IMO ten kto nie głosuje powinien dostać jakąś kare finansową. Dziś widziałem zdjęcie karty wyborczej w której jakiś pachoł dopisał 'POPEK KRÓL ALBANII' odznaczył go X... chciało mi sie płakać... Po prostu nie wierze że żyją takie niedorozwoje którzy mają ważny głos, są dorośli, mogą coś zmienić a wpisują na liste kolejnego niedorozwoja. Głosowałem na Kukiza i nie wiem czy w ogóle iść na II ture.
Wyniki wyborów prezydenckich 2015
O, widzę jakiś post-komunista. Kary dla niegłosujących hehe, dobre. "Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane." - pozostawię tutaj tę klasyczną maksymę i znikam : D.
I co panowie? Zaskoczyli was jak chcieli dowód osobisty XD Kukiz i Korwin liderzy internetowych gimbusów.Dobrze, że wygrał Duda.
Widać że jesteś jeszcze gimbusem w wieku 16 lat i nie pamiętasz czasów jak [ciach] było gdy u władzy był PiS
O, widzę jakiś post-komunista. Kary dla niegłosujących hehe, dobre. "Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane." - pozostawię tutaj tę klasyczną maksymę i znikam : D.
Ja byłem, zagłosowałem i mam nadzieje na zmiany, ale jednak też w głębi duszy uważam że jest tak jak mówi owa maksyma. Nawet w innym temacie kiedyś o tym wspomniałem że to jest jak głosowania do mam talent itd itp Niby wysyłasz SMS'y ale i tak za kulisami są ustawiane wyniki oraz kto przejdzie dalej a kto nie. Ja przynajmniej tak to widzę.
Ja od siebie śmiało mogę napisać, że póki co, będę żył w tym kraju, ale jednak mam w planach jakiś wyjazd za granicę, by móc troszkę bardziej się rozwinąć. Jednak to nie oznacza, że będę rezygnował z obywatelstwa polskiego. Liczę na to, że te wybory w końcu staną się "Prawdziwe", a nie fałszowane. Strasznie mi zależy na tym, by móc normalnie żyć, bo kiedyś na to się nie patrzyło, 5 lat wstecz nic nie obchodziło mnie to, jakiego mamy prezydenta, jednak na dzień dzisiejszy to jest zupełnie inna sprawa. Na dzień dzisiejszy mam 18 lat, brałem udział w wyborach i liczyłem na jedno: ZWYCIĘSTWO KUKIZA, nadal liczę, że to jednak się spełni, że to się uda, w końcu: to tylko sondaże.
Widać że jesteś jeszcze gimbusem w wieku 16 lat i nie pamiętasz czasów jak ch*j**o było gdy u władzy był PiS
Widać , że pan jest dużo lepszym gimbusem , nie muszę dedukować wystarczy , że spojrzę na nick. Było ci tak źle??. Wiesz za komoruskiego było niesamowicie aż omdlałem z wrażenia. Nie dość , że wszystko było tańsze , wiek emerytalny był niższy , mniejszy vat to tylko część.
Widać że jesteś jeszcze gimbusem w wieku 16 lat i nie pamiętasz czasów jak ch*j**o było gdy u władzy był PiS
Mam nadzieję, że warn za ten wulgaryzm będzie kwalifikował Cię do bana. Starczy tego intelektualnego rynsztoka z Twojej strony.
Co do samych wyborów... Z tym Popkiem to masakra jakaś. Ktoś sobie robi jaja teraz, a potem będzie klął przed telewizorem, że płaca marna, że nie ma gdzie pracować, albo że emerytura niska. Jestem ciekaw tego, jak przebiegnie druga tura. Sam mam dylemat, na kogo teraz zagłosować...
PiSu się trochę boję, więc chyba zagłosuje na Bronisława... Chociaż On i tak podpisuje chyba wszytko.
Ja zagłosuje na Dudę i mam nadzieję że Kaczyński wypowie wojnie rosji. Wtedy Ruskie nas zaatakują i zniszczą połowę Polski a wtedy Polacy się obudzą
Co jak co, ale widać sporo ludzi ( czyt. młodych) znowu zbuntowało się i wybrało Kukiza nie widzę w tym nic złego, ale żeby ten Pan nie skończył jak Palikot. Nie jest źle, ale dobrze też nie jest. 8 lat rządów PO nie poprawiło sytuacji młodych ludzi aż nadto, aby nie emigrować.
