Zgłoś/Raportuj komentarz

Witajcie,

Nie wiem dlaczego nikt na to do tej pory nie wpadł ale KONIECZNY przy tej opcji jest powód zgłoszenia. Sam guzik mówi moderatorom tyle co nic.

ARGUMENT 1:

Niejednokrotnie i nawet dziś mój komentarz został usunięty bo jakiś idiota go zgłosił a admin po prostu usunął. Komentarz był wartościowy i "zplusowany" ok 10 razy przez co znajdował się na samej górze.

Albo osoba moderująca wykazała się niedbalstwem i odruchowo zaakceptowała zgłoszenie usuwając mój pozytywny komentarz albo jakimś sposobem dotknął go osobiście i bardzo przeszkadzało mu, że inni się z tym komentarzem zgadzają.

ARGUMENT 2:

Są tutaj ludzie, którzy mają problemy z lagami (internet "twoja wioska" 1kb/s FTW!) i jakimś cudem dodają po 2 albo 3 komentarze po czym zgłaszają je do usunięcia. Skąd taki moderator na pierwszy rzut oka ma wiedzieć czy to doublepost. Oszczędźcie sobie pracy i zamiast wertować cały news z 1000 komentarzy, po prostu przeczytacie powód zgłoszenia i macie wszystko jasne.

Nie usuwajcie wszystkiego co zgłoszone, dobrze wiecie że jest tutaj masa hejterów, którzy od tak sobie klikają "żółty trójkącik z wykrzyknikiem".

Rozwiązania są 2:

1) obowiązkowe pole tekstowe 64-128 znaków, które oczywiście jak sama nazwa wskazuje musi zostać uzupełnione

2) jedna opcja do zaznaczenia:

- obraza

- spam/reflinki

- doublepost

- inne (tu pole tekstowe)

Opcja ze zaznaczaniem powodu jest dobra :)

Jaki koleś , moderator który marnuje swój cenny czas byś miał co czytać a ty go jeszcze do tego hejtujesz i się dziwisz dlaczego usunęli twojego posta. Się nie dziwie dlaczego każdy chce perma dla ciebie.

za tą aplikacją jestem bo mam chęć reportować wszystkie komentarze tego kolesia.

Kiss, czemu widzisz tylko złe komentarze konesera? Strasznie irytujący troll, to fakt, ale jednak komentarze i wypowiedzi na poziomie również miewa. Nie widzę tutaj u niego hejtu. A jeśli chodzi o te opcje przy zgłaszaniu - jestem za takim czymś. Myślę, ze będzie pomocne.

@KissXsisX

I właśnie o czymś takim pisze odnośnie perma za nadużywanie opcji "zgłoś".

Ktoś zripostuje jakiegoś bahora i ten zgłasza każdy jego komentarz.

Co do powodu zgłoszenia, jest za, ale i tak nikt tego nie będzie czytać, skoro nawet zgłoszonego komentarzu nie chce się przeczytać.

Nie lepiej wyznaczyc osobe, ktora by sprawdzala te wszystkie zgloszenia?

Nie lepiej wyznaczyc osobe, ktora by sprawdzala te wszystkie zgloszenia?

Mogę się mylić, ale czy takiej osoby już nie ma, i czy nie zwie się ona... moderator?

Jeżeli chodzi o stronę główną to czy ta osoba nie zwie się... Newsman? Albo Admin. Modzi mają super moce tylko na forum. Zgadzam się z koneserem. To jest głupie, że wystarczy jedno zgłoszenie komentarza, nawet gdy ten jest wysoce wartościowy merytorycznie i zostaje on usunięty od tak.

dziwnym trafem różnorakie żale do administracji za "nadużycia" ZAWSZE wylewają ludzie, którzy już coś za uszami mają ;) Jakkolwiek nie chcę mi się wierzyć, że którykolwiek z waszych postów został usunięty bezpodstawnie, to mimo wszystko z ciekawości - treść usuniętego komentarza (chociażby przybliżona) or it didint happen.

Kiss, czemu widzisz tylko złe komentarze konesera? Strasznie irytujący troll, to fakt, ale jednak komentarze i wypowiedzi na poziomie również miewa. Nie widzę tutaj u niego hejtu. A jeśli chodzi o te opcje przy zgłaszaniu - jestem za takim czymś. Myślę, ze będzie pomocne.

