Zarabianie przez gry (Interes) tj.MMO

Witam serdecznie

Moja przygoda zarabiania z gier zaczęła się od sprzedawnia złota (CC) w Tibii, potem założylem serwer OTS, z którego zrezygnowałem.

Teraz mam zamiar złożyć sobie porządny komputer i na nowo tworzyć OTS, jeśli ktoś jest zainteresowany tematem chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Aczkolwiek chciałbym się dowiedzieć czy wy również zarabiacie w ten sposób i na czym polegają wasze zarobki?

Ja mogę powiedzieć wam tyle, na złocie (CC) w Tibii zarobiłem mniej więcej 24 tyś zł na pół roku, wszystko poszło w świat (zagranicy), zakończyłem gre i sprzedałem wszystkie postacie łącznie było 6 postaci na których zarobiłem 5500 zł, natomiast z mojego serwera w ciągu 2 tygodni zarobiłem 1700 zł około.

Teraz jestem w trakcie robienia na nowo serwera zaczynając od podstaw.

Chciałbym się dowiedzieć o waszych pomysłach na zarobek z internetu (gry mmorpg, ots, postacie, strony internetowe, youtube, klikanie reklamy itp)

Liczę na ciekawe informacje z waszej strony.

Dziękuje.

Lista:

Tibia - Wyższy lvl (Postać i gold)

Metin 2 - Balmora - Złoto i postać.

World of Tanks - ?

World of Warcarft ?

Diablo 3 - Dużo ludzi kupują na allegro.

Dofus - Nowość.

Supreme Desiny - Nowość.

Aion - ?

Entropia Universe - ?

Metin 2... Zaczynałem jak były 3 serwery na PL ;> później miałem przerwę ze 2 lata i znów... i w tedy było takie BUM!! na Itemki i yang-i na allegro :) Dało rade w sumie co nie co dorobić jakiś item dobry opchnąć... ale były to pieniądze rzędu 400 zł ?

podawaj kwoty jeszcze powiedz ze nie odprowadzasz podatku ; )

Co do tematu ostatnio zastanawiałem się nad ty http://bitcoin.pl/mining

zapoznaj sie z tym: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/47893-ermail/

Ktoś ma jakieś inne pomysły lub w zarobił/zarabia w grze?

Można sprzedawać rafy do lola, robić elo boosta (co jest nielegalne) na dofusie idzie ładnie trzepać kasę, wystarczy być dobrym farmerem, zbierasz np. zboże potem robisz chleb i sprzedajesz ten chleb, ale musisz sam kupować co tydzien abonament do konta na który wyfarmisz kasę w 1 dzień.

Powiedz cos wiecej o tym dofusie czy sie oplaca czy nie

Znaczy zarabianie na dofusie polega na tym, że sprzedaje się 1 mln kamasów za ok. 5zł.A zarabianie na 100 lvl+ to jest kwestia ok. 2h za 1mln.Zależy też od profesji jakiej się wybierze bo są takie w które na początku trzeba wpakować trochę kasy, a potem się dostaje za itemy nawet do parunastu mln kamasów.Ale wbicie tego lvla też trochę czasu zabiera.Polecam się odezwać tutaj do ekpipy która gra teraz w dofusa i się ich popytać jak to jest bo naprawdę jest troche dużo do gadania.

Oj to raczej nie dla mnie. Moze d3 zakupie. Nie wiecie czy tam sie da wyzyc ? xD

Właśnie też tak myslałem żeby zakupić Diablo 3 i zbierać kase potem na allegro... tylko czy teraz opłaca się sprzedawać goldy ?

O ile się dobrze orientuje to żeby zarabiać na d3 albo musisz wydropić jakiegoś zajebistego itema i po prostu sprzedać go za euro, albo stworzyć postać 60 lvl na którym będziesz miał itemy na znajdowanie magicznych przedmiotów i otwierać skrzynki (nie wiem czy dalej tak się robi), potem z tych itemów robisz hajs który sprzedajesz na allegro. Trzeba dużo czasu poświęcić żeby coś zarobić. Ogólnie ja polecam najbardziej Metin 2 na jakiś privach lub coś :s

do usunięcia/ fail ;/

Tzn Balmora itd?

Mi sie wydaje ze oficjalnej stronie Metin 2 da sie duzo zarobic... ale wolałbym mieć konkretne gry mmo albo zebrać ekipe która będzie robiła tylko dla fun i dla biznesu

Znaczy zarabianie na dofusie polega na tym, że sprzedaje się 1 mln kamasów za ok. 5zł.A zarabianie na 100 lvl+ to jest kwestia ok. 2h za 1mln.Zależy też od profesji jakiej się wybierze bo są takie w które na początku trzeba wpakować trochę kasy, a potem się dostaje za itemy nawet do parunastu mln kamasów.Ale wbicie tego lvla też trochę czasu zabiera.Polecam się odezwać tutaj do ekpipy która gra teraz w dofusa i się ich popytać jak to jest bo naprawdę jest troche dużo do gadania.

A co do zarobków na Dofusie, służę pomocą.

Pisałem do Ciebie na gg

Żeby na polskim metinie zarabiać trzeba dużo czasu poświęcać na drop itemów w m2. Jeżeli grałeś w metina najprawdopodobniej wiesz, że trzeba zrobić woja body 35 lvl berek aura i wio na metki dropić kd i ku. Najlepiej na s26, tam najwięcej osób gra.

Właśnie na d3 idzie bardzo fajnie kosić kasę, bo sama gra w sobie jest moim zdaniem dosyć fajna to itemy legendy lecą nawet niektóre po 20 euro, a na wyższym paragonie idziesz i przy dobrym farcie cały czas legendy dropią.Nie mówiąc o tym, że jeżeli dobrze zrobisz postać to na np. ebayu opchniesz je za 500 euro.

D3 jest jak w path of exile ze mozna zwiekszyc szanse na lepszy drop ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3279557379

macie kupujcie bo wlasnie sprzedaje ^^ 2 postacie 60 lvl 11 paragone :P na mnichu juz w miare dobry secik i mozna latac tu i tam i dropic, prawda da sie zarabiac ale to kwestia czasu i szczecia na drop legendarnego itemu :) odrazu mowie czym wyzszy paragon tym wieksza szansa na szybszy drop itemu itd :) o Dofusie malo slyszalem i moze sie nawet zainteresuje nim to mozna zrobic jakas grupke ludzi i pokombinowac :)

Ale jak chcecie naprawde dobry zarobek to zapomnieliscie o jednej grze Supreme Destiny, jest duzo sposobow ktore moge ujawnic dla interesujacych :) ja robilem przez noc czyli z jakies 4-5 h :P do 100zl sama kasa a pozniej sell za dolarki lub zl :) pozdro !

Supreme Destiny? Sciągne sobie... W zamian tez moge napisać na gg jak mozna zarobic sporo kasy z Tibii..

Moj gg: 31332231 (Zaproszenie tylko)