Wyższość Lol-a nad Dotą 2

Witam ,

jako że od niedawna gram w dote 2 mogę porównać te 2 gry , jak widać lol lepszzy :D

Więc temat ten zakładam po to a żeby wielbić lola i kopać dote 2

Kilka zasad :

1)Wielbimy lola

2) kopiemy dote 2

3) nie kopiemy lola

ja zacznę :

grając w dote 2 ma się wrażenie że te postacie ich animacje i cała reszta zrobiona jest z papieru 0 dynamiki

natomiast w lol - u animacja postaci efekt skili i cala reszta wygląda da tak realistycznie że strzał ceitlin mógł by nas zabić :D prawda ?

po 2 większość postaci w docie 2 to kopie z lola ----___--- taki warlock = anie ulti to samo misiek skile podobne ,plague =blic ,i jeszcze grałem corkim jak żywym ale nazwy nie pamiętam niestety .

następnie trzeba podkreślić zachowanie naszych minionów i wierz

w lolu miniony targetują wierze , i wrogiego bohatera lub miniona jeśli ten ich zakatuje lub zakatuje nas . logiczne prawda dota 2?

miniony idą prosto nie przejmują się wierzą gonią za wrogim bohaterem jak nub w lolu nie patrząc co się dzieje -_- , a co jeśli my zatokujemy wierze razem z naszymi minionami >>?? nic i tak my dostaniemy z 10 hitów ---___--- .

A są i tacy co mówią to wszystko nie ma znaczenia , tak ma być to urok doty 2 , za to mechanika gry jest rozbudowa tak bardzo że lol się chowa -_- .

A ja się pytam czego dotyczy ta rozbudowa ?

może tego że żeby kupić potka albo dokończyć zakup uzbrojenia trzeba iść do tajnego sklepu , oz grozo który znajduje się 10 cm od naszej wierzy -_-

​albo że można kupić konia latającego który przyniesie nam potki z respu do wierzy mega trudna rozgrywka -_-.

Jest trochę racji w tym że niektórzy mówią dota lepsza od lola tylko zastanówmy się dlaczego .

Moim zdaniem jest tak :

lol 1 lvl >> postacie dostępne z rotacji (6) / dota 2 wszystkie champy od razu

lol runy ,masteriesy, summoner spells / dota 2 brak czegoś takiego

lol lvle dają pewne premie dostępność do nowych map / trybów gry / dot a 2 wszystko od razu

lol sklep ze skinami , dopalaczami pz/pd/ dota 2 sklep ze wszystkim bronie samoloty skrzynki cód miód (w innych grach mówi się na to p2w) w docie zaś jest to urok gry :D

a jakie jest wasze zdanie ;D

Dziękuję za uwagę piszcie komentujcie

Edit specjalnie dla was zmieniam kolorystykę

Moje zdanie to

GRAJ W TO CO LUBISZ

Nie obchodzi mnie lol i dota 2 - każdy gra w to co mu bardziej podpasuje dlatego nie ma sensu robić takich "idiotycznych" tematów.

Jedyne co te gry mają wspólnego to rodzaj MOBA bo są to dwie różne gry.

PS.

TAK KOLOR mA BYć OcZoJebNy - aBy aUtoR TEMATU zrOzuMiAł

Dla mnie obie gry są dobre ale niestety ale Dota 2 Lepsza Kopać Lol-a

Dota/Lol

+all champy od razu / - Trzeba kupować champy - Lol jest bardziej od doty nastawiony na zarobek

+Dynamika jest dobra/ - Niektóre postacie są bardzo dziecinne

+Dota 8/10/ Lol 7/10

@up Nie grajcie W to co lubicie tylko w Dote 2

W MOBA chodzi o skill, więc taki argument, że minusem jest to iż na starcie masz wszystkie postacie oraz nie ma żadnych runek i innych pierdółek żeby być pro jest chyba nie na miejscu. To tak jakby do CSa wrzucić item shop w którym za prawdziwe $/exp możesz sobie kupić jakieś customitemki a la z BFa. Takie jest moje zdanie.

