Zarabianie w grach

Dźiń Dybry!

Mam w planach kupić nowy komputer i trochę brakuje mi pieniędzy.(~400zł)

Czy jest jakiś sposób, aby w miarę czasie (max 3-4 miesiące) uzbierać to sobie np. sprzedając na allegro golda/konta itp?

Jeżeli tak, to poprosiłbym o tytuły gierek, ilość czasu potrzebna aby zacząć w miarę dobry zarobek (ile wbija się lvl potrzebny do grinda), i ile musiałbym grindować aby dostać jakiegoś grosza)

Od razu piszę: Nie proponujcie mi zacząć zarabiać w inny sposób, bo to po prostu nie wypali. Jestem no-life'm i chciałbym w końcu coś z tego mieć.

Prosiłbym także o grę która jest całkiem dobrze zoptymalizowana (aktualny sprzęt jest SŁABY)

Żeby nie było podam spec.

Procek: 2x 1.8 (mój największy ból)

K. Graficzna:Ge Force 9500 GT

RAM: 3Gb

To proste sprzedajesz boty do gier na allegro, które są dostępne za dramo w Internecie. Reklamujesz je w jakiś ekstra sposób(napisz, że jesteś informatykiem i potrafisz programować itd.) i masz kasę. Adres strony na pw. Możesz też botów poużywać do farmienia. Co do gier to nie mam pojęcia, Tibia lub Metin2 to chyba najpopularniejsze, jest jeszcze Wot, ale tutaj waluty nie sprzedaż, konto w ostateczności tylko załóż nowe, bo są problemy ze zmianą, tylko support może ci zmienić.

@MorgotheronWiesz, że to forum nie popiera piractwa, oraz ogólnego oszustwa w grach?

@TopicwZnam ból zakupu GF'a 9500GT, sam zdenerwowany szukałem rozwiązania zarobku w grach (teraz również ^^), ale najszybszym sposobem było znalezienie pracy na weekendy.

Anyway - możesz zareklamować się jako osoba, która nabija refy na 5lvl w Lolu (smurf). Większych możliwości w czasie 3-4 miesięcy niestety nie widzę ^_^.

Guild Wars 2 - Zrobienie postaci z max lvlem i w miare dobrym eq do farmy to jakiś tydzien, dwa. A potem sprzedajesz golda na allegro. Ja raz w 2 godziny wyfarmiłem 10 golda, 1 gold na allegro to 1zł.

w niektorych grach to wystarczy tydzien , i uzbieral bys cala kwote, tylko musisz byc urodzony w czepku :< np cabal w tydzien nabijasz 100 lvl i juz na dungu mozesz trafic itemek warty 1,5 miliarda, co rowna sie okolo 150 zł na allegro. ale jak juz mowilem - uber fart :D

mozesz sie dogadac z rodzicami, ze bedziesz robil rozne rzeczy, za 5 zl dziennie, i w ten sposob w 80 dni masz 400 zl :)

mozesz nawet isc pod supermarket i sie pytac ludzi czy im wozek odstawic, wielu ludziom niechce sie tego robic, i chetnie oddadza ci wozek z 1,2,5 zl w srodku :)

Dobre zarabianie mówisz :). To ja polece Dofusa. 1 mln 5-10 zł zależy od serwera. Wbicie max levela to 1-2 miesiące,a potem masz po 20-30 milionów na dzień. Oczywiście jak dropniesz jakiegoś Turq dofa albo Orche to już w ogóle po 200-300 mln ( o ile pamiętam ). Przy okazji gra jest zacna więc się nieźle będziesz bawił grając :). Na koniec możesz sprzedać konto za jakieś 100-200 zł : ).

Swego czasu w WoWie można było wyfarmić 100zł dziennie, niestety nie wiem jak jest teraz, ale mimo wszystko musiałbyś zainwestować w klucz.

A wlasnie, z tego co mi sie wydaje, to w diablo 3 mozna legalnie sprzedawac itemy na auction housie za $.

zeby sprzedac za real money w D3 to naprawde musza to byc wyjatkowe itemy ktore chodza po kilkaset milonow sztucznego golda. poza tym to lepiej wyjsc z domu i np w tydzien jakiejs pracy dorywczej zarobic te 400 zl, niz tracic na to 3 miesiace.

W d2 o dziwo mozna jeszcze cos zarobic. Po tygodniu juz lecą profity :D Niestety z samej gry ciezko zebrac pieniądze, ale za to latwiej z streamow i jutjiuba

Niestety na pracę dorywczą to u mnie trudno ;/

Mam tylko 15 lat i nigdzie jeszcze nie widziałem nawet kogoś kto by ulotki roznosił. Moje miasto to trochę zadupie jest.

Niestety do streamów i jutuba mam za słabego kompa ;/

Co do Dofusa to może spróbuje.

Jesli mieszkasz na wsi to truskawki lub inne sprawy a miasto to ulotki ew. zmywak. Najprostrze sposoby zarobku >18 lat. Jesli masz byle jaką lutownice to ponaprawiaj komus prosty sprzet elektroniczny :) Np. sluchawki.

W terze jest fajny sposob zarobku na poczatkowych levelach. Tworzysz nowa postac i z pewnych skrzynek dropisz rubiny. 1 rubin = 100 golda.

Może ktoś z rodziny coś dla Ciebie znajdzie. Ostatnio pojechałem do ciotki na gospodarstwo i za jeden dzień pomocy dostałem 20zł, za głupie zbieranie kamieni z pola. No i pojeździłem sobie ciągnikiem :D

W wakacje mam zamiar jechać na całe 2 miesiące, bo też zbieram na kartę graficzną.

Niestety na pracę dorywczą to u mnie trudno ;/Mam tylko 15 lat i nigdzie jeszcze nie widziałem nawet kogoś kto by ulotki roznosił. Moje miasto to trochę zadupie jest.Niestety do streamów i jutuba mam za słabego kompa ;/Co do Dofusa to może spróbuje.

Nie probuj zarabiac w dofusie, do 120 lvla bedziesz ciagle na 0 bo kase wydajesz na itemy i abonament i ciagle masz 0 dopiero pozniej cos zarobisz a bez pomocy na poczatku zaczynajac kompletnie od 0 sam 120 lvl bedziesz nabijal z 2 miesiace :).

Koszenie trawników lepszy zarobek niż ślęczenie przed kompem całymi dniami, potem jeszcze rodzice ci rachunek za prąd podrzucą i już będzie zarobek z grania w plecy...

złom, złom zawsze jest w cenie :D

mycie aut sąsiadom też może być opłacalne

Chodzi mi tylko o gry, bo chciałbym żeby to co robię sprawiało mi jakąkolwiek radość oraz zarobek. Nawet gdy zarabiałbym jakieś 5zł/dziennie to jeśli gra sprawiała mi frajdę to mi by to wystarczyło.

Ludzie, kolega prosi aby podawać mu propozycje zarobku w grze a 3/4 z was powinno dostać warny za off top, bo podajecie inne metody.

Trudno ci będzie zarabiać w grach bez jakiegokolwiek wkładu w nią, dofus byłby dobry, ale do 120-150 lvl-a nie będziesz miał zysku.Dobrze da się zarobić na diablo 3, ale musisz kupić keya, a z takich gier f2p to tera będzie dobrym wyborem, lecz nie wiem czy sobie pograsz na tej karcie.

tak naprawde w kazdej grze mozna zarobic, jesli sie umie farmic.

Tylka czy tak naprawdę się to opłaci....