To i ja dorzucę swoje pięć groszy. Część portali prezentuje specyficzne podejście do treści w nich zamieszczanych, które swobodnie ujmując stanowią wizję rzeczywistości redaktorów. Chodzi mi tutaj o sławetnych "darmozjadów" i tego podobne zwroty, jak dla mnie uważam to za część folkloru tego serwisu, tak jak chęć uczynienia przez portal Polygon z Geralta gejo - wiedźmina o korzeniach co najmniej latynoskich a preferowanie - murzyńskich. Zmierzam w swojej wypowiedzi do tego, że decydując się na czytanie treści zamieszczonych na tym portalu zgadzasz się ze sposobem prezentowania przez niego artykułów, jeśli Ci się to nie podoba nie zaglądasz do niego więcej. Rozumiem potrzebę konstruktywnej krytyki i wolność wyrażania swojej opinii ale powtarzanie po ileś tam razy swojego zdania powoduje, że zamiast krytyki zmierza się w stronę radosnego trolowania i czystej chęci zwrócenia uwagi na swoją osobę.
Reasumując, powiedziałeś co miałeś powiedzieć - skutki zapewne będą mizerne, zapraszam zatem na strony konkurencji anglo- i niemiecko- języcznej. Jeżeli nie władasz takimi językami pozostaje smętnie zwiesić głowę nad ( kolejną ) porażką polskiej edukacji.