Zgadzam się! Od jakiegoś czasu (te wakacje) widać że Koneser ukończył gimnazjum i doświadczył jakiejś przemiany, nie jest już zwykłym trollem, ale userem który miewa nieraz napady, nie można zaprzeczyć także że niekiedy zdarza się mu napisać coś sensownego i mądrego. Myślę, że pomysł ten jest jak najbardziej trafny i bardzo się przyda, zarówno raportującym jak i moderującym.

Jeżeli chodzi o stronę główną to czy ta osoba nie zwie się... Newsman? Albo Admin. Modzi mają super moce tylko na forum. Zgadzam się z koneserem. To jest głupie, że wystarczy jedno zgłoszenie komentarza, nawet gdy ten jest wysoce wartościowy merytorycznie i zostaje on usunięty od tak.

Myślę, że był tam wjazd na guru, który to własnie sam usunął tego komenta, a to że inni użytkownicy także mieli takie zdanie jak Koneser to już go nie obchodziło. Niestety, taki jest guru. Jak go wychwalają to i nawet newsa o tym napisze, że "dostał w poście 800 lajków", ale jeśli już ktoś po nim jedzie to od razu usuwa - czy jest to prawdą czy nie. Tak, jest to żałosne! :)

dziwnym trafem różnorakie żale do administracji za "nadużycia" ZAWSZE wylewają ludzie, którzy już coś za uszami mają Jakkolwiek nie chcę mi się wierzyć, że którykolwiek z waszych postów został usunięty bezpodstawnie, to mimo wszystko z ciekawości - treść usuniętego komentarza (chociażby przybliżona) or it didint happen.

Problem w tym, że koneser obecnie dostaje większość reportów za reputację, nawet jeśli napisze coś z sensem (co czasem mu się zdarza).

mod_ico.png
koneserowi bardzo mało brakuje do bana ,a więc na jego miejscu proponowałbym się uspokoić. - crracked
dziwnym trafem różnorakie żale do administracji za "nadużycia" ZAWSZE wylewają ludzie, którzy już coś za uszami mają

To nie jest kwestia tego, że te problemy dotykają akurat mnie. Tak naprawdę dotykają lub mogą dotknąć was wszystkich. Nikt do tej pory nie miał jaj, żeby zaoferować takie usprawnienia portalu jakie zaoferowałem ja.

Mnie tylko dziwi za każdym razem gdy chcę wyjść z inicjatywą, że portal istnieje tyle lat a nikt do tej pory takich rzeczy nie wprowadził.

Co do komentarza o którego poszło był w temacie GW2 z hackniętymi kontami. Zawierał wszystkie podstawowe błędy jakie popełniają te naiwne osoby. Nie było personalnego pocisku. Jeśli zawierał ostre słowa to wystarczyła opcja EDIT a nie USUŃ

Kiedyś przecież była opcja, gdzie przy zgłoszeniu trzeba było napisać powód zgłoszenia posta.

Problem w tym, że koneser obecnie dostaje większość reportów za reputację, nawet jeśli napisze coś z sensem (co czasem mu się zdarza).
 koneserowi bardzo mało brakuje do bana ,a więc na jego miejscu proponowałbym się uspokoić. - crracked 

mimo tego nie jesteś w stanie podać ani jednego rzeczowego przykładu, prawda? ta "niesprawiedliwość" zawsze gdzieś się tam dzieje, ale dziwnym trafem nikt jeszcze, przez lata działania serwisu i forum, nie zdołał niczego udokumentować. Prawda jest taka, że jak ktoś sobie grabi, to jest karany. Tylko. Koniec. Kropka. Finito. Arivederci Roma. można też dać w łapę administracji i mieć regulamin w d*pie, ale to drogi biznes, więc następnym razem pomyślcie dwa razy, m.

To nie jest kwestia tego, że te problemy dotykają akurat mnie. Tak naprawdę dotykają lub mogą dotknąć was wszystkich. Nikt do tej pory nie miał jaj, żeby zaoferować takie usprawnienia portalu jakie zaoferowałem ja.Mnie tylko dziwi za każdym razem gdy chcę wyjść z inicjatywą, że portal istnieje tyle lat a nikt do tej pory takich rzeczy nie wprowadził.Co do komentarza o którego poszło był w temacie GW2 z hackniętymi kontami. Zawierał wszystkie podstawowe błędy jakie popełniają te naiwne osoby. Nie było personalnego pocisku. Jeśli zawierał ostre słowa to wystarczyła opcja EDIT a nie USUŃ

winny przyznał się do popełnienia zarzucanego mu czynu. W mowie końcowej chciałbym zaznaczyć, że gdyby to ode mnie zależało, to bym cię od jakiegokolwiek dostępu do serwisu odciął całkowicie. Mimo, że od dawna sprytnie balansujesz na krawędzi bana, to chyba nikt nie ma wątpliwości, że z perspektywy działania serwisu jesteś ogniwem toksycznym. Twoje posty nijak poszerzają wartość prezentowaną na łamach serwisu czy forum, a twoje czyny tylko utrudniają życie innym. No, ale to tylko moje, osoby postronnej, zdanie. Case closed.

