Zaczynam

Witam

Właśnie ostatnio oglądałem SAO i Log Horizont i jakoś mnie tak do jakiegoś dobrego mmorpg pociągneło, wybrałem Archeage i tutaj kilka moich pytań.

Otóż jaki server polecacie dla początkującego?

Czy są jakieś polskie gildie przyjmujące początkujących graczy którzy szybko się uczą?

Mam spore doświadczenie w mmo więc nie jestem pierwszym lepszym graczem, uwielbiam grać na TeamHuntahc przede wszystkim grywałem tankiem, supportem/healerem/bufferem lub archerem.

W archu chciałbym zacząć grać tankiem.

Poczytałem troszkę i z tego co widziałem są 4 podstawowe klasy( Warrior, Priest, Mag, Ranger ) i jakieś inne 10 szkół dzięki którym można stworzyć właśnie własną unikalną klase.

Pod tanka myślałem żeby iść niestandardowo i wybrać takie 3 szkoły:

2 podstawowe to:

Combat (umiejętności walki wręcz).

Invicibility( Umiejętności tanka.)

nad 3 się zastanwiam między:

Will (Obrażenia magiczne, Obrona magiczna, Otwieranie portali.)

Assassin (umiejętności Burst.)

Romance (Buffy, śpiew i taniec.)

Love (Healing i wskrzeszania.)

przede wszystkim zastanwaiam się nad:

Romance (Buffy, śpiew i taniec.)

Love (Healing i wskrzeszania.)

przy czymn boję się że jak bede na jakims huncie z ekipą i dostane stuna czy cos to nie ebde mogl rzucic bufa ani heala skoro bede w pierwszej lini i brał wszystko na klate.

Jeśli były by jakieś dobre duszki które by coś podpowiedziały lub wzieły pod swoje skrzydła było by miło.

TS/discard/course w każdej chwili moge odpalić i pogadać.

Zależy mi na pomocy intelektualnej a nie materialnej :)

Pozdrawiam i liczę na jakąś odpowiedź

Czytam to już któryś raz i zastanawiam się czy Ty piszesz o Archeage czy o innej produkcji bo nieogarniam (dot. klas) kompletnie o:

tutaj znalazłem takie ifno:

http://archeage.pl/viewpage.php?page_id=8

myślałem ze to wiarygodna strona odnośnie tej gry

jeśli piszą tam kompletne bzdury z góry był bym wdzięczny za jakeiś słowo wyjaśnienia :P

ostatni news z 2013. no wiarygodne na maxa :D

http://archeage.gamepedia.com/Classes

tym się możesz sugerować w wyborze skillsetów ;)

to chyba zrobie Templar - Defense, Vitalism, Auramancy :)

Ale zauważyłem że podczas tworzenia postaci muszę wybrać między 4 klasami:

Battlerage, Sorcery , Archery i Vitalism a nie widzę opcji wybrania właśnej drogi:/

Chyba że musze wybrać najpierw jedną z tych a pozniej okreslic co sie chce robic dalej.

No chyba ze zaczac od vitality a pozniej dodac defense i wtedy robic tanka o ile nie ma wplywu ktory skill zaczynam jako pierwszy...

Nie ma znaczenia bo i tak możesz nimi praktycznie w dowolnym momencie swapować. :P Na 5 lvlu i 10 wybierasz kolejne klasy ;)

Cześć,
Pozwólcie, że podczepie się do tematu niezakładając nowego. Otóż właśnie zaczynam przygodę z archage, moglibyście mi doradzić jak połączyć klasy by stworzyć postać o ataku obszarowym i największym z możliwym dmg. Interesuje mnie raczej gra magami. Ew. Co wybralibyście na moim miejscu? Prosiłbym o konkretne połączenia bo przyznam szczerze nie za bardzo wiem o co chodzi w tym łączeniu klas. Pozdrawiam.

@FuriousGenius

Jak chcesz mozemy razem cos pokminic ja tank ty dmg jeszcze jakis healer i mamy ekipe na hunty xD

Ja dziś jeszcze przemyślę sprawę co i jak i zaczne expic

mój nick: Lesny

server: Prophecy

Na razie jestem na etapie pobierania gry i zagłębiania się w część teoretyczną gry :D ale jak tylko ogarnę co trzeba to się odezwę

Cześć, 
Pozwólcie, że podczepie się do tematu niezakładając nowego. Otóż właśnie zaczynam przygodę z archage, moglibyście mi doradzić jak połączyć klasy by stworzyć postać o ataku obszarowym i największym z możliwym dmg. Interesuje mnie raczej gra magami. Ew. Co wybralibyście na moim miejscu? Prosiłbym o konkretne połączenia bo przyznam szczerze nie za bardzo wiem o co chodzi w tym łączeniu klas. Pozdrawiam.

Enigmatist

stare http://earlygame.net/archeage/builds/34925-Kanyo_s_Enigmatist_Guide?r=true#7.8.4/HG6g3bT1mAGC

ale da ci spore info o klasie

polecam świat kyprosa :) jeśli masz więcej pytań zapraszam na grę . odpowiem na wszystkie pytania i pomogę ci zagłębić się w tą grę :) mój nick to Lordefik . Zapraszam

Witam.

Od dawna chciałem zasmakować tego tytułu. W większości MMO grałem postaciami supportującymi (PP/WC z L2 etc). Czy jest w tej grze możliwość stworzenia takiego tworu ściśle związanego z buffowaniem? Jeśli tak bym był wdzięczny za wskazówki jak taką postać stworzyć.

Pozdrawiam

A poleci ktoś jakiś sensowny dla nowego gracza build dla healera?

Ja zacząłem grać na tym nowym, jak byście też zaczęli to mogę się podczepić :D

No właśnie ja też chcę tam zacząć, tylko poszukuję jakiś build na heala dla świeżaka. A najlepiej to jakiś guide, bo to będzie moja pierwsza styczność z grą.

http://earlygame.net/archeage ja wspomagam się tym, stąd też mam build primevala :D

ja tez dopiero co zacząłem stworzyłem postać i puki co sprawdzam fizyke gry :)

Jak się zdecydujemy jaki server itp to mielibyśmy w sumie nawest spoko paczke na dzień dobry...

Może napiszcie kiedy by wam pasowało spiknąć się na jakimś sie czy cuś i można by było zacząć grę.

Ja też mam dużo materiału do przelecenia zeby ogarnąć tą grę:P

@Rejp też chciałem zaczerpnąć z tej strony, ale zauważyłem że mają tam nieaktualny kalkulator.

Jaka nacje proponujecie Haranya czy Nuia, gdzie wiecej polakow :P ?

Mam tu na myśli nowy serwerek :P

Jaka nacje proponujecie Haranya czy Nuia, gdzie wiecej polakow  ?

Mam tu na myśli nowy serwerek 

Ja tam wybrałem kotów :P