Xin zhao czy Renekton?

Witam, jak w temacie mam dylemat a mianowicie nie wiem jaką postać kupić. Zastanawiam się nad renektonem i xin zhao. Którego bardziej mi polecacie (prosiłbym o uzasadnienie)? Dodam tylko że lubię grać każdym fighterem; tank, offtank, dps bez różnicy jednak wolę aby mogli trochę przeżyć, a nie jak np. trynd którego ratuje ulti. Ostatnio grałem nasusem oraz mundo i całkiem nieźle mi szło ale niestety te postacie szybko się nudzą. Z góry dziękuje za odpowiedz ;).

xin ma zdecydowanie większy survival niż rene, oczywiście teoretycznie zależy od builda, ale jednak no, rene dla mnie na early jest strasznym papierkiem.

Xin jest strasznym papierkiem jego pasyv nie daje mu aż tak wielkiego survi ponieważ 1 stun i go nie ma, za to renekton ma swoje ulti,stuna i life steala ze skili co czyni go dobrym off tankiem z doświadczenia wiem ,że ogarnięty renekton potrafi zabić 2 championów bez większego wysiłku.Xin był dobry jak wyszedł teraz nic nie robi.

pozdro!

Nie kierujcie się tak bardzo tym przetrwaniem. Najbardziej zależy mi żebyście to uzasadnili kto jest bardziej od zabijania, kto od tankowania i ogólnie kto wam się bardziej podoba. Ten surival to tylko tak nawiasem powiedziałem ale aż tak bardzo mi na nim nie zależy. :) I czekam na więcej wypowiedzi w tym temacie.

jeśli lubisz wyzwania to rene jest lepszy, gra się nim zdecydowanie trudniej niż xinem, no ale dlatego w late game może go pojechać. ; )

Renekton to dość niepewny zakup, troche osłabiają go w jutrzejszym patchu i nie wiadomo czy na tym poprzestaną. Choć na teraźniejszą chwilę w odpowiednich rękach jest on zwyczajnie OP, pierwszy pick/ban na wyższym ratingu. Zdecydowanie mocniejszy od xina na teraźniejszą chwilę. Brawo dla Salka który uważa, że renekton jest większym papierkiem od xina.

Hmm.. więc na razie wstrzymam się w zakupie. Ale jednak widzę żeby nastawiać się bardziej na renektona. Dziękuję za szybkie odpowiedzi. ;)

Brawo dla Salka który uważa, że renekton jest większym papierkiem od xina.

ironia?

nie ma sensu tego udowadniać bo tak jest, nie powiedziałem, że jest od xina słabszy bo nie jest, za to zdecydowanie w early jest papierkiem.

Idź przeciwko ogarniętemu renektonowi 1v1 na topie. Nie wygrasz. A w early w sumie każda postać jest papierkiem.

Zdecydowanie Renekton. Ale tak jak już ktoś wspomniał szykują dla niego nerfa. Ciekawi mnie czy będzie aż tak dotkliwy, że podzieli los Pantheona. Na razie nie mogę się zalogować (US) ale jak tylko to naprawią, sprawdzę i podzielę się swoimi obserwacjami.

Xin w early wymiata ale potem staje się wielkim gównem ...

Renekton

Rze¼ Niewini±tek

Zredukowano leczenie z 7,5% do 5%

W wersji z u¿yciem furii zredukowano leczenie z 15% do 10%

R±b i Siecz

Obra¿enia zmniejszono z 45/75/105/135/165 do 30/60/90/120/150 pkt.

Ka¿dy dodatkowy punkt obra¿eñ od ataku zwiêksza zadawane obra¿enia o 0,9, a nie o 0,6 pkt.

Czas odnowienia zmieniono z 20/18/16/14/12 do 18/17/16/15/14 sek.

Obra¿enia, zadawane przez Dominusa, zmniejszono z 50/75/100 do 40/70/100 pkt.

Ale mi nerf osłabili mu lekko early i to wszystko.

Macie tu link do patch note-sa http://eu.leagueoflegends.com/pl/news/nowa-wersja-v100115-0

A w early w sumie każda postać jest papierkiem.

Malphite ??

Czyli nerf nie taki mocny, chyba wybiorę renektona ale poczekam jeszcze na wypowiedź Andateiki.

Idź przeciwko ogarniętemu renektonowi 1v1 na topie. Nie wygrasz. A w early w sumie każda postać jest papierkiem.

Lee Sin?

I to według ciebie nie jest nerf?! To jest duży nerf na Renektonie... Xin jest dużo lepszy. Ma lepsze early, a jak się wyfeeduje to do zabicia tylko jeżeli ogarnięty team cię focusuje. Bo i tak do przeżywalności masz Frozen Malleta, a bijesz tak, że baaardzo ciężko cię ubić na Xinie... Rene to bardziej off-tank, ale ogarnięty xin go rozwala.

Czyli nerf nie taki mocny, chyba wybiorę renektona ale poczekam jeszcze na wypowiedź Andateiki.

Mam nadzieję ,że Ci się nie śpieszy bo serwery będą off do 1PM (PST) więc jeśli się nie mylę do 22 naszego czasu + masowe logowanie się nolife-ów czyli kolejne 30 min aż serwery ochłoną + około 30-40 min gra. Ale cieszę się, że czekasz na moją opinię naprawdę czuję się dowartościowany.

Powinni usunąc Fiddle Sticka! Z trzema Arch Staffami i jego Life Steal, mój Maokai na 4,5k HP poszedl w kilka sekund ..

Nie śpieszy mi się, i tak dzisiaj mnie nie będzie, dopiero rano więc nie ma problemu. ;) A co do tego feedowania to z jakiej strony bierzecie buildy? Mobafire czy league craft? To tak nawiasem pytam bo nawet jak któregoś wybiorę to trzeba dobrze "budować" postać. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

@up

To nic nie wnosi do tematu, więc po co to tutaj napisałeś? ;|

W większości dochodzę do buildu po swojemu, ale raczej leagure craft

Ja poleciłbym Ci Xina bo jest dość łatwy do ogarnięcia,ale z drugiej strony Renekton ma stuna z dobrym dmg,świetne ulti no i oczywiście skill,który leczy hp.Także wybór zależy do ciebie.A co do buildów to najlepiej wymyślać własne,ponieważ gdy dojdziesz do bardzo dobrego buildu da Ci to satysfakcje,a jeżeli zerżniesz cały build z jakiegoś poradnika no to nie ma wtedy już takiego "fanu".Ale jeżeli wolisz ze strony to moim zdaniem lepsze jest mobafire.