Dobry artykuł wytyka poważne błędy. Ale co do PWE to mnie drażni brak zrównoważenia postaci w PWi, gdzie praktycznie każdy melee musi na h lvlu walczyć fistami, albo magic chary na nirvane się nie nadają bo za wolna biją. Słabe zrównoważenie.
5 rzeczy, które Frogster "spieprzył" podczas reaktywacji Mythos!
Nie rozumiem dlaczego tak jeździcie po Sirviusie.Przecież to nie on jest temu winien tylko osoby zarządzające Frogsterem.On nie banuje ludzi z własnych zachcianek,lecz dlatego ,że dostał polecenie ,,z góry''.A to że gra jest zbugowana i niedorobiona to po prostu wynik lenistwa i chęci szybkiego zarobku.
My wszyscy bardzo dobrze o tym wiemy,ale by nie było takiego spamu gdyby się nie wypowiedział albo przynajmniej mógł to zrobić z innego konta,jako troll:D.
nie rozumiem oburzenia tego typa od frogstera.. powiedzial poprostu prawde,daliscie ludzia zbugowana gre pelna item shopu majaca tyle z hack slasha co nic,ta runda zdecydowanie dla guru
Forum pełne półgłówków i hejterów. Poziom wypowiedzi równy krawężnika. Same trolle. Shader wyzywa Sirviusa od dupków, a wcześniej upomina użytkownika, że wyzywał Sirviusa od cipek. Żenada jakich mało!
Czy wy jesteście ślepi czy Was poje...? Sirviusowi chodzi jedynie o to, że guru kłamał pisząc o zablokowanym użytkowniku. Guru nie podał żadnych faktów i opierał się tylko na przypuszczeniach. I za to wszystko tak pojechaliście Sirvius? Jedyny Community manager, jakiego widać w portalach. Pokażcie mi innego managera, który reprezentuje gry w Polsce! Je... Was, za to że nie doceniacie tego, że Sirvius jest dla was, a wy go kopiecie w tyłek.
No właśnie tu jest smutna prawda, że dla koreańskich developerów europa jest mmorpg'owym trzecim światem, do którego nowe pozycje trafiają jako ostatnie i to w chwili gdy nie są już dla potencjalnych graczy tak atrakcyjne. To generuje mniejsze zyski, bo gracz dostając starą grę nie jest skłonny już tyle zapłacić i wydawcy mają zwykle podpisaną z developerem umowę, w której wypłacają jakiś procent zysków. Mniejsze wpływy od wydawcy europejskiego sprawiają, że developer preferuje innych wydawców (USA na drugim miejscu, a jak zwykle azja na pierwszym), rozpatrując najpierw ich uwagi i pisząc poprawki i rozwijając grę pod ich wersje. To oczywiście skutkuje tym, że europejski gracz jeszcze mniej chce płacić. Niestety błędne koło nie pozwala na zmianę sytuacji.
Dlatego uważam że może nawet i Frogster chciałby poprawić swoją grę, lecz czeka na szarym końcu, aż HanbitSoft zajmie się jego problemami. Sam Frogster może sobie prawdopodobnie zmienić itemy sprzedawane w IM, tłumaczyć i dokonywać drobnych zmian w grze (zmiana exp z mobów oraz nagród z zadań), jednak wprowadzanie daily to standard od HanbitSoft. Według mnie Frogster sam wpadł w swoją pułapkę, przechwalając się, że Mythos będzie H'n'S, a teraz cierpi z tego powodu.
No ale licencje na dystrybucję gry to jedna sprawa, a fakt, że Frogster słynie ze słabego (żadnego?) supportu to niestety jest rzecz, której nie da się logicznie wytłumaczyć.
To że Sirvius się wypowiedział, to tylko dla niego respekt! Tak dalej. To, że wy nie zrozumieliście, o co mu chodzi, to już wasz problem. Powinni przedłużyć wam rok szkolny, żebyście nauczyli czytać ze zrozumieniem. Sirvius często pisał, że gra nie jest idealna i widzi jej błędy, więc o co wam chodzi młoty?
