Zaskoczenie

Ostatnio se kupilem gre.... Se mysle obym sie nie zawiodl. Instaluje... oczywiscie gra zajmuje naprawde sporo miejsca.... wiec instalacja trwala sporo czasu.... I nagle KONIEC. Wlaczam.... aaaa zapomnialem o update... odpalam go i jade do kobity. Wracam wieczorem i widze ze gra sie skonczyla patchowac. Odpalam gre wybieram assassina(kocham ich :D ) i wchodze do swiata. Oczywiscie pierw 30 minut kreowalem postac... ale bylem dumny z tego co zrobilem :D. Na poczatku gry laduje na jakies wyspie. Podchodzi do mnie jakis stary zakapior i mowi ze mam cos w sobie i kaze mi isc do jego kumpeli. No to wstaje, otrzepuje sie z piachu i sie rozgladam. Patrze na grafe i WOW... takiej grafy jeszcze nie widzialem w zadnym MMO. Postanowilem wejsc do dzungli. A tam slysze wolanie o pomoc... patrze a tam piekna cycata blond kobita wola o pomoc. A ze ja koles z jajami podbiegam i oferuje jej pomoc. Ta prosi bym zaszlachtowal jakiegos kolesia(na poczatku myslalem ze to jej ex) ktory ja tak urzadzil. No to poszlem go szukac i znalazlem!! Koles mial wytrzeszcz oczu wiec bez wachania postanowilem skapiszonowac mu ryj. Kiedy padl a ja obeznalem sie z systemem walki znow mowie WOW... takiego systemu walki nie widzialem jeszcze w zadnym MMO. Za kazda reke odpowiada 1 klawisz. Wiec jak uzywamy 2 broni musimy dobrze kombinowac comba by przechodszily plynnie. Ciekawe jest uzywanie skilli... po uzyciu owego skila pokazuje sie na moment mini gra... jak dobrze ja skonczymy obrazenia beda znacznie wieksze. No to jak juz go zaciukalem wrocilem do cycatej panienki... uwolnilem i razem poszlismy do miasta. Po drodze spotkalem jeszcze paru kolesi ktorych bez wachania wycielem. Moim oczom ukazala sie brama i jakis koles ktory mowil o sobie w 3 osobie... A ze klimat ten mi sie nie spodobal, bez wiekszego piepszenia zasadzilem mu sztylety w oczy.... tak w oczy bo czasem pokazuje sie ciekawa animacja w stylu FATALITY ktora sie konczy plamami krwi na monitorze:D. Doszlem do miasta z panienka... osobiscie myslalem ze zaproponuje mi zadosc uczynienie w naturze... I nie mylilem sie. Pani wielki cyc prosila bym potem ja odszukal w miescie a moze bedzie cos co mi sie spodoba. Ona se poszla a ja chcac wejsc zostalem zatrzymany przez kolesia ktory powiedzial ze mnie nie wpusci bo mam kajdany na rekach. No to ciach do kowala on je zdejmuja a ja wchodze do miasta. I tu znowu WOW... sporo graczy. A masto wyglada jak miasto i tetni zyciem. Zaczelem wykonywac Questy... i poraz enty WOW. W 90% MMO questy polegaja na ciukaniu mobow. A tutaj musze kogos sledzic, podsluchiwac, podmieniac itemy, krasc. Zdobywajac kolejne lvle, zmieniajac lachy na cos lepszego, noz i widelec na pozadna kose, expiac poznaje swiat gry. A ten jest naprawde wielki i naprawde ciekawy. W pewnym momencie zostalem zaproszony do party na wyspie Piktow. No to go... wchodze na wyspe i omalo co nie puscilem baka... Geste zarosla, unoszaca sie para wodna nad ciepla woda, wodospady... no normalnie cos pieknego. Zaczelismy kosic piktow z 3 kolesiami.. padali jak muchy... W pewnym momencie doszlismy do bossa. Spory koles... dobrze zbudowany z fajna kosa... po chwili calowal mi stopy :). Zebralem itemy od niego i wrocilismy do miasta. A ze gra posiada watek fabularny dla jednego gracza ktory rozgrywa sie w nocy postanowilem troche go ruszyc z miejsca... Zaczelem odkrywac instancje i inne ciekawe lokacje... Mijajac Necromantow ktorzy biegali z swoimi zmarlymi przyjaciolmi. Az sie dziwilem bo to byla mala swita... okolo 5 zabiakow:D. Potem spotkalem demonologa z uroczym demonem ktory wysadzil serie piktowi tak szybko ze az zaczelem sie bac :D. Wtedy powiedzialem OK na dzis koniec... Wrocilem do miasta... wylaczylem gre. PATRZE.. i mysle.. hmmm zaczelem o 15 skonczylem o 20... a o 17 mialem byc u kobity... Mam przejebane :D

