Xaoc

Witam.

Zapraszam wszystkich do gry w XAOC TW, jest to action, bardziej dynamiczny niż TERA czy RaiderZ, do tego otwarty świat.

Jako numer telefonu wpiszcie 09XXXXXXXX(X-dowolna liczba).

Gram na pierwszym serwerze z listy, PVP.

Mój nick: Shana

A i pamiętajcie, jak już wejdziecie do gry to naduście F12 żeby włączyć TPS mode.

co to za gra ? co to za krzaczki ? :)

Wygląda ciekawie, zabieram się właśnie za pobieranie.

Jakis quest tracker jest? Czy na oślep robisz questy?

co to za gra ? co to za krzaczki ?

No mmorpg takie zwykłe tyle non-target z otwartym światem, ciekawymi systemami.

Można na przykład nosić 3 bronie na raz, ja jako gunner mogę używać twin gunów, sztyletu i bazooki(mogę mieć to założone wszystko na raz co wygląda dość ciekawie)nie muszę wybierać drogi ,bo wszystkie skille dostaje od NPC bez wydawania skill pointów.

Skill pointy wydaje się jedynie na pasywy, czyli można grać każdą z broni na zmianę ile i kiedy się chcę, można nawet szybko podczas walki zmienić.

Przyjemny crafting.

A muzyczka z ekranu logowania niczym wyjęta z Shinsekai Yori bardzo klimatyczna.

Jakis quest tracker jest? Czy na oślep robisz questy?

Jest tracker i pokazne na mapie, tylko początkowe questy sprawiają problemy, potem już z górki, fajne jest to że nie masz do zrobienia 40 questów jak w Aionie w jednym momencie. Po opuszczeniu pierwszych dwóch miast dostajesz góra 5 questów i i idziesz dalej.

Jeżeli chcecie na prawdę poczuć akcje, polecam klasę bladera(2 mieczyki) grając nim czułem się jakbym grał w singlowego slashera.

Minęło regulaminowe 72h także odświeżam temat z ciekawą informacją:

http://feature.mmosi...nt_system.shtml

Nie wiem czy trzeba coś konkretnego po chińsku krzyczeć czy byle co, ale sprawdzę to, bo jest to rzeczywiście coś wyjątkowego chyba pierwszy raz zastosowane w MMO.

I jeszcze coś:

" Also well as use the voice command feature to increase interaction with NPC. Bring the player right into the game and feel ever closer to reality. Voice command can also cause intimate reactions from pets or trigger an attack move for the pet!"

Zapraszam wszystkich do gry/testowania przed angielską premierą.

Gram na pierwszym serwerze pvp, nick: Shana po stronie dobrych("swastyka").

Jakie to ma wymagania ? bo nie wiem czy mi to pójdzie na piecyku ?:P

Z chęcią bym pograł. Czy jest tam jakieś PvP? Arenki itp. I co do Pve to tylko questy czy jakieś raidy etc?

EDIT: Dopiero po godzinie zauważyłem, że wstawiłeś filmik z Dungeona u góry :S Więc jak z pvp?

Są arenki(queue już od low lvl'a) i serwery typowo PVP, ja gram właśnie na takim i od lv25 można się zabijać prawie wszędzie(poza miastami, spa, świątyniami). Do tego jest jakiś podział na frakcje, można "odwiedzać" się nawzajem, ale nie wiem czy to ma związek z PVP.

Co do wymagań:

edit:

PvP na otwartym terenie jest jednak od 26 lvl'a :P.(mowa o serwerach PVP).

Gdy się włączy pk mode, nie można go wyłączyć przez około 3-4 minut. Po zabiciu kogoś dostajemy jakieś punkty PK i buffa/debuffa na 2:30h, a na ekranie widać plamy krwi(fajnie to wygląda).

Muszę powiedzieć że PK w XAOC jest bardzo satysfakcjonujące i daje dużo fun'u.

edit2:

Właśnie dostałem zwierzaka z questa.

Jeden z ciekawszych systemów chowańców z jakim się spotkałem, nasz zwierzak może walczyć, lvl'ować a także... wyruszyć solo w wyprawę w poszukiwaniu surowców. :3

Czas na kolejne wieści ze świata XAOC:

Właśnie ruszył event(choć nie jestem pewien czy to event, czy tak będzie na stałe) dzięki któremu można bardzo szybko wbić lvl a mianowicie, dostępne są nowe instancje na 22lv, 32lv, 42lv dzięki którym można wbić lvl błyskawicznie(jpół lvl'a w 30 minut w okolicach lvl'a 35).