Nie mogę wypowiadać się za innych wyborców Kukiza, ale powiem za siebie - nie głosowałem na Kukiza, a przeciw Komorowskiemu i Dudzie (alternatywa w postaci Krula mi nie leży). A że Kukiz miał największe szanse...
Jestem ciekaw co teraz zrobią wyborcy Kukiza bo trzeba przyznać, że to właśnie on zabrał sporo głosów urzędującemu prezydentowi. W dużym stopniu na Kukiza oddali głos ludzie, którzy w 2010 głosowali na Komorowskiego i już widać dzisiejszy odzew prezydenta. Dzisiaj na konferencji zaproponował dwa rozwiązania czyli Jow-y oraz kwestia finansowania partii w wyborach. Moim zdaniem Jow-y nie są idealnym systemem i równie dobrze mógłby zostać obecny system tylko trzeba wprowadzić odpowiedzialność za pełnioną władzę. Chyba każdy się zgodzi, że finansowanie kampanii z naszych podatków to szczyt chamstwa i faworyzowanie świń, które już są przy korycie. Teraz czeka nas walka na błędy i jestem pewien, że wygra ten kto popełni ich mniej.
Szybko się z tym rozwiązaniem obudził - w momencie kiedy jest o krok od przegrania wyborów. Nagle zachciało mu się referenda urządzać? Wcześniej nie było sensu?
A co do tego na kogo będą głosować ci ludzie - ja osobiście nie zagłosuję na żadnego z nich. Nie będę przykładać ręki do tego wszystkiego.
Widać , że pan jest dużo lepszym gimbusem , nie muszę dedukować wystarczy , że spojrzę na nick. Było ci tak źle??. Wiesz za komoruskiego było niesamowicie aż omdlałem z wrażenia. Nie dość , że wszystko było tańsze , wiek emerytalny był niższy , mniejszy vat to tylko część.
Mam nadzieję, że warn za ten wulgaryzm będzie kwalifikował Cię do bana. Starczy tego intelektualnego rynsztoka z Twojej strony.
Mimo wszystko żaden z was nie odpowiedział na jego słowa. Jak to jest, że po 2-3 latach władzy PiSu rząd się rozpadł, a rządzić zaczęło PO? Bo było idealnie i dobrze? Może jeszcze mi powiecie że PiS zawsze patrzy na dobro narodu i sam nie próbuje niczego rozkradać? Obie partie są siebie warte, obie rozkradają kraj w ten sam sposób. Obie naobiecują, a potem po wyborach będą śmiać się opływając w kasę i przywileje.
W pierwszej turze głos by poszedł na Kukiza, ale JOWy zniszczyłyby nasze państwo (95% mandatów dla PiS/PO ? Nie dzięki), więc zagłosowałem na JKM. Z tego co przeszło dalej to nie ma za bardzo wyboru. To mniej więcej tak jakbym miał wybierać czy wolę stracić rękę czy nogę. W 2 turze oddam pewnie głos nieważny.
Ja zagłosuje na Dudę i mam nadzieję że Kaczyński wypowie wojnie rosji. Wtedy Ruskie nas zaatakują i zniszczą połowę Polski a wtedy Polacy się obudzą
JEŻELI w takiej wojnie miałaby być zabijana i gwałcona Twoja rodzina oraz rodziny ludzi którzy myślą tak jak Ty (pomińmy mienie) - nie ma sprawy, natomiast WARA od ludzi, którzy tego nie chcą.
Tylko nie wyzywajcie się od gimbusów.
Moim zdaniem, obaj kandydaci w drugiej turze, są nic nie warci jak ich partie. Jakbym już miałbym wybierać, to wybrał bym Bronka.
Czemu? PiS kojarzy mi się z kilkoma dziwnymi typami, jeden Pan, wyzywał jakie to PO jest złe, że to złodzieje, a okazało się, że sam kradł - tak PiS kojarzy mi się z hipokryzją, a drugi Pan, co wyglądał jak z jakiegoś psychiatryka, gadał takie głupoty (teorie niczym nie potwierdzone, 0 konkretnych argumentów), i tak PiS głównie wyrobił moją opinie.
Kiedyś jechałem autobusem (podobna sytuacja miała miejsce koło kościoła), jak babcie gadały, jaki to Kaczor jest świetny i że zrobi on porządek itd.
