Wyjasnienie o swiecie

@up x3,chodzi raczej o dzieci, które już urodziły się w takim świecie i które walczą o edukację, a nie o ogół i setki tysięcy murzynów żyjących z własnej woli w lepiankach, uprawiając koczowniczy tryb życia.@up,to bardzo się cieszę, że do takich czynów prowokuje Ale powiedz mi proszę, co cię tak w życiu skrzywdziło, że uważasz ogół za bandę samolubów, skurwieli etc.? Kolega ci nie podał ściągi pod ławką na sprawdzianie z matematyki? Nigga, pleeease...

Pierwszego pytania nie ogarniam, A na drugie odpowiem. Otóż obserwacja mój drogi obserwacja.PS nie jestem czarnuchem

mi starczy tez. jak raz na jakis czas kupie vode "volvic" gdzie pisze ze za jedna taka 10l wode jedna rodzina dostaje 10l.

mnie bardziej interesuje los psow w japoni :P

co oni im robia :-( biedne zwierzaki z urwanymi nogami na zywca

@klucha

Ale właśnie Kozak ma dużo racji. Mówicie w taki sposób, że ciężko Was traktować na poważnie jak osobę do dyskusji. Wiele wypowiedzi(żeby nie napisać większość) są tak idiotyczne, że należy ich pozostawić bez komentarza. A sam temat też dość dziwny. Nagle ktoś wyskoczył ze swoją rozkminą i wzbudził dyskusję na wątpliwym poziomie.

Proszę Was, dajcie sobie już spokój, bo gadacie takie głupoty, że aż ciężko się to czyta.

Ok... Ale mam jedno pytanko. Czy według Ciebie ktoś kto nie jest dobroczyńcą bo zwyczajnie nie chce i nie ma powodu by nim być jest idiotą?

Jestem rasowym egoistą i wole wydać 200zł na gre niż choćby 20 na pomoc innym.

Odpowiedź jest prosta ktoś taki nei jest idiotą ty tak. Stary to co napisałeś nie było ani śmieszne ani mądre, pomyśl co by było gdybyś to ty był na miejscu jakiegoś dziecka, które potrzebuje pomocy gdyż możliwe, że zaraz umrze z głodu. Ciekawi mnie czy dalej byś patrzył na to tak samo jak to napisałeś?

Prawdopodobnie gdybym był na miejscu takiego dziecka myślałbym inaczej ale nie jestm i raczej nie będe. Jak już wcześniej pisałem nie mam powodu by przejmować się tymi dzieciakami. Gdyby to któryś z nich był na moim miejscu prawdopodobnie myślałby tak jak ja.

Dyskusja na temat świata i życia w naszym wieku to jest śmieszna rzecz. Wiem ,że tutaj większość użytkowników to młodzież lub młodsi, co nie mają pojęcia o życiu. Czytając wasze posty to wg. nie nadchodzi era egoistów, bezbożników. Fakt ja też nie wrzucę złotówki dla Afryki ,gdyż o ile mi wiadomo w Afryce dobrze było ,gdy europejczycy tam zarządzali. Mam na myśli kolonie. To wina władz i lenistwa. Przeczytajcie książki Ryszarda Kapuścińskiego, on to świetnie wyjaśnił. W każdym kraju jest bieda i bogactwo i w Afryce także ,lecz telewizja propaguje tą gorszą stronę.

Temat zbyt ogólny i obszerny, dziwny. Szczerze większość strasznie chrzani i ciężko to się czyta.

Jezu. Czytając te posty postanowiłem że będę wierzył w Niewidzialnego Różowego Jednorożca, wiecie czemu? Piszecie że jesteście ateistami i odnosicie się z brakiem szacunku dla innych religii - najczęściej do Chrześcijaństwa. Sam miałem kiedyś fazę na ateizm, ale mi to przeszło. I tak najwięcej śmiechu jest z wpisów typu "haha a wy idioci wierzycie że to bóg stworzył świat, a tak naprawdę stworzył go jakiś fajny super-wielki wybuch o którym przeczytałem tydzień temu na wikipedii"

Ale zjechaliśmy z tematu głodujących murzy... oj, przepraszam, Afroamerykanów. No tak, kiedy widzę masę komentarzy pod demotywatorem o biednym murzynku bez nogi, ręki i pięciu żeber to robi mi się nie dobrze. Każdy komentarz o tym, że to biedne dziecko powinno dostać milion złotych i mieszkać w willi z trzema basenami. A jestem pewien że każdy z nich wolałby sam tam zamieszkać, niż wpuścić tam kogoś, kogo sam nie zna.

