Wstyd dla forum

Problem w tym, że on nie chce by go traktowano poważnie.Dostaje hajs za słabo odwaloną robotę i sie cieszy. Jest tym przykładowym darmozjadem, który "za darmo" sobie zarabia.Siedzę całymi dnami przed kompem i równie dobrze od teraz ja jestem guru i będę pisać na "oep*erdol się" wszystkie posty i proszę mi płacić Najzabawniejsze jest to gdy z braku jakiejkolwiek obrony, z braku jakiegokolwiek argumentu, który by uzasadnił jego poczynanialub postawił go w pozytywnym świetle ZACZYNA SIĘ RZUCAĆ o interpunkcję/stylistykę/słoną zupę.Nic tylko czekać na poważnego konkurenta, który was nie wygryzie, a zje w całości. Bo internet zapamięta aroganckiego redaktora mmorpg.org.pl

Dlatego przeglądam tylko nagłówki, ponieważ jako dorosły facet nie mam po prostu czasu na czytanie jego jakże "poważnych" newsów.

Tak jak Pan Dzz napisał można zrobić porządny artykuł, a swoje wywody i niepoważne opinie wyrażać w innym miejscu, co na pewno skłoniło by mnie jak i wielu innych dojrzalszych użytkowników do zagłębienia się głębiej w temat newsa.

Pozdrawiam

Cieszy mnie, że są na tym forum administratorzy potrafiący być neutralni lecz spełniający swoje obowiązki.

Brawa dla @Slodx

Oczekiwałem, że polecą warny dla mnie za mówienie prawdy, a obrażanie mnie będzie propsowane, a tutaj wychodzi tego odwrotność.
Wydaje mi się, że potrzeba powiewu świeżości na posadzie redaktora naczelnego.
Fajnie by było zobaczyć w komentarzach jak ludzie dyskutują temat news aniżeli walczyli z jednym wielkim wiatrakiem o nicku "guru".

Rozumiem, że to wygodne płacić X guru i mieć pare newsów dziennie, ale wydaje mi się że znalazłoby się wielu bardziej kompetentnych ludzi
na to stanowisko. Kiedyś bardzo lubiłem tu bywać, ale zbyt szczelnie trzymacie swoje szeregi.

Kiedyś sam ubiegałem się na videomakera kiedy wasz obecny pytał mnie jeszcze o rady jak rozkręcać kanał i robić filmiku, lecz zostało moje podanie odrzucone (sprawa rozgrywała się na PW z rootem).
Co do stanowiska redaktora naczelnego bardzo bym chciał dożyć czasów kiedy pojawi się osoba, której newsy będę mógł czytać z uśmiechem na ustach.

Będę po prostu szczery, na portal wchodzę by czytać nagłówki, a w newsy wchodzę by śmiać się z komentarzy o guru.
Nie założyłem tego tematu w celu szydzenia bądź trollowania jego osoby, a zwrócenia uwagi na zaistniałą sytuację.

Redaktor, który nie umie czytać ze zrozumieniem postów zwykłego szaraczka jak ja - ekstra
Redaktor, który uważa że 18 latek jakby nie chciał zrobić na grze ONLINE mógłby ją wypuścić f2p - bo serwery są darmowe #ayylmao
Redaktor, na którego WSZYSCY narzekają kiedy to PORTAL jest dla NAS, nie MY dla PORTALU - bez nas nie ma was kiedy bez was my dalej jesteśmy

Życzę tej stronce jak najlepiej bo jak mówię zwykłem tu przychodzić bardzo często, zawsze dobrze sie bawiłem lecz z czasem i z wiekiem zacząłem dostrzegać
arogancki stosunek do całej sytuacji. Co jest dla was ważniejsze? Wyświetlenia czy realni bywalcy, którzy wpadają tu dla przyjemności?

