Zostałem oszukany na 150zl przez jednego z uzytkownikow forum

Sprzedawalem klucz do gry i zostalem oszukany na 150 zl gdzie zalozyc topic o tym zdarzeniu zeby dowiedziala sie administarcja forum jak i inni uzytkownicy, przeszukiwalem forum ale nie znalazlem odpowiedniego dzialu, jakies propozycje?

jak to leciało?

"administracja MMORPG.org.pl nie ponosi odpowiedzialności za transakcje między użytkownikami" czy jakoś tak

robiles to na wlasne ryzyko

co do tematu, wystarczy, ze podasz dowody (masz 0 postów) i nick delikwenta

Na przyszłość - do takich transakcji używa się allegro, zawsze masz wtedy pewność, że ktoś Cie nie oszuka (najpierw kasa, potem key).

Idz na policję i tyle.

policja nic nie zrobi, bo to mala szkodliwosc czynu - kradziez zaczyna sie od 250zl

Wystawilem na targowisku klucz do hearthstone heroes of warcraft, napisał do mnie ACiDAGE ze chce kupic za okreslona kwote 150zl. Chcial kupic klucz na prezent dla syna... Wymiana nie odbywala sie przez allegro gdyz nie mozna tam sprzedawac kluczykow wiec po prostu mial mi zrobic przelew po potwierdzeniu przelewu (generowany przez bank pdf) + screen ze strony banku wyslalem kluczyk. Wszystko dzialo sie w sobote dzis jest wtorek i kasy dalej nie ma mimo ze przelew byl robiony przez internet. Dzis przyjrzalem sie screenowi z banku i po dluzszych ogledzinach znalazlem ingerencje w screena. Administarcji moge dostarczyc te niby potwierdzenia przelewu nie bede ich udostepnial publicznie gdyz sa tam moje dane osobowe. Wszelka korespondencja na pw na forum zostala usunieta przez ACiDAGE, pozostala jedynie mailowa doslownie kilka maili. Wiem ze kasy nie odzyskam ale moze przynajmniej jakis banik dla tego uzytkownika poleci albo przeczyta to ktos komu przyjdzie robic interesy z ACiDAGE. Administracji moge wyslac jeszcze wyciag z mojeo konta na dowod ze kasy nie dostalem.

I tak się konczy głupota:) , jak się coś komuś wysyła to się czeka na kaskę, nawet jak ci wysyła jakieś śmieszne potwierdzenia, i jak dla mnie ewidentnie jest to twoja wina, on był sprytniejszy. Pozatym nawet dla picu mogłeś wystawić aukcję na allegro pod nazwą WoW i by przeszło. Byś miał jakąś gwarancję że cię nie oszuka.

A czy nie jest przypadkiem tak, że jak podrobił dokument banku to może mieć jeszcze bardziej przerąbane?

wisi mi to,latwo przyszlo latwo poszlo, kluczyk dostalem wiec praktycznie nic nie stracilem a jedynie nie zyskalem 150zl mi rozchodzi sie tylko o ewentualny ban i przestroge dla innych ktorzy beda robic z nim interes

ACiDAGE właśnie przegląda forum i jest w temacie Gildie/klany PoE napisz do niego. Jeżeli będzie brak reakcji to niestety ale już nic z tym nie zrobisz a co nas nie zabije to nas wzmocni.

Sama szkoda na kwote 150zł jest szkodą znikomą i policja nic na to nieda, ale fałszerstwo to inna sprawa ^^ Zgłosić Ch*ja i będzie miał problemy, na danych z banku powinno być imię i nazwisko. Jeżeli faktycznie był obrabiany photoshopem to jest podawanie fałszywych danych i fałszerstwo, może dostać grzywne dosyś wysoką za to.

Najpierw kasa potem klucz, tak powinieneś to zrobić. Bo każdy może sobie pomajstrować przy screenie.

Dałeś się oszukać na własne życzenie.

Za fałszerke nie dostaje sie grzywny tylko wyroki .

Wyroku raczej nie dostanie, sąd bierze pod uwagę okoliczności fałszerstwa. Tak czy siak z wyrokiem nie wiem na 100% ale grzywne by mu ładną dokopali

No i dobrze zajmujesz sie jakimis gownianymi grami , teraz bedziesz dmuchal na zimne dobzre jest sie uczyc na wlasnych bledach a jeszcze lepiej na czyis

P.S

TYpek co cie oszukal zdobyl achivment o nazwie "oszukalem jakiegos mlotka" xD

No i dobrze zajmujesz sie jakimis gownianymi grami , teraz bedziesz dmuchal na zimne dobzre jest sie uczyc na wlasnych bledach a jeszcze lepiej na czyisP.STYpek co cie oszukal zdobyl achivment o nazwie "oszukalem jakiegos mlotka" xD

Moim zdaniem jedynym "młotkiem", który wyraził swoją opinię w tym temacie jesteś ty.

http://help.opera.co...ellchecker.html

https://support.goog...wer/95604?hl=pl

Radze poczytać i używać, żeby ten młotek nie rozrósł się w MŁOT.

No i dobrze zajmujesz sie jakimis gownianymi grami , teraz bedziesz dmuchal na zimne dobzre jest sie uczyc na wlasnych bledach a jeszcze lepiej na czyisP.STYpek co cie oszukal zdobyl achivment o nazwie "oszukalem jakiegos mlotka" xD

Fajnie jest się śmieć z czyjegoś nieszczęścia, obyś stracił swoje konto steam :), pośmiejemy się.

Zresztą muszę Cię też rozczarować. Klucze do Hearthstone nie są warte 150zł. Jeżeli oglądasz uważnie allegro, to na aukcjach od 1zł, schodzą zazwyczaj w kwotach 30-40zł. Nie więcej

Jeżeli byś poszedł do sądu, to będzie się liczyła wartość rzeczywista, nie twoja.

Zgłoś sam fakt, że typ sfałszował to i to i śluz. :)

kolega (Alcarin obecny na forum) tego samego dnia sprzedal kluczyk za 40 euro