Zapraszam na mój kanał Youtube - MariolaKatarzyna :)

Witajcie serdecznie, dziś nagrałam swój pierwszy filmik na youtube. Na razie wprowadzenie do mojego świata w minecraft, początkowy domek i pierwsza większa budowla "Wieża widokowa". Zaplanowaną mam budowę dużego zamku, więc zapraszam na moj kanał smile.gif
Jeśli macie jakies rady/uwagi, czekam na nie, może mi pomożenie się rozwinąć smile.gif

Pozdrawiam

link Minecraft : https://www.youtube.com/watch?v=QRgYaAQYmIs&list=PL-77r2KO7DqlZZVsyF72GYKtkgb3sBBYt

Powstał juz drugi film w lepszej jakości dzięki radom forumowiczów, oraz trzeci filmik w którym idziemy do Zamku :)

Dodatkowo, zaczełam nagrywać Hearthstone, do którego oglądania równiez zapraszam :)

link : https://www.youtube.com/playlist?list=PL-77r2KO7DqnaYSVT3D7TUeCGjGf4BoaZ

ile masz fps'ów, bo chyba nie wiecej niz 10:(

dlaczego full ekran z paskami windowsa?

Wieża*

I fajny pokaz slajdów.

Te fpsy, ból dla oczu i wszystko to co we wszystkich filmikach z minecrafta ;p

Małe fps'y i pasek windowsa można zrozumieć jak na pierwszy filmik. I tak lepiej się ciebie słucha niż kolejnego gimba przed mutacją.

A, i propsy za Beatlesów.

Nie no nie wiem czy się śmiać czy płakać filmik nagrany normalnie chyba w 5 minut,wgl fajny wstęp lepszej czcionki nie mogłaś wziąć.

A i fajne fps nawet nie zaczynaj nagrywać jeżeli ci minecraft na może 15 fps ciała .....

To wszystko wina programu do nagrywania, i ten pasek i cięcie, sam minecraft chodzi mi dobrze. Jestem w trakcie poszukiwań lepszych środków :) jeśli macie jakies programy do polecenia, słucham :)

Co do pierwszej klatki, to był pierwszy pomysł jaki mi przyszedł do głowy, wyedytuję jeszcze graficznie :)

Intro moglabys zmienic, mozesz kogos poprosic duzo osob na youtube proponuje swoje uslugi za np. suba. Od razu widac ze pierwszy filmik, ale jak chcesz sie wybic na youtube to nie minecraftem, bo tego jest za duzo na youtube.

Nie no nie wiem czy się śmiać czy płakać filmik nagrany normalnie chyba w 5 minut,wgl fajny wstęp lepszej czcionki nie mogłaś wziąć.A i fajne fps nawet nie zaczynaj nagrywać jeżeli ci minecraft na może 15 fps ciała .....

Widze ze znawca jestes :D Dlaczego sam gameplayów nie robisz? Ona pewnie brzmi bardziej męsko od Ciebie (bez obrazy dla baletnicy). Szkoda ze nic nie doradziles tylko hejtem pojechales, wiecej sie po 15letnim gimbusie z ''chińskimi bajkami'' w sygnaturze chyba nie da spodziewac ;p

P.S Jak nagrywasz minecrafta, to w czymkolwiek uzywasz do nagrywania nie zaznaczaj opcji ''nagrywaj pelny ekran'' czy cos takiego, jak zaznaczysz zeby Ci nagrywalo okno to nic na fps nie stracisz.

Po 1 ten temat nie został stworzony żebyście tam na górze kłócili...

Co do nagrywania to poleciłbym ci nagrać jakąś inną grę, bo już za dużo tego minecrafta i dodać jakieś intro.

Skończcie się kłócić jak dzieci, robicie bezsensowny spam.

Dałem suba, zmień program na frapsa czy Action! (osobiście sam korzystałem, byłem zadowolony). Z tym mikrofonem nie jest aż tak źle, słychać Cię wyraźnie tylko ten pokaz slajdów jest straszny :P. Zdziwiło mnie to, bo opcja full hd nawet jest. Czekam na kolejne odcinki :). A, jeśli chcesz się wybić, to jak przedmówcy pisali, nie na minecrafcie. W ogóle nie ma sensu nagrywać po to by się wybić, lepiej to robić z pasji.

ps. nie wiem dlaczego ale Twój głos przypomina mi tą słynną polską minecraftową Magdę czy jak jej tam @.@

Nie jest źle. Jeśli chcesz się wybić to polecam inną grę, ale jeśli robisz to 4Fun to rób to jeśli sprawia Ci przyjemność.

