Zaostrzenie kar w regulaminie

Witajcie.

Od jakiegoś czasu na naszym forum zaczyna dziać się źle, a boję się, że może być jeszcze gorzej. W obawie przed tym wszystkim chciałbym wam podsunąć pewien sposób walki z wszelkiej maści "idiotami" inaczej tego nie nazwę. Owy człowiek, który dopuścił się haniebnego czynu musiałby dużo ostrożniej spojrzeć na swoją sytuację dzięki zaostrzeniu systemu kar. Moim zdaniem nie ma sensowniejszego sposobu na walkę z trollami i innymi takimi osobnikami.

Proszę przynajmniej o dyskusję nad tym pomysłem, dodam, ze uzyskałem poparcie od użytkowników.

Pozdrawiam.

Nie oszukując się, z czasem staje się coraz gorzej, więc im wcześniej zapobiegniemy problemu tym lepiej. Administracja powinna wprowadzić jakiś plan naprawczy, który by zmienił zasady panowania na tym forum. Same przebywanie czasami staje się dosyć nieprzyjemne.

Nom kilku osobom przydałyby się wakacje od forum. Poza tym powinni zrobić normalny system apelacji i odpracowywania kar, a nie konkursy na zdjęcie warnów - co to kurde niby jest..

Jest normalny system apelacji. Jak uważasz, że warn jest niesprawiedliwy piszesz do moda, który go dał i argumentujesz czemu uważasz go za niesłuszny. Jackieboyo tak do mnie napisał i warna mu zdjąłem.

Odpracować warny też można. VampirLord napisał poradnik i Salek mu odjął. Każdy może coś zrobić dla społeczeności forum. Tylko trzeba się wysilić.

Im popularniejsze forum i portal tym więcej trolli, tak jest zawsze.

Maqes o tym mówię. Jeżeli strona jest coraz bardziej popularna to jest na niej więcej trolli, a jeżeli jest więcej trolli to trzeba z nimi walczyć. Chcesz dać im publiczne przyzwolenie na robienie syfu i obniżanie poziomu forum?

Jak najbardziej zaostrzenie kar się przyda jak i szybkie ich egzekwowanie. Brakuje mi jeszcze jednej rzeczy, przy dawania warna przez moda podawania powodu czy chociażby podpunktu z regulaminu, karany wiedziałby za co dostał dokładnie a inny wbili by sobie do głowy, że za takie rzeczy są kary w regulaminie ( bo mało kto go czyta.. ).

No to jest jego problem. Nie można się usprawiedliwiać nieznajomościa regulaminu skoro powinno się go znać.

No tak ale jeśli w jakimś stopniu można pomóc w zaznajomieniu się z nim to zawsze na plus a chociaż powstrzymałoby to kilka osób przed głupotą to już jakiś sukces.

Niedawno były problemy, że kary są zbyt srogie (pomimo, że sam uważam, że macie lajcik) a teraz jest na odwrót, więc jak to w końcu z Wami jest mhm?

Moim zdaniem kary zawsze był zbyt lajtowe i nie wiem kto mówił, że jest odwrotnie na pewno nie byłem to ja.

Problemem jest zbyt spora liczba moderatorów, i ich zerowa zaangażowanie w pełnienie tej fukcji, oraz totalny brak komunikacji między nimi. Czy są oni w ogóle potrzebni? Jest chyba 4 adminów (Salek, Hania, Rimejk i chyba ktoś jeszcze), a modów chyba z 5 jak nie więcej, bez przesady. Nie chodzi o to, że kary są zbyt surowe, tylko jeden mod ma w d*pie co piszesz, drugi wlepi ci bana za napisanie czarnuch zamiast murzyn (pamiętam sytuacje, gdzie ktoś wyłapał bana/mocnego warna za napisanie "kitajec", pod pretekstem rasizmu). Do tego cały czas sa przyjmowani na moderatorów jakieś łebki "z ulicy", z niską liczbą postów i stażem na forum, co jest dla mnie absurdem. Podsumowując, to nie regulamin jest problemem, tylko "moderatornia" (nie administracja ;) )

Cenimy sobie konstruktywną krytykę, jeśli chodzi o ten brak organizacji to z pewnością coś "przedsięwzie" w tym temacie.

