gimpera czyli jednego z najlepszych nagrywających grę League Of Legends na polskim youtube."Dawnej mało ludzi nagrywało i publikowało swoje materiały ponieważ ta garstka nagrywala je z czystej pasji gdyż nie było czegoś takiego jak partnerstwo youtube'a. Chodziło głównie o to by widzowie się dobrze bawi oglądając materiał o danej grze. Dzisiaj coraz więcej osób nagrywa i prezentuje swoje gameplaye ponieważ sądzą, że poprzez gdy otrzymają partnerstwo mogą się wzbogacać. Nie chodzi im o pasję, hobby tylko o czysty zarobek". (imo tak to brzmiało)I taka jest prawda o dzisiejszych streamerach/gameplayerach. Zamiast się zająć czymś pożytecznym czo wyjdzie dobrze dla społeczeństwa to biorą się za granie w gry dla hajsu.Również porażacie swą oryginalnością. Battlefield3, League Of Legends, Don't Strave, Skyrim, Borderlands2, WarZ, teraz PoE itd. To jest w cholerę nudne jeśli człowiek widzi to na 10 top kanałach. Czy dzisiejsze gry komputerowe ograniczają się do 10-15 tytułów? Nie. Są ich setki. Nie chodzi tylko o streamowanie tych najnowszych. Warto pokazać np. młodszym widzom jakieś stare kultowe gry np. Warcraft3, The Settlers 3 i inne.Co do grania z dziewczyną. Jeżeli grasz z widzami to rób lobby i graj z samymi widzami bo część może być urażona, że ona sobie zajęła wygodne miejsce. Bo jak to jest np. w League Of Legends, że założysz pokój na hasło które podając na live zapełnia w 3-5 sec. całe lobby a ona już wygodnie tam sobie siedziała. Jak ona ma stream i też gra z widzami to niech założy swoje lobby i z nimi gra. Jak nie to grajcie razem i nikogo nie zapraszajcie to nie będą pokrzywdzeni-oczywiście znajdą się jacyś którzy uważają, że świat ich okrutnie potraktował, że nie dałeś streamu z graniem z widzami.

Rozwiązanie jest proste. Gdybyśmy mieli tak dobrze rozwinięty kraj jak USA to graba mógłby z samego donate funkcjonować jak większość ludzi zajmujących się streamem, ale że nasza biedna ojczyzna ma pod górkę to sorry. Poza tym, gdyby robił grubą kasę to tak cz inaczej przyjdzie mu zapłacić podatek. Wystarczy jeden pazerny użytkownik i miałby poważny problemy za brak rozliczenia z up.

btw. Tak pamiętam te filmy jak nie było partnera na YT, trzeba było oglądać ludzi z usa bo oni już mieli od początku, Polskie filmy nagrywali telefonami komórkowymi. Wole klikać w reklamy i oglądać gameplay na poziomie heh

@Avitus

1) odprowadzam podatek od dochodów więc wspieram PKB :)

2) Tylko kilka gier na streamie? Zeby mieć kasę na nowe gry muszę zarabiać - kumasz? :)

3) Skoro juz cytujesz Gimpera to mowil on tez cos takiego "Mozliwosc zarabiania wplywa tez na to, ze poziom tworzonych materialow stal sie lepszy". Poza tym nie wiem po co w ogole mieszac w to Gimpera xD

Ja Tobie nie bronie robić wszystkiego społecznie i za darmo. Rób to, Twoja sprawa. Tylko za dobre chęci nie kupisz mieszkania, nie opłacisz rachunków, nie zjesz posiłku. Niestety tak to wszystko funkcjonuje. Kiedyś to zrozumiesz

1. No i dobrze, że płacisz podatki jak na obywatela przystało. Chociaż i tak to nie uratuje obecnej gospodarki etc.

2. Niektórzy streamujący nie mają aż tylu środków by kupować najnowsze gry więc pobierają je z torrentów itp. Ale nikomu to nie przeszkadza z oglądających bo cieszą się, że chociaż ryzykuje piracąc to nagrywa dalej rozwijając swoje hobby i by dać widzom dobry materiał.

3. Cytuję a nie mieszam go w krytykę. To prawda. Człowiek zarabiając więcej może bardziej się w tej dziedzinie rozwijać- kupić lepszy mikrofon, lepszą kartę graficzną czy giveawaye dla widzów. Ale chodzi głównie o robienie to z pasją, z zaangażowaniem a nie tylko dlatego, że jest partnerstwo i można trzepać kasę z widzów.

Może źle mnie zrozumiałeś albo ja się nie jasno wyraziłem. Nie chodzi mi o charytatywne prace na cele społeczne. Chodzi mi o prawdziwą pracę np. ekonomista czy wcześniej wspomniany elektryk. Kto przeanalizuje to i owo by sprawdzić czy dany produkt przyjmie się na naszym rynku. Kto zapewni ci dopływ prądu do domku bez którego nie będziesz mógł nagrywać. (ogółem całe społeczeństwo by się załamało bo to XXI wiek i bez prądu nie da się żyć)

Gratuluje ci sukcesu ale nie mogę patrzeć jakoś widzi w tej zabawie tylko zysk.

@Up

To juz w ogóle Cię nie rozumiem xD Mi mówisz, ze nie wpieram państwa a potem namawiasz do piractwa, które defacto pozbawia państwa wpływów z podatków (a dodatkowo jest to kradziez) xD Masakra..

Nie mówiąc juz o tych argumentach, ze kazdy powinien być elektrykiem czy kimś takim xD

@down Mój osobisty hejter :) Dostał u mnie wszędzie bany i teraz się ciska gdzie moze ;]

[uPDATE] Zostało juz 10% do pobrania :) Takze gramy teraz z widzami w LoLa i po tym meczu zapraszam do wspólnej gry w PoE :)

było, nie ma

też nie ma

Nie namawiam cię do piractwa. Jako że żyjemy w Polsce to nie kadego stać na najnowsze tytuły gier komputerowych. Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli jest to człowiek np. mieszkający w kawalerce pracujący za minimalną kwotę to nie ma zbyt wielu opcji. Polska nie daje takich prespektyw.

A od elektryka się odczep bo to porządny zawód. Nie to co socjolog czy tym podobne. :)

Życzę miłej gry i pamiętaj by nie nastawiać się na zyski tylko na oglądalność i zadowolenie widzów.

Bay the way nie używaj określenia LoL tylko League Of Legends. Why? To tak w pewien sposób źle świadczy.