A odnośnie Shadera i innych "speców", to ch.. wam w dupe.
Po pierwsze to żenujące jest to, w jaki sposób guru pisze artykuły potem broniąc się, że to tylko jego prywatne zdanie. Po drugie cała ta banda idiotów na tym forum jest tylko godna pożałowania. Nie podoba się wam gra, to nie grajcie. Pitolicie trzy po trzy wyzywając od cipek, egoistów nie mając zielonego pojęcia w jaki sposób przebiega tworzenie tego typu gier. Ale myślicie że Sirvius wam to wyjaśni? Po co? I tak pojawią się hejterzy - przecież już wakacje, więc nie mają co robić i sączą jad.
Co się dzieje pełno uzytkowników z 1 postem,jestem pewien że jeśli by admin sprawdził IP to każdy z nich ma takie same:).
Guru chyba właśnie zyskałeś jakąś grupkę ''antyfanóf''.
Po pierwsze to żenujące jest to, w jaki sposób guru pisze artykuły potem broniąc się, że to tylko jego prywatne zdanie. Po drugie cała ta banda idiotów na tym forum jest tylko godna pożałowania. Nie podoba się wam gra, to nie grajcie. Pitolicie trzy po trzy wyzywając od cipek, egoistów nie mając zielonego pojęcia w jaki sposób przebiega tworzenie tego typu gier. Ale myślicie że Sirvius wam to wyjaśni? Po co? I tak pojawią się hejterzy - przecież już wakacje, więc nie mają co robić i sączą jad.
No guru pisząc przedstawia swoją subiektywną opinię, pisze w swoje prywatne zdanie - jak inaczej miałoby to wyglądać?
A "tworzenie" tego typu gier polega na tym, że kupuje się 5 letnią grę od Koreańczyków i stawia się serwery w Europie - finito.
Niestety są jeszcze ludzie, dzięki którym takie praktyki są dalej opłacalne. :]
Guru chyba właśnie zyskałeś jakąś grupkę ''antyfanóf
Byłem na to przygotowany i w pełni świadom po publikacji tego arta. Ale chodziło mi właśnie o wywołanie dyskusji. Kultura wypowiedzi może nie jest zbyt... kulturalna, ale pary użytkowników napisało coś z sensem.
Moim zamierzeniem nie było "oczernianie" Frogstera, tylko zwrócenie uwagi na kondycję Mythosa. Przecież waszym i moim marzeniem jest, żeby każda gra była coraz lepsza i grywalniejsza, prawda?
Martwi mnie jedynie, że Sirvius bardzo szybko zamknął temat na forum Mythosa. Łapcie linka: https://forum.mythos-europe.com/showthread.php?t=24349&page=3
@guru i o to chodzi
niech nie myślą, że przez dalsze takie poczynania zyskają graczy, a w dodatku płacących. Z tym wipem jest mistrzostwo. Fajnie to napisane. Ale na serio uważaj : mozesz być obserwowany
Co do tego czy Mythos jest h&s - jestem ciekaw czy chociaż 1 ludź z Frogstera widział h&s na oczy własne.
Niby RoM daje im troche popularności ale duużo ludzi(czyt. graczy) ma o nich złe zdanie. To że administratorzy forów/fansitów Mythosa/Frogstera szybko zamykają tematy związane z ich pomyłkami/błędami świadczy tylko o ich słabości.
guru pisał dużo tekstów, które spotykały się z krytyką wielu ludzi. Mysle ze przyjmuje to do wiadomości ale nie przywiązuje do tego zbyt dużej wagi.
daliscie ludzia zbugowana gre pelna item shopu majaca tyle z hack slasha co nic,ta runda zdecydowanie dla guru
W 100% się z Tobą zgadzam.