PS Polecam iść do korzeni pograć w mod W3 o nazwie DOTA i przypomnieć sobie o co w ogóle chodzi w grach typu MOBA.

Co do animacji postaci nie będę się wypowiadał, bo kto co lubi. Mi osobiście bardziej podobają się animacje w docie, ale tak jak pisałem to już jest kwestia gustu.

Postacie w docie 2 to kopie z lola ? Z tego co wiem to pierwsza część doty była wcześniej wydana niż LoL a postacie w lolu jak już to są właśnie kopią tych z doty (te w pierwszych sezonach lola teraz, teraz bardziej postacie od siebie wymyślają ).

Zachowanie minionów i wież to tylko kwestia przyzwyczajenia. Mało tego motyw zabijania własnych minionów oraz niszczenie własnych wież zasługuje na +, przez to nie trzeba się skupiać tylko na farmieniu, ale i na zabijaniu creepow przeciwnika.

Fakt brakuje tu masteries i spelli. Co do sklepu i p2w, nie wiem co Ty nazywasz p2w ale w docie takie coś nie ma miejsca w lolu kupujesz skiny w docie kupujesz części pancerza, bronie, a wszystko to nie ma żadnego wpływu na grę więc nie wiem gdzie tu jest p2w. Po meczu jest zawsze losowanie i nie trzeba wydawać pieniędzy żeby zdobyć nowe itemy dla postaci w lolu niestety trzeba wydawać pieniądze jeśli chce się inaczej wyglądać

Można poruszyć jeszcze kwestie itemów w grze, w lolu jest bardzo mało itemów które mają jakieś skille, w docie praktycznie każdy item ma jakiś skill przez co gra zyskuje bardzo dużą różnorodność.

Każdy będzie grał w to co lubi sam mam przegrane w lolu ponad 1 tyś godzin, ale dota to równie dobra gra.

Się pośmiałem przynajmniej. Tekst troche oczojebny, a w dodatku są błędy.Jak dla nie tekst głupi, 0 prawdy i nie wnosi nic nowego.

Ja trzymam Dote i LoLa na jednym poziomie.

i tutaj mamy piękny przykład community LoL'a... temat stworzony dla kłótni i zapewne zostanie szybciej zamknięty niż czas w jakim Ukraina strzeliła nam pierwszego gola...

Dla mnie obie gry są dobre ale niestety ale Dota 2 Lepsza Kopać Lol-a Dota/Lol+all champy od razu / - Trzeba kupować champy - Lol jest bardziej od doty nastawiony na zarobek+Dynamika jest dobra/ - Niektóre postacie są bardzo dziecinne+Dota 8/10/ Lol 7/10@up Nie grajcie W to co lubicie tylko w Dote 2

czyli dla cb plusem doty jest to że niema tam żadnych osiągnięć jak w lol-u :D

bo żeby w lolu u stykać na postać np ? brand musisz wygrać co najmniej 30 meczy bez bonusu :D

a w docie ? 0 osiągnięć wchodzisz do gry masz wszystkich champów chwile przed startem w is kupiłeś sobie latającego konia co by ci poty nosił z respu pod wierze i 'peta 2 głowy smok" który de facto jest niekończącym się wardem i jedziesz -_- , możesz powiedzieć że konia i wardy można kupić już podczas samej rozgrywki , ale nie zmienia to faktu że masz na starcie x golda więcej przez is :D

Był już podobny temat zakladany na forum pt.: Różnice między Dotą a LOLem, więc myśle, że wystarczy poszukać i dowiedzieć się czym te gry się różnią. Dota napeno jest bardziej wymagająca, ale jeśli już mówić kto od kogo kopiuje to na pewno nie jest to Dota od LOLa tylko na odwrót. Jest tak dlatego gdyż Dota 2 jest wierną kopią DOty tzn. bohaterowie statystyki mechanika, praktycznie niczym sie nie rózni od pierwowzoru oprócz oprawy graficznej. A jak wiemy dota była długo przed Lolem tym bardziej, że twórcy Lola brali udział w tworzeniu Doty, i to oni zkopiowali wiekszość postaci z doty dodając swoje rozwiązania. Albo autor jest po prostu trollem i ten temat założyl dla jaj, albo jest idiotą pisząc takkie głupoty i zarazem wykazując się nie wiedzą na dany temat.

