Xerath

Witam.

Co myślicie on nowym czempionie Xerath? Czy jest wart uwagi i kupna? Jakie jest wasze zdanie na jego temat? :)

jezli ktos dobrze ogarnie ta postac to po prostu bd robil sieke z tym zasiegiem co ma jak dla mnie troche przesadzony

do orianny ciezko podejsc bo ma zasieg ale ten hero to juz naprawde dystansowiec zbieram kase na niego i nie moge sie doczekac kupna

To jest dopiero postac OP i tyle. Damage z d*py wziety i wogole.

Szczerze dzisiaj grałem 3 razy przeciwko xearthem i dla mnie lepszy brand leblanc i swain.Każdy ogarnięty gracz rozłoży tą postać jak chce.Teraz będą sami magowie wychodzić więc ja bym się z kupnem wstrzymał.

Wszyscy krzyczą że zasięg "OP OP OP !!!!". Kog ma wiekszy zasieg ulti i nikt nie krzyczy OP, EZ tez ma duzy zasieg i nikt nie krzyczy OP.

A tak naprawdę tylko podczas TF masz okazje użyć czaru by powiększyć zasięg i powiedzmy sobie szczerze, pomiędzy czarami jest tyle czasu że spokojnie zdąża inni podbić ci wszystkie kille.

Czar powiekszający zasięg tez ma ograniczony czas działania więc na lajnie walniesz może... raz z powiekszonym zasiegiem? pozniej zwyczajnie zdazam zwiać. I Xerath do 6 lvl nie jest w stanie zabić kogokolwiek, nie ma zwyczajnie szans ubić kogoś nawet z jego stunem, ale od 6 lvl juz potrafi ładnie namieszać stojąc bezpiecznie za sciana i ładując z ulti w TF :) ale tak naprawde potrafi to też Kog, Ez i moj najbardziej znienawidzony Urgot ktory ma juz totalnie przegiety zasięg ktory dla mnie jest zdecydowanie bardziej OP niż zasięg Xerath'a.

....I Xerath do 6 lvl nie jest w stanie zabić kogokolwiek, nie ma zwyczajnie szans ubić kogoś nawet z jego stunem,...

nie grałeś, nie opanowałeś, wiec się nie wypowiadaj bo wprowadzasz w błąd. Każdym championem można zabić przed wbiciem 6 lvl tym bardziej mając owe CC i nie porównuj Koga do Xera iż każdy ma inne zastosowanie. A co do Ezia to już w ogolę, ranged bez CC typowe usless

@up

Grałem, w miarę opanowałem. Co nie zmienia faktu że do 6 lvl nie ubije kogoś z większą ilością hp. Dlaczego? dmg ze spelli na początku jest hmm... średni, i ma spore CD tak więc z powiekszonym zasięgiem walniemy najwyzej jednym piorunkiem na początku, co nie zmienia faktu że ma świetny harras już od 1 lvl'a

I porównywałem tylko zasięg Koga do zasięgu Xera, więc mam prawo porównywać ich pod tym względem, Ez swoimi czarami też ma wiekszy zasięg spelli od innych bohaterów, i nie porównuję tutaj postaci jako całość tylko poszczególne elementy.

Ja tam dziś kupiłem, bo nie mam na co IP wydać i mam tylko jednego maga Lux XD a że mnie zaciekawił, to bez zastanowienia, w sumie podoba mi się nim gra i ma wady i zalety jak każda postać :)

@upGrałem, w miarę opanowałem. Co nie zmienia faktu że do 6 lvl nie ubije kogoś z większą ilością hp. Dlaczego? dmg ze spelli na początku jest hmm... średni, i ma spore CD tak więc z powiekszonym zasięgiem walniemy najwyzej jednym piorunkiem na początku, co nie zmienia faktu że ma świetny harras już od 1 lvl'aI porównywałem tylko zasięg Koga do zasięgu Xera, więc mam prawo porównywać ich pod tym względem, Ez swoimi czarami też ma wiekszy zasięg spelli od innych bohaterów, i nie porównuję tutaj postaci jako całość tylko poszczególne elementy.

1 Nie opanowałeś tej postaci

2 Rożnicę hp przed wbiciem 6 lvl jest prawie znikome

3 Na 17 meczy Xerem w 9 udało mi sie zabić przed wbiciem 6 lvl (dodam ze to nie raz)

4 "walniemy najwyzej jednym piorunkiem na początku" i tak do skutku puki się nie zajedzie przeciwnika.

Zapewne za 2 tygodznie szykuje sie NERF.

Myślałem że to będzie super champion ale po walkach przeciwko nim stwierdzam, że jest do d*py.... Jedyne co w nim dobre to 3x ulti.

postac bardzo dobra ja dzis xerethem mialem staty 16/1/15

Będzie nerf na 100% - 3x ulti AoE? C'mon

Na dystans jest dobry ale dobiegniesz do niego, byle jaki cc i pada jak szmata. Zerowa szansa ucieczki ani zblokowania ataku.

postac bardzo dobra ja dzis xerethem mialem staty 16/1/15

Niestety tylko dzis ... juz po tygodniu ludzie beda wiedziec co on potrafi i jaka na niego najlepsza kontra(nic nowego). Ja uwazam, ze jest on useless jedyne co ma dobrego (jak ktos napisal) 3x ulti .. zreszta to jest nuker tzn. uzyj wszystkie spelle i padnij / uzyj wszystkie spelle i udaj sie do bazy z reszta hp ;).. taka prawda ..

hehe tylko później ma bardzo małe cd, może spamować czarami bez martwienia się o mane:) co do ganku 1 na 1 nie ma problemu z ucieczką od 3 już jest, ale większość championów się nie wybroni :)

1 Nie opanowałeś tej postaci2 Rożnicę hp przed wbiciem 6 lvl jest prawie znikome3 Na 17 meczy Xerem w 9 udało mi sie zabić przed wbiciem 6 lvl (dodam ze to nie raz)4 "walniemy najwyzej jednym piorunkiem na początku" i tak do skutku puki się nie zajedzie przeciwnika.Zapewne za 2 tygodznie szykuje sie NERF.

Nie będę się z Tobą kłócił bo to bez sensu. Ja bardzo rzadko widywałem żeby Xerath zabił kogoś przed 6 lvl, ahh tak, mówię o Mid cały czas. Każdy normalny gracz na mid cofnie się do bazy z resztka hp, może grałeś przeciwko nieogarniętym graczom :P chociaż naturalnie są postacie ktore na mid nie maja szans przeciwko niemu, ale najlepsza kontra na Xerath'a na mid to Akali :P nie ma opcji żeby ją ubić kiedy nabije już 6 lvl :)

I nie pisz że nie opanowałem :) bo ownie każdego Xerath'a z przeciwnej drużyny :) raz sie zdazylo ze byl lepszy ale to już wina mojej drużyny i przeciwnego junglera :P:)

Mam go i powiem że fajnie się nim gra :] ma duży zasięg i fajne ulti ;]

Gralem dzisiaj z nim na midzie, Ja Nocturne... w q e reszta auto attack, i po waszym OP champie. Kazdy AD ogar wygrywa.

Trochę przegięty, taki Brand ver. 2, ogromny dmg i jeszcze większy zasiek

Xerath Brandowi nie dorównuje do pięt <3