Znowu moje MMORPG

Witam to znowu ja i moje MMORPG. Tym razem jest ono w 3D. Jest system skilli ( taki jak w tibi i taki ktore kastujemy ( att, buffy)), są mounty ( nie mam tylko jeszcze latajacych), fabłe opracowuje kolo. GUI przejdzie totalny "remont". Daje screena.

http://img168.imageshack.us/img168/3828/beztytuugq.png

PS. Questy nie będą polegały na idź, ubij, przyjdź i w kółko to samo.

No no niektórzy pewnie będą marudzili że grafa słaba .ale mi tam nie za bardzo to przeszkadza.Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swojej produkcji,bo mnie zaciekawiła,tym bardziej,że myślisz nad bardziej "inteligentnymi" questami no i fabułą.Teraz pewnie parę osób nazwie mnie głupkiem :P ale system nabijania skilli jak w tibii(jak walczysz daną bronią to rośnie umiejętność posługiwania się nią,jeśli się nie mylę) jest dobry.

Grafika jest słaba, ponieważ nie jestem grafikiem 3D, ale postaram się to naprawić. Wpadłem na pomysł zrobienia tej gry z pierwszej osoby (mam klienta na FP ale Alpha XD). Gra jest w wersji CB. Mam już 80% map modele pierwszych NPC i mobów, pierwsze weapony, będzie zmiana GUI, system skilli opisałem wczyśniej.

Jestem ciekaw co z tego wyjdzie jak skończysz to ,,wpuść" nas na CB xD

mam jedno pytanie czy postać się rozwija tylko pod względem skilli czy są klasy (może nawet rasy xD)?

Czekałem aż ktoś oto zapyta. Tak są klasy a nawet rasy. Wrzucę fotkę jednej z klas.

creatureogre.th.png

A ile jest tych ras ? Ile będzie światów, i czy wogóle duże będą te światy ?

Tego screena co wysłałeś przypomina mi metina2 xD, chodzi mi o tą jazde na koniu.

Chociaż ja nie lubie metina.

Ras jest 3 i każda ma min. 2 klasy. Ap ropo konia to jest jeden z wielu mountów ( jest na przykład jeszcze Dzik i inne zwierzęta(oprócz kotów psów itp.)). Questy będą tego typu: Divlery ( trzeba coś komuś zanieść i on daje nam kolejne zlecenie), Kill (wiadomo), Speak ( trzeba pogadać sobie) i Item (musimy coś znaleźć). Co do świata. wg. mnie jest dość duży.

PS. Questy nie będą polegały na idź, ubij, przyjdź i w kółko to samo.
Questy będą tego typu: Divlery ( trzeba coś komuś zanieść i on daje nam kolejne zlecenie), Kill (wiadomo), Speak ( trzeba pogadać sobie) i Item (musimy coś znaleźć). Co do świata. wg. mnie jest dość duży.

Właśnie zaprzeczyłeś sam sobie, questy jak w każdym innym, przeciętnym MMO. Na jakim Engine to robisz, bo nie wierzę że wszystko jest twojej roboty ^^

Świetnie się zapowiada mam nadzieje ,że będziesz uważał na dzieci neostrady i najlepiej żebyś może jakiś filmik wrzucił :D jak będą jakieś postępy.

Narlo musisz uwieżyć.

Zagram :D jak skończysz to zapodaj linka. A.a i ten screen rasy to jest ork tyle , że ma przykrótką nogę?? :D

rozumie ze nie jestes profesjonalnym grafikiem i nawet dobrze by było gdybys nie robił tego sam ... a patrząc na screena to chyba nie bedzie najgorzej :D

@Hid

Postać została ujęta w czasie chodu, tzn. stawiania kroku prawą stopą w przód. Dlatego lewa noga wydaje się krótka :P.

może my ludzie z forum moglibyśmy wymyślić fabułę do jakichś questów itp? xD

Fajnie by był gdybyście pomogli. Jutro może będzie filmik. A co do orka. Tak jedną nogę ma za krótką bo jest podczas chodu. Jak myślicie First Person czy Third??

może my ludzie z forum moglibyśmy wymyślić fabułę do jakichś questów itp? xD

Zgadzam sie oczywiście wybieraj te najlepsze :-D

Będę wybierał nie tylko te najlepsze ale i te które da się złożyć w całość bo co z tego że questy będą extra jak nie da się ich powiązać. (nie stawiam przecinków bo mi się nie chce)

Mamy pisać ci questy na pw czy na gg ? (Jeśli masz)

STOP STOP STOP najpierw musimy poznać fabułę i świat gry itp

Wolę na PW

Zaraz zrzucę filmik. Mało na nim jest. XD musi wystarczyć

Jest to filmik jak gra wygląda w FP po zejściu z konia jest TP. Sami oceńcie.

nie dałem linka XD Filmik