Wyniki wyborów prezydenckich 2015

Skąd taki hejt na PiS? Ja rozumiem, że "Kaczor" itd., katol, posługuje się Smoleńskiem itd., ale jaka jest alternatywa? Kukiz wygrać nie mógł, bo zwyczajnie: Jest NOWY. Wiele ludzi nadal mu nie ufa. Sam fakt tak dużego poparcia to szok, ale też dobry znak. . Głosowałem na Kukiza i teraz zamierzam zagłosować na PiS, bo... są patriotami. Tyle. Śmieszy mnie trochę poparcie Korwina, w końcu wygrał w wszystkich internetowych sondażach. Z drugiej strony, Ci nieletni kiedyś staną się "letni" i na pewno odbije się to na poparciu dla Korwina.

Cokolwiek byśmy tu nie pisali i tak to nie ma sensu. Już po wyborach i każdy wie jaki jest, będzie wynik. Tylko te partię są promowane przez telewizje. 90% głosujących to ludzie starzy którzy nie mają dostępu do internetu i nie wiedzą jak to jest. A najgorsze jest to że to za nas młodych ludzi głosowali ci starsi którzy mają w nosie kto ile zarabia bo są na emeretyturze. Taka prawda, najgorsi są ci co w ogóle nie głosowali. W ogóle po co ja się produkuje jak i tak jest po wszystkim.

Głosowałem na Kukiza i teraz zamierzam zagłosować na PiS, bo... są patriotami.

Masz u mnie plusa za poprawienie mi humoru na resztę dnia. Powiedz mi jacy patrioci niszczą swój własny kraj i starają się skłócać własnych rodaków ze sobą? Czekam na twoją odpowiedz. Prawdziwego patrioty to ty nigdy nie widziałeś dlatego szafujesz pojęciami obrażając przy okazji ludzi którzy mają patriotyzm w sercu.

Ja nie głosowałem i się nie mieszam w to

całe "wyborcze zamieszanie" ..

Niedługo wyjeżdżam do Stanów i mam nadzieję,

że na stałe

Każda zmiana dobra. Chociaż czy będzie ona dobra, zobaczymy w kolejnym odcinku "Trudne sprawy Polski".

ForgottenGod. Nie starają się skłócać, robią to przy okazji walki z partią przeciwną. Czy robi Ci to jakąkolwiek różnicę - nie wiem. Chociaż ciekawi mnie, w jaki sposób partia ma walczyć i jednocześnie nie skłócać ze sobą kraju.

Prawdziwego patrioty nie widziałem na oczy. Nie wnikam skąd takie informacje, ale nie jest to istotne. Mało ludzi widziało prawdziwego patriotę w swoim życiu dlatego, iż Ci już nie żyją. Możesz uważać się za patriotę (lub kogoś), ale to czy rzeczywiście nim jesteś musi zostać zweryfikowane przez to, jak zareagowałbyś w sytuacjach, w których stawiasz Polskę nad własne życie. A z racji, iż nie m takich okazji, cóż... . Denne teksty, pseudo marsze czy choćby sygnaturki z hasłami jak wiele zdziałamy (zwracam uwagę na czas przyszły) nie czyni Cię ani trochę patriotą.

Użyłem określenia patriotów w określeniu PiS'u dlatego, że bliżej im do niego niż PO. Ja nie twierdzę, że Duda to godny materiał na prezydenta. Mówię, że jest lepszy od Komorowskiego, bo właśnie taki mamy wybór - PiS albo PO. (fakt faktem, może "są patriotami" było zbyt dosłowne)

Nie lubię ani PiSu, ani PO, lecz w drugiej turze zagłosuję na Dudę. Ten człowiek przynajmniej potrafi powiedzieć jedno normalne zdanie bez tekstu zapisanego na kartce, oprócz tego jest w miarę energiczny w porównaniu do flegmatycznego Bula. I jeszcze te spoty sztabu Komorowskiego, które zamiast promować swojego kandydata, bezczelnie atakują Dudę... komedia.

