Wynajmę silnik pod gre mmo lub sprzedam lub chętnie stworze projekt

witam,

chciałbym zaoferować udostępnienie skryptu gry mmo rpg.

jakiś czas temu kopiłem prawa do silnika lecz z braku czasu nie mam kiedy zrealizować na nim swojego projektu/marzenia...

nie jest to zwykła tekstowa podróbka vallheru itp..

efekt gry i możliwości przy odrobinie umiejętności można porównać do Tibi~~ a wszystko to w oknie przeglądarki!

wszelkie informacje/pytania/propozycje piszcie na PW, w temacie lub na gg 4578131

poszukuje albo osób które zrealizują projekt czyli stworzą tak naprawdę grę na tym silniku lub kogoś kto sam by chciał się w to pobawić i kupić to ode mnie(z moimi modyfikacjami i grafikami)

zainstalowany skrypt:

www.namiril.com

funkcje silnika:

- system walk (prosty i zaawansowany[dodatkowo animowany]

- swiat gry na mapach 2D (powiedzmy ze coś jak Tibia)

- system miast, obozów itp (lokacja z czatami, sklepami i czym tylko sie chce)

- system aren PVP (wiadomo... rankingi turnieje itd)

- system pupili (kazdy gracz moze mieć wlasne zwierzątko, uzywa go do walk itd/mozna nimi handlowac itd)

- zaawansowany czat (w lokacjach, w miastach, support itd)

- system gildi (wiadomo o co chodzi)

- zaawansowany system avatarów (indywidualny wygląd kazdej postaci to podstawa)

- banner system (kazdy gracz ma swoj wlasny banner ze statystykami ktory moze umiescic gdzie tylko chce w sieci)

- system wikipedii/forum

- NPC, sklepy npc, npc na mapach (edytor dialogów itp itd do questow tez)

- questy (edytor questow, quest book)

- edytor map/lokacji (np miast itd)

- edytor przedmiotów

- multiplayer (w sensie ze chodząc po mapach widzisz innych graczy, mozesz z nimi walczyc, rozmwaiac, pomagac im itd itp)

- ekwipunek (wiadomo o co chodzi)

- umiejętności (też chyba jasne... mozna tworzyc i dowolnie edytowac umiejetnosci dla graczy)

- statystyki (zarowno dla kazdego gracza jego wlasne, ogolne dla wszystkich czyli Top listy oraz zaawansowane statystyki dla adminów)

- system pocztowy (support, kontakt z adminami, prywatny kontakt graczy PM)

- aukcje graczy (wiadomo o co kaman)

- sklepy graczy (też jasne)

- FAQ (dowolnie edytowalny zarowno przez graczy jak i przez adminów)

- szybki system ladowania sie lokacji itp

- system skórek (dowolne wyglądy gry dla graczy)

- rózne rodzaje wielkości okna gry (w zaleznosci od specyfikacji komputera gracza mozna grac w malym oknie, w duzym lub w powiekrzonym)

- system dzwięków (od podstawowych dzwięków takich jak kroki, odglosy walki, rąbanie drewna, plywanie itd... az po zaawansowany edytor dzwiekow do lokacji[np mozna dac jakiś utwor jako tło w danej lokacji]

- nieograniczona liczba przedmiotow (mozna ciagle dodawac nowe grafiki przedmioty itd itp)

- wielojęzyczność (mozna wybierac jezyk gry[narazie tylko jezyk interfejsu]

screen z aktualnej gry

namiril.jpg

screen z edytora lokacji

namiril2.jpg

Genialne, musisz kogoś koniecznie znaleźć do pomocy.

Silnik fajny, z tego, co napisałeś, wnioskuję, że można wiele na nim zrobić. Jedyne, co mi się nie podoba, to to, że postacie na screenach są rodem z RPG Makera VX :)

za ile wynajmujesz silnik? tzn. ile mamy ci zapłacić za ten serwer? ma to być w stylu abonamentu bądź jak raz zapłacimy, to silnik jest nasz?

postacie oryginalne wyglądały o wiele gorzej niż teraz, wziąłem podstawkę postaci z jakiejś japońskiej strony anime.. oczywiście można to zmienić..

co do wynajęcia.. albo tworzymy projekt/gre razem albo go udostępniam za 200 zl miesięcznie albo go sprzedaje za 5 tysięcy i dostajecie do niego prawa autorskie, dokumentacje itp itd.

nad silnikiem ciągle pracuje także z dnia na dzień coraz więcej rzeczy zaczyna nabierać kształtów..

Genialne, musisz kogoś koniecznie znaleźć do pomocy.

dzieki, tak jak mowie nie mam czasu samemu zrobic cos fajnego z tego a prawda jest taka ze silnik ma ogromny potencjal tylko checi troche i czasu potrzeba :) umiejętnosci tak naprawde podstawowe wystarczaja bo jak silnik bedzie w pelni gotowy to wszystko mozna z poziomu www zmieniac edytowac i tworzyc :)

gościu, za ile ty kupiłeś ten silnik, że chcesz go opchnąć za 5 patyków? nie opłaca się, nawet jeśli znalazłby się "chętny".

jakie masz wymagania, co do partnera , z którym chciałbys tworzyć tą grę? czy potrzeba znać podstawy html i php?

i co masz zamiar zrobić z gotową grą? założyć stronę jakąś, czy już może taka istnieje? i czy trzeba się zaangażować finansowo, jeśli chce się z tobą współpracować przy silniku?

dzieki, tak jak mowie nie mam czasu samemu zrobic cos fajnego z tego a prawda jest taka ze silnik ma ogromny potencjal tylko checi troche i czasu potrzeba umiejętnosci tak naprawde podstawowe wystarczaja bo jak silnik bedzie w pelni gotowy to wszystko mozna z poziomu www zmieniac edytowac i tworzyc

