Tak jak pisałem w komentarzu pod newsem dotyczącym tego, że GW nie zostanie zamknięte zakupiłem wszystkie dodatki i zaczynam grę. W tej chwili pobiera mi się gra po stworzeniu postaci. Jakby co zaczynam sobie od początku, czyli od Prophecies. Profesja nekromanta, a nick Canaton Arrax. Parę osób pisało, że byłoby chętne, więc zawsze można w grupie z kimś.
Zakupiłem i zaczynam
Ja zaczne ponownie grac, ale dopiero w sierpniu, jak karte nowa kupie, bo ta juz umiera [*]. Odezwe sie wtedy, pewnie nawet po tym okresie bedziesz w podobnym miejscu kampanii, co ja jestem, wiec dobrze bedzie razem wtedy popykac. : )
Nareszcie ktoś ciśnie GW1 Propa ! Jak możesz podrzuć mi skype czy jakiś kontakt na pw, chętnie z tobą zagram.
Ale jak w te pare dni przejdziecie dalej, niz ja jestem, to was pozabijam, bo od roku nie mam z kim skonczyc tego propa -.=
Ja również wracam do GW1, mam parę niedokończonych spraw. Więc Dzz nie bój żaby.
Nick Might Tay, ukończone 100% wszystkich kampanii na obu trybach, vq, explorer etc. Brakuje mi kilku puntków do HoM'a, więc jak utkniecie to pomogę.
P.S Lepiej zacząć od NF bo tam dostaniesz hero i nie będziesz biegał z durnymi henchami (chyba, że chcesz LDOA w propie wbić, ale dla rozpoczynających to katorga i lepiej olać)
Dobra, zrobiłem jakiegoś elementala na szybko i biorę się za lokację startową.
Nick: Az Thelar
btw Jaka profesja dodatkowa pasuje do ele?
Do każdej pasuje każda. Może być mes dla mniejszego problemu z energy, może być monk dla lepszego survi. Akurat elem do solo wystarczy sam, potem może być używany na wypadach jako emo (Ele/Mnich) lub tanker (Ele/Sin).
@Down
Słaby wybór. Prędzej bym brał monka i celował w curse/minion master build. Jeżeli masz wszystkie kampanie, to w fc radziłbym zmienić na necro/ryt i iść w triple/quadra necro team.
Ja myślę nad Mesmerem dla Necra. Na razie nie grałem, bo dziewczyna była ;p jutro w ciągu dnia się bardziej rozkręcę. Dla mnie to coś nowego więc ja będe jeszcze grę poznawać Jak ktoś ogarnia all to proponuję zrobić gildię dla tej grupki by było łatwiej się komunikować. Nawet jeśli to będa 4 osoby.
Dodałem was do znajomych jakby co.
Już za późno. Wziąłem tego mesmera ;d chyba, że da się cofnąc wybór ;p
Dzzz napisz w jakim momencie kampanii jesteś to jak dojdziemy do tego samego momentu zanim będziesz w stanie zagrać to po prostu poczekamy na ciebie.
Kurde to może i ja bym połupał bo mam tam chyba na koncie z gw2 jakąś postać derwisza chyba
Już za późno. Wziąłem tego mesmera ;d chyba, że da się cofnąc wybór ;p
Nie w tym momencie. Drugą profę można zmienić w 3 miejscach:
-W Propie po ukończeniu Augury Rock (misja, mniej więcej na początku drugiej połowy gry, trzeba wykonać questy)
-W FC po ukończeniu Nahpui Quarter (misja, mniej więcej na początku, druga misja jak popłyniesz z propa, koszt 500g)
-W NF po ukończeniu jakiegoś questa na początku mainland (koszt 500g)
W momencie jak zmienisz profy, to dostajesz nowe skille, ale wciąż możesz wrócić do poprzedniej bez płacenia. Każda klasa może mieć odblokowane wszystkie pozostałe profy i zmieniać je wg. uznania w miastach.
