Zasilacz i Karta graficzna!

Witam wreszcie kupiłem sobie ten zasilacz http://allegro.pl/nowy-zasilacz-do-komputera-logic-600w-pfc-atx-12cm-i2973286035.html

I ta karte http://allegro.pl/vertex-ati-radeon-hd7770-x-edition-1gb-ddr5-128bit-i3006071876.html

Teraz moze mi ktos powiedziec jak Te rzeczy podlaczyc ? Szukalem na stronach i nie moglem znalesc :/ Bede bardzo wdzieczny !

Karta ujdzie ale zasilacz to niezła wtopa lepiej go zwróć puki nie minęło 10 dni.

@Topic.

Rozkręć obudowę. Odepnij wszystkie piny które odchodzą od zasilacza, oczywiście zapamiętaj co gdzie wtykałeś- tylko główne wejście może różnić się, reszta na bank jest identyczna. Powsadzaj to, zasiłkę przykręć. Oczywiście odłącz kompa od prądu. Kartę grafiki- wyciągasz starą z wejścia PCIE o ile ją masz, i wkładasz do tego wejścia nową kartę. Wejście PCIE X16 jest najdłuższe , z regóły znajduje się najwyżej ze wszystkich wejść. Wpisz se w google i będziesz widział.

Twoja zasiłka to tragedia. Za 100zł to nawet dobrego 300W nie kupisz. To coś to chiński shit, ale nie wymieniaj go. Nie zepsuje on całego kompa, jedynie sam siebie <_<

@Kruszyn99, on się nie pyta czy są to dobre części, ale jak je podłączyć.Poza tym o co ci chodzi ?? Moim skromnym zdaniem większość nowych gier pociągnie

Sorz, jednak źle spojrzałem na zasilacz xD.Jeżeli ci przyjmą zwrot, to kup sobie modecom carbonara 620w za ok. 220zł (o ile masz kasy na to)

http://oc-forum.org/...entry1057347510 - pierwszy lepszy link i już masz karte graficzną, poza tym nie ma co się męczyć.Odłączasz kompa z gniazdka, otwierasz obudowe, z płyty głównej otwierasz blokade odpowiedzialną za kartę graficzną wyjmujesz i wkładasz nową, po czym zatrzaskujesz.

Zaś zasilacz odkręcasz, pojedyńczo wyjmuj kabelki, aby się nie pogubić i z nowego zasilacza także podłączasz, jeżeli już to zrobisz, wkładasz zasilacz na miejsce i przykręcasz.

Nie moge juz go zwrocic :l A czemu jest taki zly ?

Zasilacz odkrecasz stary montujesz nowy. Tu prosta sprawa nie ma co wyjasniac. Wyciagasz kable najlepiej ze schematem przy zasilaczu powinien byc w ktore miejsce do ktorego miejsca na plycie glownej jak nie przy zasilaczu to przy plycie glownej taka instrukcja powinna byc. Po zamontowaniu wszystkich wyciagnij dodatkowo ten do dodatkowego zasilania karty nie wszystkie karty to posiadaja wczepia sie w miejsce z boku karty graficznej. Co do samej karty montujesz pod slot tradycyjny 16 no i jesli karta wymaga dodatkowego zasilania to podlaczasz z zasilacza ow kabelek wymieniony powyzej.

P.S Szyna pamieci karty 128 > 256. Nie zbyt wesoly zakup lecz szyna jest wyznacznikiem wydajnosci karty ale w pewnym stopniu.

przepraszam że bez przecinków ale guzik na lapku nawalil

Szyna nie jest wyznacznikiem wydajności tylko szerokości przepustowości HD 7770 nie jest potworem i nie potrzebuje nic większego. Zauważ, że od 2 generacji AMD i Nvidia dają wąskie szyny do kart z mniejszą przepustowością pamięci.

Zasilacz tragiczny. Tragedia i no name. Jego 600 w jest = 400 w normalnego zasilacza. Jest to zasilacz biurowy, a do grania potrzebujesz zasilacza mocnego z certyfikatem +80

http://allegro.pl/promo-coolermaster-gx-650w-780w-max-12v-52a-80plus-i2957848783.html To jest dobry i markowy zasilacz. Takiego potrzebuje gracz.

Nasuwa się jedno pytanie po co zasilacz 600W do JEDNEJ HD 7770 sądze iż prawdziwe 450W jest aż nad to ale bardziej przyszłościowe.

Zasilacz najwieksza tandeta jaka mogłeś kupić. Jeśli kupiłeś na tej aukcji allegro to możesz zwrócic do 10 dni bo kupiłeś od firmy na odległość.

Karta grafiki wtopiłeś hajs. Za tą kase mogłeś wydrzeć coś lepszego, np uzywaną gtx 460 cyclone od msi którą podkrecisz sporo.

A szyna jest bardzo waznym elementem karty graficznej. Ty masz 1 gb pamieci ale ledwo 128 bitów szyne.

Sory ale mnie nie obchodzi co myslicie na ten temat tylko sie pytalem dlaczego nie musicie mi tego pisac... A i juz wiem jak zamontowac i dzieki Tym osobom mozna zamknac.

Życzę powodzenia i obstawiam u bukmachera za jaki czas napiszesz, że ci się coś w kompie spaliło.

Zrobiłeś coś nieprzemyślanego i tak jak mówimy przy intensywniejszym używaniu coś się zjara. Widać że stawiasz na gry, które wymagają sporego poboru prądu przez kartę grafiki a ten zasilacz nie zapewni czegoś takiego w grach. Zamiast zapytać się nas wcześniej czy ten zasilacz jest dobry wpadłeś aby się pochwalić, jaki to kozacki sprzęt ustrzeliłeś, a wyszła kupa węża gaszona śrubokrętem. Zapytaj się czy możesz to zwrócić bo lepiej zwrócić albo kupić nowy zasilacz niż za miesiac kupować całego kompa.

Sory ale mnie nie obchodzi co myslicie na ten temat tylko sie pytalem dlaczego nie musicie mi tego pisac... A i juz wiem jak zamontowac i dzieki Tym osobom mozna zamknac.

A oby ci się ten zasilacz czkawką spalenizny odbił panie cwaniaczku. I mnie to wtedy będzie gówno obchodziło że nie chciałeś słuchać.

"Sory ale mnie nie obchodzi co myslicie na ten temat..." jak się spali to nas to nie będzie obchodzić..

Kabelków podpiąć nie umiesz ? Ale zasilacz to wybierasz T.T

Sorry za off-top ale... krew zalewa jak takie coś się widzi

Przy spalaniu oby wziął resztę ze sobą...

Nie zepsuje on całego kompa, jedynie sam siebie

Tutaj jesteś akuratnie w błędzie....600W to on na pewno niema no chyba że mocy szczytowej...

Wybaczcie za moje zachowanie :/ To teraz mozecie powiedziec jak to zwrocic ? po prostu bylem zdenerwowany

Sam przecież napisałeś

Nie moge juz go zwrocic :l

zasilacz dobry za nie duże pieniądze OCZ

http://allegro.pl/zasilacz-ocz-stealthxstream-2-500w-80plus-sli-atx-i3003858926.html

od 2 lat go używam intensywnie (kompa żadko wyłączam z powodu pozycjonowania) działa bez zarzutu także mogę go gorąco polecić.

Wiem ze napisalem ale nie wiedzialem ze na allegro mozna zwrocic a jescze kilka dni zostalo jak mowicie ze te 10 dni.