Cześć i czołem,
po milionach problemów z opóźnieniami i zespołem mogę z niemałą przyjemnością poinformować, że udało nam sie nawiązać współpracę z drugim grafikiem, równie szalonym fanem uniwersum Pokemon. Mija już blisko rok czasu od rozpoczęcia prac nad grą, pół roku temu z blisko stu czterdziestu stron różnych konceptów zaczął się wyłaniać ostateczny obraz gry, z tej okazji chcieliśmy rozwiać wszystkie wątpliwości graczy.
Płatności, płatności, płatności
W aktualnym tytułach z uniwersum Pokemon panuje coś co nazwać można kultem pieniądza i ItemShopów. Jak to będzie wyglądać w playpoke?
Istnieją dwa typy kont - zwykłe i premium. Konto premium w przypadku najdroższego abonamentu kosztuje dwadzieścia złotych miesięcznie. W przypadku rocznej subskrypcji koszt redukuje się o połowę. Konto premium nieznacznie przyspiesza regeneracje zmęczenia, wyłącza reklamy w grze i znosi limity z opcji takich jak znajomi, shoutbox, raporty, poczta.
Tworząc ten tytuł i sami będąc fanami serii chcemy stworzyć grę, która również nam będzie się podobać. Niestety reklamy i minimalne opcje premium wymusza na nas koszt licencji, serwera i kilkuset innych rzeczy. (Jeszcze sporo brakuje do bigpointu
System Walki
Każda walka to krok w stronę tryumfu na arenie trenerów Pokemon. Pokemon gracza uczy się zachowań przeciwników (npc / innych graczy) tocząc z nimi walki. Im więcej walk rozegramy z konkretnym typem Pokemona tym większe mamy szanse na zwycięstwo w kolejnej rozgrywce. Oczywiście, wpływ zwycięstw jest stopniowany i ma pewien limit..
Moar?
Kilka osób na PW prosiło o postępy w rysowaniu podobne do tych z Charkiem, wg. życzenia więc:
Jeśli ktoś byłby zainteresowany pomocą z tworzeniem questów bądź ogólnym zapoznaniem się z narracją chętnie posłucham opinii, czy to tutaj czy na mailu: admin@playpoke.pl