Do tego zmienić program do nagrywania, ustawić pełny ekran i Wuala, będzie można przyjemnie oglądać. :)

A czy to coś zmienia że jesteś baletnicą?

Dzięki, pokombinuje z tymi programami, sama jestem zdziwiona że to aż tak tnie, ale mam nadzieję że metoda prób i błędów jakoś temu zaradzę :) co do audio to już usłyszałam że lepiej nagrywać dźwięk w osobnym programie, wtedy sobie wyreguluję szumy itd.

Jeśli chodzi o nagrywanie innych gier, to nie mam na razie zamiaru, gdyż to minecraft mi się spodobał i dlatego w niego gram :) wybijam się w swoim zawodzie, minecraft to przyjemność :)

Czy to coś zmienia że jestem baletnicą? Tytuł miał mówić coś o mnie, dlatego "oczami baletnicy", czy to będzie cos nowego? mam nadzieję :)

ps. Co do moich stóp, spokojnie, wiele lat za nimi i dalej są w dobrej kondycji :)

2/10

Posprzątałem. Nastepnym razem będą warny, to raz. Dwa użytkownik przedstawił swoją twórczość, więc krytykujcie, a nie walczcie między sobą.

Mi się tam najbardziej podoba filmik pt. "Krab 3 miesiące"...

A co do filmiku z mc, to zmień grę i będzie dobrze.

Nie ma wiele do oceny:

1. Intro... (Ale to pierwszy taki filmik na kanale, więc domyślam się, że je zmienisz z czasem).

2. Zmień program, tak jak wyżej ktoś napisał na Fraps/Action, nie będziesz musiała wtedy nagrywać całego ekranu, tylko okno gry

3. Nie mlaskaj tak głośno, nie wiem jak inni ale mnie troszkę irytuje takie omlaskiwanie co drugie słowo :) Może to wina zbyt czułego mikrofonu, możesz trzymać go trochę dalej/ściszyć.

4. Zmień grę na miłośc boską, jeżeli nie chcesz żeby oglądały Cię tylko i wyłącznie dzieci w wieku 8-12 lat, to graj w cokolwiek innego. Powodem NIE jest minecraft sam w sobie, ale to, że jest go od zaje*ania na YT, a dobrych kanałów, które idzie obejrzeć też będąc starszym jest 4, góra 5, żaden z nich nie jest polski. Minecraft w polsce jest głównym siedliskiem agresywnych i przygłupawych dzieci (głównie - są wyjątki), dlatego jest to kiepski materiał dla startującego kanału.

5. Poza tymi aspektami nie jest źle, cały czas mówisz, nie ma jakichś zacięć czy pauz umysłowych na wymyślenie co powiedzieć - myślę, że jakbyś zaczęła nagrywać coś porządnego, innowacyjnego, coś co nie wylewa się już każdą stroną YT'ba (minecraft xD), to mogłoby być naprawdę nieźle.

6. Zwracaj uwagę na ortografię, "wierza" - really? :D

faktycznie wina programu do nagrywania widac ze 78 fpsów masz jak odpalasz console.

Macie racje, minecraft jest bardzo popularny na youtube, ale szczerze mówiąc, jest to jedyna gra w którą gram :) hehe, nigdy nie ciągneło mnie do komputera i konsoli i nagle taka zmiana ;). Oczywiście pewnie z czasem przyjda jakies inne gierki jeśli starczy na nie czasu, ale na razie zostaje on :)

Tak jak pisałam, program wymieniłam na Action!, jest lepiej ale jeszcze muszę pokombinować z ustawieniami i to wszystko dopasować. Co do Intro to na razie zrobię tak żeby ten tytuł nie był tak chamsko "wklejony", z białym tłem, myślę że już będzie lepiej? Czy macie jakies jeszcze sugestie?

Ps. Krab 3 miesiące już ma rok heh

Tak jak, wyżej było wspomniane, zagadaj do kogoś, kto się zajmuje amatorsko montowaniem intro/outro, jestem pewien, że kobiecie pomogą - uroki Internetu. :)