[Zapowiedź] PlayPoke.pl - Pokemon MMORPG 2D w przeglądarce

Czy przekształcanie tych obrazów nie jest przypadkiem szerzej zakrojonym ich wykorzystywaniem, a więc odbywać się powinno szczególnie w ramach licencji Nintendo? Tak po prostu zaaprobowali ten wyczyn?

Owszem, w ramach fanowskich indie-homemade wspierają inicjatywy.

Jak wspomniane na forum:

zgodnie z informacjami, którymi otrzymaliśmy od pracownika odpowiedzialnego za kontakt z podmiotami jak i public relations w Nintendo Europe jako projekt fanowski mamy pełną dowolność w użyciu nazw Pokemon jak i modyfikacji wizerunków (wymogiem jest jednak nieopieranie się o serię anime, która licencjonowana jest w inny sposó. Uzyskaliśmy również pisemną zgodę na użycie wizerunków Pokemon zgodnie z zasadami znaków handlowych na terenie RP.

@Qeshua, powoli do przodu. Kwestie optymalizacyjne pochłaniają naprawdę sporo czasu.

Pamiętam te czasy, jak sie grało na gameboyu w pokemony :D ojj, z chęcią pogram znowu, :P

Mam jedno pytanko. Będzie legalne sprzedawanie pokemonów, kasy czy postaci na allegro?

Pozdrawiam.

Heh i myslisz ze jestes zabawny ?:P

Pytam się na poważnie, nie wiem z czym ty masz problem.

Kazdy wie ze takie cos jest karane banem w grze.

Każdy? Sorry, ale ja nie wiem. Regulaminu jeszcze nie ma a może być tak, że twórcy pozwolą na handel lecz za oszustwa nie będą odpowiadać a zarabiać będą np. na ItemShopie gdzie będzie premium, zmiana płci/nicku czy nazwy gildii :)

Poczekaj na bete otwarta :) Dowiemy sie wiecej na ten temat. Wbij na ich forum i tam pytaj najlepiej.

Po co mam się tam rejestrować? Żeby tylko napisać 1 temat? Raczej sensu to nie ma, a widać że chłopak odwiedza te forum codziennie więc grzecznie poczekam tutaj na jego odpowiedź.

A ciebie Qeshua proszę byś już nie offtopował tak.

Pozdrawiam.

warn_ico.png
Ogłaszam koniec offtopu. Jeżeli zamierzacie dalej na ten temat dyskutować, zapraszam na priv. Kolejna tego typu wypowiedź w temacie będzie nagrodzona warnem. Ostrzeżenie kieruję głównie w stronę Qeshui.

Kolega wyżej też spamowal i nawet nie dostal ostrzezenia. Pelna profeska brawo.

Jeśli chodzi o temat to ta wersja pokemon może być ciekawa bo podobał mi się system walki z Taernu który jest tutaj zawarty. Grafika też wygląda ładnie. Oby tak dalej panie masterze.

Pozdrawiam

Administracja nie ingeruje w działania graczy, ale również nie odzyskuje utraconego dobytku. "ItemShop" w formach znanych z innych gier typu Pokemon również nie będzie istniał.

Hmm... no to super. Jak się czegoś dorobię czy będę miał np. 2 legendarne pokemony to zawsze mogę sprzedać i zarobić na pizze.

To z czego gra będzie miała kasę na dalszy rozwój itp. itd.?

Pozdrawiam.

a ja bym dodal item shopa.

z jakimis potkami na expa czy tp w wyznaczone miejsca.

oczywiscie w cenach rynkowych PL a nie EU.

A skille beda tlumaczone na jezyk polski czy zostana eng ? w sumie to mi bez roznicy ale zapytac moge :)

Zapominacie, że nie jest to port a autorska gra www.

Jedynymi opcjami będzie konto premium zwiększające liczbę możliwych ataków / godzina i kilka pobocznych aspektów typu 1x na grę zwiększenie poziomu Pokemona (kosztem straty przywiązania) czy pominięcie zadania.

Och, z jednej strony dobrze, ale na dłuższą metę może okazać się nudne. Ciekawy przedmiot z Item Shopu zawsze urozmaica rozrywkę.

Nie ma szans na wprowadzenie tego rozwiązania w późniejszym czasie? Czy może to prawnie nie do usankcjonowania?

Nie, chodzi o ogólne wrażenia gracza z gry.

Konto premium pozwalające zwiększyć dzienną ilość ruchów czy dochód gracza z konkretnych czynności w praktyce przyśpiesza czynności, które i tak normalny gracz wykona ale w dłuższym odstępie czasu. Tak samo w przypadku Pokeballi, pieniędzy czy energetyków dla Pokemonów.

Zakup stworzeń, przedmiotów etc. odpada.

To juz wiem dlaczego pisałeś ze to będzie gra dla casuli...

... Ograniczona ilość ruchów.

To ile maxymalnie można pograć na Premium?

Ograniczenie nie dotyczy liczby ruchów a liczby ataków czy to na przeciwników czy innych graczy.

Jeden atak to koszt jednego punktu, punkt regeneruje się raz na 3 minuty z maksimum 50.

Open Beta będzie jeszcze we Wrześniu, czy raczej Październik? ^^