Moim zdaniem droga administracjo powinniście się porozglądać za kimś po prostu profesjonalnym. Tak, to kosztuje jak wszystko z resztą na tym świecie.
Ale sami zadecydujecie w jakim kierunku chcecie pędzić, jak na razie zmierzacie nad przepaść.

Wszyscy tak narzekacie na biednego Guru, ale prawda jest taka że najwidoczniej nie ma innych chętnych by odwalać za niego robotę. Tak, strona stała się jego blogiem, sam nie mogę czytać tych "newsów". Stronniczość, subiektywizm i wyrażanie własnego zdania na jakiś temat w newsie jest dla mnie niezwykle irytujące... czasem aż się łapię za głowę i mówię sobie, że sam bym to lepiej napisał lub że jest to po prostu żenujące. Jednak zaraz nachodzi mnie myśl... całe szczęście, że jest ktoś taki jak Guru bo by mi się w mordę nie chciało ani tego szukać, ani subskrybować miliarda newsletterów gier, ani tym bardziej czegoś pisać. Także dzięki ci Guru, nawet jeśli ci za to płacą. Twój warsztat jest jaki jest ale przynajmniej mam gdzie szukać newsów o MMO, które są dodawane względnie szybko i na bieżąco.

Teretycznie mógł na start postawić grę na swojej maszynie było by mniej slotów ale za to by sprawdził czy gra ma wzięcie, a potem jak by miał full ludzi za jakiś czas postawił by na normalnym servie na 1000 osób.

Postawił na profesjonalizm, a nie na wadliwe stawianie gry na "swojej maszynie" x)

Wszyscy tak narzekacie na biednego Guru, ale prawda jest taka że najwidoczniej nie ma innych chętnych by odwalać za niego robotę.

Ja byłem jedną z osób, która chciała od czasu do czasu wstawić jakiś post i to robiła. Przeszły mi jakiekolwiek chęci po tym, jak guru najpierw olał notkę o Vikingu w C9, odczekał dzień a potem i tak dodał ją po swojemu w typowym dla siebie grafomańskim stylu. Tu nie chodzi o to, że nie ma komu, bo portal, który byłby prowadzony zarówno przez czytelników jak i redaktora musiałby być świetna sprawą. Ale to nie z guru takie akcje. Tak na marginesie, wszyscy ludzie uczepili się biednego guru... Guru męczennik tyrany za swoją pracę... Dziwne, że przy newsach Salka nikt się nie przyczepił. Ba, były komentarze, by został na stałe.

Salek
"O WT pisaliśmy już parę razy, najwyraźniej dzięki temu dostaliśmy w prezencie kupon na -20% przy zakupie tej właśnie gry.

Kupon ważny jest przez cały tydzień - od dziś tj. 18.10.2015 do 25.10.2015.

Działa on z wszystkimi pakietami możliwymi do kupienia.

Najwyraźniej panowie z Juvty Worlds bardzo cenią sobie nasze community a oto dowód:

Currently, you are the first and only with whom we carry out such an offer. We love our Polish community!

Nie spać, korzystać, kupować!

A kupić i grać możecie tutaj.

A tutaj macie screena z kodem promocyjnym:"

guru
O Wt pisałem już kilka razy, ale za każdym razem była gorsza od tibii bo tibia to najlepsza gra na świecie, ale że żyjemy w trzecim świecie popatrzono na nas z przymrużonym okiem
i przyznano rabat biedaka -20%. Kupon wazny cały tydzień więc nie idźcie do gimnazjum wy darmozjady wy i brać garściami!

Najwyraźniej panowie z Juvty Worlds dostrzegli, że nasz naczelny redaktor czyli ja musi robić wyświetlenia spamując f5 więc nas pochwalili na swoim blogu.

"Currently, you are the first and only with whom we carry out such an offer. We hope the best for Polish MMO community and our prayers are with them, we also hope that stage 3 cancer will perish after chemo"

Nie spać! Brać bo za darmo! Cebula! Krzyż!

