Na tanuki co chwila ktoś inny wrzuca recenzje, czasem obiektywne, czasem subiektywne, ale dające pogląd na to, jak dana seria wygląda i to mi odpowiada. Na MaL'u jest tylko krótki opis i do tego po angielsku. Nie mam z angielskim problemu, ale wolę polski, ot co.
Shakugan no Shana - Jestem prawie pewien, że już się raz zastanawiałem nad tym Anime i je odrzuciłem. Może tym razem spróbuję się za nie zabrać. Zawsze mogę poświęcić czas na te kilka odcinków i może mi się spodoba.
FMA: Brotherhood - Próbowałem się za to zabrać, ale ze względu na pierwszą serię jakoś nie umiem. Niby alternatywna historia, ale może właśnie to mi nie pasuje. Może kiedyś spróbuję, ale jednak nie dam rady póki co.
Serial Experiments Lain - Próbowałem się za to zabrać, ale zdecydowanie nie mój klimat.
NieA_7 - Również niezbyt mój klimat, na dodatek ten sam twórca co Lain i Haibane Renmei, więc raczej nie obejrzę.
Haibane Renmei - Oglądałem, nie spodobało mi się.
Tengenn Toppa Gurren Lagann - Widziałem kilka pierwszych odcinków i jak dla mnie tragiczne. Nie chciałbym tego dalej oglądać.
Welcome into NHK - Miałem okazję obejrzeć, dałem ocenę 7. Podobało mi się całkiem.
Excel Saga - "Zwariowana komedia dla miłośników parodii i czarnego humoru." - Jeśli jest inaczej, niż zacytowałem, wyprowadźcie mnie z błędu. W każdym razie nienawidzę parodii.
Black Lagoon - Nie mój klimat. Bronie, gonitwy itd.
Kill la kill - Widziałem kilka odcinków, tragiczne, na poziomie Tengenn Toppa Gurren Lagann.
Neon Genesis Evangelion - Zdecydowanie nie mój klimat. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że moje jedyne pozytywne doświadczenie z mechami to Code Geass.
FLCL - Zdecydowanie nie
Dziękuję wam obydwu za polecenie mi czegoś, ale pierceheaven, takie pytanie... Zerknąłeś w ogóle na moją listę? Przepraszam cię, ale mam nieodparte wrażenie, że po prostu rzuciłeś 10 tytułami, które tobie się podobały i tyle, bo nic oprócz NHK nie uderza w moje gusta. Z czego część z tych Anime miałem okazję obejrzeć częściowo lub do końca(Haibane Renmei) i zdecydowanie nie jest to coś, czego szukam. Ale dzięki za chęci.