Wstyd dla forum

Tyle? Bo wydaje mi się, że już wszystko zostało powiedziane. A gdy zaczynają się wjazdy na poszczególne osoby i obrazy (trolle, debile), to chyba czas kończyć ten temat, nieprawdaż Drogi Moderatorze? Łap Panda. Ubiegłoroczna ankieta i dyskusja. Rozpętana z równie błahej głupoty. Też od użytkownika, który miał ze mną "kłopot", któremu nie odpowiadał mój styl pisania i który również szukał tylko pretekstu, aby rozpętać gównoburzę. Tak jak Ty:)

Ooo, widzę, że ktoś ogarnął system oszukiwania sond *klap klap*. Pewnie sporo czasu zajęło wam zrobienie botów by zagłosowały, no nie?

Błagam, są trzy największe kłamstwa świata, a jednym z nich jest właśnie STATYSTYKA. Oczywiście pominę już takie cytaty jak "większość nigdy nie ma racji" czy "prawo głosu powinni mieć tylko ludzie, których IQ jest większe niż ameby".

Ktoś zamordował człowieka X w Krakowie więc nie ma do tego miasta wstępulecz w Warszawie jest dobrze opłacanym jegomościem bo się to opłaca jego pracodawcom. Innymi słowy dostając perma na forum to więcej niż trzeba by stwierdzić, że osoba do ekipy w tym wypadku "mmorpg.org.pl" się nie nadaje.

Daj już spokój, stary, bo na siłę kręcisz jakąś forumową dramę. Nie wiem jaki jest sens w trzymaniu tego tematu otwartego, nic nowego praktycznie od pierwszej strony nie zostało napisane. Nikomu też krzywda się nie dzieje, a w internecie mamy się na tyle dobrze, że jak nam coś nie pasuje to możemy szybko i łatwo znaleźć dla tego alternatywę - i tak to właśnie powinno działać. Portal jaki jest każdy widzi, do merytorycznej dyskusji służy forum, i moim zdaniem ten system sprawdza się całkiem nieźle.

Ooo, widzę, że ktoś ogarnął system oszukiwania sond *klap klap*. Pewnie sporo czasu zajęło wam zrobienie botów by zagłosowały, no nie?Błagam, są trzy największe kłamstwa świata, a jednym z nich jest właśnie STATYSTYKA. Oczywiście pominę już takie cytaty jak "większość nigdy nie ma racji" czy "prawo głosu powinni mieć tylko ludzie, których IQ jest większe niż ameby".

Jakiego znowu oszukiwania? O ile mnie pamięć nie myli, to głosowanie było jawne i każdy mógł sprawdzić, kto oddał jaki głos (sam głosowałem na korzyść guru i do dzisiaj zdania nie zmieniłem). BTW. z ciekawości, jakie są pozostałe dwa kłamstwa?

Dam wam radę życiową. Uwaga.......!!!!!!!!

Umiesz coś dobrze robić nie rób tego za darmo. Prosta logika.

A że newsy guru nie są obiektywne i czuć tam zapach gimnazjum pomieszany ze smarkami trolla polany sosem z dziewicy było wiadome od kiedy morze wyrzuciło go na brzeg i wyrosły mu odnóża. Tekst oczywiście nie ma na celu obrażać kogokolwiek. Jest jedynie "obiektywnym" opisem osobnika którego newsy są równie "obiektywne".

Evolution

Niech osoby którym nie podoba się styl pisaniu guru czy ogólnie mmmorpg zbiorą się i założą własny taki portal?

Wiecie co jest najlepsze w tym temacie i tej całej bezsensownej dyskusji? A to że jak widać autor tematu nie ma własnego życia i swoich problemów, i zajmuje się błachostkami. Jeżeli tak bardzo przeszkadza wam to że guru dodaje swoje 3grosze do newsów to polecam maść na ból sami już wiecie jaki.

Niech sobie piszę co chce... Wy potraktujcie to z "przymrużeniem oka" i omincie tą linijkę.

Co ja wogóle tu robię... Chyba probóję uświadomić co po nie ktorych, że zbyt poważnie traktują te całe recenzje i newsy.

Jak dla mnie jeśli guru przestanie wyzywać użytkowników od darmozjadów itp to będzie ok.