Wiesz co, Michał daruj sobie wciskanie mnie do tego tematu serio. Tutaj Xaorus pisze z konta brata. Nie potrafię się powstrzymać, kiedy widzę jakie bzdury wypisujesz i robisz z siebie "boga"

Zacznijmy od pierwszej zaczepki. Stary mówisz, że blokujesz mnie na facebooku...

Kogo to obchodzi, ale jeśli już zaczynasz ten temat to mów prawdę. Kupiłeś sobie kompa, na popis... serio wywaliłeś kupę kasy w błoto, bo podobno byłeś świetnym youtuberem (ciężko mi w to uwierzyć po efektach). Co okazuje się po kilku dniach? Nie potrafisz renderować nawet najprostszej sekwencji, piszesz o pomoc, nie potrafisz wymasterować dźwięki i robisz kanał, który po chwili rzucasz. Dodatkowo wpadałeś mi na facebooka kilka razy dziennie z wiadomościami, a kiedy Cię skrytykowałem raz czy dwa, rzucałeś bluzgami na lewo i prawo bo miało to pokazać Twoją "dorosłość" jak mniemam. Baa powiem więcej, żebrałeś mi o jakieś wsparcie ze strony ASUS'a. Mam załatwiać obcemu gościowi układy z firmą? Gościu ciężko pracowałem, żeby dokopać się do kontaktu z wieloma firmami, a Ty perfidnie chciałeś wykorzystać znajomość. Uważasz się w tym momencie za pozytywną postać? Dla mnie to jest cios poniżej pasa bo traktujesz rozmówcę jak rzecz, środek do realizacji celu. Prawdziwym powodem blokady było natomiast to, że po prostu wyśmiałem Twoją bananowość bo w rzeczy samej jesteś bananowe dziecko. Komputerek na popis, mikrofon na popis, cały Twój kanał na popis, a pożytku z niego zero. To tak jakbyś kupił sobie ferrari i wyjechał nim na wykopki. Zmarnowane Twoje (w co śmiem wątpić po kilku rozmowach) pieniądze. Kompletnie wyssana z palca historia, żeby mnie podirytować, dosrać za przeproszeniem i złapać odrobinkę hype wykorzystując hejt na mnie. Przy okazji daruj sobie to "dzieciaczkowanie" bo kolego masz tyle lat co ja. Jedyną różnicą jest większa broda i fakt, że chciałeś edukować dzieciaki wplatając w swoje filmy wulgaryzmy. Ja bym to raczej nazwał demoralizacją, aniżeli edukacją. To jednak temat na inny wywód.

Kolejnym bzdetem jest gadanie o tym, że niby prosiłem Cię o pomoc. Warto odróżnić czym jest proszenie o pomoc a czym pisanie do mnie z kilkoma radami. Nigdy nie poprosiłem Cię o pomoc pierwszy. Napisałeś, powiedziałeś co mogę zrobić tak czy inaczej żeby było lepiej, pogadaliśmy i tyle. Czy powiedziałem Ci kiedyś "ej stary zrób tak żeby mi się kanał rozrósł"?. Właściwie to sobie takiej sytuacji nie przypominam a Twoje porady, przepuściłem przez jedno ucho a drugim wypuściłem. Czas zweryfikował Twoją wiedzę na temat renderu, montażu, obróbki dźwięku... w zasadzie wszystkiego jeśli mam odnieść się do tego co napisałem w pierwszym akapicie. Jeśli ktoś tu kogoś prosił o pomoc slash właził między pośladki to byłeś to Ty. Cytując "pomóż z renderem", "mam tylko 20 klatek w filmie", "Daj kontakt do ASUS'a", "Pomożesz mi być videomakerem u was, lub na jakimś innym portalu?". Serio, myślisz, że takiego kogoś widziałbym w szeregach kanału? Mamy świetnego Fangottena, Wawrzyna i mnie (któremu czasem noga się potknie) ale załatwiam 90% rzeczy zwiazanych z kanałem, PR'em i testami dla naszego portalu. Widzisz tu miejsce dla niezaradnego typa, który nie wie jak usunąć czarne paski z filmu i gra w FNAFA? Chmarus i ja nie widzimy, a w tym wypadku decyzja należy przede wszystkim do Chmarusa, guru i mnie. Tak... święta trójca. Pamiętaj o tym jak będziesz grał w MMORPG.

