Zamknięcie TNTTORRENT oraz Seansik.tv

Nie chodzi mi o to że popieram takie strony, ale chciałbym obejrzeć film, który przegapiłem na przykład w SUPER KINIE na TVN.

Czy też pobrać sobie podstawowe programy jak Nero czy Office2007.

Więcej na ten temat możecie poczytać no stronach.

Dam od siebie linki żebyście się zaznajomili

http://pl.blastingnews.com/rozrywka/2015/06/seansik-tv-torrent-pl-i-tnttorrent-info-zamkniete-przez-policje-jak-ekino-i-kinomaniak-00420195.html

W sumie to lepsze są te dwie strony niż spuścizna jaka wskoczy na ich miejsce.

To tak jak uciąg łeb hydrze, a strona z torrentami z koncówka .org istnieje jeszcze dłużej podobnie jak strona pana Kuspy.

Co myślicie o całej sprawię?

Zamkną jedną i powstanie inna.

Zawsze tak jest. Kiedyś zamknęli jedną stronę z filmami i po dniu otworzyli tą samą stronę pod lekko inną nazwą.

Niech jeszcze zamkną Zatokę Piratów, bo w tym tygodniu nie zamykali :D

Zamknęli megavideo i jakoś pirackie filmy nie zniknęły z sieci. W sumie, to nikt tego nawet nie zauważył. W sieci jest ze 100 innych stron z filmami, a po ich zamknięciu powstanie 100 następnych.

Może kiedyś zlikwidują piractwo, ale nie w tym stuleciu. I nie bez zrobienia z ludzi całkowitych niewolników.

Piractwo nie zniknie, bo ludzie kombinowali, kombinują i będą kombinować. Była kiedyś historia, nistety nie pamietam nazwy studia i tytułu gry, że twórca wypuścił tą grę i można ją było kupić za tyle ile się chce, czyli nawet 1 grosz. Więcej było piratów. Ludzie nawet 1 grosza nie chcieli zapłacić.

Szkoda, lubiłem obie te strony.

Ludzie nawet 1 grosza nie chcieli zapłacić.

To raczej lenistwo, niż faktyczna chęć piracenia tej gry. Komu by się chciało robić przelew na grosika, jak można zapuścić torrenta i na rano będzie gra :)

Piractwa nie usuną w 100% nawet przez usuwanie serwisów.

Chcieli usunąć "Zatokę Piratów" to zaraz na ich miejsce tymczasowo wszedł Oldpiratesbay(potem się połączył do serwisu Kickass) itp.

Takie sprawy są częste i dają zawsze efekt odwrócony w prawie 100%.

Zawsze powtarzam:"Jak człowiek piraci gry,bo nie może ich przetestować przez brak wersji demo czy triala to trzeba mu dodać taką usługę". :I

Edit:Zauważyłem,że na końcu artykułu jest mowa o możliwym dodaniu Netflixa do Polski. I to jest dopiero dobre :I

Większość filmów, muzyki, gier to zwykły chłam. W dodatku kosztują o wiele za dużo, gdzie wyjście do takiego multikina to 24 zł za osobę. Jeszcze kilka lat temu można było wejść za 12 złotych. Pazerność jak widać nie zna granic. Ja piracę odkąd miałem dostęp do internetu. Oczywiście nie wszystko. Były filmy , których ściągnięcie było dla mnie świętokradztwem. Były gry, które koniecznie chciałem mieć oryginalne. Chciałem i chcę zapłacić tym ludziom, którzy wypuścili DOBRY produkt. A cwaniakom, którzy produkują chłamy mówię nie.

Pokazówkę trzeba strzelić, ale wszyscy wiedzą że takie zabiegi kompletnie nic nie dadzą.

Netflix robi sobie miejsce widać.

Większość filmów, muzyki, gier to zwykły chłam. W dodatku kosztują o wiele za dużo, gdzie wyjście do takiego multikina to 24 zł za osobę. Jeszcze kilka lat temu można było wejść za 12 złotych. Pazerność jak widać nie zna granic.

5 lat temu nowe gry kosztowały 100zł. Teraz są po 200, a ani inflacja się nie zwiększyła, ani zarobki nam nie wzrosły. Co się stało ? Ludzie zaczeli kupować więcej oryginałów, to i twórcy podnieśli cenę. Nazywajcie to marketingiem, ja nazywam to chamstwem.