A najgorsze jest to, że nie widać poszanowania dla ludzkiego życia. Można pisać lamenty, ale i tak ludzi bardziej interesuje śmierć jakiegoś kundla, którego ktoś targał po ulicy golfem przez pięć kilometrów. Czarna rasa to dla mnie i tak nierozwinięta rasa. Mieli włócznie - zabijali się na włócznie. Dostali karabiny - zabijają się karabinami, tylko że 5 razy szybciej. Aż strach pomyśleć co się stanie kiedy w ich ręce wpadnie broń atomowa. Niech sobie żyją w swoich dżunglach i wierzą w swoje bożki - tego nauczyła mnie demokracja, poszanowania światopoglądu.

Co do pomocy dla biednych krajów - w żadnym wypadku. Nie będę ślęczał że Polska to biedny kraj, tylko że każdy kraj powinien rozwijać się swoim tempem. Inna sprawa to sprawa eksploatacji złóż z ich ziem, ale tu chyba bym przekroczył limit słów i nikomu by się nie chciało czytać mojej wypowiedzi :D

Oj jakie straszne... Ciekaw jestem czy osoby które pisały o pomocy dla biednej afryki sami tej pomocy udzielają czy wysyłają tam te magiczne 50zł które może uratować całą wioskę. Oj dzieci dzieci, zapewne nie wiecie jak wygląda sytuacja w afryce... Wolontariusze budują tam studnie, wysyłają leki, żywność etc. etc. Co się z tym dzieje? Wpada w ręce buntowników którzy mają w d*pie resztę czarnuchów, więc albo ich zabijają albo biorą do niewoli. Zbudowane studnie też są pod ich kontrolą więc te biedne dzieci i tak gówno z tego mają. Tak więc pomagając afryce w taki sposób pomagamy jedynie rebeliantom. O nie nie masz racji to nie prawda jesteś be. No cóż takie życie. Ponad połowa afryki jest chora na AIDS, ale i tak mają to w d*pie i dalej się rozmnażają. Zresztą co sobie taki murzyn myśli jak coś dostanie. O k**wa przysłali mi żarcie a to spoko nie muszę nic robić bo jak się skończy to znowu dostane. (...) No k**wa patrzcie znowu dostałem żarcie ale za***iście. (...) No k**wa czemu oni dostali żarcie a ja nie? Ej chłopaki brać kałacha i idziemy im za***ać żarcie. Co do samego boga... no proszę was jeszcze z tego nie wyrośliście? Jak powstał bóg? Zastanówmy się... Dawno dawno temu małpolud nie umiał wyjaśnić dlaczego słońce świeci i sie porusza, jak powstaje wiatr i rosną owoce. Skoro on tak nie potrafił uznał że to coś magicznego jacyś bogowie. Dalej to się rozwijało. Powstali kapłani czyli słudzy bogów. Widząc jaki wpływ mają bogowie na ludzi postanowili to wykorzystać. "Każdy mieszkaniec tych ziem musi oddać bogowi Kurza d*pa 10 ton zboża inaczej Kurza d*pa się rozgniewa i szlak trafi wasze plony" Co robili ludzie? no dawali kapłanom te plony a oni się bogacili. Jednak widząc konflikty między wyznawcami Kurzej d*py a Kaczego Zada postanowili ogłosić że Kurza d*pa i Kaczy Zad nie istnieją a prawdziwym i jedynym bogiem jest Psia Morda. "Ten kto nie wierzy w Psią Morde zasługuje na śmierć idźcie i nawracajcie niewiernych" Naczelny kapłan Psiej Mordy postanowił zjednoczyć cały świat w jednej wierze dzięki czemu sprawowałby władzę nad tym całym światem. Przecież jak naczelny kapłan Psiej Mordy powiedział do króla Danonlandu że ma zaatakować Zjednoczone Gumijagody ponieważ nie wierzą w Psią Morde to ten bez chwili zawahania atakował.