ForgottenGod. Nie starają się skłócać, robią to przy okazji walki z partią przeciwną. Czy robi Ci to jakąkolwiek różnicę - nie wiem. Chociaż ciekawi mnie, w jaki sposób partia ma walczyć i jednocześnie nie skłócać ze sobą kraju.Prawdziwego patrioty nie widziałem na oczy. Nie wnikam skąd takie informacje, ale nie jest to istotne. Mało ludzi widziało prawdziwego patriotę w swoim życiu dlatego, iż Ci już nie żyją. Możesz uważać się za patriotę (lub kogoś), ale to czy rzeczywiście nim jesteś musi zostać zweryfikowane przez to, jak zareagowałbyś w sytuacjach, w których stawiasz Polskę nad własne życie. A z racji, iż nie m takich okazji, cóż... . Denne teksty, pseudo marsze czy choćby sygnaturki z hasłami jak wiele zdziałamy (zwracam uwagę na czas przyszły) nie czyni Cię ani trochę patriotą.Użyłem określenia patriotów w określeniu PiS'u dlatego, że bliżej im do niego niż PO. Ja nie twierdzę, że Duda to godny materiał na prezydenta. Mówię, że jest lepszy od Komorowskiego, bo właśnie taki mamy wybór - PiS albo PO. (fakt faktem, może "są patriotami" było zbyt dosłowne)

Już chyba nie pamiętasz co działo się za rządów PiS-u. Co działo się po katastrofie smoleńskiej. Mało tego PiS to agentura obcego agresora - Watykanu. Nikt nie ma tak dobrze jak czarni w Polsce. Dostają nieruchomości za bezcen, nie rozliczają się z US i są finansowani z naszych podatków. I głoszą herezje.

W drugiej turze, nie zamierzam nawet iść głosować. Poszedłem tylko dla tego, iż liczyłem na to, że uda się wreszcie odsunąć od koryta PO i PiS. Jak widać tylko się łudziłem, gdyż stare barany w tym kraju nadal lgną do swoich pasterzy.

W zasadzie cieszyłbym się z ingerencji Watykanu w sprawy polskie. Czemu? Bo Islam puka do drzwi coraz to nowszych krajów. Nie mówię, że kościół jest dobry. Dostaje nieruchomości za bezcen - fakt. (Ale nie wydaje mi się, by robili z tymi ziemiami coś złego - nie wiem). Nie płacą podatku z "na tacę". I dobrze. To fakt, że my mamy płacić podatek dochodowy jest idiotyczny, nie na odwrót. Kościół robi też wiele dobrego. Całe przekonanie, że ksieżą są bogaci jest bzdurne, bo bogata jest tylko elita kościoła. Kościół w moim mieście organizuje masę zbiórek dla osób wszelakich. Gdy zalało dom mojemu koledze (został zalany przez straż pożarną, bo ta gasiła pożar piętro wyżej) kto zorganizował zbiórkę? Kościół. Księży bogatych to widzicie tylko w telewizji, w rzeczywistości ciężko się doszukać. Księża z mojego miasta jeżdżą 20-letnimi samochodami albo rowerem i żyją w biedzie.

W zasadzie cieszyłbym się z ingerencji Watykanu w sprawy polskie. Czemu? Bo Islam puka do drzwi coraz to nowszych krajów. Nie mówię, że kościół jest dobry. Dostaje nieruchomości za bezcen - fakt. (Ale nie wydaje mi się, by robili z tymi ziemiami coś złego - nie wiem). Nie płacą podatku z "na tacę". I dobrze. To fakt, że my mamy płacić podatek dochodowy jest idiotyczny, nie na odwrót. Kościół robi też wiele dobrego. Całe przekonanie, że ksieżą są bogaci jest bzdurne, bo bogata jest tylko elita kościoła. Kościół w moim mieście organizuje masę zbiórek dla osób wszelakich. Gdy zalało dom mojemu koledze (został zalany przez straż pożarną, bo ta gasiła pożar piętro wyżej) kto zorganizował zbiórkę? Kościół. Księży bogatych to widzicie tylko w telewizji, w rzeczywistości ciężko się doszukać. Księża z mojego miasta jeżdżą 20-letnimi samochodami albo rowerem i żyją w biedzie.

Nie wiesz nic o kościele katolickim. Jak myślisz, gdzie znajduje się akt własności każdej nieruchomości kościoła katolickiego na świecie? W Watykanie. Nie robią nic złego? To może mi urząd miasta podaruje przykładowo apartament dwupoziomowy za symboliczne 100 złotych. Przysięgam, że będę wzorem świętości i nie zrobię nic złego. To co mówisz to są przypadki - działania księży z odruchu ludzkiego. Sam kościół to imperium szatana i szyderstwo z Boga na tym świecie. I wiem to z pierwszej ręki. A islam tu nie przyjdzie. Nasza mentalność polska szybko utemperuje ciapatego. Ten sam ciapaty nie zapuka tutaj bo tu nie ma po co zapukać.