Jeszcze jedna sytuacja, jak Pan Kaczor coś powiedział to wszyscy klaskali, i krzyczeli. Nie wiem czy im płacą za to, ale ta partia wyrobiła mi opinie bardzo dziwnej i śmierdzi hipokryzją.
To tylko moja opinia.
Ja od siebie śmiało mogę napisać, że póki co, będę żył w tym kraju, ale jednak mam w planach jakiś wyjazd za granicę, by móc troszkę bardziej się rozwinąć. Jednak to nie oznacza, że będę rezygnował z obywatelstwa polskiego. Liczę na to, że te wybory w końcu staną się "Prawdziwe", a nie fałszowane. Strasznie mi zależy na tym, by móc normalnie żyć, bo kiedyś na to się nie patrzyło, 5 lat wstecz nic nie obchodziło mnie to, jakiego mamy prezydenta, jednak na dzień dzisiejszy to jest zupełnie inna sprawa. Na dzień dzisiejszy mam 18 lat, brałem udział w wyborach i liczyłem na jedno: ZWYCIĘSTWO KUKIZA, nadal liczę, że to jednak się spełni, że to się uda, w końcu: to tylko sondaże.
Ja też wierzę, że są prawdziwe...
Swoją drogą, rano media opierając się na tych sondażach (pewnej telewizji) chciało ludziom zrobić pranie mózgu, że Komor odniósł sensacyjną porażkę, klęskę, w pewnym sensie wychwalali Dudę itd. w pewnym momencie załamałem się.
Telewizja ssie pałe.
Jak dla mnie znów przegrała POLSKA. Złodzieje i zdrajcy narodu to POPIS, którzy wymieniają się co jakiś czas stołkami napuszczając jednych na drugich. Nie o taką Polskę walczyli nasi przodkowie. Ich poświęcenie idzie na marne bowiem ich ojczyzna za którą tak chętnie oddawali życia rozszarpywana jest kawałek po kawałku przez obce agentury i oraz ludzi bez krzty polskości w sercu. Ale historia znowu zatoczy koło przegonimy tą złodziejską hołotę jak przegoniliśmy szwedów, bolszewików i krzyżaków.
Jak dla mnie znów przegrała POLSKA. Złodzieje i zdrajcy narodu to POPIS, którzy wymieniają się co jakiś czas stołkami napuszczając jednych na drugich. Nie o taką Polskę walczyli nasi przodkowie. Ich poświęcenie idzie na marne bowiem ich ojczyzna za którą tak chętnie oddawali życia rozszarpywana jest kawałek po kawałku przez obce agentury i oraz ludzi bez krzty polskości w sercu. Ale historia znowu zatoczy koło przegonimy tą złodziejską hołotę jak przegoniliśmy szwedów, bolszewików i krzyżaków.
Dlatego trzeba wyjechać za granicę, chcę się utożsamiać z Polską, ale nie złodziejami.
Trzeba zrobić taki kryzys w kraju, niech najlepsi wyjadą, będzie kryzys itd i w końcu ludzie wyjdą na ulicę i zrobią porządek.
Sorry nie znam się na ekonomii :/ ale jak się wkurzą wszyscy to zrobią porządek.
Dlatego trzeba wyjechać za granicę, chcę się utożsamiać z Polską, ale nie złodziejami. Trzeba zrobić taki kryzys w kraju, niech najlepsi wyjadą, będzie kryzys itd i w końcu ludzie wyjdą na ulicę i zrobią porządek.Sorry nie znam się na ekonomii :/ ale jak się wkurzą wszyscy to zrobią porządek.
Jak się wkurzą, to jeden z drugim będzie klął przy piwie z kumplem, że jest do bani i "coś" trzeba zrobić. Jest jeszcze opcja, że będzie bluzgał na dziennikarzy, których widzi na ekranie telewizora. Tak to na chwilę obecną wygląda.
No kurka musiałem zacytować. Te 5 w twoim nicku znajduje się tam chyba nie bez powodu. Nie chciałbym wojny bo bym musiał biec między fekaliami tobie podobnych nazwijmy to osobników, gdyż najprawdopodobniej twoja grupa mięśni odpowiadająca za wydostawanie kału z odbytu wrzuciła by taki luz że zawstydził byś kopalnie diamentów w Rosji. Oczywiście jest to tylko teoria która nie ma na celu obrażać kogokolwiek.
