Żadne gry nie odpalają

Siemano wszystkim, napiszę tu ten popier*olony problem bo już nie wyrabiam i nie wiem co mam robić, reinstall'owałem gry i nic nie pomaga.

Zrobie to na przykładzie gry Smashmuck Champions. Gdy odpalam gierkę ze Steam, wyskakuje mi to:

9oA3D0X.png

Gdy kliknę 'kliknij tutaj' wyskakuje mi to:

Qzwyo8R.png

A gdy kliknę 'kliknij tutaj' przy zdaniu "Aby zobaczyć informacje techniczne na temat...", wyskakuje mi to:

yNJdWky.png

Na powyższym zrzucie ekranu widać skrót "C:\Doceume~1\RalF\USTAWI~1..." dodam, że w błędzie gry, którą odpale widnieje ciągle ten folder "Temp" i myślę że coś jest z nim nie tak.

Gdy się tak zdarzyło, po pobraniu gier ze Steam, te gry to:

-AirMech,

-Smashmuck Champions,

-Frontline Tactics.

War Thunder

Pomocy!!

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ blaumro

http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis,Program,Windows,12030.html

Pobierz i zrób loga.

http://www.hijackthis.de/

Tu wklej loga.

Zobacz ile masz "X" i je pousuwaj tym samym programem. Może coś to da, mi to nie raz pomogło. Jeśli nie wiesz jak się do tego zabrać, to na necie są poradniki.

format - to napewno nie wina gier a Windowsa. Lub jakis antywirus/przeinstalowanie stema

format - to napewno nie wina gier a Windowsa. Lub jakis antywirus/przeinstalowanie stema

wiedział co powiedział, a ja widzę błąd karty graficznej. Jeśli masz amd albo procesora. CPU spróbuj przeinstalowac sterowniki do płyty głównej.

wiedział co powiedział, a ja widzę błąd karty graficznej. Jeśli masz amd albo procesora. CPU spróbuj przeinstalowac sterowniki do płyty głównej.

Gdyby mial blad karty graficznej zwyczajnie wywalilo by mu bluescreena albo zcielo gre.

koniec off topu widac (bo wany polecą) a nie che miec zablokowanego konta. Jasno napisane CPU więc tu jest problem - nie wiem zbyt wysoka temperatura. Ogólnie win xp już nie jest stabilnym systemem, i radziłbym przesiaśc się na win 7. Podaj screan z menadźera urządzeń to zawsze ułatwia diagnostykę.

miałem te problemy z .exe ,

zainstaluj http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851 i wczesniejsze wersje

@Skrytek, po wciśnięciu 'Scan' w programie który podałeś wyszło mi takcie coś:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4Scan saved at 15:53:16, on 2014-03-25Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) FIREFOX: 25.0.1 (en-US)Boot mode: Normal Running processes:C:\WINDOWS\System32\smss.exeC:\WINDOWS\system32\csrss.exeC:\WINDOWS\system32\winlogon.exeC:\WINDOWS\system32\services.exeC:\WINDOWS\system32\lsass.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\System32\svchost.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exeC:\WINDOWS\system32\spoolsv.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\Program Files\Java\jre8\bin\jqs.exeC:\WINDOWS\system32 vsvc32.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\Program Files\RightSurf\updateRightSurf.exeC:\Program Files\RightSurf\bin\utilRightSurf.exeC:\WINDOWS\Explorer.EXEC:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exeC:\WINDOWS\system32\ctfmon.exeD:\Pliki\Steam\steam.exeC:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exeC:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exeC:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exeC:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exeC:\Documents and Settings\RalF\Moje dokumenty\Downloads\HijackThis_2.0.4.exeC:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = ŁączaO2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dllO2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre8\bin\ssv.dllO2 - BHO: avast! Online Security - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dllO2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre8\bin\jp2ssv.dllO2 - BHO: Update Timer - {f8a96c25-0ce6-37b4-bddb-e53a996721e6} - (no file)O3 - Toolbar: avast! Online Security - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dllO4 - HKLM\..\Run: [AvastUI.exe] "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe" /noguiO4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartupO4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exeO4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')O4 - Startup: OpenOffice.org 3.4.1.lnk = C:\Program Files\OpenOffice.org 3\program\quickstart.exeO9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exeO9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exeO9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dllO18 - Protocol: base64 - {5ACE96C0-C70A-4A4D-AF14-2E7B869345E1} - C:\Program Files\Common Files\Metabar dataprotocol.dllO18 - Protocol: chrome - {5ACE96C0-C70A-4A4D-AF14-2E7B869345E1} - C:\Program Files\Common Files\Metabar dataprotocol.dllO18 - Protocol: prox - {5ACE96C0-C70A-4A4D-AF14-2E7B869345E1} - C:\Program Files\Common Files\Metabar dataprotocol.dllO18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLLO22 - SharedTaskScheduler: Moduł wstępnego ładowania interfejsu Browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dllO22 - SharedTaskScheduler: Demon buforu kategorii składników - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dllO23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exeO23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exeO23 - Service: CyberGhost VPN Client (CGVPNCliSrvc) - mobile concepts GmbH - C:\Program Files\CyberGhost VPN\CGVPNCliService.exeO23 - Service: Usługa Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exeO23 - Service: Usługa Google Update (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exeO23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Oracle Corporation - C:\Program Files\Java\jre8\bin\jqs.exeO23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32 vsvc32.exeO23 - Service: Skype Updater (SkypeUpdate) - Skype Technologies - C:\Program Files\Skype\Updater\Updater.exeO23 - Service: Update RightSurf - Unknown owner - C:\Program Files\RightSurf\updateRightSurf.exeO23 - Service: Util RightSurf - Unknown owner - C:\Program Files\RightSurf\bin\utilRightSurf.exe --End of file - 6272 bytes