Mam wrażenie jakbyś obejrzał jakiś film z teorią spiskową przejęcia świata przez Watykan. Urząd miasta oddaje ziemię instytucji, nie osobie. (Nie mówię, że to dobrze)

I wiem to z pierwszej ręki

Ty generalnie to masz wiele 100% informacji, ale strasznie uogólnionych. Musisz podawać jakieś konkretne przykłady, bo inaczej wychodzi sytuacja typu: Moja racja jest mojsza.

Jak już mówiłem: Miałem okazję odwiedzić (i dokładniej się przyjrzeć) 4 parafiom - nigdzie nie było żadnego przesytu. Jedyny przesyt jaki widziałem to w telewizji (fakt, że Rydzyk i sam Watykan ma mało wspólnego z wartościami jakie katolicyzm sobą reprezentuje), a jej wierzyć nie będę - przynajmniej nie w pełni.

A co do Islamu. To, że Islam nie jest w stanie rozprzestrzenić się w Polsce od wewnątrz nie oznacza, że jesteśmy bezpieczni. W krajach "postępowych" jak np. Niemcy Islam rozwija się bardzo szybko, a liczba jej (religii) wyznawców rośnie zarówno w krajach europejskich jak i na świecie. Może dojść do sytuacji, w której zdobędą na tyle znaczącą przewagę, że zaczną po prostu siłą podbijać kraje takie jak Polska. I będziemy mieć gó... do gadania. Nawet przyjmując, że wszyscy będą umieć posługiwać się bronią.

Mam wrażenie jakbyś obejrzał jakiś film z teorią spiskową przejęcia świata przez Watykan. Urząd miasta oddaje ziemię instytucji, nie osobie. Ty generalnie to masz wiele 100% informacji, ale strasznie uogólnionych. Musisz podawać jakieś konkretne przykłady, bo inaczej wychodzi sytuacja typu: Moja racja jest mojsza.Jak już mówiłem: Miałem okazję odwiedzić (i dokładniej się przyjrzeć) 4 parafiom - nigdzie nie było żadnego przesytu. Jedyny przesyt jaki widziałem to w telewizji (fakt, że Rydzyk i sam Watykan ma mało wspólnego z wartościami jakie katolicyzm sobą reprezentuje), a jej wierzyć nie będę - przynajmniej nie w pełni.A co do Islamu. To, że Islam nie jest w stanie rozprzestrzenić się w Polsce od wewnątrz nie oznacza, że jesteśmy bezpieczni. W krajach "postępowych" jak np. Niemcy Islam rozwija się bardzo szybko, a liczba jej (religii) wyznawców rośnie zarówno w krajach europejskich jak i na świecie. Może dojść do sytuacji, w której zdobędą na tyle znaczącą przewagę, że zaczną po prostu siłą podbijać kraje takie jak Polska. I będziemy mieć gó... do gadania. Nawet przyjmując, że wszyscy będą umieć posługiwać się bronią.

Rok 1099 - zdobycie Jerozolimy - rzeź niewinnych kobiet i dzieci przez katolickich natchnionych przez Stwórcę krzyżowców.

XV-XVI wiek - inkwizycja hiszpańska - wymordowano większość kobiet - chłopi musieli zaspokajać swoje potrzeby seksualne na trzodzie chlewnej bo w promieniu kilku wiosek nie było ani jednej niewiasty tzw. "polowanie na czarownice".

1492 rok - odkrycie przez Kolumba Ameryki - w imię Chrystusa wymordowanie prawie całej rdzennej ludności obu Ameryk. Kultury Majów, Inków i Azteków wybite w pień.

Mam podawać więcej konkretów?

Należymy do najbardziej zbrodniczej organizacji w dziejach świata. Organizacji, która od 2 tysięcy lat sieje zniszczenie na całym świecie, morduje miliony ludzi w imię krzyża, firmy z największym majątkiem na świecie i największą ilością pracowników. Hitler i Stalin to tacy grzeczni chłopcy przy kościele.

Z tym kościołem to wiele osób niestety zapomina (albo nie wie), że najpierw arabowie podbijali chrześcijańskie kraje. A to, że potem się je odbijało, to nagle źle?

Ach te złe krucjaty, ojej. Szkoda, że ludzie w większości łykają wszystko co gdzieś tam w TV usłyszą, bo akurat takie podejście jest właśnie modne itp Czy ktoś chce po prostu coś na głoszeniu takich rzeczy ugrać. Zresztą sama walka z kościołem w PL to właśnie jeden z elementów niszczenia państwa.

O STARY.