Na zakończenie za chwilę pewnie zostanę zjechany ale jakoś się tym nie przejmuję lubiem robic błendy i mam to w d*pie a wy jezdeście gupi Pozdro dzieciaczki ;)

(Szkoda że większość nie zrozumie olanej interpunkcji ortografii i mojego stylu)

Saruto ja ciebie nie rozumiem,wiem ze hate'rzy są wszędzie ale ze aż tylu na tym forum? W Polsce istnieje wolność słowa wiec on powiedział co o tym uważa i ty tez powiedziałeś co o tym uważasz wiec czemu uważasz ze on jest idiotą,popatrz na siebie a później oceniaj innych,jedni ludzi wolą pomagać innym inni dostali od życia tak w d*pę i nikt im nie pomógł wiec sami tez nie pomagają,dyskutujecie o tym żeby dać kasę dla dzieci w afryce czy ty masz jakiekolwiek pojecie co się z tymi pieniędzmi dzieje? no własnie, przede wszystkim poczytaj kto te kasę bierze i dlaczego afryka jest krajem biednym mimo tylu lat pomocy on unii, Oświecę cie bo prawdopodobnie nie będzie ci się chciało tego szukać,Afryka jest biedna ponieważ niema ludzi wykształconych co za tym idzie? niema ludzi mądrych-niema kasy,niema kasy niema chleba proste.Zamknijcie ten temat proszę bo po pierwsze to forum nie służy nam do tego aby omawiać takie dyskusje,według mnie zakładanie takich tematów to po prostu śmiecenie serwisu. Dziękuję

post-2068-0-81651000-1297366535_thumb.jpg

Widze że nowe pokolenie ateistów nadchodzi, ale oke to mogę przyjąć. Ale czy k**wa musicie sie wp***dalać z tym WSZĘDZIE?!

Gościu założył temat o głodnych dzieciach w afryce i zaraz dzieci kurwiki w oczach i "o, napisze że jestem ateistą, bede fajny" Swoją drogą nie rozumie idei tematu, gościu pisze o tym że nie ma Boga, bo dzieci w afryce głodują. Sie założe że 50% z was to j**ani pozerzy, którzy szukają miejsca w którym mogliby zaistnieć. Skoro zaczęliście pisać na temat wiary, to teraz pogląd czysto myślowy:

Czy jest jakaś wiara która chce czynić zło? (nie mówie o jakichś sektach) No właśnie, nie ma.

Gdy ktoś chce to wspomaga afryke, gdy nie to nie i nie wiem o co wielkie napinki. Zaraz pojawi się temat "jestem chory, Boga nie ma", bo jest moda na nie wierzenie. Bogowie może istnieją, a może nie. Dlaczego więc i tak w nich nie wierzyć? Jeśli to wszystko prawda, to po śmierci trafisz w przyjemne miejsce, a jeśli nie, to przecież nic nie tracisz. Co do 2012 to może nie będzie armagedon, ale ludzie zaczynają się... cofać w rozwoju.

Swoją drogą... Wierze, jestem patriotą, mam 17 lat i mam ostatnio tych tematów powyżej dziurek w nosie. Zaryzykuje nawet stwierdzenie że w dziale mega spam (karczma) mogę się bardziej wykazać niż w innych na forum...

btw http://www.sadistic.pl/grupowe-mordobicie-vt50979.htm

To mnie przeraża, zwłaszcza komentarze...

Crracked sam jestem osobnikiem młodym ale jakąś wiedzę mam.

Beleth nie mówię żeby mieszkali w willach z basenem lecz jednak jakaś dobra pomoc by się im przydała.

