Wyłączanie automatycznego odpalania streamu na stronie

Tak sobie czytam ten temat , i nie przypominam sobie żebym miał jakiegoś rimejka po wejściu na stronę prawdopodobnie adblock blokuje ,( albo inne z "zabezpieczeń" )

Idąc dalej tym tokiem myślenia, osoby które dają wam zarobić za wchodzenie i oglądanie reklam , dostają bonus w postaci pogorszenia transferu i ciągłego wyłączania upierdliwego streama

Nie wygląda to na nagrodę za wspieranie serwisu, a chyba nie celem tej strony jest "zmuszanie" przyszłych odbiorców do blokowania strony i prawdopodobnie dochodów bo ktoś się uparł ze musi być stream ?

A czy do cholery jaśnistej nie lepiej umieścić sam link do "strima" i po problemie? A nie jak ktoś wchodzi na danego newsa i scrolluje na dolną część to musi oglądać jego facjatę?

///Guru to do Ciebie!

Z mojej strony dla mnie rozchodzi się o to, że ja nie odpalam tylko jednej karty, często mam po kilka, kilkanaście otwartych, jak jestem u siebie to mi to jest obojętne ale jak jestem u kogoś na mobilnym a nie mam odpalonych głośników to nawet nie wiem, że leci stream w tle bo nie doszedłem do tej karty lub też z innych powodów. Dlatego nikomu krzywda się nie stanie jak stream nie będzie się odpalał automatycznie a na prawdę sporo osób może to uszczęśliwić. Skoro jest taka możliwość aby stream nie odpalał się automatycznie to dla czego ja nie mogę sobie zadecydować czy chcę go oglądać tylko decyduje za mnie administracja?

Jeny, dokładnie jak napisał dadziu. Zamiast się kłócić i nawzajem wyzywać lepiej dać po prostu linka do stream'a. Wyjdzie na to samo czy jest czy nie, tylko że w innej formie. Wiele osób to uszczęśliwi.

Mi też stream automatycznie się nie odpala, ale jeśli ktoś tak ma i traci transfer na tym to musi to zostać po prostu zmienione i tyle. Portal chyba powinien być wygodny dla użytkowników. Co do samego Rimejka to ciekawiło mnie czemu on jest tak hejtowany i wczoraj trochę pooglądałem. Pominę żałosny poziom większości komentujących, bo po prostu szkoda słów. Za to Rimejk też się nie popisał. Stream jest po to by chyba też rozmawiać i odpowiadać na pytania widzów. Nie licząc hejtu, który powinien być zlewany były też rzeczowe pytania na temat gry, ale streamer je po prostu zlewał i labo gadał sam do siebie albo do kogoś z kim tam grał.

hue hue takie dziecinne problemy na 4 strony, wejdź na newsa gdzie jest stream kliknij na niego prawym->ustawienia->magazyn lokalny->zmniejsz dane do 0kb

i po problemie od teraz możesz czytać komentarze o Rimejku robione dla like'ów, gość robi to co lubi i ma swoich zwolenników a wy czepiacie się jak rzep psiego ogonaPies_i_rzep.png

wejdź na newsa gdzie jest stream kliknij na niego prawym->ustawienia->magazyn lokalny->zmniejsz dane do 0kbi po problemie

Niestety na telefonie tego nie zrobię, prędzej zeżre mi to trochę Mb, albo po prostu kilka złotych.

Ten temat miałby tylko 2 strony, niestety Guru to Guru i potrafi zaognić każdą dyskusję. Szkoda że w pisaniu newsów nie jest tak dobry jak w tym.

Dlatego:

Bardzo proszę o serdeczne odpi*e się od Rimejka, bo to już przegięcie. Wiem że wnerwiają was posty Guru, który jest kompletnie ślepy i zasłania się Rimejkiem na całej linii.

Proszę o komentowanie pomysłu i nie wyjeżdżanie w postach z problemami do osób.

Proszę moderację tego FORUM aby każdy następny post pt.: "Chcę tego, bo Rimejk jest do du*y", był usuwany i żeby to samo stało się z kolejnymi postami (głównie Guru) pt.: "Nie zrobię tego, bo chodzi wam o Rimejka".

Dziękuję.

Wczoraj stream Wawrzyna i ten sam problem, gadam na TS'ie w międzyczasie muzyki słucham i przeglądam forum, wchodzę nagle ktoś zaczyna gadać i nie ogarniam co się dzieje - odpalam w kilku kartach zawsze wszystki News'y - po czasie patrzę, że to stream Wawrzyna z GW. Dlatego jestem za wyłączeniem automatycznego odpalania strumyka, bo to zżera transfer, podczas odpalania często występują 'laggi' zanim załaduje te wszystkie pluginy i odpali stream'a, wkurza niektórych jak nie lubią stream'era oraz często w cale nie chcemy słuchać/oglądać go nawet jak nic nie mamy do nagrywającego.

odpalam w kilku kartach zawsze wszystki News'y - po czasie patrzę, że to stream Wawrzyna z GW.

Dokładnie męczę się z tym problemem tak samo, czy to na TS'ie, czy Słuchanie muzyki, robi to się wszystko upierdliwe.

