Znudzony Student szuka mmo

Uszanowanko, ostatnio patrząc na te wszystkie mmo jakoś nie chce mi się żadnego odpalać ( poza mmo podobnym poe ) a chętnie bym zanurzył się w jakiś świat i poexpił jak za dawnych czasów.Mianowicie szukam mmo które jest wymagające i potrafi dużo zaoferować a skiille nie kończą sie na 5 skillach bazowych tylko rożnych buildach i opcjach prowadzenia postaci.

Gatunek: [MMORPG MMO]
Sprzęt: [i5 7500, Geforce GTX 1060 6gb, 8gb ram]
Cechy: [Głównie chodzi mi o mmo które ma rozwinięty system skilli , w które gra dużo osób i mogę sobie pobiegać i poniszczyć większe grupki mobów, oraz pójść w jakimś pt na fajnego bossa]

Przypadły mi do gustu:

<p>
	<strong>-Black Desert</strong>
</p>

<p>
	<strong>-Cabal</strong>
</p>

<p>
	<strong>-Revelation</strong>
</p>

<p>
	<strong>-Guild Wars 2</strong>
</p>

<p>
	<strong>-mu online ( i tytuły z tamtej epoki takie jak BOI, Silkroad i pare innych które już zostały zamknięte ;_;)</strong><br><strong>Nie przypadły mi do gustu:</strong>
</p>

<p>
	<strong>-Ciężko mi powiedzieć jakie nie przypadły do gustu, może po prostu mmo które są bardzo wolne.</strong>
</p>

Sprawdź C9, może ci się spodoba, chociaż nie wiem jak tam z populacją, ale chyba nie najgorzej.

Mu Legend, niedługo powinna być open beta, sporo skilli, niestety najczęście tylko 2-3 buildy na postać, aktualnie 4 klasy, w ob prawdopodobnie dojdzie 5.

Albion online, b2p, gierka fajna, ale narazie zabijana przez ea, premiera podobno w lipcu. Każdą postać możesz zrobić inaczej, łączyć różne sety, różne spelle, różne bronie, każdy element ekwipunku ma swoje skille.

Tak jak kolega wyżej pisał, C9, jeden z najlepszych systemów pvp, non target pełną gebą, niestety dungeonówka...

Vindictus, to sam co wyżej

Reveleation online, mi nie przypadło do gustu, ale całkiem znośna, może Ci się spodoba

Z gier na które jeszcze czekam i pewnie się nie doczekam: Lost Ark online i Lineage eternal

W sumie to grałem w bete nowego mu i przypadł mi do gustu zostało czekać, a może wiece jakie mmo z bardziej klasyków ma dalej duże rzesze graczy.

Niestety ostatnio największe rzesze graczy mają wszystkie rakowe gry, typu lol, cs.

Z mmo to niepodzielny król - WoW, Aion całkiem nieźle, L2 też nie ma tragedii, Tibia :D, podobno teraz mniej botów

TESO
Co prawda, przez jakiś czas nie mierzysz się z hordami wrogów (nie wiem jak jest potem, nie grałem długo), ale gra oferuje wszystko czego w obecnych czasach wymaga się od MMO (poza byciem F2P, hue, jest B2P)

Teso akurat mam na ps4 ;p Przez jakiś czas mi się strasznie podobało a potem nagle poszło w kąt

Blade and soul
Dungeon and fighter

Jeśli chodzi o skille to możesz spróbować Blade and Soul czyli MMO które ma najlepszy obecnie system walki (moim zdaniem) oparty w pełni o twoje umiejętności a nie statystyki/losowość. Tyle, że tam raczej nie poexpisz typowo na mobach bo gra polega na robieniu dungów.

Nie powiem nic nowego, ale polecam Mabinogi. Ale to dlatego, że pasuje do twoich wymogów. Gra ma dużo do zaoferowania, częste aktualizacje, wciąż rozwijana fabuła, przyjazna atmosfera wśród graczy. Dość częste eventy, za które są spoko nagrody. Co może nie przypaść do gustu? Grafika, poziom trudności (jest wysoki). Polecam serwer Alexina.
I tak jak niektórzy już polecili, może B&S przypadnie Ci do gustu.

zobacz PWI ja wszedłem po latach i ludzi pełno i polska społeczność też jest a jeżeli interesujesz się szybką walką to polecam Requiem tylko tam trzeba lubić postapokaliptyczny klimat i mięso latające po zabiciu mooba czy gracza :)