Dodatkowo, można posiadać więcej niż 1 zwierzaka, co pozwala nam na używanie jednego w boju a drugiego wysyłanie na zbieranie surowców, można też oba potraktować jako niewolników-zbieraczy :). Oba zwierzaki dostałem za darmo, jeden z questa drugi za wbicie lvl'a.

Z ciekawostek, właśnie trwa nagrywanie japońskich głosów, które w przyszłości będą dostępne w grze(będzie można wybrać między chińskim a japońskim "voice pack'iem" :P).

Muzyczka z ekranu logowania:

http://youtu.be/xQ0Hdv1aYsA?t=59s

Opening w stylu anime:

http://www.youtube.com/watch?v=NhvlJGbtrIY

Przedsmak japońskich głosów:

:3 Od razu lepiej i o wiele łatwiej ogarnąć fabułę :P.

Dynamika muszę powiedzeć jest niezła, miazga !! Lecz nie pogram w to, bo taka grafika mnie nie kręci chodź jest super !! (bardziej preferuję słodkie)

d*py nie urywa. Jakoś super mi się nie podoba, ale jeżeli chodzi o całokształt gry... to nawet nawet. Niestety bardziej preferuje FPS'owe gierki ;3

Oczywiście może nie urywa #$^@ czy innych organów :P, ale gra jest na prawdę przyjemna, łączy stare systemy z nowymi, a do tego ma kilka których inne gry nigdy nie będą miały. Szkoda że na razie głucho o jakimkolwiek angielskim wydaniu gry, przydałoby się coś takiego na rynku, szczególnie teraz gdy nie ma w co grać. Niestety gra mimo świetnego systemu walki nie jest wielbiona tak jak BnS czy swego czasu Tera, pewnie tylko dlatego że ma gorszą grafikę, ale widać że twórcą na prawdę zależy, ciągle coś nowego, ciągle jakiś event, po prostu widać że twórcy kochają swoją grę, więc może uda się im jakoś wybić na "zachodzie".

ogarniam te chińskie literki przy rejestracji i może uda mi się jakość magicznie to ściągnąć.

Zapowiada sie ciekawie, zasysam.

Do nas zapewne trafi za jakis 2 lata gdy bedzie odgrzewanym kotletem ;/ echh tylko sie krzaczkow nauczyc i mozna grac w nowinki ze wschodu.

Czy te cale krzaczki utrudniaja gre czy da rade jakos przebolec?

Jest do tego jakiś torrent, żeby klienta ściągnąć? Dwóch plikow po 7,5gb to ja nie dam razy przed przeglądarkę pociągnąć bo musiałbym kompa nie wyłączać.

Ja pobieram ten plik przed BitCometa. Wklepujesz link pliku i mozesz se zastowpowac i wznowic kiedy chcesz :P

I tlyko jeden wystarczy pobrac plik 7.5gb bo o ile sie nie myle tamto drugie to chyba alternatywny download?

@Edit

Po zalogowaniu trzeba cos w 3 rubrykach wpisac ma ktos pojecie co?

Szukalem na necie ali nic znalesci nie mozna.

Ja pobieram ten plik przed BitCometa. Wklepujesz link pliku i mozesz se zastowpowac i wznowic kiedy chcesz I tlyko jeden wystarczy pobrac plik 7.5gb bo o ile sie nie myle tamto drugie to chyba alternatywny download?@EditPo zalogowaniu trzeba cos w 3 rubrykach wpisac ma ktos pojecie co?Szukalem na necie ali nic znalesci nie mozna.

Musisz wejść w profil na stronie, udaj że chcesz zmienić hasło :P.

Na e-mail dostaniesz taki fajny kodzik , ten kodzik wpisujesz w pierwszej rubryce, 2 następne to secondary password i potwierdzenie 2nd pass.

Sorry że nie pisałem, po prostu nie widziałem że ktoś tu odpowiedział :P.

Co do servera zmieniła się kolejność! Także ja jestem na ostatnim serwerze PVP!!

Grasz dalej czy juz sie znudzilo?