I poradniku jak te 'X' mam usunąć to nie znalazłem, mógłbyś mi podpowiedzieć lub podrzucić link?

Wrzucasz to co ci się pokaże w notatniku po skanie do tej tabelki na stronie co podałem wyżej. Na stronie zostanie sprawdzony log i będą zielone "V", czerwony "X", bądź pytajnik. Następnie robisz po raz kolejny loga tyle, że nie wyłączasz programu i szukasz linijki takiej żeby była ta sama co na necie gdzie jest "X". Usuwasz programem te linijki i tyle. Mi to pomagało w kilku problemach, ale raczej trzeba będzie zrobić reinstal systemu. Zobacz :)

Nie pamiętam gdzie to się klikało. Popatrz, angielski chyba znasz. Jak nie dasz rady to zrób reinstal systemu żebyś czegoś nie popsuł tym programem.

Dobra. Skrytka pomysł nie zadziałał, biorę się za następne.

A o to zrzut ekranu z menadżera urządzeń (tak wiem, stary jak świat):

Jak mam przeinstalować stery od płyty głównej? Za pomocą płyty DVD czy PPM w menadżerze urządzeń i 'Wyszukaj nowy sterownik'?

Podaj nazwę płyty głównej. Ściągnij program Everest i sprawdź. Najlepiej zrób reinstal niż się tak bawić w szukanie rozwiązania. :)

Wgraj linuxa

warn_ico.png
Warn za spam. - Might

Płyta to Abit NF7. Program Everest i sprawdź? Co mam sprawdzić dokładnie? Zrobić reinstall, chodzi Ci o format, tak?

Chodziło mi żebyś tym programem sprawdził nazwę płyty jak nie wiesz jaką masz. Tu piszą o sterach:

http://forum.purepc.pl/topic/295430-abit-nf7-sterowniki-do-plyty/

Tak, przeinstalowanie systemu tzn wgraj go odnowa, na czysto wszystkie stery i git.

Sry, że ci nie znajdę linka prosto do sterowników, ale uczę się do sprawdzianu, i nie mam czasu. Wpisz w google Abit NF4 drivers i poszukaj.

To znaczy, robiłem format systemu z trzy miesiące temu, i przed formatem też mi te błędy wyskakiwały, więc nie wiem czy warto się fatygować ;/

System jest piracki?

Jezeli dalej chcesz sluchac rad typu podaj temperature podaj to podaj tampto a nie zrobiles formata to rzycze powodzenia. Zrobisz formata i bedzie dzialac wszystko + wgraj 7 a nie starego xpka , oczywiscie 7 64 bit.

Up

Czy ty patrzyleś jaki autor ma sprzęt? Windows 7 raczej nie jest na jego podzespoły.

Komputronik

Napisałem ci wiadomość na PW. Odpisz mi tam bądź tu.

sprawdzałeś to co podałem ? miałem problemy z "wyślij/nie wysyłaj" zainstalowałem wszystkie frameworki i pomogło

Jezeli dalej chcesz sluchac rad typu podaj temperature podaj to podaj tampto a nie zrobiles formata to rzycze powodzenia. Zrobisz formata i bedzie dzialac wszystko + wgraj 7 a nie starego xpka , oczywiscie 7 64 bit.

Widać po Twojej wypowiedzi i ortografii, nie widzę jakiegokolwiek sensu abym Cię posłuchał i robił Twoje propozycje, bo widzę że nie masz żadnej wiedzy na temat komputerów i oprogramowania.

sprawdzałeś to co podałem ? miałem problemy z "wyślij/nie wysyłaj" zainstalowałem wszystkie frameworki i pomogło

Cholera muszę coś pousuwać i dopiero wtedy ogarnę, bo nie mam miejsca na jednym dysku, a na innym dysku nie da rady.