Zombi Apokalipsa

Ludzie lubiący serial The Walking Dead powinni byc zadowoleni :). Do ArmA 2(+dodatek) pojawił sie mod DayZ. Głównym celem modu jest przetrwanie na wyspie opanowanej przez zombi. O wszystko musimy walczyć: wodę, jedzenie, amunicje, bron, medykamenty itp :). Ale co ja będę mówić... proponuje wejść na youtube i wpisać DayZ arma 2 :). Dodam tylko ze gra w to naprawdę MASA ludzi(sprzedaż ArmA2 od czasu wyjścia moda wzrosła o 600% na steam :D ). Dodatkowym plusem jest to ze serwery zapisują stan naszej postaci. Czyli jak musicie odejść od kompa i rozłączenia się z servera postać jest zapisywana w logach servera(ocieczcie serverow jest masa i postać jest zapisana na serverze na którym graliśmy :) ).

Wygląda świetnie! Jedno pytanie: Jest SP?

Całkiem ciekawe... tylko po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że na wersji Arma 2 Free sobie nie pogramy?

Jeszcze jedno: Do gry wystarczy podstawka, czy też Arrowhead? I jeszcze jedno: Działają pojazdy? Czy tylko wara piechotą?

@UP: Free nie obsługuje modów z tego co wiem/

Do DayZ wymagana jest Arma II wraz z dodatkiem Operation Arrowhead.

Oficjalną stronę mod'a znajdziecie tutaj: http://www.dayzmod.com/

Dzięki za szybką odpowiedź ^^

Do gry potrzebne jest Arma 2: OA + Arma 2 lub Arma 2 Free, bo mod korzysta z ich plików. Sam dziś zastanawiałem się nad zakupem Arma II: OA.

Arma 2: Combined Operations Arma 2 Arma 2: Free Mil-Sim ok.pngok.pngok.pngMultiplayer ok.pngok.pngok.pngMission Editing ok.pngok.pngok.pngHigh Definition Graphics ok.pngok.pngno.pngUser Mods ok.pngok.pngno.pngStory Driven Campaigns ok.pngok.pngno.pngOperation Arrowhead ok.pngno.pngno.pngBAF and PMC Addons* ok.pngno.pngno.pngBUY AND DOWNLOAD BUY AND DOWNLOAD FREE ACTIVATION

DOWNLOAD FREE ACTIVATION

Jak mówiłem, Arma II Free nie obsługuje modów.

@EDIT: Rozjechało się. Zobaczcie sobie tabelkę tutaj: http://www.arma2.com/free

Pozdro

Tylko, że mod korzysta z Arma 2: OA, a z Arma II: Free bierze część plików (tekstury są niżesz jakości) dlatego wymagana jest podstawka, lub wersja free. Zresztą wszytko na polskim forum jest napisane.

Mod działałby na samej Armie 2?

Nie.

Cholera tez mam samą Armę II :/

Właśnie oglądam gameplaye z tego moda. Kiedyś na pewno zagram :)

nic nie musisz kupić na tunngle masz normalnie server na którym możesz grać bez kupowania , właśnie z kumplami będziemy zaczynali grę :P

Mozna grac na tunngle? Nie wierze. Chcialem kiedys z kumplem zagrac przez hamachi, ale nie szlo. Jestes pewien?

na tunnglu da sie grac we wszystko, nie wazne na jaki serwer wbijasz, oczywiscie jesli jestes na nim z kumplami

wchodzac razem z kumplami w "age of empires 2" mozesz grac w ta gierke(arma 2) z kumplami

tak jestem pewien jest tam dużo osób więc jest wszystko oł rajd

Ohhh ludzie ludzie :D. ArmA 2 na steam stoi po 5 euro... A dodatek tez mozna kupiuc za grosze na allegro. Mod jest mega grywalny. Jest tak grywalny ze BIS(studio odpowiedzialne za ArmA) doda tego moda w następnym patchu do samej gry :). Ja sobie pogrywalem to wczoraj caly wieczor... musze przyznac ze jestem naprawde pozytywnie zaskoczony :).

Ale to nie zmienia faktu ze na tunngle mozna nawet w diablo 3 pograc :D.

Co do Diablo 3. http://www.tunngle.net/community/topic/73931-diablo-3-full-v-surver/ nice trying :)

Co do ArmA 2. Mozna... ale trzeba miec naprawde mocnego kompa i lacze by utrzymac server... normalnie servery zapisuja w czasie rzeczywistym nasze poczynania na servie. No ale jak chcesz grac z pingiem 500+ :)

Już ściągam Arma II: CO, jacyś chętni do gry :D? FreeQ, a może masz już jakaś ekipę i wkręcił byś jednego nooba? Obiecuję nie strzelać w plecy :D