Witam ,
jako że od niedawna gram w dote 2 mogę porównać te 2 gry , jak widać lol lepszzy
Więc temat ten zakładam po to a żeby wielbić lola i kopać dote 2
Kilka zasad :
1)Wielbimy lola
2) kopiemy dote 2
3) nie kopiemy lola
ja zacznę :
grając w dote 2 ma się wrażenie że te postacie ich animacje i cała reszta zrobiona jest z papieru 0 dynamiki
natomiast w lol - u animacja postaci efekt skili i cala reszta wygląda da tak realistycznie że strzał ceitlin mógł by nas zabić prawda ?
po 2 większość postaci w docie 2 to kopie z lola ----___--- taki warlock = anie ulti to samo misiek skile podobne ,plague =blic ,i jeszcze grałem corkim jak żywym ale nazwy nie pamiętam niestety .
następnie trzeba podkreślić zachowanie naszych minionów i wierz
w lolu miniony targetują wierze , i wrogiego bohatera lub miniona jeśli ten ich zakatuje lub zakatuje nas . logiczne prawda dota 2?
miniony idą prosto nie przejmują się wierzą gonią za wrogim bohaterem jak nub w lolu nie patrząc co się dzieje , a co jeśli my zatokujemy wierze razem z naszymi minionami >>?? nic i tak my dostaniemy z 10 hitów ---___--- .
A są i tacy co mówią to wszystko nie ma znaczenia , tak ma być to urok doty 2 , za to mechanika gry jest rozbudowa tak bardzo że lol się chowa .
A ja się pytam czego dotyczy ta rozbudowa ?
może tego że żeby kupić potka albo dokończyć zakup uzbrojenia trzeba iść do tajnego sklepu , oz grozo który znajduje się 10 cm od naszej wierzy
albo że można kupić konia latającego który przyniesie nam potki z respu do wierzy mega trudna rozgrywka .
Jest trochę racji w tym że niektórzy mówią dota lepsza od lola tylko zastanówmy się dlaczego .
Moim zdaniem jest tak :
lol 1 lvl >> postacie dostępne z rotacji (6) / dota 2 wszystkie champy od razu
lol runy ,masteriesy, summoner spells / dota 2 brak czegoś takiego
lol lvle dają pewne premie dostępność do nowych map / trybów gry / dot a 2 wszystko od razu
lol sklep ze skinami , dopalaczami pz/pd/ dota 2 sklep ze wszystkim bronie samoloty skrzynki cód miód (w innych grach mówi się na to p2w) w docie zaś jest to urok gry
a jakie jest wasze zdanie ;D
Dziękuję za uwagę piszcie komentujcie
Edit specjalnie dla was zmieniam kolorystykę