Którego bohatera wybrać i dlaczego Olaf, Warwick, Master Yi? Jeżeli macie jakieś inne propozycje to też napiszcie.
Wybór bohatera
Którego bohatera wybrać i dlaczego Olaf, Warwick, Master Yi?
"kto jest twoim idolem, i dla czego jest to Stalin?"
Dobra, a teraz bez żartów: jeśli chcesz postacie meele, Yi jest prosty do opanowania i posiada sensowne statystyki, pozostałych nie sprawdzałem, Warwicka widziałem parę razy u wrogów, ale nie wyróżniał się zbytnio.
"kto jest twoim idolem, i dla czego jest to Stalin?"Dobra, a teraz bez żartów: jeśli chcesz postacie meele, Yi jest prosty do opanowania i posiada sensowne statystyki, pozostałych nie sprawdzałem, Warwicka widziałem parę razy u wrogów, ale nie wyróżniał się zbytnio.
Jak lubisz i wiesz jak sie buffowac to warwick jest OP.
Ja Ci polecam Jaxa aktualnie jest to moja główna postać jest to maszyna do zabijania.Jak byś chciał jakąś pomoc jak grać, rozwijać jaxa pisz, samym jaxem mam przegrane dobre 300 meczy więc go znam na wyloot.
Jak lubisz i wiesz jak sie buffowac to warwick jest OP.
chyba junglować?
"kto jest twoim idolem, i dla czego jest to Stalin?"Dobra, a teraz bez żartów: jeśli chcesz postacie meele, Yi jest prosty do opanowania i posiada sensowne statystyki, pozostałych nie sprawdzałem, Warwicka widziałem parę razy u wrogów, ale nie wyróżniał się zbytnio.
Boze,jeszcze nigdy takiego facepalma nie zrobilem jak po przeczytaniu twojego posta..
1. Yi jest prosty do opanowania? YI JEST PROSTY DO OPANOWANIA? czlowieku ty wiesz co piszesz? krazy takie przyslowie o yi "yi easy to buy hard to master" jezeli chcesz naprawde dobrze grac Yi musisz miec sensownie opanowane inne postacie meele oraz duzo "lostow" z nim, praktyki duzo masterem.
Warwick sie niczym nie wyroznial? Smiech na sali.. wyfeedowany warwick potrafi na ulti zdjac np veigara, ryza , fiddla etc. pozatym postac idealna do junglowania , duzy life steal, dobre ataki..
A co do postu, jezeli chcesz miec zdecydowanie latwiej - warwick , trudniej - yi
Boze,jeszcze nigdy takiego facepalma nie zrobilem jak po przeczytaniu twojego posta.. 1. Yi jest prosty do opanowania? YI JEST PROSTY DO OPANOWANIA? czlowieku ty wiesz co piszesz? krazy takie przyslowie o yi "yi easy to buy hard to master" jezeli chcesz naprawde dobrze grac Yi musisz miec sensownie opanowane inne postacie meele oraz duzo "lostow" z nim, praktyki duzo masterem.Warwick sie niczym nie wyroznial? Smiech na sali.. wyfeedowany warwick potrafi na ulti zdjac np veigara, ryza , fiddla etc. pozatym postac idealna do junglowania , duzy life steal, dobre ataki..A co do postu, jezeli chcesz miec zdecydowanie latwiej - warwick , trudniej - yi
Boże widzisz a nie grzmisz...
Yi jest prosty w "obsłudze" spory dmg
Warwick tylko i wyłącznie na jungla, jego ulti to w 80% stun, no i troche dmg(ale nie przesadzajmy, on utli może zjeść tylko papierki typu veigar) jest dość łatwy
Olaf jeden z najmocniejszych championów, w późniejszej fazie gry trudny do pokonania. Z kążdą ilością utraconego hp jego ataki są coraz szybcze a co za tym idzie więcej bije. Skill który zwieksza a speeda oraz daje life steal'a , toporek który spowalnia, true dmg oraz ulti dzieki któremu nie można go zestunować, slow'ować etc, czyni go naprawdę silnym. Jest wg średni do opanowania. Ja osobiście go polecam. Grałem nim parenaście razy i było fajnie.
Taka jest prawda, Yi do DOBREGO opanowania jest ciezki. Bo jesli wedlug Ciebie dobry Yi to taki ktory skosi troche minionow to brawo, bo takich to sie robi na combo.
Każda postać jest dobra jak się ją opanuje. To jest właśnie balans, jednakże czasem w LoL'u go brakuje.
Taka jest prawda, Yi do DOBREGO opanowania jest ciezki. Bo jesli wedlug Ciebie dobry Yi to taki ktory skosi troche minionow to brawo, bo takich to sie robi na combo.