Wiem, że zdanie o mnie tutaj jest różne, nie ukrywam zachowywałem się gówniano "okres buntownika", chęć zaczepki, ale szczerze? Magar, którego w pewnym momencie przestałem akceptować jest dla mnie aktualnie zajebistą postacią, z resztą pamiętam jak poznaliśmy się w DDO. Kręci spoko rozmowy na forum, ożywia gadkę. Avitus, któremu też zalazłem za skórę świetny pomocnik. Sam wiele razy propsowałem go jeśli chodzi o moderację. To są spoko ludzie. Nawet Plain, który wlepił mi warna, szanuję go jako dobrego administratora. Przy okazji sory chłopaki, że przeginałem. Z biegiem czasu zrobiło mi się strasznie głupio biorąc pod uwagę jak fajnie było razem pogadać i mam nadzieję, że kiedyś spotkamy się na jakimś streamie grając wspólnie. Wracając natomiast do tematu. Ty "MistycznyŁgarzu" jesteś kłamcą, i na siłę chcesz mnie tutaj wciągnąć, upokorzyć? Poniekąd można wywnioskować, że to Ty wykreowałeś mnie. Brawo, to już szczyt prostactwa. Oczernić kogoś wyciągając bezpodstawne, wyimaginowane bzdury. Polecam najpierw leczyć alzheimer'a a później stawiać wobec kogoś jakieś zarzuty, historie. Brak mi słów.

Odnośnie guru, kłócić możecie się dalej. Wasza sprawa, chociaż jestem niemal pewny, że nie zmienicie nic. Ja jednak nie chcę być włączany w jakieś wojenki, przytyki, bo serio miałem sporo czasu aby pomyśleć nad swoim zachowaniem po otrzymaniu bana. Dlatego też, jeśli ktoś, kogo skrzywdziłem czyta to, przepraszam. Serio chciałbym kilka relacji naprawić bo z perspektywy czasu wydają się wartościowymi. Mam nadzieję, że chłopaki nie będziecie mieli mi za złe tego jednego posta. Pozdrawiam, do zobaczenia ;)

Down@

Gratuluję, możesz być z siebie serio zadowolony i masz się czym przy okazji chwalić. Jutro dostaniesz za to z pewnością dużego kotleta i podwójną porcję ziemniaków. Niech mama, będzie z Ciebie dumna, bo szczerze jeśli Twoim orężem jest kłamstwo i ranienie dla zabawy oraz hasztaga to wyrosłeś na mądrego chłopczyka.

Nie czytam całego, ale nie mogę sie zgodzić z tym że nie umiałem renderować x)
Miałem pewien problem, który leżał u podstaw programu.

Nie czytam całego bo Ciebie tutaj akurat wcisnąłem specjalnie bye sprowokować i mi sie udało ;D

A i nie wywaliłem kasy w błoto, dobrze wydane pare tysięcy złotych x)

Wyszło perfekcyjnie. Co do guru to sprawa poważna, ale Ciebie tu wcisnąłem bo wiedziałem że zaboli.
#ggeasy

@UP
Znaj słowo zemsta chłopczyku, na przyszłość bądź mądrzejszy x)

Już od długiego czasu tutaj jest taki syf że się rzygać chce. Guru ciągle wpieprzający jakieś docinki w newsach (zawsze mnie zastanawiało co taki typ ma we łbie wiadome było że to gnojek mający możliwość pisania co mu się chce bez żadnych konsekwencji bo go nie wywalą. Tera może i dorosły ale myślenie bez mian). Te "zaproszenia na streamy mmorpg.org.pl" wołają o pomste do nieba. Dzieciak (Xaorus) kupił se nowy komputer (?) a normalnego streama nie potrafi zrobić? to co on odpierdziela tam to jakiś żart. Ta cała "załoga" mmorpg.org.pl to dzieciaki mający możliwości bawienia się bo i im się nudzi.