Był już podobny temat zakladany na forum pt.: Różnice między Dotą a LOLem, więc myśle, że wystarczy poszukać i dowiedzieć się czym te gry się różnią. Dota napeno jest bardziej wymagająca, ale jeśli już mówić kto od kogo kopiuje to na pewno nie jest to Dota od LOLa tylko na odwrót. Jest tak dlatego gdyż Dota 2 jest wierną kopią DOty tzn. bohaterowie statystyki mechanika, praktycznie niczym sie nie rózni od pierwowzoru oprócz oprawy graficznej. A jak wiemy dota była długo przed Lolem tym bardziej, że twórcy Lola brali udział w tworzeniu Doty, i to oni zkopiowali wiekszość postaci z doty dodając swoje rozwiązania. Albo autor jest po prostu trollem i ten temat założyl dla jaj, albo jest idiotą pisząc takkie głupoty i zarazem wykazując się nie wiedzą na dany temat.

a możesz napisać w czym jest bardziej wymagająca ? bo jakoś nie dostrzegam , a obrażanie innych nie jest odpowiednią formą obrony swoich przekonań .

Albo autor jest po prostu trollem i ten temat założyl dla jaj, albo jest idiotą pisząc takkie głupoty i zarazem wykazując się nie wiedzą na dany temat.

Myślę że to drugie. :)

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

mod_ico.png
Ban za multikonto. QQi. - Dzz

Z tego co wiem to w Docie są achievmenty ze Steama, myle się?

Dota 2 zmusza gracza do używania mózgu i improwizacji.

W lolu masz build i jego się trzymasz bo inaczej jesteś d*pa

Z tego co wiem to w Docie są achievmenty ze Steama, myle się?

są bardzo ciekawe

1 zjedz 300 razy potka "tango"

2 ukończ 1 grę w docie 2

3 zagraj 10 razy

4 zagraj 100 razy

5 zagraj 1000 razy

6 ukończ grę w party ( chyba chodzi o własny zespół)

takie fest trochę :D

Dota 2 zmusza gracza do używania mózgu i improwizacji.W lolu masz build i jego się trzymasz bo inaczej jesteś d*pa

jaką masz inprowizację jak cię zatkuje przeciwnik z lepszymi itemami -_- , możesz jedynie zastosować skilee postać do ucieczki jak w lolu ---__-

a i w lolu nie masz jednego buildu możesz wypracować swój własny -_- chyba dawno w tego lola nie grałeś

a możesz napisać w czym jest bardziej wymagająca ? bo jakoś nie dostrzegam , a obrażanie innych nie jest odpowiednią formą obrony swoich przekonań .

Nie ma problemu. Po pierwsze zaznacze, że gram w Moba już od jakiegoś czasu to jest jakieś 7 lat kiedy Dota Allstars była na szczycie popularności, a w lola zacząłem grać od open bety. Dlaczego bardziej wymagająca pytasz ? Otóż musisz bardziej uważać, nie masz krzaków i wiesz, że tam ktoś sie kitra tylko rozwinięty system cieni i zasłon i każdym miejscu możesz się chować. Możesz denajować creepy uniemożliwiając zarazem farmienie przeciwnikom, oraz ograniczenie zdobytego expa, gdyż denajowany creep dajnie mniej doswiadczenia. Musisz ostrożniej korzystać z czarów ponieważ masz ograniczoną w znacznym stopniu mane, a czary kosztują stosunkowo dużo many. W jungli mozesz stackować creepy, pullować, a i też zapobiegać temu stawiając na respie warda. Sklepiki boczne wymuszają większej kontroli mapy, gdyż znajdują się tam drogie itemy, a jak wiadomo w docie musisz być w bazie lub przy sklepie lub kurierem aby kupić dany przedmiot. A no i chyba najważniejsze w lolu nie tracisz golda przy dedzie więc musisz bardziej uważać i lepiej jest nie paść niż kogoś zabić. Co dla niektórych jest pewnie wadą, a dla mnei zaletą. Mogę tak pisać jeszcze wiele innych przykładów, ale jak powiedziałem najpierw jeśli chcesz wypowiadać na jakiś temat musisz mieć jakąś podstawową wiedzę, której u Ciebie brak.

