Złodziej na mmorpg!

Napewno nie po puszczę tym bardziej że mam nr telefonu komórkowego ktory wpisał sobie chłopczyk w mailu zeby mógł zmienić haslo ;)

następny wpis dla tego pana :

art. 269b

§ 1. Kto wytwarza, pozyskuje, zbywa lub udostępnia innym osobom urządzenia lub programy komputerowe przystosowane do popełnienia przestępstwa określonego w art. 165 § 1 pkt 4, art. 267 § 3, art. 268a § 1 albo § 2 w związku z § 1, art. 269 § 2 albo art. 269a, a także hasła komputerowe, kody dostępu lub inne dane umożliwiające dostęp do informacji przechowywanych w systemie komputerowym lub sieci teleinformatycznej,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Jasne, jak policja go znajdzie to ma przejebane. Kiedys tam w teleexpresie był artykuł, że koleś zgłosił kradzież itemków w M2 na policje, kolesia złapali i bodajże mógł siedzieć nawet 3 lata.

Jestem ciekaw, jak jednak go znajdą... "mamo, ale to nie ja..." !

@edit, no właśnie, 3 lata :D

bladek mało ważne czy ukradł czy nie... miał dostęp do prywatnych danych dane do kont w kasynach itp ...... popełnił przestępstwo nie ważne czy ukradł. a ukradł ale to mnie nie obchodzi po prostu miał dostęp do informacji co nie powinien mieć, informacje prywatne niejawne bardziej cenne niż wszystkie konta z gier...

Uzyskaj jego IP komputera i po robocie. Ale nie oczekuj ode mnie jakiejś odpowiedzi, już ją tobie podałem.

OMG wiem co mam zrobić w tym kierunku jednak dzięki za chęci ;)

Może mieć zmienne ip czy raczej nie, wiesz?

Może mieć zmienne ip czy raczej nie, wiesz?

Zmienne IP ma jakiś zakres uzyskiwania ip także z tym nie będzie problemu ;)

Jeśli nie korzysta z serwera proxy, jest możliwość namierzenia IP. Bo w przypadku proxy jest to niemożliwe, bo może ono znajdować się w dowolnym miejscu na świecie.

EDIT: A pisząc o ip nie wiedziałbym, że można w łatwy sposób go podmienić ? Nie wspomniałem o tym w ogóle bo to chyba większość wie prawda ?

jednak wątpię czy używa ciągle proxy ;) czy tu na forum czy na logowaniu się do maili i kont które zajumał ;)

OK ok ok ok ale przestan starszyc juz tego kogos bo robi sie to smieszne? zrobiles tego posta zeby go nastarszyc czy co? Jak cos Tobie ukradl to sam to zalatw a nie meiszaj miliona ludzi do tego..admin ci ip nie poda bo nie moze , sa to prywatne dane tak jak i mail. skad wiedziales , ze jest z tego forum odrazu na to wpadles , grales znim ha?zaczyna sie robi hate gona hate where r my items O-O_OOOooo

pozostały jego dane na koncie w mailu ;) rozpoznalem po ksywce w adresie jego maila co zmienil sobie w koncie ;)po za tym kazdy twój post jest nastawiony chamsko a twoje opinie są odrażające.

Ja już wymiękam i będę się zbierał.

Z całego serca życzę tobie żebyś dopiął swego.

Dobranoc mmorpg.

Bardzo dobrze zrobiłeś zgłaszając taką sprawę na Policje;) powinno się tępić takich idiotów którzy oszukują ludzi, sam padłem ofiarą ale to nie była taka gruba sprawa bo ukradł mi konto z origin z bfem3 no ale cóż. Informuj mnie co dalej będzie w sprawię tej kradzieży, chętnie się dowiem jaką kare dostanie

Nazywanie oszusta od idiotow jest raczej nie na miejscu. Co innego osobe oszukana.

jakies sugestie ?

