Wyniki wyborów prezydenckich 2015

Wyniki exit poll dla poszczególnych kandydatów wyglądają następująco: Andrzej Duda (PiS) - 34,8 proc., Bronisław Komorowski (z poparciem PO) - 32,2 proc., Paweł Kukiz - 20,3 proc., Janusz Korwin-Mikke (KORWiN) - 4,4 proc., Magdalena Ogórek (z poparciem SLD) - 2,4 proc., Adam Jarubas (PSL) - 1,6 proc., Grzegorz Braun - 1,1 proc., Janusz Palikot (Twój Ruch) - 1,5 proc., Marian Kowalski (Ruch Narodowy) - 0,8 proc., Jacek Wilk (Kongres Nowej Prawicy) - 0,6 proc., Paweł Tanajno (Demokracja Bezpośrednia) - 0,3 procent. Wyniki po zakończeniu głosowania podały TVP1, TVP Info, TVN24 i Polsat.

To co Panowie, pora pakować się i uciekać z tego syfu? Ja już decyzję podjąłem:(

Ja tam się nie znam na polityce, ale to znaczy że ten Duda to coś na poziomie Bronka?

Ja tam się nie znam na polityce, ale to znaczy że ten Duda to coś na poziomie Bronka?

Jeszcze gorzej. Duda to słup tego chorego z nienawiści kaczora.

Uciekaj tchórzu, uciekaj...

I co panowie? Zaskoczyli was jak chcieli dowód osobisty XD Kukiz i Korwin liderzy internetowych gimbusów.

Dobrze, że wygrał Duda.

Wszyscy tak na PiS się rzucają i głosują na PO, bo mniejsze zło, a sami widzicie że gówno prawda, bo wcale lepiej nie jest. Jak PIS dojdzie do władzy i będzie gorzej to może wtedy ludzie wyjdą na ulice i coś się zmieni lub będzie lepiej, bo szogun się jak na razie nie POpisał.

Uciekaj tchórzu, uciekaj...

Lubisz być poniewierany? Jak już dorośniesz i będziesz musiał ponieść 100% kosztów (bardzo wysokich) życia swoich i swojej rodziny, jak kolejny raz odmówisz czegoś swojej rodzinie bo nie masz już pieniędzy to wspomnisz moje słowa. Życie się ma jedno. Dlaczego mam być niewolnikiem we własnym kraju? Bo ktoś nazwie mnie tchórzem? Ja nazwę siebie człowiekiem odpowiedzialnym za swoich bliskich. Patriotyzmem niestety jeszcze nikt się nie najadł. Pracuję w oddziale niemieckiego koncernu w Polsce. Wyobraź sobie, że w Niemczech człowiek wykonujący dokładnie te same obowiązki co ja dostaje tyle samo co ja tylko w euro. Czyli za tą samą robote co ja ta sama firma i ten sam prezes płacą mu cztery razy więcej.

I co panowie? Zaskoczyli was jak chcieli dowód osobisty XD Kukiz i Korwin liderzy internetowych gimbusów.Dobrze, że wygrał Duda.

Nie zaskoczyli i nie wiem czy dobrze, że "wygrał" Duda. A co do internetowych gimbów, jest wielu dorosłych którzy chcą dać mu szanse bo nie chcą wybierać między PiS a PO a chcą dać szanse komuś innemu a przykładowy Korwin dążyłby do zmiany koryta - dlatego narazie nie ma poparcia. Ale weź pod uwagę, że w internetowych sondażach miał wysoki % a te... "gimby" kiedyś dorosną, dostaną dowód i będą mogli oddać swój głos. Oby tylko nie było za późno gdy ludzie ciągle głosują na złodziei. :)

Jak PIS dojdzie do władzy i będzie gorzej to może wtedy ludzie wyjdą na ulice

Gdzie byłeś od 2005 do 2007 roku ? W kraju chyba nie, bo wtedy wiedziałbyś, że PiS miał już większość w sejmie i miał już swojego prezydenta (2005-2010).

Co się stało przy najbliższych możliwych wyborach ? Wszyscy poszli głosować na PO, bo nie szło wytrzymać z tymi przygłupami z PiSu. Co się dzieje teraz ? Większość głosuje na PiS, bo nie idzie wytrzymać z tymi przygłupami z PO.

Ludzie to debile, sterowani przez media jak kukiełki. Media, czyli w sumie przez polityków, bo stacje TV mocno sympatyzują z pewnymi partiami, co bardzo wyraźnie widać w ich "Wiadomościach", czy "Faktach".

I co panowie? Zaskoczyli was jak chcieli dowód osobisty XD Kukiz i Korwin liderzy internetowych gimbusów.Dobrze, że wygrał Duda.

Słaby troll.

Duda wygrał Oo. Ale jaja.

W sumie to jakoś nie za bardzo interesuje mnie kto obejmie władzę. Kończę edukację i wybieram najbardziej logiczną opcję czyli emigrację.