PS. Zastanawiam się nad tym osławionym regulaminem który dzięki swoim jakby to nazwać "przykazaniom".......?...... miałem się rozpisać dalej i zalać was argumentami ale uznałem że szkoda mojego czasu więc oto kwintesencja i sentencja w jednym
" Stultorum plena sunt omnia"
Prawie byłby offtop xD. Ja "niestety czy stety w ujuch mam" zapomniałem (albo mi się nie chciało a może był potop już nie pamietam) pójść zagłosować. Niestety w ogóle się z tym źle nie czuje pewnie dlatego że ichneumon nie żałuje rannego węża a pies dingo zbyt wolno raczkującego niemowlaka.
Widzę tylko dwa rozwiązania.
Pierwsze to pakować mandżur i adiós arrivederci polonia.
Drugim jest dezintegracja, destrukcja, dekompozycja i najlepiej dekapitacja 560 osób AT LEAST. Najlepiej wyszkolić jakiegoś Tora Tora Tora i wtedy ten sejm ktoś zaora. Rymy cudne składam jak Mickiewicz Adam.
Problemem jest to że nikt nie zaryzykuje swojego nazwijmy to "dobytku" bo jest bardzo ciężko w tym burdelu dorobić się czegokolwiek chyba że jest się cwanym, wygadanym, ma się znajomości albo trafi w totka. Bez tych trzech minimum cech zostaję eksport pośladów w stronę "no właśnie gdzie".
W drugiej turze glos na bronka - incydent z "szogunem" byl smieszny, a sam tytul to wyraz uszanowania, kto interesuje sie japonią ten wie ze oni nazywaja swoimi nazwami tylko osoby ktore szanuja - po za tym polecam sb poczytac o znaczeniu tego tytulu a potem sie nabijac .
A glos idzie na niego bo duda to marionetka kaczora ktory tanczy jak on zagra. Po za tym - kaczynski jak to on : PO zle, wszedzie wokol spiski z niemcami/ruskami, zly rzad bo wszystko poszlo w gore... Po tych teoriach spiskowych (jakich by sie nie powstydzil niejeden film) widac ze klamie. A skoro klamie w tak waznej sprawie... to w innych prawdopodobnie tez. Zly rzad? Hmm, ciekawe... Szkoda ze zapomnial dodac ze musieli posprzatac balagan po PiS i odnowic stosunki zagraniczne ktore zostaly wrecz calkowicie wtedy zniszczone (przez teorie spiskowe) itd.
Kukiz i korwin sa sb warci - i jeden i drugi zmienia zdania jak rekawiczki, rzuca odwazne hasla, ciska wulgaryzmy, robi afery... A jak korwin mowil o zniesieniu podatkow to proste pytanie: jak to zrobi? I juz cisza.. A nie, przepraszam, jaka cisza - miotanie wulgaryzmami i groźbami (karalnymi swoja droga)
Tak wiec z dwojga zlego wole bronka . A "geniuszom" co glosuja na korwina/kukiza - zastanowcie sie jakby wasz kandydat polske reprezentowal. Kukiz - zmienia co chwile zdanie, a korwin... Szkoda slow - zbytnio agresywny. Na niego glosowali chyba ci ktorym spieszno do wojny z polowa swiata
Ja się dziwię, bo 70% głosujących nadal wspiera obecny reżim, widocznie tak Polakom dobrze. Kukizowi zwyczajnie nie ufam, pojawił się jak grzyb po deszczu i znikąd uzyskał tak wysokie poparcie. Ja mam jedynie nadzieję, że KORWIN, KNP i RN nie wejdą w koalicję z Kukizem, nie oddam głosu na front, który wspiera związki zawodowe, socjal i JOWy.
Kukiz i korwin sa sb warci - i jeden i drugi zmienia zdania jak rekawiczki, rzuca odwazne hasla, ciska wulgaryzmy, robi afery... A jak korwin mowil o zniesieniu podatkow to proste pytanie: jak to zrobi? I juz cisza.. A nie, przepraszam, jaka cisza - miotanie wulgaryzmami i groźbami (karalnymi swoja droga)
Mówi o zniesieniu podatku dochodowego PIT i CIT, a robi się to tak, że wydaje się ustawę która znosi te podatki o voila. Podatki tak jak śmierć są nieuniknione, ale są podatki dobre i złe, a podatek dochodowy jest zwyczajnie głupi.
