Chciałbym przedstawić Wam projekt gry MMORPG 2D - Danarroth. Z góry mówię, że projekt nie jest mój. Reklamuje tylko grę, aby pomóc twórcom w znalezieniu grafików, map-makerów.
Danarroth jest grą w klimacie fantasy/średniowiecze. Nie ma być kolejną grą z questami typu "Idź zabij 10 wilków", lecz bardziej rozbudowaną m.in. inwazje mobów na miasta, wojny gildii/klanów (mogących mieć własne mapy, outfity), instancje i wiele, wiele innych. Więcej informacji znajdziecie na forum, do którego link będzie na dole posta.
Gra jest tworzona od podstaw na autorskim silniku Borderless Engine.
Info:
- chodzenie po otwartym świecie 2D (w przeciwieństwie do innych gier silnik Borderless Engine wspiera warstwy - możliwość przechodzenia za przeszkodami itp.)
- questy
- dialogi z NPC
- PvP, PvE (także walki grupowe)
- areny PvP
- walki odbywają się na polu 10x10 kratek w systemie podobnym do Heroes 3
- klany
- duży wybór klas postaci
- rozbudowane drzewko umiejętności zależne od klasy postaci
Więcej informacji nie jestem w stanie udzielić, gdyż projekt jest w fazie rozwojowej, a twórcy nie chcą wszystkiego ujawniać Osoby z zespołu mają dostęp do wiki gry, gdzie są spisane wszystkie, dotychczasowe informacje o grze. Jak już wspominałem, głównie potrzeba grafików i map-makerów. Jeżeli jesteś chętny - wejdź na forum, zapoznaj się z regulaminem zgłaszania prac itd. po czym napisz do osoby z zespołu, która zajmuje się grafiką czy innymi rzeczami, bądź w temacie na forum. Oczywiście osoby do częstego udzielania się na forum i dające swoje pomysły do gry mile widziane
Linki:
Screeny:
Wersja bardzo wczesna własnych tilesetów + przedstawienie kilku postaci stworzonych przez naszych nowych grafików. Screen w pierwszym poście.