Słuchaj po ch** się żalisz wypisujesz pierdoły na forum zamiast po cichu załatwić sprawę żeby się domniemany "złodziej"nie dowiedział^^.Teraz on sobie to pewnie czyta i ma z ciebie beke z kolegami a to dlatego ze jeśli ma 12 lat to nic mu nie zrobią^^.

Taka sugestia,że jeśli 1999 to jeho wiek, a nie miał 13 urodzin yo ho mogą w pompe cmoknąć:)

no ijak pisalem niech ktos zamkniet ten temat to jest zalosny...

Słuchaj po ch** się żalisz wypisujesz pierdoły na forum zamiast po cichu załatwić sprawę żeby się domniemany "złodziej"nie dowiedział^^.Teraz on sobie to pewnie czyta i ma z ciebie beke z kolegami a to dlatego ze jeśli ma 12 lat to nic mu nie zrobią^^.

Dla takiego gnojka nawet nadzór sądowy będzie problemem, nie mówiąc o tym co mu rodzice zgotują kiedy się o tym dowiedzą. :)

[bTW. Czy jeśli nieletni złamie prawo, to odpowiedzialne nie są przypadkiem osoby opiekujące się nim, w domyśle rodzice?]

Poza tym czemu wy się tego OPa tak czepiacie? Napisał na forum, ponieważ ktoś spróbował mu ukraść konto i stwierdził że to jest zagrożenie dla innych userów. Napiętnował złodzieja i nie wiem co jest w tym złego. To że później rozmawiał w temacie o nim... cóż, inni wciągnęli go w rozmowę. To nie powód żeby przelewać waszą frustrację do postów...

Postępowanie przeciwko nieletniemu toczy się przed sędzią rodzinnym, a nie w sądzie karnym. Po wszczęciu postępowania sędzia rodzinny będzie zbierał informacje o zdarzeniu, aby jak najdokładniej wyjaśnić wszystkie jego okoliczności. Aby to zrobić, sędzia dokona wielu czynności, między innymi przesłucha Ciebie oraz innych świadków, a także samego nieletniego. Może mu w tym pomóc Policja. Następnie sędzia rodzinny zadecyduje, czy nieletni powinien ponieść odpowiedzialność. Wtedy przed sądem rodzinnym odbędzie się postępowanie wychowawcze lub poprawcze, w zależności od tego, jakie środki sąd zamierza zastosować. Może to być na przykład nadzór kuratora, umieszczenie w ośrodku terapeutycznym lub zakładzie poprawczym. ( Sugerując się wypowiedziami o wieku 13 lat )

Po pierwsze nikt nie wie jaki wiek owy kieszonkowiec ma. Liczba w nicku to żaden dowód wieku.

no ijak pisalem niech ktos zamkniet ten temat to jest zalosny...

A ty od samego początku tematu szukasz jakiejś sprzeczki z osobami drugimi. To jest Hydepark, a nie dział poświęcony danemu tematowi

Dla takiego gnojka nawet nadzór sądowy będzie problemem, nie mówiąc o tym co mu rodzice zgotują kiedy się o tym dowiedzą. [bTW. Czy jeśli nieletni złamie prawo, to odpowiedzialne nie są przypadkiem osoby opiekujące się nim, w domyśle rodzice?]Poza tym czemu wy się tego OPa tak czepiacie? Napisał na forum, ponieważ ktoś spróbował mu ukraść konto i stwierdził że to jest zagrożenie dla innych userów. Napiętnował złodzieja i nie wiem co jest w tym złego. To że później rozmawiał w temacie o nim... cóż, inni wciągnęli go w rozmowę. To nie powód żeby przelewać waszą frustrację do postów...

napisal bo placze ze mu itemki zginely pewnie i robi szum zeby chlopa sie wystraszyl i tyle...."mam jego teelfon" na na 100% podal swoj telefon...eh i jak by mnie ktos okradl to nie chodizl bym po miescie i mowi ten jest zly on mnie okradl...tragedia zachowaj to dla siebie i sobie to rozwiaz...