Ale to raczej nie nastąpi.

Dobry shitstorm nie jest zły. Dobrze jest wrócić po PGA i mieć sporą lekturę. Tak czy siak. Guru jest osobą która wzbudza kontrowersje i potrafi pisać i zachować się w taki sposób by nakręcić dyskusję i wyświetlenia niezależnie od tego czy jest ona na temat newsa, gry czy jego osoby. Można go kochać i można go nienawidzić, ale każdy bez bicia musi przyznać, że odwala sporo roboty siedząc w newsach ze świata i wrzucając je na portal by wszyscy mogli je przeczytać w rodzimym języku jak najszybciej to możliwe. Esencja newsa zawsze jest zachowana, a z reguły końcówka jest prywatnym wtrąceniem guru i metoda na to jest jedna - nie czytać końcówek newsów i nie psuć sobie krwi jeżeli kogoś aż tak irytuje to co wypisuje. Ja też często nie rozumiem ideologii idącej za napisanym newsem i podnosi mi to lekko ciśnienie, ale serio? Robić taką gównoburzę z tak błahego powodu?

Zgadzam się z tym ze Guru jest osoba co najmniej kontrowersyjną . Problemem jest że są momenty gdzie popuszczenie swoich pokładów jadu są nie wskazane. Newsy są tego typu rzeczą. Jeżeli imć Guru chce wylewać swoje pokłady złośliwości to niech piszę felietony czy polemiki.

No chyba, że ten serwis woli być Pudelkiem/Faktem/Uważam Że polskiej sceny MMO to taka linia postępowania jest nawet wskazana. Lecz jeżeli ten serwis chce się wybić poza obszar wyżej wymienianych "mediów" sugeruję przemyśleć postępowanie.

Jak dla mnie jeśli guru przestanie wyzywać użytkowników od darmozjadów itp to będzie ok.Ale to raczej nie nastąpi.

Eh co do tego to jak nazwać kogoś komu nie podoba się tylko to w grze, że trzeba za nią zapłacić.

Niech osoby którym nie podoba się styl pisaniu guru czy ogólnie mmmorpg zbiorą się i założą własny taki portal?

Nie muszę być piekarzem, by stwierdzić, że bułka którą jem jest do d*py. Tak samo nie muszę mieć własnego serwisu, by stwierdzić, że guru nie nadaje się w ogóle do tego, co robi.

Co ja wogóle tu robię... Chyba probóję uświadomić co po nie ktorych, że zbyt poważnie traktują te całe recenzje i newsy.

Tu nie chodzi tylko o newsy. Nie dociera do niektórych ludzi pewien fakt. My lubimy gry, nawet bardzo. Dlatego udzielamy się na forum, tworzymy gildie i gramy razem. Komentujemy gry i dzielimy się osobistymi spostrzeżeniami. Jak mamy zareagować, gdy taki.... konował jedzie po jakiejś grze czy deweloperze BEZPODSTAWNIE. Przykład przytoczony przez Pande jak najbardziej pokazuje niekompetencję guru. Do tego to nie pierwszy raz, kiedy deweloper wypowiada się pod oszczerstwami guru. To samo było z tym czeskim deweloperem, który też zwrócił uwagę na to, co guru wypisuje(dziwne, że sam nigdy pod komentarzami deweloperów nie wypowiadał się. Brak cywilnej odwagi czy umiejętności posługiwania się jezykiem angielskim? ^^(o polskim nie wspomnę)).

Sam temat jest o tyle zbedny, ze nawet jeseli 100% userow bylaby przeciwko guru, to i tak nic to nie zmieni. On przeciez ma tu wladze, to jego blog, wiec bedzie dalej pisac tak, jak podoba sie jemu. A ze to co robi jest slabe? My to wiemy, on niekoniecznie (choc wydaje mi sie, ze on doskonale zdaje sobie z tego sprawe, a jego dzialania sa celowe), ale serwis jest na 1 miejscu w Polsce, wiec dalej bedzie tak jak jest. Kazdy zdaje sobie sprawe, jak monopol zle wplywa na gospodarke. Tutaj monopol zle wplynal na jakosc, a sam redaktor guru zdaje sie obrosl w piorka i jest tak przekonany o swojej wspanialosci, ze nie przyjmuje do wiadomosci racjonalnych argumentow. Choc jak juz wspomnialem wczesniej - prawdopodobnie on zdaje sobie sprawe z gowna, ktore produkuje, ale go to nie obchodzi. Celowe prowokowanie nabija wyswietlenia. Mniejsza juz o to, caly temat gdzies tam stracil sens i sie wyczerpal. Pewnie kolejny taki wybuchnie za 2-3 miesiace i...tak bez konca.