Lubisz być poniewierany? Jak już dorośniesz i będziesz musiał ponieść 100% kosztów (bardzo wysokich) życia swoich i swojej rodziny, jak kolejny raz odmówisz czegoś swojej rodzinie bo nie masz już pieniędzy to wspomnisz moje słowa. Życie się ma jedno. Dlaczego mam być niewolnikiem we własnym kraju? Bo ktoś nazwie mnie tchórzem? Ja nazwę siebie człowiekiem odpowiedzialnym za swoich bliskich. Patriotyzmem niestety jeszcze nikt się nie najadł. Pracuję w oddziale niemieckiego koncernu w Polsce. Wyobraź sobie, że w Niemczech człowiek wykonujący dokładnie te same obowiązki co ja dostaje tyle samo co ja tylko w euro. Czyli za tą samą robote co ja ta sama firma i ten sam prezes płacą mu cztery razy więcej.

Wyobraź sobie, że mam już 24 lata i od 5 utrzymuję się sam. Jak ktoś jest niedouczonym nieogarniętym człowiekiem to w żadnym kraju sobie nie poradzi, ewentualnie będzie pracował w KFCu lub Macu.

Oczywiście, w krajach zachodnich z pensji, z roboty do której nie potrzebujesz wykształcenia ani żadnych umiejętności da się spokojnie wyżyć. Ale to są kraje "easy". Polska jest krajem typu "hardcore" czyli, żeby coś osiągnąć trzeba się dużo uczyć, zbierać doświadczenie gdzie się da i przy okazji poznawać ludzi, którzy mogą ci pomóc.

A skoro jesteś kimś, kto nie potrafi sobie znaleźć dobrego zatrudnienia albo nie ma żadnych potrzebnych umiejętności to się nie dziwie, że ci źle.

Niech Cię arab "przytuli"!

Polska jest krajem typu "hardcore"

E, no nie przesadzaj. Najwyżej "medium".

Jak nie wierzysz, to odwiedź Irak, Kazachstan, rosję, Etiopię, Czad, Północną Koreę itp.

Wyobraź sobie, że mam już 24 lata i od 5 utrzymuję się sam. Jak ktoś jest niedouczonym nieogarniętym człowiekiem to w żadnym kraju sobie nie poradzi, ewentualnie będzie pracował w KFCu lub Macu. Oczywiście, w krajach zachodnich z pensji, z roboty do której nie potrzebujesz wykształcenia ani żadnych umiejętności da się spokojnie wyżyć. Ale to są kraje "easy". Polska jest krajem typu "hardcore" czyli, żeby coś osiągnąć trzeba się dużo uczyć, zbierać doświadczenie gdzie się da i przy okazji poznawać ludzi, którzy mogą ci pomóc.A skoro jesteś kimś, kto nie potrafi sobie znaleźć dobrego zatrudnienia albo nie ma żadnych potrzebnych umiejętności to się nie dziwie, że ci źle.Niech Cię arab "przytuli"!

Tak, jestem niedouczonym nieogarniętym człowiekiem z pensją kilku tysięcy złotych, wykształceniem wyższym i stanowiskiem specjalisty w firmie. Tu właśnie wychodzi twoja naiwność jak i twoje mierzenie innych swoją miarką. Wyobraź sobie, że są ludzie w Polsce, którzy zarabiają niewyobrażalne dla ciebie pieniądze. Ale ci ludzie wykonują odpowiedzialną pracę, do której przygotowywali się przez długi okres czasu. I ci ludzie każdego dnia pracują ze świadomością, że poza granicami swojego kraju za tą samą robotę (którą notabene wykonują w języku angielskim) dostaną cztery razy więcej. I będzie ich w końcu stać na wiele rzeczy, o których mogą pomarzyć w kraju.

Tak jak już pisałem. Dorośnij, może za kilka lat porozmawiamy ze sobą na tego typu problematyczne tematy jak równy z równym.

E, no nie przesadzaj. Najwyżej "medium".Jak nie wierzysz, to odwiedź Irak, Kazachstan, rosję, Etiopię, Czad, Północną Koreę itp.

No dobra, przesadziłem. ;p

Jak kiedyś przejmę władzę w kraju to dopiero zrobię wam Hardcore! ;)

Kukiz jest dla gimbusów ? jest on chyba jedynym kandydatem który nie popiera JOW'u, jet niepartyjny, w swoich wypowiedziach nie mówił "obiecuje" tylko "bede do tego dazyl", poza tym, jak podaje prasa, kartki z głosami które były zaznaczone niebieskim długopisem są nie ważne, a ja jak i większość moich kolegów głosujących na Kukiza taki właśnie dostaliśmy, dobrze, że Duda wygrał ? prosze Was... kolejna PiSowska świnia, która dobierze się do koryta i zacznie dokarmiać swoje świnki, zauważcie, że do parlamentu nie dostają się żadni nowi ludzie, nikt młody, parlamentarskie gbury wybieraja się spośród siebie, a nowe nazwiska pojawiają się tylko i wyłącznie wtedy gdy ktoś umrze, nie żyjemy w Polsce demokratycznej, na pewno nie, my jako naród nie mamy nic do powiedzenia, bo i tak rząd zrobi swoje, a ludzie którzy głosują na wysłanników PiS, PO najwidoczniej są ślepi i nie widzą co się dzieje w naszym kraju kiedy te 2 partie są przy korycie, jak napisał kolega, czas uciekać z kraju