1. Różnica pomiędzy czasem średniowiecza, a czasem współczesnym jest kolosalna, bo:

-Religia odgrywała główną rolę w życiu człowieka, Watykan był główną siłą w Europie

-Nauka była w ciemnym dołku, a właściwie to była zakazana

-Dominował ustrój monarchiczny

2. Jak zapewne wiesz z historii, wraz z postępem nauki zaczęto odkrywać człowieka jak i sam świat. Efektem było podważenie podstawowych doktryn religii i sprowadzenie jej na drugi plan, co widać dzisiaj.

3. Religia była/jest po to, by wytłumaczyć sens istnienia człowieka oraz jego życie po śmierci. W średniowieczu była też pretekstem do zabijania.

4. Nie rozumiem porównania w zamyśle ogólnym, gdyż nikt nikogo nie zabija w imię Chrystusa w czasach współczesnych. Nie wiem co chcesz udowodnić.

5. Stalin i Hitler byli OSOBAMI chcącymi wprowadzić własną wizję świata (nie rozwijajmy tematu tych dwóch osób - i tak jest mega-offtop) - Kościół był/jest instytucją i o ile w średnowieczu mogły być jakieś zamysły ekspansji wpływów, o tyle w czasach współczesnych Watykan kontroluje tylko Kościoły, a te ledwo zipią (Katolicyzm istnieje nie tylko w Polsce!).

Mam podawać więcej konkretów?

Oczywiście, że tak. Żyjemy w XXI w., a nie w średniowieczu, jednak to w imię Allaha ludzie są obecnie mordowani, a nie Jezusa.

Jeśli chodzi o drugą turę to na pewno będę głosował na Dudę i nie jako zwolennik PiSu, ale przeciwnik PO.

Jebać PiS i PO czas sp***dalać do Niemiec albo Anglii.

Boga nie ma, to sprawa pierwsza. To tylko moje zdanie.Po drugie, nie pisałem nic, o tym, że ktokolwiek ma być wyrzucony z powodu braku wykształcenia. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo masz chyba z tym problem.Jeżeli ktoś nie ma wykształcenia to nadrobi to doświadczeniem lub sprytem. Nie każdy musi być magistrem czy inżynierem, tym bardziej, że w tej chwili po studiach umiesz wielkie gówno.Wojskowych i policjantów wyszkolonych mamy za mało, bo młodzi ludzie nie chcą podejmować takich zawodów. Ślusarzy, murarzy, kowali czy hydraulików i coraz mniej bo młodzi ludzie chcą skończyć studia bez wysiłku i na ściągach lub na "pan da". Programistów też jest dużo mniej niż potrzeba. Ale Wam się nie chce ruszyć d*py i nauczyć czegokolwiek.Jak nie macie żadnych umiejętności potrzebnych na rynku pracy to po co istniejecie. @Fury Jeżeli nie masz wykształcenia, doświadczenia czy chęci nauki zawodu czy innych umiejętności, które pozwolą Ci się odnaleźć na polskim rynku pracy, to właśnie Ty będziesz zbędnym śmieciem, który nikomu nie jest do niczego potrzebny.+ Mógłbyś być, ewentualnie czyimś niewolnikiem. Chociaż nawet niewolnik jest zmuszany do nauki pewnych rzeczy...Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

Cóż możliwe, że źle Cie zrozumiałem, mój błąd ;) Zgadzam się jak najbardziej, iż wykształcenie można nadrobić cennym doświadczeniem.

A propo mojego wykształcenia to nie jest tak źle ;) W każdym razie, gdyby mi było źle to już dawno osiadłbym w jakimś miłym, ciepłym kraju, ale póki co w mojej branży nie brak mi pracy, która napędzają ludzie właśnie. Także póki ludzi jeszcze nie zastąpiły maszyny nie muszę myśleć o niewolnictwie, ale gdy to się zmieni to kto wie... ;)

Wyniki exit poll dla poszczególnych kandydatów wyglądają następująco: Andrzej Duda (PiS) - 34,8 proc., Bronisław Komorowski (z poparciem PO) - 32,2 proc., Paweł Kukiz - 20,3 proc., Janusz Korwin-Mikke (KORWiN) - 4,4 proc., Magdalena Ogórek (z poparciem SLD) - 2,4 proc., Adam Jarubas (PSL) - 1,6 proc., Grzegorz Braun - 1,1 proc., Janusz Palikot (Twój Ruch) - 1,5 proc., Marian Kowalski (Ruch Narodowy) - 0,8 proc., Jacek Wilk (Kongres Nowej Prawicy) - 0,6 proc., Paweł Tanajno (Demokracja Bezpośrednia) - 0,3 procent. Wyniki po zakończeniu głosowania podały TVP1, TVP Info, TVN24 i Polsat.

To co Panowie, pora pakować się i uciekać z tego syfu? Ja już decyzję podjąłem:(