Mowie tu o moim Assassinie i grze Age Of Conan... Gra jest za***ista, seksistowska, wulgarna, krwawa. Czyli taka jakim powinien byc swiat fantazy z swoja ciemnota w tamtych odleglych czasach :D

ostatnie slowa... polecam kazdemu :D

Spawen wyprzedziles mnie z tymi textami , ale zapomniales o jednym. Nie dla noobnow to jest zbyt skomplikowane:)

ps: przeniosłbym temat do działu płatne MMO ale nie moge :)

Phi, Lineage2 lepsze.

A tak na serio brzmi bardzo fajnie, w końcu porządna konkurencja dla WoW'a. Ej, nie dokończyłeś historii z panienką!

można wiedzieć jakie trzeba wydać koszty na tą grę(jak przeczytałem o tej panience to muszę kupić :D )?

Ostatnio zawiodlem sie na paru MMO i mialem skonczyc z tym gatunkiem ale jak przeczytalem tekst Spawn`a to sie rozmyslilem :)

abonament stoi 2 dyhy,mógłby mi ktoś napisać,coś więcej o tej grze

Abonament stoi po 20zl przez 3 miechy. Albo odrazu za 3 miechy za 49zł. Potem juz za miech 30zl a za 3 miechy 74zł. Placisz na 3 sposoby. karta kredytowa(jest roznica miedzy karta kredytowa a platnicza), Gotowka(mozna przelewem) i pre-paidem(ktory mozna kupic na gram.pl) ale one sa tylko 2 miesieczne i za 64zl.

No ale lepiej to niz za WoWa gdzie masz za 2 miechy 119zl.

W grze na maxa podoba mi sie sytem Singla i Multi(MMO) rozwalamy 2 rzeczy na raz. Albo questy w swiecie MMO. Albo fabule w Singlu.. nasz wybor. Co ciekawe fabula pchnie nas az do 80 lvl(czyli maxa)

Czyli przez trzy miesiące gra jest po 20 zł? Żadnych opłat więcej ? Nawet podczas pierwszego zakupu?

trzeba jeszcze kupywać gre za 120zł[w tym 1 miesiąc gry]Jaki jest najtańszy sposób by pograć?

A dałoby radę tak ? -

Pobieram klienta z sieci.

Kupuję Pre-paida

Gram?

A dałoby radę tak ? -Pobieram klienta z sieci.Kupuję Pre-paidaGram?

By móc stworzyć konto do gry potrzebny jest kod aktywacyjny który możesz dostać głównie poprzez kupno gry. Jeśli nie chcesz kupować gry możesz poszukać kodu aktywacyjnego na allegro ale doradzałbym zakupienie programu ponieważ kody na aukcjach mogą być fałszywe. Jeśli chodzi o Pre-paid, jest to kod przedłużając aktywność konta gry i nie może zostać użyty do stworzenia nowego konta,

i tak lepsza jest tibia :lol:

A tak na serio to do twojego opowiadania gra ciekawa sie wydaje ale mam inne ważniejsze wydatki niż na grę a mama mi nie sponsoruje tak jak wam dzieci gierek typu WOW <_<

Zle zle zle.