Chciałem i chcę zapłacić tym ludziom, którzy wypuścili DOBRY produkt. A cwaniakom, którzy produkują chłamy mówię nie.

Zgadzam się całkowicie.

Jak widzę te wyłudzenia na Kickstarterach, to mnie i krew zalewa i jednocześnie śmiać mi się chce z ludzi, którzy płacili tam pieniądze. Ktoś zbiera kasę od fanów na grę. Robi grę, a potem sprzedaje ją po 130zł... (Pillars of Eternity). Albo robi grę p2w (tak się zapowiada) jak np. Star Citizen.

Albo jeszcze lepiej. Zbiera na Oculus Rift, a potem, gdy uzbierał miliony i się okazuje jak bardzo ludzie tego chcą, sprzedaje firmę i produkt temu gościowi od Twarzoksążki za ileśtam miliardów dolarów.

Niech żyją piraci !

Netflix robi sobie miejsce widać.

To samo sobie pomyślałem :)

Najlepsze jest to że nie mogą nic zrobić z chomikuj pl, mimo że tam jest tak jak na torrentach.

5 lat temu nowe gry kosztowały 100zł. Teraz są po 200, a ani inflacja się nie zwiększyła, ani zarobki nam nie wzrosły. Co się stało ?

sorki ale gierki na psx chodziły w okolicy 200 zł te kilkanaście lat temu, wtedy to był rarytas.

Co do torrenta to niestety jest to praktycznie najlepsze źródło dla ludzi chcących obejrzeć filmy te starsze.

Może jak z piratebay będzie, bo już zaczęli tą stronę do mitologicznej hydry porównywać.

Ja się piractwu nie dziwię. Sam niejednokrotnie ściągam gry bo jestem do tego zmuszony. Przecież nie będę kupował w ciemno gry za 150 zeta. Nawet nie ma wersji demo ani nic takiego więc skąd mam wiedzieć czy mi się spodoba i czy w ogóle będzie sensownie działać na moim sprzęcie? To samo z filmami. W telewizji leci sam chłam, do kina nie opłaca się iść, bo nie dość że ceny wysokie to i reklamy są po 30-40 minut ( serio? Płacę za reklamy czy co?), a w internecie nie ma żadnej dobrej usługi, która pozwoliłaby mi legalnie wypożyczać filmy takie jak chcę bo ofertę mają strasznie ubogą. Okej, mamy netflixa ale bez VPN nie da rady nic zdziałać na razie. Są usługi VOD ale oferta jest biedna. Tak narzekają na piractwo, gadają że przynosi im straty, a nawet nikt się nie pokusi o stworzenie dobrej usługi do tego typu rzeczy.

sorki ale gierki na psx chodziły w okolicy 200 zł te kilkanaście lat temu, wtedy to był rarytas.

Ja mówię o PCtach.

Gry na konsole zawsze są o tę stówkę droższe, bez powodu. Twórcy gier chyba mają konsolowców za większych idiotów, niż użytkowników PCtów.

Najlepsze jest to, że artyści typu Eminem nic nie mają do ściągania ich muzy. Nawet sami przyznają, że ze sprzedaży swoich płyt mają grosze. Zarabiają kasę na koncertach. Zysk z płyt to kasa wytwórni. I to wytwórnie pozywają piratów nie artyści. Prawdziwi artyści nawet się cieszą, bo czym więcej ludzi obsłucha ich muzę w domowym zaciszu tym więcej przyjdzie poskakać na koncerty.

Ha! Myślicie, że nie robi się kopii zapasowej wszystkich plików z serwera? Lada dzień i wystartuje to pod inną nazwą. Jak widzę tutaj ludzi którzy nie nawidzą piracenia to mie mi się śmiać chce. Chciałbym się z takimi osobami założyć o ucięcie głowy że mają na dysku spiracone programy/gry/filmy/obrazki i tak dalej. Większość tapet na waszych monitorach jest spiracona, tak więc o czym my tu piszemy? :lol:

Wasze usprawiedliwianie piractwa jest żenujące..

Jesteście zwykłymi złodziejami.

Wasze usprawiedliwianie piractwa jest żenujące..Jesteście zwykłymi złodziejami.

Dopóki gry w Polsce nie będą przeliczane na Polskie realia finansowe będę kradł z torrentów i warezów konkretny argument ? Nie stać mnie :C