Życze tej stronie jak najgorzej. Upadku. Usunięcia. Nowy nieświadomy sobie człowiek wpisze sobie w google mmorpg i trafia na taką spierdoline bo i tak mu piszą że to jedyna "rzetelna" strona.

Banujcie, hejtujcie co tam chceta. Wale na to bo i tak i tak to jest prawda. Lepiej już nie będzie może być tylko gorzej. Nie do zobaczenia.

PS: guru te twoje (celowo) argumenty są tak żałosne. Napisałeś aby napisać tak jak wszyscy w załodze :lol: .

Dobry shitstorm nie jest zły. Dobrze jest wrócić po PGA i mieć sporą lekturę. Tak czy siak. Guru jest osobą która wzbudza kontrowersje i potrafi pisać i zachować się w taki sposób by nakręcić dyskusję i wyświetlenia niezależnie od tego czy jest ona na temat newsa, gry czy jego osoby. Można go kochać i można go nienawidzić, ale każdy bez bicia musi przyznać, że odwala sporo roboty siedząc w newsach ze świata i wrzucając je na portal by wszyscy mogli je przeczytać w rodzimym języku jak najszybciej to możliwe. Esencja newsa zawsze jest zachowana, a z reguły końcówka jest prywatnym wtrąceniem guru i metoda na to jest jedna - nie czytać końcówek newsów i nie psuć sobie krwi jeżeli kogoś aż tak irytuje to co wypisuje. Ja też często nie rozumiem ideologii idącej za napisanym newsem i podnosi mi to lekko ciśnienie, ale serio? Robić taką gównoburzę z tak błahego powodu?

Nie traktujcie tej strony jako profesjonalnej o MMORPG, tylko jako blog guru na którym czasami coś salek napisze, ja tak robię i odrazu ma się inny pogląd na ten serwis. Jak chce coś sensownego przeczytać to idę na gry online lub CDA czasami piszą o MMORPG lub jakiś eng serwis. A z guru na czele bandy trolli portalowych idzie się pośmiać i poprawić humor.

Tyle? Bo wydaje mi się, że już wszystko zostało powiedziane. A gdy zaczynają się wjazdy na poszczególne osoby i obrazy (trolle, debile), to chyba czas kończyć ten temat, nieprawdaż Drogi Moderatorze?

Łap Panda. Ubiegłoroczna ankieta i dyskusja. Rozpętana z równie błahej głupoty.

Jtbgoh4.jpg

Też od użytkownika, który miał ze mną "kłopot", któremu nie odpowiadał mój styl pisania i który również szukał tylko pretekstu, aby rozpętać gównoburzę. Tak jak Ty:)

Dobry shitstorm nie jest zły. Dobrze jest wrócić po PGA i mieć sporą lekturę. Tak czy siak. Guru jest osobą która wzbudza kontrowersje i potrafi pisać i zachować się w taki sposób by nakręcić dyskusję i wyświetlenia niezależnie od tego czy jest ona na temat newsa, gry czy jego osoby. Można go kochać i można go nienawidzić, ale każdy bez bicia musi przyznać, że odwala sporo roboty siedząc w newsach ze świata i wrzucając je na portal by wszyscy mogli je przeczytać w rodzimym języku jak najszybciej to możliwe. Esencja newsa zawsze jest zachowana, a z reguły końcówka jest prywatnym wtrąceniem guru i metoda na to jest jedna - nie czytać końcówek newsów i nie psuć sobie krwi jeżeli kogoś aż tak irytuje to co wypisuje. Ja też często nie rozumiem ideologii idącej za napisanym newsem i podnosi mi to lekko ciśnienie, ale serio? Robić taką gównoburzę z tak błahego powodu?