TESO.SWTOR.GW2 te 3 gry są moim zdaniem na topie i każdy z tych tytułów znajdziesz szybko kompanów do gry :)

Ja polece Albiona

Sproboj moze Elder Scrollsy, na poczatku walka jest dosc nudna ale potem sie rozkreca. Sam przez ta walke do gry podchodzilem 3 razy ale teraz sie troche bardziej wkrecilem, kupilem dlc i sie oderwac od gry nie moge. Questy wszystkie maja voice-acting, pierdyliard skilli - praktycznie kazdy gra innym buildem (no moze oprocz min-maxerow), swieta trojca, bicie bossow w party jak najbardziej jest a grindowanie w eso to nic innego jak eksterminacja wielkich grup mobkow. Jak tylko zacisniesz zeby i przeczekasz poczatkowy wolny combat to potem gra na prawde robi sie ciekawa.

Archeage
Dosyć świeży serwer, a gra o niebo lepsza od Black Desert i Revelation online.
Setki klas do wyboru - możesz zmieniać w dowolnym momencie gry (1 klasa składa się z 3 podklas), a i tam masz masę skillsetów

Jeżeli chodzi o system PvE... samo farmienie mobów jest dochodowe i wgl, ale bossy w większości są przeciętne. Większość to stanie i trzymanie przycisku ataku :( Są jednak wyjątki, ale gra głównie skupia się w obrępie PvP (cóż, nie ma gry idealnej ^^)

Jeżeli chodzi o robienie kasy - jest tyle sposobów, że ja po roku gry poznaję czasem nowe metody - a zaufaj jeżeli chodzi o zdobywanie golda w tej grze to chyba jestem gdzieś w czołówce.

Nie rozumiem, opisujesz grę, której szukasz po czym wszystkie najlepsze pasujące do opisu wymieniasz sam. Zdecydowana większość innych albo nie pasuje do opisu albo są starymi tytułami albo z przekozackim p2w.

Też mógłbym polecić np FFXIV bo masz w rotacji nawet 30 skilli co sprawia w trakcie bicia bossów, unikania aoe i wykonywania specjalnych rajdowych zadań że combat wydaje się dynamiczniejszy niż w niejednym pseudonontargecie. Polacy są, gildie są, content jest wszystko pasuje ale co z tego jak i tak nie spróbujesz bo neo dzieci ci odradzą... bo abonament... bo miesiąc gry to paczka szlugów i 0,5l... piniendzy tak wiele.

PS. W ff nie ma pvp, ja gram pve w ff a pvp w ulubioną mobę, polecam, Robert Lewandowski.

W FF jest PvP, tylko jest mało żywotny. Można na palcach jednej ręki wymienić serwery na których jest aktywne PvP, ale przynajmniej jest to PvP na wysokim poziomie (jak na ten system walki). Długo myślałem że PvP nie żyje bo system walki FF się do tego po prostu nie nadaje, póki nie znalazłem pewnego streamera który gra wyłącznie PvP w finalu, zaś PvE jeśli już musi coś zdobyć :P I generalnie FF mógłby ci się spodobać, jako ktoś kto sam siedzi w podobnej sytuacji do ciebie, mogę polecić. Jedynie mały wpływ na rozwój postaci może troszkę zniechęcić, poza rozdaniem kilku punktów nie masz zupełnie wpływu na staty. No i itemizacja, ok. A, i nie słuchaj ludzi którzy twierdzą, że walka jest nudna i powolna. To ludzie którzy nie przebili się przez magiczną barierę 20 poziomu na trialu.

A tak to jak ESO masz, to chyba GW2 ewentualnie jako casualowa gierka i tyle :)

Dobra dzięki za pomoc ludziska, chyba po prostu pościągam parę tytułów i wybiorę ten najciekawszy, albo odnowie subskrypcje w FF ;p

Eso lub Glorie sprawdź. Ja tam z znajomymi wróciłem do tibii i jest świetnie, hunty wypady questy misje. Gra o niebo lepsza niż kiedyś, brak plebsu mało botów dużo ludzi szuka party i ciekawy endgame w porównaniu do dawnych czasów gdzie wgl nie istniał. Plus nowe rzeczy typu enchant prey system, urozmaicają grę. Jestem w stanie pomóc we wszystkim, minus tylko jest taki że potrzeba abonament.

No Tibia klasyk też fajnie czasami wrócić na jakiegoś otsa albo otsa naruto :D