Wskaż postać którą można dobrze opanować na pstryknięcie palcami.
Yi jest rekomendowaną przez sam Riot postacią dla początkujących.
Mimo wszystko jednak, gdy gram (zwykle Ashe bądź Karthusem) Yi w rękach newbie (poniżej 20 poziomu) sprawia więcej problemów niż Warwrick, choć to zapewne z winy jungli, nie opłaca się junglować przed zakupieniem runek na 20. Tutaj możecie mieć rację.
Yi to maszynka do zabijania, grałem nim teraz pierwszy raz (bo jakiś bug mam i sam mi postać wybiera...) i score 28-4-7
Boze,jeszcze nigdy takiego facepalma nie zrobilem jak po przeczytaniu twojego posta.. 1. Yi jest prosty do opanowania? YI JEST PROSTY DO OPANOWANIA? czlowieku ty wiesz co piszesz? krazy takie przyslowie o yi "yi easy to buy hard to master" jezeli chcesz naprawde dobrze grac Yi musisz miec sensownie opanowane inne postacie meele oraz duzo "lostow" z nim, praktyki duzo masterem.Warwick sie niczym nie wyroznial? Smiech na sali.. wyfeedowany warwick potrafi na ulti zdjac np veigara, ryza , fiddla etc. pozatym postac idealna do junglowania , duzy life steal, dobre ataki..A co do postu, jezeli chcesz miec zdecydowanie latwiej - warwick , trudniej - yi
1. Nafeedowany/Wyfarmiony Yi = E + R + autoattack
2. Warwick nie zdejmie nikogo na samego ulta, tymbardziej Ryze (lmao nice idea bro)
#Topic
Olaf - koks w late game, uber lifesteal + pasywka + W czyni go niesmiertelnym
Warwick - najprostszy i najwydalniejszy jungler, dobry pod tanka jak i dpsa
Master Yi - prosty, silny, aczkolwiek szybko sie nudzi
I zebys mi nie flame'owal, ze jestem noobem niedoswiadczonym to mam na koncie okolo 1200 rozegranych gier ( "Haaro" ).
Wśród tych trzech Olaf wymiata... Nawet jak nie umiesz nim grac wszystko zabija... Warwick'a zawsze trudno zabić, ale ja gram Fiddlesticksem
Yi jak wiesz jak budowac naciskasz prawy przycisk myszy na przeciwnika i tyle z obslugi..
WW- nie sluchaj ze tylko jungla bez problemu radzi sobie na lane kupujesz madredy plus tank items i latasz.. DPS nie ma szans na dlugie przezycie bo nie wystoisz czasu trwania twojego Ulti w team fightach
Grałem prawie wszystkimi i powiem tak. Master Yi jest najlepszy w end game, idzie tak wycykać że zgarniesz 3 champów i raz dwa znikniesz z pola bitwy Ogólnie polecam bo taka kosiarka że masakra.
Ale gra takimi "maszynkami" się szybko nudzi, według mnie najlepszym siekaczem jest Tryndamere.
Przyjemnie się nim gra i jest naprawdę dobry.
imo Tryndamere jest trudny do opanowania z mele polecam Olafa,gdyż jego pasywny skill jest naprawdę mocny jeszcze z dobrym buildem w end game nie ma na Ciebie mocnych.
imo Tryndamere jest trudny do opanowania z mele polecam Olafa,gdyż jego pasywny skill jest naprawdę mocny jeszcze z dobrym buildem w end game nie ma na Ciebie mocnych.
Trynde trudny? Chyba śnisz ! Fakt na początku może sprawiać problemy ale potem jest sieczka straszna.Można nawet Barona zsolować
Olaf:Bardzo dobra postać jeśli się ją wyfeeduje.Na 18 jest praktycznie nieśmiertelny.Początkowo może sprawiać lekkie problemy
WW:Najlepszy jungler w grze(moim zdaniem).Dragona zabija już na 8 lvl(jeśli się da dobre itemy).Jak kupisz mu taki item jak Madred`s Bloodrazor to nikt ci nie podskoczy.Graczy zabija bardzo sprawnie.Jego ulti służy raczej do leczenia siebie.
Yi:Pomimo statusu reccomended ciężka postać.Ciężka w sensie osiągnięcia mistrzostwa w niej.Po kupieniu kilku Phantom dancerów można latać po całej mapce jak błyskawica i zabijać bardzo ale to bardzo skutecznie.
Jeśli miał bym wybrać to wybrał bym Olafa.Wręcz niezniszczalny w późniejszej fazie gry co czyni z niego prawdziwego zabijakę
movement speed z phantom dancerów się nie stakuje.
yi jest easiest champem eva.
trynde hard w early, później to samo praktycznie co yi.