Tak wiec z dwojga zlego wole bronka . A "geniuszom" co glosuja na korwina/kukiza - zastanowcie sie jakby wasz kandydat polske reprezentowal. Kukiz mienia co chwile zdanie, a korwin... Szkoda slow - zbytnio agresywny. Na niego glosowali chyba ci ktorym spieszno do wojny z polowa swiata
Korwin i nie tylko on, ale Kowalski, czy Braun, od początku konfliktu na Ukrainie mówią, aby ogłosić neutralność. To Bronek chce wysyłać polskie wojska na Ukrainę, a Duda to pachołek rusofoba Kaczyńskiego.
Polecam przemyśleć 3 razy zanim się coś napisze.
Bronek - marionetka, idiota, jedyne co mógłby reprezentować to chyba JP bo na Prosto to za krótki jest.
Duda - nie wypowiem się. Z jakiegoś powodu jak słyszę PIS to myślę sobie "mochery, bez psychiatry do sejmu nie wpuszczać.
Kukiz - prosty człowiek tak to widzę. Zebrał dużo głosów bo dużo prostych ludzi mamy w Polsce. Alkoholik
Korwin - nawrócił mnie na monarchię. Chociaż zanim o nim usłyszałem to z lekcji historii wywnioskowałem że chyba lepszy Król który będzie dbał o swój kraj ponieważ jest KRÓLEM i to jego kraj niż 560 osobników z gatunku "Thiefus Bezczelus Mendus"
Ogórek - << mój komentarz
Kowalski - ostatnio obejrzałem parę filmików z jego udziałem i przyznam że dobrze gadał ale mordę ma trochę zakazaną. Od razu na myśl przychodzi mi ruch "Patriotic" i jego dumni "fanatycy" walczący o sprawiedliwość dla zabitego przestępcy albo na tych marszach. Jak to są patrioci to ja jestem Condoleezze Rice
Więcej grzechów nie pamiętam bo tam chyba było jeszcze parę ale nie przebili by nawet odcisku a co dopiero do narodu
Nigdy nie znajdziesz kandydata który ci odpowiada w 100%.
Chyba że sam będziesz kandydował xD
PS 2xUP
Nie dość ze w grach multiplayer Polacy mają reputację godną klowna w cyrku to jeszcze chcesz by nie szanowano naszego kraju?? Obejrzałem kilka filmików z udziałem Bronka i z pełna świadomością mogę ci powiedzieć że jego słowa powinny się znaleźć w Kodeksie Błaznów i Kmiotów z dynastii Plebsejuszy żeby Plebejuszom nie ubliżać.
Powiem tak jeśli ktoś ma dostęp do internetu i odpowiednią liczbę chromosomów, nie jest geniuszem ale również nie jest tępakiem,może być lotny jak ptak kiwi byle znał tabliczkę mnożenia i alfabet czyli innymi słowy każdy przeciętny człowiek ZAUWAŻY że..........brak mi słów już ale dopowiem że prezydent Bronisław Komorowski świetnie sprawdziłby się w roli prezydenta rynsztoku z własnym autonomicznym państwem Kanał o populacji przekraczającej liczbę ludności na świecie.
WŁADCA SZCZURÓW to jest godny tytuł a jaki budzi respekt
Do pana na dole. Mam dla ciebie pracę na budowie jako hostessa bądź hostess xD. Przebierzemy cię w wyrób ceramiczny bądź betonowy i nawet różnicy nie zauważysz. Tylko jak to się u mnie mówi "nie sklejaj na cycki" czyli innymi słowy nie bierz do siebie wszystkiego co ci ludzie mówią, ale naprawdę zabłysnąłeś postem na dole. Chyba jaśniejszy niż Syriusz
Tak jak juz pisałem wcześniej, jedyny sensowny Kandydat to Palikot. Jednak od razu zostałem zaatakowany przez kuce korwina, które tylko głupie obrazki potrafiły wklejać.
Obecny plan dla Polski plasuje sie nastepująco
- Psl i Sld nie dostają sie w następnych wyborach. Jupi
- PO przegrywa wybory i po czasie sie rozpada. Jupi
- Meczymy sie z Pisem u władzy
- Pis traci wyborców, bo jak nie ma PO to i Pis straci wyborców. Nie oszukujmy sie, ich wyborcy to przeciwnicy Po i odwrotnie.
- Dochodza do głosu nowi ludzie
- Po paru latach cos sie ruszy i zaczniemy doganiać murzynów, a po paru wiekach europe.