Heh, nie ma to jak porównanie gier przez osobę, która mało o nich wie...

Polecam następny razem zastanowić się zanim coś się napisze, po co pokazywać słomę wystającą z butów.

Bardzo dobrze ukazujesz brak wiedzy na ten temat....

Proszę o zamknięcie tematu, każdy i tak pozostanie przy grze, którą bardziej lubi.

Takie tematy tylko prowadzą do kłótni osób których wiedza jest znikoma, każdy inteligenty gracz-gra, nie zastanawia się, która gra jest lepsza.

W LoLu nie ma osiągnięć żadnych. Stwierdzenie, że DOTA kopiuje postacie z LoLa to czysty debilizm, bo DOTA2 odświeża stare postacie z pierwszej DOTY i to LoL je kopiuje.

Plusem DOTY2 jest dostępność wszystkich bohaterów od początku, co wprowadza jako taki balans. W LoLu bez posiadania połowy bohaterów nie ma sensu grać rankedów, bo ciężko jest wziąć counterpicka.

Mimo iż więcej czasu spędzam przy LoLu, to wg. mnie DOTA okaże się lepszą grą, gdyż wymaga od gracza trochę więcej niż robienie buildu z poradnika.

Proszę jakiegoś moda o zamknięcie tego tematu, bo to zwykły flame.

"lol sklep ze skinami , dopalaczami pz/pd/ dota 2 sklep ze wszystkim bronie samoloty skrzynki cód miód (w innych grach mówi się na to p2w) w docie zaś jest to urok gry"

P2W ? Żartujesz, trollujesz, czy jesteś głupi ? Do bohatera oprócz skórki możemy dokupić inne elementy wyposażenia, które od oryginalnej wersji różnią się tylko wyglądem. Ponadto można je wydropić po skończonym meczu.

W docie 2 98% postaci jest z doty1 (jak nie 100%), więc co do kopiowania postacii to sorki, ale nie.... dota2 ma zjeba.e comunity przez rusków i jest trudniejsza od lol'a pod względem ogarnięcia. W docie 2 ciekawsze są eventy oraz to, że części skinów można dostać po grze i to, że wbudowany jest mikrofon co potarfi być + i - jednocześnie. Minusem jest w docie też to, że wszyscy bohaterowie są odblokowani od początku, przez to gra szybciej mi się znudziła. IMO LOL>DOTA2

Dota 2 kopią LoLa... Niektórzy naprawdę napiszą każdą głupotę, żeby tylko to wyglądało na ich konkretny argument...

bo żeby w lolu u stykać na postać np ? brand musisz wygrać co najmniej 30 meczy bez bonusu

Albo sypnąc kasą i masz wszystko w kilka minut... Więc chyba zdecydowanie widać, w której grze trzeba zapłacić żeby mieć dostęp do wszystkiego...

Co do osiągnięć to wciąż jest "BETA". Są jakie są i jest ich ile jest, ale zapewne ich liczba się drastycznie zmieni po wyjściu z bety.

Co do trudności i ogarnięcia, jeśli faktycznie nie widzisz różnicy lub LoL jest "trudniejszy/taki sam", to nie powinieneś grać w żadną z tych gier bo tylko zaniżysz poziom teamu...

@up

Minusem jest w docie też to, że wszyscy bohaterowie są odblokowani od początku, przez to gra szybciej mi się znudziła. IMO LOL>DOTA2

Czyli już ogarnąłeś i zagrałeś wszystkimi postaciami, że Ci się znudziła?