Boże, skąd ja to wszystko pamiętam? Dedinytywnie za długo grałem w GW1...
Aha, zbliża się Wintersday in July, który będzie wspaniałą okazją do wbicia paru titli: Gamer, Drunkard i Sweeter.
A tak czytałem coś z tymi skillami, że one zostają. Pomyslałem sobie jednak, że pogram tym Necro/mesmerem. Znalazłem jakiś poradnik http://pvx.wikia.com/wiki/Build:N/Me_SS_Nuker tyle, że on mi nic nie mowi. Znaczy jak rozdawać statystyki. są Klątwy 12+1+3 i Wyrywanie Dusz 12+1. Nie wiem co to znaczy
12 - do tylu możesz podbić ręcznie max.
+1 - punkt atrybutu hełmu/runy
+3 - runa +3 atrybutu
Średni build na SS, mam gdzieś chyba lepszy, jak wrócę za tydzień to poszukam.
Spoko. Mam nadzieję, że to wypali i uda się jakąś grupką zagrać, aż do Eye of the North.
Jak mogę zidentyfikować przedmioty? U żadnego NPCa żadnych scrolli nie widziałem czy czegokolwiek.
W sklepie można kupić http://wiki.guildwars.com/wiki/Identification_Kit. A co do tematu to tak se myślę że i ja mógłbym z wami zagrać, na drugiej postaci mam ukończone tylko NF i EOTN więc nią mógłbym z wami pograć. Tylko nigdy nie lubiłem propa więc wolałbym dołączyć do was jak już skończycie tą kampanie i przejdziecie do Factions. Więc jakbyście byli tak mili i napisali do mnie gdy już będziecie w Factions to na pewno z chęcią z wami zagram.
Miałem zamiar pisać za każdym razem. gdy przejdziemy do kolejnej kampanii, więc informacja na pewno będzie.
Ja, z racji tego, że to już dawno pokończyłem będę jedynie służył pomocą słowną i praktyczną (+ Zaishenki) jak utkniecie w jakiejś misji. Będę bardziej skupiony na farmie alko/sweet/ecto/obsi, których mi brakuje.
Poza tym, przejście każdej kampanii na NM, od tak sobie to kwestia tygodnia aktywnej gry z henchami, z graczami szybciej. Problemy się zaczynają z HM i robieniem misji na master.
Jednak ele jako główna klasa mi nie podpadł, stworzyłem nową postać (nie obraź się blaumro ). Mesmera. Jakieś porady typu w co pakować punkty, jaka druga klasa?
@Majty Tay'a Oj daj spokój, nie grałem mesmerem, a ty masz większe doświadczenie. Ale przy mesmerku zostanę.
Ehh... rozczarowujesz mnie Izrael. Do mesa znowu pasuje wszystko, najlepiej możesz mu wrzucić ele, necro (skuteczne dla Illusion)lub sinka z FC.
Ze skutecznych buildów jest VoR (Mes/Any; Domination, Fast, Inspiration), który nakłada hexy, powodując, że każde pierdnięcie przeciwników spala im HP, lub ES (wszystko takie same jak w VoR), który spala HP z energią, tylko musisz rzucać czary. Możesz też iść w Illusion i zapewniać mobom degeneracje HP -500/s (śmieje się, aż tak duża nie, ale naprawdę kosmicznie spora).
Oczywiście, że mam. Straciłem tam 7 lat swojego życia.
Znalazłem jakiegoś prowizorycznego VoR'a, trzymaj: http://pvx.wikia.com/wiki/Build:Me/any_VoR_Punisher
Tylko ten sygnet od razu zamień na coś innego.
Jak ja mam necro/mesmera to ty zrób mesmera/necro
Ja gram elementalista/mesmer, jak cos ; p. A w ktorym miejscu jestem? Iron Mines of Moladune, czyli misja numer 21. Dzis mi kartra dziala, wiec jak dam rade, to wbije do gry i was zaprosze do znajomkow.