Wiadome, razem raźniej.

gościu, za ile ty kupiłeś ten silnik, że chcesz go opchnąć za 5 patyków? nie opłaca się, nawet jeśli znalazłby się "chętny".jakie masz wymagania, co do partnera , z którym chciałbys tworzyć tą grę? czy potrzeba znać podstawy html i php?i co masz zamiar zrobić z gotową grą? założyć stronę jakąś, czy już może taka istnieje? i czy trzeba się zaangażować finansowo, jeśli chce się z tobą współpracować przy silniku?

sam silnik kosztowal ze wszystkimi modulami 3,5 tysiaca, zostal praktycznie calkowicie zmieniony i udoskonalony. ja nie mowie ze ktos ma go kupic bo tylko powazni ludzie nad tym by mysleli.

jezeli chcialbys dolaczyc i zaczac tworzyc te gre to podstawą jest znajomosc na poziomie podstawowym php gdyz na tym glownie opiera sie ta gra (w sumie to taka wiedza potrzebna jest tylko do tworzenia skryptow questow itp bo reszta to tabelki w sql i wpisywanie wartosci)

gotowa gra jezeli zostala by ukonczona oczywiscie zostala by uruchomiona pod domeną i bylby to zwykly produkt w ktorym tworcy gry orzymywali by czesc z zyskow z jej dochodow itp

wklad finansowy.. hmm.. powiem tak, dysponuje serwerem lecz z tego co juz wiem poza zadaniami cron dziala on bez zarzutu, tak czy siak kosztuje on 900 zl rocznie, najlepiej bylo by wynajac dedykowany serwer pod gotowy produkt i mam taka mozliwosc za 130 zl miesiecznie i wtedy koszta by trzeba podzielic na tworcow gry.

jak jestes zainteresowany wspolpraca i masz duuuuzo czasu zeby sie tym zajmowac to mozna pomyslec nad stworzenieim projektu. ja mam nawet rozpisana cala fabule itp itd oczywiscie nie upieram sie ze taka musi byc.. kiedys mialem taka wizje porpsotu, kupilem silnik i zaczelm to robic lecz nie mam porpsotu na to czasu...

wszystko fajnie lecz ten silnik kosztuje ~49 euro za licencje tutaj jest tylko nowa grafika i spolszczenie :P

wszystko fajnie lecz ten silnik kosztuje ~49 euro za licencje tutaj jest tylko nowa grafika i spolszczenie

pokaz mi gdzie tyle kosztuje ;] i kto niby go sprzedaje ;] bo jedyna osoba ktora ma do niego pelne prawa to GARG z Danii :)

nie widze w tym kompletnie nic genialnego, a cena 5000 jest wręcz absurdalna. Lepiej kupić silnik z gry via www, i przerobić go wg własnego uzniania niż bulić 5 patoli za coś takiego ;)

a karze Ci ktos kupowac albo komentowac? nie doceniasz pracy ludzi ktorzy stworzyli silnik do ktorego prawa ma kilka osob a nie 100000000 dzieciakow ktorzy kupuja silniki na allegro albo na tej twojej stronce i spamują po internecie jakie to oni gry nie robia ;>

a co do ceny 50 euro...

tak mozna kupic wersje basic za tyle bez zadnych (ZADNYCH) dodatkow :) komplet dodatkow i modyfikacji moich, kilku programistow z calego swiata dalo efekt finalny :)

zreszta nie ma z kim o tym porozmawiac niestety na polskiej scenie mmo :(

Wow, takie zlagowane coś za 5 patoli?, za tyle, to można kupić skończony silnik 3D, a nie jakieś browserowe zlagowane ustrojstwo.

Jeszcze pewnie w cholerę zbugowane.

Ale co tam, życzę szczęścia w sprzedaży.

Żeby nie było, znam DARMOWY silnik, z wszystkimi cechami które ma Twój, z tą różnicą, że jest clientowy.

Hahahah 50 euro ? To ja mam inny pomysł, wystarczy pójść pod polibudę, poszukać ogarniętego studenta informatyki (dokładnie programowania) i zrobi Ci takie samo "coś" za max 100zł. Powodzenia z projektem :)

50 euro jest z dodatkami to taki ps , pisales ze to jest silnik specjalnie dla ciebie (czyt ma go jedna osoba)

poza tym 5k za takie cos? prosze cie jest pelno lepszych darmowych silnikow

Odezwali się eksperci, fachowcy od wszystkich gałęzi przemysłu informatycznego. Naogladaliście się ofert silników dla mas i pozjadaliście wszystkie rozumy świata.

Ma zajęcie robi to co lubi i wkłada w to dużo pracy, a wy mu tu wrzucacie jakim jest niedojdą. Zna się 100x więcej niż wy, a wyjeźdzacie z jakimiś komentami wyssanymi z podstron google. Polaczki.

Autorze tematu, radzę abyś poprosił Moda o zamknięcie tematu, bo zaraz się zrobi syf w postaci Spamu. Uwierz mi, nie chciałbyś tego czytać co zaraz się będzie działo. 90% takich tematów tak się prezentuje, że po jakimś czasie wybucha konflikt.

to moje pytanie spowodowało tą kłótnię... ech.

tacy ludzie. ze wszystkiego zrobią kłótnię i pojazd po autorze tematu.

Nieźle się orientujecie skoro piszecie że taki silnik za 100 zł by poszedł. Za 100 zł to masz sam szablon html + css ...

w twoim silniku jest troche spolszczenia i grafiki nowy szablon 2/5 reszta dodatki sa za free wiec co wy chcecie...