Złodziej na mmorpg!

prosze uważać na użytkowanika ktory ma nick Arckapec, Arcey, Arckapec1999 !! szafraniec1999@hotmail.com jego mail !! kradnie konta mail a razem z nimi konta do gier , konta steam !! !! to nie żarty!! mam połączone konta bankowe z mailem takze sprawa wyladowała na policje,oto dowód po odzyskaniu maila .

beztytuuuiy.jpg

jak ktoś nie wierzy moge dać więcej ss z zmianami haseł do kont steam itp.

link do profilu złodzieja http://mmorpg.org.pl/forum/user/11321-arckapec1999/

Jest odpowiedni temat.

tylko że to grubsza akcja ;)

Bardzo dobrze zrobiłeś zgłaszając taką sprawę na Policje;) powinno się tępić takich idiotów którzy oszukują ludzi, sam padłem ofiarą ale to nie była taka gruba sprawa bo ukradł mi konto z origin z bfem3 no ale cóż. Informuj mnie co dalej będzie w sprawię tej kradzieży, chętnie się dowiem jaką kare dostanie :)

Niestety to jest tylko Polska, jeśli szkoda na rzecz innej osoby nie przekroczy 10 tyś. takiej osobie za dużo nie mogą zrobić.

Musiałbyś mu sam prywatnie założyć sprawę w sądzie, co się z tym wiąże zebrać jakieś niepodważalne dowody.

Piszę to, ponieważ sam spotkałem się z taką sytuacją, może nie bezpośrednio, ale w moim bliskim otoczeniu.

Czasem mam dziwne uczucie że otaczają mnie idioci i złodzieje

Przepraszam za offtop

na tyle poważna sprawa ze konta bankowe są powiązane czyli jest realne zagrozenie sprawe załozyc moge dopiero jak policja uistali po IP gdzie mieszka i dane osobe zdobędzie wlaśnie po to by złożyć pozew. Nick na mmorpg tego pana to : Arckapec1999

Art. 267. kk

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej,

otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej

lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub

inne szczególne jej zabezpieczenie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności

do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub

części systemu informatycznego.

§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest

uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym

albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.

§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3

ujawnia innej osobie.

§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego

właśnie zdobyłem nr telefonu komorkowego tego pana także dla niego nie ciekawie się zapowiada.

Własnie się dziwilem co tak dużo ma ogłoszeń na targowisku, ale jak zobaczyłem w nicku 1999 zrozumiałem

Ale moim zdaniem w nicku 1999 nie jest bez powodu, ale ja się nie znam:)

to odrazu prosba do Panow adminow o perm bana + bana ip + bana na host :)

PS. moje malutkie pytanie? PO co dales mu Twojego maila z haslem? aha tylko nie pisz ze wlamal Ci sie na maila sam bo sie usmieje:)

Co z tego ze konto masz powiazane z maile?...numer klienta jest i tak tylko na kopercie wraz z haslem...

ukradl Ci itemki i zglosiles sprawe na policje? w ogole cos ci ukradl? bo jak narazie z tego wynika , ze nic ci nie ukradl...po tyg sprawe zamkna bo to mala szkodliwosc :) w , ogole skad wiedziales , ze on jest z tego forum? Chcesz go nastarszyc tym postem? bo ukradl CI cos? ....haha

Zagadaj do Administracji tego forum, powinni udostępnić Ci dane o tym użytkowniku.

Admin ma taką opcję, sprawdzenia danego użytkownika i IP z chwilą pisania każdego posta.

Poinformujesz mnie jak sprawa będzie się toczyć?i Mam nadzieje że zostanie ukarany :)

Zobaczymy jaki wyrok dostanie, panowie tam wyżej mają w racje powinni go zbanować perm. Czekamy na ukaranie złodzieja.

nie wiem jakim sposobem zdobył hasło myślę czy to sprawa pushingu albo coś podobnego bo to bardzo prosty sposób na wymuszenie haseł z przeglądarek na naszych komputerach ... wiem ja jako dorosły człowiek ze mail jest bardzo potrzebny choćby do wysyłania CV lub kontaktowania się z pracodawcami bardzo dużo rzeczy prywatnych mam tam własnie związane z kariera zawodową nr do kontrahentów pracodawców znajomych w zawodzie. ahhh zapomnialem także konta do Kasyn onlie powiązane są z tym mailem także naprawde mógl mnie obciązyć na kartach kredytowych .... normalnie masakra...

o to następne dowody :

dowodnr2.jpg

dowdnr3.jpg

to odrazu prosba do Panow adminow o perm bana + bana ip + bana na host PS. moje malutkie pytanie? PO co dales mu Twojego maila z haslem? aha tylko nie pisz ze wlamal Ci sie na maila sam bo sie usmieje:)

Kurde Bladek proszę cię , jak się jest doświadczonym w takich rzeczach , to idzie się włamać komuś na maila :D.Liczę , że wyrok będzie , bo tacy ludzie mnie wkur***.

nie wiem jakim sposobem zdobył hasło myślę czy to sprawa pushingu albo coś podobnego bo to bardzo prosty sposób na wymuszenie haseł z przeglądarek na naszych komputerach ...
Zakładam, że w większości posiadasz taki sam login/pass ?Zhackowanie tego forum i wyciągnięcie tych danych to nie problem, bo można powiedzieć, że tu nie ma zabezpieczeń :P

Teraz tylko czekać aż vilian tego tematu da jakąś odpowiedź

Oczywiscie , ze nie dostanie zadnej kary bo to jakis fail temat i tyle + mial haslo :) tak wiec zakonczmy ten durny temat placzu "BO ukradli mi itemki" tez mi keidys ukradli i trudno:) jak sie podaje hasla i konta do maili to tak jest...

nie zalezy mi na kontach do gier nie obchodzą mnie one ale niestety powizane konta internetowe w bankach są i powinni cos zrobić z tym

ps. Bladek nie podaje haseł do maili jak i ich nazw loginów czy tym podobnych

Tak to jest gdy gówniarz ( nie pieje do wieku, bo nie wiem nic o Arc ) ściągnie aplikacje z portalu "A" poczyta parę poradników z portalu "B" w tym czasie gwizdnie parę kont z gier przeglądarkowych swoich rówieśników. A dodając, że większa część graczy to niepełnoletni koledzy nie znający się na prawie. Gdy wykrzyczą się na forach i na tym groźby zaprzestają.

Uradowany internetowy kieszonkowiec czuje się bezkarny, a w jego główce kłębią się myśli niewyobrażalnego hackera jakim on sam się oczywiście niby stał.

Ale pewnego dnia natrafił na upartego pana/panią która zna się na rzeczy i podarowała kieszonkowcowi widok za kratek.

W Polsce trudno o to ale jest możliwe.

Wybaczcie jeśli jest bez ładu i składu napisane, ale jestem po paru głębszych i jak zobaczyłem ten temat to musiałem dać sobie upust :)