Szczegółowo przeczytałem Twój artykuł.
Miałem podobny pomysł. Bo zastanówmy się choć przez chwilę, gdy wracamy ze szkoły to zazwyczaj uczymy się, gdy przychodzimy z pracy jesteśmy zmęczeni i odpoczywamy. Te dwie rutyny które wykonuje większość z nas codziennie łączą się w jedno.
By dojść do tego, że "życie w MMO jest lepsze od normalnego" należy się zastanowić, przeanalizować swoje życie, ale tak by nie ukrywając niczego co byśmy mogli.
Nasze złe jak i dobre sprawy w których uczestniczyliśmy.
Każdy z Nas jest inny, w życiu codziennym jest różnie komentowany przez inne osoby. Jeżeli znamy i na co dzień konwersujemy z kimś to wiemy jaki on jest.
Ten temat świetnie odnosi się do tego, że oceniamy kogoś kogo naprawdę nie znamy. Mijamy się na ulicach z taką burdą wewnątrz Nas. I gdyby nie byli byśmy homosapiesami to na każdym skrzyżowaniu mieli byśmy bójki.
Czego doświadczamy w życiu? Doświadczamy wielkiej skazy, brak zrozumienia, ignorancja ludzi, brak sposobnego zrozumienia się, zazdrość czyli to co uruchamia nasza złą stronę, taka wewnętrzna apodyktywność.
Są też i milsze rzeczy. Radość, miłość, spokój, zrozumienie(tego jest coraz mniej).
Co czeka na nas w każdym mmo? Życie człowieka dzielącego się na życie realne i na życie wirtualne może wydawać się trudne zwykłej prostej osobie, która nie weszła w ten cały wir elektroniczny który obarcza Nas swoją codziennością.
"Demeo" to jest świetna myśl... bo zapoczątkowałeś to, dlatego można śmiało stwierdzić, że masz osobowość..
Kiedyś czytałem taki poradnik gdy zaczynałem z mmo, to za czasów gdy byłem dużo młodszy. Mówili by wypowiadać się często na forum... bo pomaga to. Do dziś nie wiem czy tak jest...
Ale musimy przyznać się, bo żeby grać w te mmo to zazwyczaj musimy posiadać jakąś ilość pieniędzy. Kupujemy typowe punkty do gry, na IM, czy też (crone,gold, itp) na allegro co jest coraz bardziej popularne wśród każdej gry mmo.
Zadajmy sobie teraz pytanie dlaczego gramy w tego typu gry?
Nie kupujemy oryginalnych gier, które wychodzą na rynek. Bo przecież wszystko jest dla człowieka.
Co odnajdujemy w tego typu grach, co nas nurtuje w tym, zadowala?
Dlaczego to wciąga? Tak jest ułożony Nasz układ nerwowy?
Jest tyle pytań nad którymi warto się zastanowić.
Czy z tego da się wyrosnąć? Otóż da się, czym wcześniej zaczęliśmy przygodę z mmo tym szybciej ją skończymy. Dochodzimy do wniosku, że każda gra opiera się na tym samym, dlatego to takie bez sensu jest. Mój czas powoli przemija z mmo, już nie cieszą jak 2 lata temu choćby.
Nasz związek majątkowy w połączeniu z grą jest tak samo jednolity jak z życiem normalnym.
Bo jednak na mmo wydajemy pieniądze, a w życiu normalnym są nam potrzebne na przetrwanie, na codzienność.
A teraz gdy idę do technikum zauważę, to bo nie wiem co mnie tam czeka.
Często zastanawiamy się nad własnym życiem, co w nim zmienić?
Jeżeli mamy osobowość to jesteśmy niezmienni, stawiamy na swoim, a inne błahe sprawy schodzą na margines.
Ok 80% do chłopaki, mężczyźni grają w mmo, a w mniejszej ilości dziewczyny. Możemy zauważyć, że mniej w nadmierny sposób uzależnionych jest dziewczyn. Ich psychika jest lepiej rozbudowana, choć czasem nie dają o świadomości nam.
W internecie jesteśmy anonimowi, choć jestem otwarty niektóre rzeczy zachowuję dla siebie, dla bezpieczeństwa("przezorny zawsze ubezpieczony"}. I każdy z Nas też.
Bo tylu latach w mmo wolimy wypowiadać się na forum niż grać, ślęczeć przed komputerem w ten jasno niebieski dzień wspierany złocistym słońcem, gdy na termometrze 40°C.
Życie jest dobre, ale tyle nieprawidłowości w nim jest.. z roku na rok może wydawać się, że jest gorzej.
Każdy kolejny dzień to ta sama rutyna. A teraz znalazłem inny sposób odprężania się niż mmo. Klasyka uspakaja i napełnia Nas swoją swoistością. Dlatego to takie fajne.
I choćby bylibyśmy super wysportowani, i mielibyśmy pewność siebie to i tak zawsze ktoś stara się być lepszy.
Ludzie którzy starają się być normalni i nawet gdy nie są pro w życiu, żyją normalnymi standardami, często mniejszej urody czy innej specyficznej rzeczy zostają w cieniu. Ale w tym cieniu jest jasność, dlatego musimy akceptować siebie takich jakimi jesteśmy, nie zmieniajmy nic w sobie, bo człowiek który jest tak samo przekonany i ma inne priorytety o tym wie.
Ostatni wers to była moja dywersja do ogólnej wypowiedzi i do życia codziennego, który poniekąd łączy się z życiem w mmo. Czasem jest trudne.
Wypowiadajcie się dalej w tym temacie, bo jest o czym i zawsze możemy pogadać.
Pozdrawiam.
Przepraszam, że aż tyle czytania
//Ehm, głębokie to, naprawdę O.o - R3m4ke
Co kogoś obchodzi ckliwe rozważanie o kobiecie Twego życia... Chcesz taką, to idź i walcz. Nie warto narzekać, że życie jest trudne, czy będzie trudniejsze. Nie znasz przyszłości mój drogi, możesz ją tylko planować. - Slod