1 miesiac gry = 29zł (19zł w promocji)

3 miesiace gry = 74zł(49zł w promocji)

Sama promocja trwa do konca marca... czy do polowy. I tyczy sie jednorazowej wplaty. Albo kupujesz jedem siech... albo kupujesz raz opcje za 3 miechy.

Dajmy na to ze WoW jest ponad 2x drozszy.

Gra ma ogromny potencial... i naprawde dobrze przemyslane questy. Ale nie bedzie popularniejsza od WoWa.. z 2 powodow.

1. Wymagania... ma znacznie wieksze niz WoW... I szczerze mozna powiedziec ze lepiej chodzi na Procesorach z 2 rdzeniami.

2. Miala kiepski start... mogli poczekac bo na poczatku wypuscili zbugowana gre... teraz jest o niebo lepiej. Dla mnie bije L2 i WoWa na glowe.

Kupuje gierke za 120zł ,mam miesiac za darmo ,a pozniej place 29zł miesiecznie albo 74zł co 3 miesiace?

Jak tak to moze sie skusze ,dwa miechy bym porał napewno ,a pozniej bym zobaczyl co dalej :)

Kupuje gierke za 120zł ,mam miesiac za darmo ,a pozniej place 29zł miesiecznie albo 74zł co 3 miesiace?Jak tak to moze sie skusze ,dwa miechy bym porał napewno ,a pozniej bym zobaczyl co dalej

Dokladnie tak. Oczywiscie jak juz cos kupywales na gram.pl i masz wirtualne PLNy mozesz wtedy kupic pre-paidy online za free :D(dostepne tylko na gram.pl). Ja podziwiam ta gre za questy. Teraz mialem fajne... z zakradaniem sie zabrniem klucza gosciowi i wykradnieciu amuletu. Albo podstawieniu zlego skladnika do wykonania czaru. I klietka dzieki temu aktywowala uspiony wulkan :D. No i dla mnie wielkim plusem jest system walki. Pamietacie Gothica1? Tam trzymajac klawisz i naciskajac w odpowiednia strone kursowy koles macham mieczem. Tu jest podobnie tyle ze bez trzymania kursora. I jepiej dopracowane. Plus lepsza plynnosc ruchu i co za tem idzie animacja :).

Potem dam jakies screeny... Narazie zawijam do kobiety i koncze zassysac Dr House S05 i nowy odcinek LOSTow :)

Spawn dał byś mi link na PW skąd ściągnąć 5 serie Dr Housa ;)

Expi sie przewaznie robiac questy czy grindujac?

Raczej questy ale grind tez jest oplacalny.

Trzeba zauwazyc ze nie jest toi typowy cukierkowy świat MMO to jest Hyperborea np: odzyskujemy długi dla pań lekkich obyczajów ,dostarczamy skłqdnik trucizny aby npc mógł.... otruć żone bo jest stara a on ma młodszą kochanke , czy zdzieramy z żebraków ostatnią koszule (dosłownie!) . Warto tez zwrócić uwage na historie npc-ow , mnie strasznie zaskoczyl kapitan pewnego statku który trudni sie handlem dziecmi obojga płci , aby nemedyjczycy mogli zaspokoic sie sexualnie . Taka praca , jak widac na zbieranie kwiatków dla lubej nie liczcie :)

ps: Spawn daj mi linka na gg ja tez chce House'a :)

coraz bardziej się nakręcam na tą grę !!! :D

Powiedzcie jeszcze chłopaki jak tam z PvP łatwo dostastać/spuścić komuś łomot ? :>

A ja biorę udział w konkursie można wygrać AoC Edycja kolekcjonerska AoC i AoC koszulka