Tak, jestem niedouczonym nieogarniętym człowiekiem z pensją kilku tysięcy złotych, wykształceniem wyższym i stanowiskiem specjalisty w firmie. Tu właśnie wychodzi twoja naiwność jak i twoje mierzenie innych swoją miarką. Wyobraź sobie, że są ludzie w Polsce, którzy zarabiają niewyobrażalne dla ciebie pieniądze. Ale ci ludzie wykonują odpowiedzialną pracę, do której przygotowywali się przez długi okres czasu. I ci ludzie każdego dnia pracują ze świadomością, że poza granicami swojego kraju za tą samą robotę (którą notabene wykonują w języku angielskim) dostaną cztery razy więcej. I będzie ich w końcu stać na wiele rzeczy, o których mogą pomarzyć w kraju.Tak jak już pisałem. Dorośnij, może za kilka lat porozmawiamy ze sobą na tego typu problematyczne tematy jak równy z równym.

Ostatnie zdanie świadczy, że masz się za lepszego... Z tego mogę wywnioskować, że jesteś najgorszym typem człowieka jaki chodzi po tym świecie. Współczuję Twojej rodzinie i przyjaciołom, o ile takich masz.

Jak już uciekniesz ze swego kraju to nie wracaj. Nie chcemy Cię tu!

+ Pamiętaj, że równości zarobkowej nie ma i nigdy nie będzie, nawet w samej Polsce w jednym mieście jedna osoba wykonująca te same obowiązki dostaje więcej lub mniej. W tym wypadku, jesteś inwalidą skoro dajesz się tak rolować.

Exit poll i tyle w temacie. Jakoś u mnie w miejscowości nikt nie pytał się mnie na kogo głosowałem. Duda, Komorowski, a co to za różnica. Każdy kradnie co popadnie, dużo obiecuje, a i tak zwykły człowiek gówno z tego będzie miał.

Ja liczyłem na Kukiza, no ale jak powiedziałem exit poll, więc pisowce i powce nie podniecajcie się ;)

Mam 17 lat (rocznikowo 18) i nie płacę jeszcze podatków, rachunków i innych 'dupereli'. O życiu wiem mniej więcej tyle co Gargamel o smerfach, czyli wszystko i nic. Jeżeli miałbym fundusze na wyjazdy do Warszawy czy innych miast gdzie organizowane są marsze, strajki przeciwko dzisiejszej władzy państwa to z chęcią bym jeździł, niestety Ci złodzieje dopuścili się do tego, że moi rodzice nie dadzą mi na to ani grosza a ja ich rozumiem. Prawdopodobnie nowym prezydentem będzie Duda, czyli człowiek który jest odbiciem lustrzanym Bronisława Komorowskiego. Oceniam książkę po okładce i przyznaję się, że wszystkie wypowiedzi o tym człowieku zobaczyłem w internecie, ale wierzę internetowi 'stety'. Ludzie, którzy mają chęć wyemigrować wysyłam e-krzyż na drogę i gdy będą wyjeżdżać niech przyrzekną sobie, że nie wrócą do Polski wtedy, gdy inni ludzie będą walczyć w marszach, strajkach, buntach przeciwko złodziejom w sejmie, w czasie gdy Wy będziecie siedzieli przed telewizorem/komputerem za granicą.

Dziękuję za uwagę, dla mnie tacy ludzie są dnem a ich wymówki typu "już nie ma za co walczyć" lub inne tego typu zdania zostawcie dla siebie :)

Pozdrawiam prawdziwych.

Wystarczy dokument ze zdjęciem (czyli nie tylko dowód).

Osobiście głosowałem na sarnę z krzesłem na głowie. Dlaczego? Jestem liberałem i najbliżej było mi do Palikota, ale jeśli on nawet nie potrafi utrzymać własnej partii, to jak ma utrzymać kraj z 40 milionami ludzi. Nie obchodzi mnie kto wygra, bo w tym kraju dalej nic się nie zmieni. On już jest skończony. I nie. Korwin niczego nie zmieni. Miał zniszczyć parlament UE od środka, a poszedł tam, bierze kasę i robi tylko wiochę Polsce.

Jedynie co mnie smuci, to to, że w Polsce jest ~23% dzieci, które żyją w rodzinach, gdzie dochód na osobę nie przekracza 500 złotych. Takie dzieci są biedne, niedożywione, poniżane, uczą się gorzej, tracą perspektywy. Co robi rząd (i nie tylko PO, bo taka sytuacja działa się za rządów SLD i PiS)? Zwiększa wydatki na kościół z 90 do 120 mln, a głodnym dzieciom mówi: "my chodziliśmy zrywać szczaw".

Ten kraj jest już skończony. Przy korycie jest tyle świń, że ci z hamulcami moralnymi się tam nie przecisną.