Takim czymś nic nie zdziałasz tylko jak Frogster potwierdzisz swoją słabośc/głupotę.
Duużo ludzi wie jak się robi takie gry akurat z artukułów guru.
Widze ze Frogster znalazł swoich obrónców jak Tibia/Ćp Soft. (Do Tibii nie mam absolutnie nic. Sam często pogrywam )
Taki wielki lament jaki to frogster zły, a wchodzą na stronę cała obsypana reklamą RoM który jest wydawany przez niego ;-)
Z 1 strony ostra krytyka producenta z 2 reklamowanie jego produktów w każdym możliwym slocie reklamowym na stronie.
I tutaj widać przykład z życia wzięty, obojętnie jak chujowe coś będzie, jak bardzo będziesz narzekać, gdy w grę wchodzą pieniądze (w tym przypadku za reklamę) wszyscy są super, nikt nikogo nie oczernia, takie trochę 2 licowe to jest.
Albo coś jest złe (frogster jesteś do d*py każdą grę zawaliłeś obojętnie co zrobisz i tak cie tu nie chcemy). Albo po prostu, serwis jak i producent stawiają $$$>gracz. Frogster ma w d*pie to co się dzieje w grze i rozwija IS (ale na pocieszenie powiem wam że GPotato jest w tym lepsze ;-) ci co grali w Rappelz e1 i czekali na job2 itp wiedzą jak to jest). A serwis pisze newsy (których w zasadzie nikt nie nadzoruje) bo większość z nich to jest osobiste spostrzeżenie autora, a nie obiektywna ocena całości. A gdy przyjdzie co do czego sprzedaje miejsce reklamowe uwielbianemu przez wszystkich Frogsterowi po którym tak bardzo się jedzie jaki to on zły.
Jedno wyklucza drugie.
Co do SirviusFrogster co tu dużo mówić jak każdy CM, odpowiada za wizerunek firmy w sieci jak i na innych portalach o podobnej tematyce, obojętnie czy ubóstwia tą grę, czy idąc do pracy myśli tylko kiedy z niej wyjdzie, pisać o grze musi w dobrym słowa znaczeniu, bo przecież nikt z nas nie pisze źle o samym sobie lol. No ale reasumując po części ma racje, jeśli jest oskarżenie musi i być 100% dowód, domysły tutaj nie grają roli, dodatkowy argument jest to news, na głównej a nie podrzędny post na forum, więc ocena powinna być obiektywna a nie prywatne odczucie autora, bo jest to serwis o mmo a nie prywatny blog o tym w co grałeś. I jeśli tutaj trafi ktoś co nie jest obeznany w tematyce mmo i będzie szukał informacji o nieszczęsnym mythos po przeczytaniu twojej wypowiedzi która była twoim prywatnym odczuciem, raczej go nie zachęcisz do zagrania w ten tytuł. Z 2 strony Sirvius pisząc na forum nie "firmowym" chociaż tutaj mógł byś sobie darować "firmowy" język i gadanie o niczym, co stosują wszyscy CM, co jest dość mocno denerwujące, gdy zadając pytanie zamiast dostać krótką konkretną odpowiedz dostaje się kilku zdaniową odpowiedz rodem z automatu kopiuj wklej w której nigdy nic niema konkretnego a tłumacząc ją na wolny język i mówiąc w prost w 90% przypadków można streścić do słów "przykro nam ale nie możemy ci pomóc"
@up
Tutaj też masz rację. Troche pokręcone ale do zrozumienia.
Istnieją firmy działające z lekkim nie pomagającym w wielkim stopniu innym graczą IS.
Zdaje mi się, że Frogster myśli ze, reklamując wszędzie gre zyska xxx graczy którzy jeszcze zapłacą. W dodatku ze w RoM'ie na poźniejszych lvl nie damy rady bez IS to jeszcze dziwią się że ubywa im graczy.