Panie Wawrzyn jak najbardziej Pan guru odwala kawał dobrej roboty i chwała mu za to, ale prywatne spostrzeżenia oraz 3 słowa od siebie można dodać w innym dziale bądź temacie czyt. "Blog" "Podsumowanie tyg. by guru" etc..

Gównoburzy by wtedy nie było i wszystkie new'sy były by schludne i profesjonalnie opisane co jak najbardziej skłoniło by większą ilość osób do ich przeczytania.

Na końcu chciałbym tylko dodać że nie chodzi tutaj o trolling czy też inne formy wyśmiewania redaktora naczelnego tylko o takie new'sy jak ten poniżej !

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/piekno-moonlight-blade-ukazane-na-nowym-trailerze

Który przeczytałem od początku do końca !

+1 guru oby tak dalej.

Pozdrawiam

Cieżko nie przeczytać na raz 5 linijek tekstu... Serio x) to jest akurat dobry news ale te Twoje zachwalanie mnie szokuje.

Panie Wawrzyn jak najbardziej Pan guru odwala kawał dobrej roboty i chwała mu za to, ale prywatne spostrzeżenia oraz 3 słowa od siebie można dodać w innym dziale bądź temacie czyt. "Blog" "Podsumowanie tyg. by guru" etc.. Gównoburzy by wtedy nie było i wszystkie new'sy były by schludne i profesjonalnie opisane co jak najbardziej skłoniło by większą ilość osób do ich przeczytania.Na końcu chciałbym tylko dodać że nie chodzi tutaj o trolling czy też inne formy wyśmiewania redaktora naczelnego tylko o takie new'sy jak ten poniżej !http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/piekno-moonlight-blade-ukazane-na-nowym-trailerzeKtóry przeczytałem od początku do końca ! +1 guru oby tak dalej.Pozdrawiam

Problem w tym, że 80-90% newsów właśnie takich jest. Ludzie szukają jednak pojedynczych zdań w pojedynczych newsach i później robią z tego aferę.

Cieżko nie przeczytać na raz 5 linijek tekstu... Serio x) to jest akurat dobry news ale te Twoje zachwalanie mnie szokuje.

To nie jest zachwalanie tylko moja obiektywna ocena i takie new'sy jak wyżej przeze mnie wymieniony odpowiadają mi i z tego co widać po tym topic'u inni użytkownicy też takową formę new'sa chcą widzieć na portalu.

Problem w tym, że 80-90% newsów właśnie takich jest. Ludzie szukają jednak pojedynczych zdań w pojedynczych newsach i później robią z tego aferę.

P. guru skoro sam zauważyłeś i dochodzisz do wniosków że ludzie szukają dziury w całym to nie dawaj im okazji, a żeby mieli z czego robić aferę i po temacie.

Pozdrawiam

+ wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe, że xaorus jest dalej videomakerem na tej stronie skoro jego konto dostało perma i w tej chwili zbanowano konto jego brata?
Ponieważ nie wiem w jakim świecie szanujący się portal dalej podtrzymuje współpracę z osobą notorycznie łamiącą regulamin?

+ wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe, że xaorus jest dalej videomakerem na tej stronie skoro jego konto dostało perma i w tej chwili zbanowano konto jego brata?Ponieważ nie wiem w jakim świecie szanujący się portal dalej podtrzymuje współpracę z osobą notorycznie łamiącą regulamin?

Nie traktuj forum i portalu jako jednej całości.

Nie traktuj forum i portalu jako jednej całości.

Ktoś zamordował człowieka X w Krakowie więc nie ma do tego miasta wstępu

lecz w Warszawie jest dobrze opłacanym jegomościem bo się to opłaca jego pracodawcom.

Innymi słowy dostając perma na forum to więcej niż trzeba by stwierdzić, że osoba do ekipy w

tym wypadku "mmorpg.org.pl" się nie nadaje.