Uliquiorra wiem co się z tymi pieniędzmi dzieję (zapewne to samo co z moją folią bombelkową kiedy zamawiam coś przez neta...cholerni wypstrykiwacze na poczcie XD) ale cóż sam dostałem kilka razy w dupe chociaż jednak według was jestem młody (i nie niemam poniżej 12 lat, mam między 16-18 XD) i jednak wiem co się dzieje na tym świecie. Jednak ja jestem optymistycznie nastawiony do życia więc zawsze wierze, że może być lepiej i wystarczy odrobina pracy i może się uda, no cóż już taki jestem :D

Grognak Co prawda jestem ateistą bo nie wierze w istnienie Boga (lecz do tych ludzi, którzy w niego wieżą nic nie mam a nawet mam do nich szacunek, przecież nie będę ich obrażał i wyśmiewał za to kim są i co robią) ale wróćmy do sprawy, więc nie wierze w Boga i nie mówię tego bo "chce być fajny" jak to ująłeś. Po prostu nie odczuwam tego, że jednak ktoś nad nami czuwa tam w górze.

Jednak ja jestem optymistycznie nastawiony do życia więc zawsze wierze, że może być lepiej i wystarczy odrobina pracy i może się uda

To niech zamiast prosić o jakieś pieniądze sami ruszą d*pę do roboty. I masz rozwiązanie wszystkich problemów.

"o, napisze że jestem ateistą, bede fajny"

Poczułem się lekko urażony...

To niech zamiast prosić o jakieś pieniądze sami ruszą d*pę do roboty. I masz rozwiązanie wszystkich problemów.

Btw czemu ja nie dostałem pomocy dla biednych jak mnie wychujali na 500 zł?

Poczułem się lekko urażony...

piszemy o ogółach, większość internetowych ateistów jest właśnie taka, że chce pokazać swoją wyższość nad innymi przez pseudonaukowe teorie

@ Popieram UP-a

Nie jestem jakoś super religijny lecz do pójść do kościoła raz w miesiącu pójdę.

@ Nie jestem egoistą. Tak, dałbym 20zł dla dzieci z afryki zamiast 200zł za super dobrą, nową grę.

Ateiści? Nic do nich nie mam ale nie chcę aby oni mieli coś do mnie. Każdemu należy się szacunek. Tolerancja to podstawa!

Pozdrawiam Aver.

@Edit

Lol wszyscy podają swój wiek ! Jaa też chcę!(lol2)

piętnastoletni wierzący, normalny, przeciętny człowiek.

@ Kolega wyżej dobrze mówi, on nie jest ateistą i do ateistów nic nie ma, ja jestem ateistą i do chrześcijan, muzułmanów i innych religii i ludzi, którzy w nie wieżą nic nie mam. Mamy wolność słowa i każdy może wypowiedzieć swoje zdanie. Poza tym mam wrażenie, że w tym temacie zaraz pójdą niezłe ekhm..."bluzgi" więc może lepiej jest skończyć tak drażniący temat. Umówmy się jasno każdy dostał od życia, niektórzy się pozbierali, inni dalej ubolewają nad tym.

PS. nasz temat i tak nie dorówna temu co ostatnio powiedziały nastolatki do gazety Metro "Życie ludzkie jest gówno warte kiedy męczy bezbronne zwierzątka" ten temat chyba każdy.

Po pierwsze, przestańcie kląć, bo zamkną temat i będzie jedna, wielka d*pa z całej rozkminy - tak, kłótnie są dobre, o ile nie wykraczają poza granicę dobrego smaku.

Po drugie, cofnijcie się o stronę wstecz i przeczytajcie moją odpowiedź na post brody. Więcej chyba nie muszę dodawać.

Po trzecie, słowo na dziś - E-M-P-A-T-I-A, przyswójcie termin, poczytajcie o skutkach jej braku, a później trzeźwo i zupełnie szczerze spójrzcie na swoje życiowe idee i tezy, które wszem i wobec głosicie.

Po czwarte, ateizm współcześnie bierze się w dużej mierze z niechęci do "chachmętstw" instytucji Kościoła. Stąd - niechęć do Kościoła => "ateizm"* => niechęć do wspólnoty Kościoła

* - once again - nigga, pleeease...

Piolczu jak tak patrze na twoje posty to mam chec odrąbać ci łeb jeszcze bym tańczył nad twoim trupem