Witajcie,
Nie wiem dlaczego nikt na to do tej pory nie wpadł ale KONIECZNY przy tej opcji jest powód zgłoszenia. Sam guzik mówi moderatorom tyle co nic.
ARGUMENT 1:
Niejednokrotnie i nawet dziś mój komentarz został usunięty bo jakiś idiota go zgłosił a admin po prostu usunął. Komentarz był wartościowy i "zplusowany" ok 10 razy przez co znajdował się na samej górze.
Albo osoba moderująca wykazała się niedbalstwem i odruchowo zaakceptowała zgłoszenie usuwając mój pozytywny komentarz albo jakimś sposobem dotknął go osobiście i bardzo przeszkadzało mu, że inni się z tym komentarzem zgadzają.
ARGUMENT 2:
Są tutaj ludzie, którzy mają problemy z lagami (internet "twoja wioska" 1kb/s FTW!) i jakimś cudem dodają po 2 albo 3 komentarze po czym zgłaszają je do usunięcia. Skąd taki moderator na pierwszy rzut oka ma wiedzieć czy to doublepost. Oszczędźcie sobie pracy i zamiast wertować cały news z 1000 komentarzy, po prostu przeczytacie powód zgłoszenia i macie wszystko jasne.
Nie usuwajcie wszystkiego co zgłoszone, dobrze wiecie że jest tutaj masa hejterów, którzy od tak sobie klikają "żółty trójkącik z wykrzyknikiem".
Rozwiązania są 2:
1) obowiązkowe pole tekstowe 64-128 znaków, które oczywiście jak sama nazwa wskazuje musi zostać uzupełnione
2) jedna opcja do zaznaczenia:
- obraza
- spam/reflinki
- doublepost
- inne (tu pole tekstowe)