Zagram, jestem fanem pokemonów
[Zapowiedź] PlayPoke.pl - Pokemon MMORPG 2D w przeglądarce
Też chętnie pogram. Czekam na beta testy.
Cześć, dawno nie było tu żadnych informacji.. czas więc na obrazek.
Obrazek obrazkiem,ale kiedy Open Beta ? :C
Zaczyna sie przedluzac widze
Nie potrzebnie pisaliscie ze beta bedzie tak szybko, sierpien/wrzesien...
Ivysaur Boski ^^ Wrzuc jeszce Venusaura !
Możliwe że sobie kiedyś tam pykne jak nie zapomne xD
Zaczyna sie przedluzac widze Nie potrzebnie pisaliscie ze beta bedzie tak szybko, sierpien/wrzesien...
Na 99% () powinien być to wrzesień. Grę sprawdza aktualnie kilka osób, dostosowywana jest pod urządzenia mobilne. Zwyczajnie nie chcę rozczarować większej liczby ludzi samą betą, gdzie część rzeczy jest na sucho bez podpiętej grafiki i podobnych. Generalnie perfekcjonizm przy grach czasami przeszkadza.
Sprawdza pare osob ?
Od was czy z zewnatrz ?
Up to staty pokemona ognistego czy trenera?
Z zewnątrz. Za grę począwszy od grafiki po backend (nie)stety odpowiadam tylko ja.
Co do obrazka - przedstawia statystyki testowego Pokemona, gracz będzie mógł go ulepszać po zdobyciu określonej liczby exp.
Konkretniej atak - obronę - zręczność - szybkość. Z moich wyliczeń wynika, że maksymalny poziom Pokemona.. to pół roku gry po 30 minut dziennie, chyba wystarcza?
Wystarcza w zupelnosci Na to liczylem
Mam nadzieje ze balans bedzie zachowany jak i wymiary pokemonow i ich atrybuty np Golem wiekszy niz pikaczu i jednoczesnie ma wrodzone ( nadane ) wiecej defa domyslnie niz ma pikaczu, zas pikaczu duzo szybszy niz golem.
You now
System działa mniej więcej tak:
Każdy Pokemon ma ustalone średnie wartości statystyk czyli atak, obrona, zręczność, szybkość.
Przeliczanie DMG i obrony podczas pojedynku zależne jest od wartości wytrenowanych przez gracza + podstawowych, tak by nie dochodziło do sytuacji w której Pikachu z poziomem 1 wygrywa z lvl 10, a jednocześnie blokowało złe rozdawanie statystyk przy danym typie Pokemona.
Dzieki jestem wystarczajaco nakrecony ^^
Napisalem pare pomyslow na forum jak cos:)
Hmm a myslales o roznych miastach/wioskach startowych ? zimowa kraina czytam lesna kraina itd.
Niestety nie ma szans na rozbicie startów graczy na kilka lokacji - będzie to psuć fabułę, spowoduje dwa razy więcej pracy.
A nie myślałeś ,żeby zacząć wpuszczać graczy jakoś teraz? Wiele osób z tego forum jest zainteresowane i wydaje mi się ,że mogły by Ci pomóc w znalezieniu ewentualnych błędów, a nikt by nie miał Ci za złe jakiegoś drobnego błędu czy braku grafiki.
to moze pytanie z innej beczki
serwer ilu graczy pomiesci ?
@up
ludzie juz testuja przeciez nie wiem skad bo prawie sie nikt nie udziela na forum i w tym temacie
Aktualnie sprawdza grę kilka niezależnych zaufanych osób, na pewno będzie bardziej otwarta beta tak jak wspominałem, tylko chcę dopracować większą liczbę rzeczy na 100% i jednocześnie nie pokazywać tam np. fabuły gry (bo co byłoby to za zaskoczenie po starcie?) a jedynie gameplay. :-)
Przy testach obsługuje spokojnie do 200 odwołań jednocześnie, czyli 200 graczy online ze zwiększonymi "lagami". Nie jest to jakiś świetny wynik, ale serwer też nie jest jakiś wybitny. Przed startem postaram się o upgrade.
Chętnie pykne
Jak tam sytuacja?
Jakieś nowinki?
Gdzie mój vanusaur?:]
Pozdrawiam
Qeshua nie przesadzaj z tym hype... to niezdrowe dla organizmu.
Cóż, bez informacji od europejskiego oddziału Nintendo na pewno nie byłoby sensu tworzenia gry.Grafiki Pokemonów będą autorskie, aktualnie wszystko w kwestii contentu jest "beta" - grafiki pochodzą z pokecheck.
Czy przekształcanie tych obrazów nie jest przypadkiem szerzej zakrojonym ich wykorzystywaniem, a więc odbywać się powinno szczególnie w ramach licencji Nintendo? Tak po prostu zaaprobowali ten wyczyn? To znaczy, że nie moglibyście wypuścić gry z zawartością w postaci oryginalnych obrazów pokemon, a przekształcone tak?
Pardon za ciekawość, ale nie chciałbym aby mój czas oraz ewentualne pieniądze wydane w grze, poszły na marne w razie problemów prawnych Gra wygląda ciekawe, mam nadzieje, że okaże się grywalna.
Autor tematu wie co robi wiec spokojna glowa :]
Póki są super i trzeba je hajpowac^.^
Na produkcję PL nie będę żałował kasy bo tak rodzi się przyszłość polskich rpegow.
No to co panowie? Oby nam się ^^ .