Zarabianie przez gry (Interes) tj.MMO

To w tibie ludzie jeszcze graja i da sie zarbic?

Oczywiscie ze tak 1kk wychodzi na allegro 20 zł - 25 zł a zagranica 15-18$

Jeśli chodzi o zarabianie to szukam teamu do dropu golda na jakimś privie mt2, moj skype: TaŚ (na avataże mam anonymusa) Lub tutaj na pw

Najlepiej zarabiać w takich grach jak WoW,Lineage2,Rift,Tibia tam gdzie waluta się liczy i itemy. Gra musi być przede wszystkim grywalna(dużo graczy) i posiadać elementy legendarnych lub unikatowych itemów np za Bossy.dropa,dungeon itp. Ja osobiście na prywatnym serwerze Lineage 2 serwer World zarobiłem ok 1500zł grając jakieś 4 miesiące ale mówiąc granie czyli ok 12h na dobę może nawet więcej. I jedna zasada wystawiasz akcje na różnych portalach zagranicznych jak e-buy itp. Dla porównania tam item na allegro kosztował jakieś 50-60zł na e-buy ten sam kosztował ok 30$(30x3=90zł)więc na jednym itemie zarabiałem ok 30 do 40zł więcej niż osoba wystawiająca na allegro. Tak na prawdę trzeba kombinować i wiedzieć przede wszystkim na czym chcemy się skupić i czego potrzebuje konsument.

Powiem Ci tak, da sie zarabiac ponad 100-200 pln dziennie na world of warcraft reszty szukaj sam, tylko pamietaj jest to calodobowe siedzenie, potrzebujesz mocny komputer i czasu na ogarniecie, tak jak wyzej zarobkowo tylko gry p2p z duza populacja, niestety l2 juz bym do nich nie zaliczal.

Jak by co to moj gg 47597228 pisać... szukam graczy do teamu

Btw w polsce mozna postawic portal z zakladami jak expekt bet at home itp ?

Chce zebyscie napisali ze zarobiliscie albo zarabiacie a nie ze prawdopodobnie na ktorych mozna zarobic...

Ja pare groszy na darkorbit zarobilem ale teraz to chyba nie da sie zarabic tam.

Też gralem bardzo maly zysk...

Wow

Diablo

Tibia

Metin

Coś jeszcze?

Zarobki w Dofusie hmm, 5 zł za 1mk, lub 100 zł za dobrą postać. Zdobywanie kamasów jest proste, a żeby wbić lvl postaci wystarczy mieć 2 i wyexpić ;)

Sporo też można zarobić na darkorbit.

Jeśli chodzi o zarabianie to szukam teamu do dropu golda na jakimś privie mt2, moj skype: TaŚ (na avataże mam anonymusa) Lub tutaj na pw

Wiesz raczej na privach się nie opłaca gdyż admini są tam czujni i z miejsca możesz dostać perma, a na pl'u twórcy mają wszystkie takie sprawy w d*pie.

Chce zebyscie napisali ze zarobiliscie albo zarabiacie a nie ze prawdopodobnie na ktorych mozna zarobic...

zarabiam dziennie koło 60 usd na world of warcraft, dowiedz się jak działa jak ekonomia na serwerach, powiem Ci tylko że 60 usd to około 100k golda. Siedzę aktualnie po 14-15 godzin.

jasne to policzmy 60$x3(kurs dolara)=180zł załóżmy że poświęcasz grze 20 dni miesięcznie czyli wychodzi ok 3600zł miesięcznie jasne takie bajki to tylko w "Erze". I nie pisz mi tutaj takich głupot bo i tak nie uwierzę. Powiedz nam jeszcze że zarabiasz więcej niż taki główny kierownik marketu(Bied...) gdzie podlegają mu ok 15-20 osób(zależy od marketu) jasne takie bajeczki możesz wmawiać dzieciom na dobranoc. Oficjalną osobą zarabiającą przez gry jest MK...33(nie chcę tu reklamować osoby) który zarabia na robieniu talii do DoC lub na farmieniu w D3 który także grał w WoW'a i tam kiedyś na live stwierdził jedno z grania nie da się wyżyć bo to są grosze maksymalnie miesięcznie można zarobić ok 500-1200zł(MAX) i to musisz poświęcać dużo czasu na dany tytuł lub na dwa.

Cieszę się razem z tobą, na tym poście skończmy temat, kolega wyżej uzyskał odpowiedź na nurtujące go pytanie.

Bump!

Dobry interes będzie tzn. potwierdzone te gry

Diablo 3

Wow

Tibia

Jakieś inne pomysły?

Trochę kasy - proste gry: Tibia, Metiny, WoW'y i inne podobne produkcje, Diablo 3; w których nie trzeba ogromnych pokładów czasu

Więcej kasy - skomplikowane wolno rynkowe gry: molochy takie jak EVE Online, w których trzeba poświęć czas, mieć kontakty oraz rozeznanie w rynku; były przypadki, że niektórym udało się ugrać na rynku jednorazowo 20 000 dolarów

Dużo kasy - gry w których można normalnie zarabiać pieniądze: typu Entropia Universe

Takie gry juz mam... jakies inne pomysly? :) Chetnie wymienie sie doswiadczeniem.

Bump !!!!!!

Ziomek zarabiasz tam gdzie gra najwięcej dzieciaków. Czyli gry z polską wersją językowa.

Ja kiedyś grałem w Shaiya online i sprzedawałem na allegro high lvl , fakt nie były to jakieś kokosy, ale na grze zarobiłem jakieś ~380 zł w 4 miesiące. To było na początku gry, teraz to nie wiem jak sie ma sytuacja.

Ogolnie to najwiecej zaraibia sie grach ktore sa po polsku i ktore maja premiere. Jak bedzie Neverwinter online po polsku to tam rzucą się dzieciaki i bedzie mozna cos zarobic, nastepnie na target biorę Dragons Prophet smoczki + polska wersja jezykowa wiec sporo kasy sie wytrzasnie.

AAA i Metin 2 i priv servery to wciaz kasa. Moj znajomy miesiecznie z metina ma ~160 zł, a spędza tam z godzinke dziennie. Ogolnie to trzeba mieć łeb i bawić się w resell czyli kupujesz tanio sprzedajesz drożej.