Well, ja również podczas przeglądania forum lubię pogadać na tsie bądź posłuchać muzyki, czasem tak robię, czasem nie, ale kiedy tak jest po prostu nie otwieram newsów ze streamem w środku. Proste? Proste. Naprawdę aż tak bardzo chcecie poczytać hejty w komentarzach?

BTW, pomyślcie jak musi się czuć biedny rimejk czytając to wszystko.

Wtorek wieczór.

I co na tej waszej randce w poniedziałek uzgodniono?

@EDIT:

Hahah, 1,6k wyświetleń. Widzicie? Tak działa jeden z redaktorów tego bloga. Przerzucanie gnoju jednak się sprzedaje, jak ktoś to potrafi wykorzystać i się nie pobrudzi.

To ja też wtrącę swoje trzy grosze (mimo, że rzadko wchodzę na to forum i równie rzadko się wypowiadam, to w tym przypadku sobie pozwolę) - jestem za pomysłem z wyłączeniem automatycznego odpalania streamu. Dlaczego? Nie dlatego, że nie lubię Rimejka czy jakiegokolwiek innego streamera. Często wchodzę w kilka newsów - i w takim momencie skaczę jak głupi między kartami i szukam skąd te głosy, przeglądam też kilka stron komentarzy (a nóż się trafi jakaś sensowna dyskusja) i w tym przypadku ciągłe pauzowanie streama jest równie uciążliwe. Sam nie korzystam z internetu mobilnego, ale rozumiem że niechciane zżeranie transferu przy jakimś limicie pobierania danych też może być kolejnym mankamentem dla takich użytkowników. Tyle mojego bełkotu, a teraz czekamy na odzew administracji http://mmorpg.org.pl/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png

BUMP tematu.

Jak większość użytkowników jestem za wyłączeniem "automatycznego odpalania streamu na stronie".

Osobiście mi to aż tak nie przeszkadza, ale wielu innym osobą tak a nawet ich to kosztuje...

Nie rozumiem tylko po co. Macie napisane, że jest stream, więc jest logiczne, że będzie stream. Po co tam wchodzić jeżeli nie aby oglądać stream'a? Żeby napisać komentarz? Nie oglądając stream'u? Żeby przeczytać? Ile to trwa zatrzymać? A jak nie możecie zdążyć to kliknijcie zaraz po załadowaniu strony "Anuluj", żeby dalej nie ładowało i kwita. Nie rozumiem dlaczego mają wyłączać automatyczne włączanie skoro 95% osób na serwisie to nie przeszkadza. Komuś się tu w krześle poprzewracało :)

^ UP

Nie wszyscy korzystają z tej strony jak i portalu siedząc przy biurku, podczas używania PC lub Laptopa...

Są też jeszcze telefony na których można przeglądać neta będąc poza domem, chyba o tym wiesz... Nie wszystkim marzy się tracić bezpotrzebnie limitu internetu, oprócz tego można wejść w takiego newsa, aby wcześniej przeczytać o czym dokładniej będzie ten stream, może akurat z contentu który daną osobę nie interesuje. Tak trudno zrozumieć coniektórych użytkowników? Ta zmiana napewno nie jest trudna do zrobienia.

Facos, widzę dalej nie rozumiesz problemu, postaram Ci się to w łagodny sposób wytłumaczyć jeszcze raz, jak do dziecka. Często, gdy na forum pojawia się ciekawy news, wchodzimy w niego, nigdzie nie jest napisane o jakimś streamie. Na przykład: Event w *nazwagry*. A więc jesteśmy, zanim cokolwiek przeczytamy, pojawi się znikąd muzyczka, jesteśmy ciekawi, gdzie to gra?! Okazuje się, że nikt nie został poinformowany o streamie, tylko jest napisane na samym dole newsa tak : A tu *nazwa streamera* pokazuje *ten i ten event*. O to chodzi,

Ale nie możemy też odbiegać od tematu, autor pytał czy jest możliwość wyłączenia automatycznego streamu dla korzyści innych, którzy są na urządzeniach mobilnych, lub podobne. Może ktoś sobie tego nie życzy, gdyż nabija to tylko widzów na streamie, streamer dostaje większe zyski, więc jest to typowa, słaba reklama na haczyku. I nie offtopujcie na tematy Rimejków, czy innych, gdyż nie o to w tym temacie chodzi, jeśli chcecie się sprzeczać na temat Rimejka to piszcie sobie osobny temat. To tyle co mam do powiedzenia, mam nadzieję, że wszystko uzgodniliśmy.

Nie rozumiem jednego, po co czytać niechciany news. Przecież jak go nie lubicie, to nie musicie wchodzić w zkładkę akurat o nim. Chyba iż sam portal pochłania transfer, to co innego. Mi też przeszkadzał jego styl, więc tego R nie oglądam, i po sprawie. Nie każdy news trzeba czytać, nie każdy film trzeba oglądać.

Mądra zagrywka Guru. Nikt z administracji się nie wypowiada, bo chcą żeby topic umarł, a jak pojawi się taka sama sugestia, to wtedy Guru odpisze: "Znowu wam się Rimejk nie podoba" albo "wcześniej już coś takiego było, ale niespecjalnie wam zależało".

Nie Guru, teraz ci tak łatwo z nami nie pójdzie i ten topic będzie trwał dopóki Chmarus nie odpisze - "tak" albo i "nie".