Do guru: nie cche, abys zle odbieral nasze opinie. Koniec koncow nikt nie chce, abys odszedl. Robisz duzo i to jest dobre. Tylko po jaka cholere bawisz sie w pudelka? Wystarczy trzymac sie zasad, wytycznych gatunkow dziennikarskich. To jest proste, a to podniesie poziom portalu. Wyznajes zzasade: niewazne co o mnie mowia, byle mowili? To zle, bo wyrzekasz sie tym samym swojej godnosci. Produkuj newsy, sa dobre, zroznicowane, jest ich duzo, ale do jasnej cholery: powstrzymaj sie z atakami i opiniowaniem. News MUSI byc obiektywny, suchy, pozbawiony wartosciowania. Pisz co ci na sercu lezy w innych gatunkach. To przeciez dobrze sie czyta. W publicystyce sila! Zyskasz szacunek i czytelnikow i sam zaczniesz inaczej patrzec na swoja prace. Niech ludzie mowia duzo, ale dobrze. Bo jesli jedna osoba ci powie, ze robisz cos zle, to mozesz to olac. Ale jesli taka sytuacja powtarza sie nagminnie? Znaczy to tyle, ze cos jest na rzeczy.

Wiesz Dzz, wydaje mi się, że w porównaniu do 2-3 lat wstecz piszę bardziej obiektywnie i używam duuuuużo mniej "subiektywnych" opinii w newsach. Niektórzy niestety tego nie widzą, albo po prostu nie chcą zobaczyć.

Ale okej, niech będzie.

Pomimo wielu "krzyczkaczy" w tym temacie, którzy niczego sensownego nie wnieśli, a chcieli się tylko dowartościować, to i tak postaram się w najbliższym czasie ograniczyć swoje "wstawki". Więc gdy będzie okazja do puszczenia jakiejś uwagi... ugryzę się w język i puszczę to mimochodem. Deal?

A teraz Drogi Modku zamykaj temat, bo wszystko zostało już powiedziane.

Niektórzy niestety tego nie widzą, albo po prostu nie chcą zobaczyć.

Niestety ciezko jest odkleic jakas latke. Mam taki sam problem w realu, ciagnie sie za mna i ciagnie, chociaz dano pewne rzeczy przestaly byc aktualne.

że w porównaniu do 2-3 lat wstecz piszę bardziej obiektywnie i używam duuuuużo mniej "subiektywnych" opinii w newsach

To fakt.

Pomimo wielu "krzyczkaczy" w tym temacie, którzy niczego sensownego nie wnieśli, a chcieli się tylko dowartościować, to i tak postaram się w najbliższym czasie ograniczyć swoje "wstawki". Więc gdy będzie okazja do puszczenia jakiejś uwagi... ugryzę się w język i puszczę to mimochodem. Deal?

Tak, o ile beda pojawialy sie teksty, gdzie opinia bedzie na 1 miejscu, bo ludziom serio zalezy na publicystyce : ).

Wiesz Dzz, wydaje mi się, że w porównaniu do 2-3 lat wstecz piszę bardziej obiektywnie i używam duuuuużo mniej "subiektywnych" opinii w newsach. Niektórzy niestety tego nie widzą, albo po prostu nie chcą zobaczyć.

Trochę to jak widzisz za mało. O wiele za mało, skoro powstał taki temat i tak wiele osób skrytykowało to, jak piszesz te swoje wypociny. Nie mów też, że niczego nie wnieśli, bo wielu z nas dość obszernie wytknęło Ci to, co robisz źle wraz z uzasadnieniem(niektórzy nawet poddali Ci pomysły, jak możesz to naprawić).