Po pierwsze liczba postów nie świadczy o czy ktoś jest "łebkiem z ulicy jak to napisałeś". Zaręczam Ci, że każdy moderator, który jest na tym forum nie został wybrany na zasadzie przypadku tylko przy odpowiednich kryteriach wyboru. Po drugie nie wyłapiesz wszystkich trolli jeżeli to forum ma tak wielką ilość użytkowników. Po trzecie użytkownicy musieliby solidnie współpracować z modami i raportować osobników, którzy nie przestrzegają regulaminu co sie nie dzieje. Po czwarte jestem zdania, że lepiej przysolić kare raz ale taką, że w pięty pójdzie i następnym razem 3x się zastanowi zanim coś napisze.

Tyle ode mnie, dziękuję.

Zgadzam się z twórcą tematu. Od razu zastrzegam sam mam kilka warnów święty nie jestem.Kazdy bardziej aktywny użytkownik może zauważyc napływ trolli i hejterów. Moim zdaniem trzeba zwiększyć kare nie o błachwoski ale poważniejsze sprawy.Jak np. Wyzywanie użytkowników.,specjalne prowokowanie innych użytkowników,obraza uczuć religijnych oraz narzucanie ideologi.Gdyż to jedt forun o grach a nie kółko filozoficzne.Gdyż trzeba zauważyć powolne spychanie tego forum do mułu przez użytkowników którzy nie potrafią dostosować się do panująctych zasad i reguł.Przepraszam za wszystkie błedy w mojej opini.:)

Co do braku organizacji - najbardziej irytującą i rzucającą się w oczy rzeczą jest "sory, to nie ja ci dawałem warna tylko inny mod, więc beat it", co było chociażby widać u moda Blaumro w temacie "zażalenia"
@2xUp - Ty mi nic zaręczyć nie możesz, bo jesteś tylko stałym bywalcem, co oznacza że nigdy nie byłeś w administracji tego portalu (takie osoby z tego co wiem po odejściu mają rangę przyjaciel), a moderatorów wybiera administracja.
Chodzi także o sam regulamin, niby logicznym jest, że zabrania obrażania się nawzajem, ale, nawiązując to wyżej wspomnianego tematu, ktoś do kogoś napisze "zamknij pysk", mod warna nie da, bo jego zdaniem to obraza nie jest, drugi napisze co innego, trzeci tez, i robi się burdel.

Jak są jakieś ciężkie zgłoszenia to wtedy jest konsultacja. Gdybyśmy mieli wszyscy rozpatrywać każde zgłsozenie to szło by to bardzo powoli. Tak samo możesz narzekać na sędziów. Jakiś sędzia da wyrok, a sędzia apelacyjny go zniesie. Co to ma być? Jak oni mogą?

Ja nie wiem jak Wy ale ja nie czuję się pokrzywdzony z powodu modów, wszystkie warny które dostałem są słuszne. A żeby szybko zwalczać trolle to wystarczy je zgłosić przez magiczny przycisk "Zgłoś", moim zdaniem im więcej modów tym lepiej, nie zawsze każdy jest 24/7. Nie zapominajcie że trolle w większości przychodzą z portalu, a tam jest ich dużo mimo ostatniej czystki adminów (która była dosyć dawno).

BCS ma rację "ryba psuje się od głowy"

Regulamin jest, ale każdy z moderatorów interpretuje go inaczej jeden sypie warnami, a inni dopuszczają wyzwiska.

Jak są jakieś ciężkie zgłoszenia to wtedy jest konsultacja. Gdybyśmy mieli wszyscy rozpatrywać każde zgłsozenie to szło by to bardzo powoli. Tak samo możesz narzekać na sędziów. Jakiś sędzia da wyrok, a sędzia apelacyjny go zniesie. Co to ma być? Jak oni mogą?

No właśnie i to jest patologia.

Jak ktoś chciał złagodzenia kar, to na pewno miał coś na pieńku, a sędzią we własnej sprawie być się nie powinno. Ja tam jestem starym fanem forum i wolałbym mieć tu 20 osób, z którymi można pogadać, niż całą rzeszę pierdów z głównej, więc również za zaostrzeniem kar optuję. Szczególną uwagę w dodatku zwróciłbym na faworyzowanie swoich, bo nie da się ukryć, że stałym i reszcie trochę więcej się zawsze upiecze.