Myślę, że był tam wjazd na guru, który to własnie sam usunął tego komenta, a to że inni użytkownicy także mieli takie zdanie jak Koneser to już go nie obchodziło. Niestety, taki jest guru. Jak go wychwalają to i nawet newsa o tym napisze, że "dostał w poście 800 lajków", ale jeśli już ktoś po nim jedzie to od razu usuwa - czy jest to prawdą czy nie. Tak, jest to żałosne!

dobry żart

gdybym tak robił, to w newsach o GW2 zostałoby 10 komentarzy zamiast 100-200

ja mam w d*pie hejt i dobrze o tym wiesz i nigdy nie usuwam komentarzy typu "guru idiota"

mimo tego nie jesteś w stanie podać ani jednego rzeczowego przykładu, prawda? ta "niesprawiedliwość" zawsze gdzieś się tam dzieje, ale dziwnym trafem nikt jeszcze, przez lata działania serwisu i forum, nie zdołał niczego udokumentować. Prawda jest taka, że jak ktoś sobie grabi, to jest karany. Tylko. Koniec. Kropka. Finito. Arivederci Roma. można też dać w łapę administracji i mieć regulamin w d*pie, ale to drogi biznes, więc następnym razem pomyślcie dwa razy, m
Teraz mnie rozbawiłeś, nie wiem czy jesteś tak ograniczony czy próbujesz teraz trollować, ale jak ktoś ma coś udokumentować skoro komentarz został usunięty? Ma robić screeny każdego swojego wpisu na wypadek gdyby jakiś nadgorliwiec miał jakieś ale do danej wypowiedzi?
ja mam w d*pie hejt i dobrze o tym wiesz i nigdy nie usuwam komentarzy typu "guru idiota"

Teraz mam się zaśmiać, czy jak?

Btw. Pamiętam cały czas sytuacje tak z przed pół roku. Ktoś napisał w komentarzu negatywny post w twoim kierunku (nie był to hejt, tylko bardzo ładna krytyka, bez ani jednej wrzuty), i ktos go usunął. Ten sam koleś napisał potem, że usuwasz krytykujące komentarze, a ty napisałeś, że jako redaktor nawet nie możesz tego robić. Spoko. 3 tygodnie później, napisałes jakiegoś newsa, pod którym zebrał się spory hejt, komentarze zostały usunięte, a ty sam napisałeś, że TY SAM je usunąłeś. Więc nie pier**l pan tutaj głupot...

@Warcraft947

To byłem ja ;D

Guru, usunąłeś mi w moim dorobku "życiowym" dwa komentarze, które były skierowane w twoją stronę (za ten ostatni, który tyczył się twojego hejtu GW2, dostałem nawet kilkanaście plusów ^.^).

Po skasowaniu i moich pretensjach, wypaliłeś, że nie masz takich narzędzi do kasowania, a później na forum, jeden z moderatorów napisał, że na stornie rządzi admin(i?) i redaktorzy.

Ale tak to się kończy, jeśli takie narzędzia mają osoby zamieszczające newsy i artykuły.

@PlainLazy

Rzeczowy przykład? Bitch please, o to się rozchodzi, że komentarze się usuwane.

Z buszu wylazłeś? A ja tobie też bym z chęcią odciął dostęp do pisania.

@Warcraft947To byłem ja ;DGuru, usunąłeś mi w moim dorobku "życiowym" dwa komentarze, które były skierowane w twoją stronę (za ten ostatni, który tyczył się twojego hejtu GW2, dostałem nawet kilkanaście plusów ^.^).Po skasowaniu i moich pretensjach, wypaliłeś, że nie masz takich narzędzi do kasowania, a później na forum, jeden z moderatorów napisał, że na stornie rządzi admin(i?) i redaktorzy.Ale tak to się kończy, jeśli takie narzędzia mają osoby zamieszczające newsy i artykuły.

Jeżeli dobrze pamiętam to powiedział to właśnie Revolutio. Coś dla Guru się miesza i nie wygląda to dobrze :D. Skróćmy. Przydało by się czytać posta/komenta przed jego usunięciem. Koniec kropka.

Takie jakby "archiwum".