Do tego, Twoja wypowiedź znowu sugeruje, że masz do czynienia z debilami, którzy i tak nie maja nic do powiedzenia. Jak skończysz z tym, to wtedy będziemy mogli rozmawiać o poprawie na portalu.

Trochę to jak widzisz za mało. O wiele za mało, skoro powstał taki temat i tak wiele osób skrytykowało to, jak piszesz te swoje wypociny. Nie mów też, że niczego nie wnieśli, bo wielu z nas dość obszernie wytknęło Ci to, co robisz źle wraz z uzasadnieniem(niektórzy nawet poddali Ci pomysły, jak możesz to naprawić).Do tego, Twoja wypowiedź znowu sugeruje, że masz do czynienia z debilami, którzy i tak nie maja nic do powiedzenia. Jak skończysz z tym, to wtedy będziemy mogli rozmawiać o poprawie na portalu.

Zapisy do EU alfy i to już nie jest dla Ciebie "HOT"? Uśmiałem się. :D I kto tu jest darmozjadem? Twój komentarz z newsa o alfie BS widzę, że juz nie miałeś się do czego przyczepić, ale jak to mówią ludzie zawsze będą gadać.

Zapisy do EU alfy i to już nie jest dla Ciebie "HOT"? Uśmiałem się. I kto tu jest darmozjadem? Twój komentarz z newsa o alfie BS widzę, że juz nie miałeś się do czego przyczepić, ale jak to mówią ludzie zawsze będą gadać.

BD nie BS. To raz. Dwa, nie miałem? Najpierw jesteśmy wyzywani od darmozjadów, bo Wildstar przeszedł na F2P i ludzie chcieli zagrać, a jak BD będzie B2P, to co? To on użył konstruktywnej krytyki i Daum powinno go przeprosić, że tak ostro hype'owany przez niego produkt będzie płatny? Nie rożsmieszaj mnie.

Dajcie juz spokoj, MODERATORZEEEE,

Ja jeszcze coś zarzucę. Newsy sa jakie są, bo jest brak artykułów w których można wyrażać swoje opinie: recenzje, felietony itp. Tego więcej potrzeba na portalu.

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/lonath-online-wystartowal-jest-to-mmorpg-stworzony-przez-18-latka

Ta recenzja to tylko jeden z powodów do wstydu za to co sie dzieje na forum.

Nigdy nie chciałem być bo którejkolwiek ze stron między proguru, a antyguru lecz to co robisz Panie redaktorze zaczyna przechodzić
wszelkie bariery bycia najprościej w świecie ujmując "Bycia Żałosnym". Nawet twórca gry wypowiedział się pod tymi "wypocinami"
Jak to musisz zwyczajowo dodać swój "komentarz" do każdego newsa. Ahh te niepisane zasady redaktorskie :) Zachowane w 100%

Leje na hejt, który zaraz na mnie wyskoczy lecz uważam że niedługo nie będe jedynym, który przerzuci się na zagraniczne portale
z newsami o grach. Tutaj warto już wpaść tylko po to by czytać komentarze pod newsami jak 90% społeczności po prostu już tym rzyga.

Po raz kolejny przychodzi mi wstydzić się za Polske. Zamiast jakoś normalnie zrecenzować/poinformować o grze już dostajemy niemal w czołówce
jak to autor chce sobie odbić lata pracy wypuszczając swoje dzieło za "nieskromnie podkreślone" niemal 12 euro.

Nie musząc wspominać już o akcji kiedy obraził każdego gracza chętnego przetestować F2p WildStar od darmozjadów.
Bo przecież nie można zagrać w gre f2p bo już jest się cebulakiem i darmozjadem.

W oczekiwaniu na złośliwe komentarze za napisanie prawdy i tego dzieciaczka Xaorusa, który sie popłacze że go zablokowałem na fejsbuniu
za notoryczne spamowanie mi jak to mój blue yeti nie brzmi jak blue yeti xoxo.

+ EDIT@
Nie mówię, że każdy zrobiony przez Pana guru News jest mierny. Jest dużo naprawdę "ok" tekstów, które da sie czytać lecz dziwi mnie
że żaden administrator nie zwraca mu uwagi na zachowanie jakichkolwiek zasad redaktorskich.

No chyba, że administracji pasuje wiekszość newsów w stylu słabej satyry/kruchego felietonu.