Z Mythosem im się udało na krótką metę ponieważ było to coś nowego(pseudo h&s MMO) z dużym rozgłosem dobrą reklamą co potem okazało się porażką.
Taki wielki lament jaki to frogster zły, a wchodzą na stronę cała obsypana reklamą RoM który jest wydawany przez niego ;-)Z 1 strony ostra krytyka producenta z 2 reklamowanie jego produktów w każdym możliwym slocie reklamowym na stronie.I tutaj widać przykład z życia wzięty, obojętnie jak chujowe coś będzie, jak bardzo będziesz narzekać, gdy w grę wchodzą pieniądze (w tym przypadku za reklamę) wszyscy są super, nikt nikogo nie oczernia, takie trochę 2 licowe to jest.Albo coś jest złe (frogster jesteś do d*py każdą grę zawaliłeś obojętnie co zrobisz i tak cie tu nie chcemy). Albo po prostu, serwis jak i producent stawiają $$$>gracz. Frogster ma w d*pie to co się dzieje w grze i rozwija IS (ale na pocieszenie powiem wam że GPotato jest w tym lepsze ;-) ci co grali w Rappelz e1 i czekali na job2 itp wiedzą jak to jest). A serwis pisze newsy (których w zasadzie nikt nie nadzoruje) bo większość z nich to jest osobiste spostrzeżenie autora, a nie obiektywna ocena całości. A gdy przyjdzie co do czego sprzedaje miejsce reklamowe uwielbianemu przez wszystkich Frogsterowi po którym tak bardzo się jedzie jaki to on zły. Jedno wyklucza drugie.
Widocznie płacą za reklamę, a nie za pochlebne artykuły. To chyba dobrze, że autor pisze to co myśli, a nie to co mu zlecili napisać. ;]
A obiektywizm to abstrakcja, utopia, każda opinia pojedynczego człowieka jest subiektywna.
Myślę, że Frogster wyciągnie z tego jakieś wniąski i coś zmieni.
Forum Mythos powoli zamienia się w forum, na którym panuje ostry reżim, powiesz coś złego na temat Mythosa - już masz bana (przykład - link od guru, na temat tego tematu). Niestety, ale jak wszystko dokładnie prześledziłem, to po prostu każdy z Frogstera (w tym Sirvius) próbują bronić ten tytuł (wiadomo, to ich praca) chociaż jest to jednym wielkim nie wypałem.
Dobrze, że przynajmniej na naszym forum nie ma takiego reżimu jak tam i można wypowiadać się swobodnie bez narażania się na ban, za "złe" wypowiedzi.
Byłem na to przygotowany i w pełni świadom po publikacji tego arta. Ale chodziło mi właśnie o wywołanie dyskusji. Kultura wypowiedzi może nie jest zbyt... kulturalna, ale pary użytkowników napisało coś z sensem. Moim zamierzeniem nie było "oczernianie" Frogstera, tylko zwrócenie uwagi na kondycję Mythosa. Przecież waszym i moim marzeniem jest, żeby każda gra była coraz lepsza i grywalniejsza, prawda?Martwi mnie jedynie, że Sirvius bardzo szybko zamknął temat na forum Mythosa. Łapcie linka: https://forum.mythos-europe.com/showthread.php?t=24349&page=3
Oto okazało się, że Guru to na forum Mythosa użytkownik Doriiian, który okazał się lamerem i trollem, przez co został zablokowany na prośbę innego użytkownika, Oconnela, za którym guru tak się srał.
mmorpg.org.pl robi sobie rozgłos na koszt Mythosa. Co więcej, w regulaminie forum napisane jest wyraźnie, że nie można umieszczać na nim zewnętrznych linków. Guru powinien to przecież wiedzieć.
Forum Mythos powoli zamienia się w forum, na którym panuje ostry reżim, powiesz coś złego na temat Mythosa - już masz bana (przykład - link od guru, na temat tego tematu). Niestety, ale jak wszystko dokładnie prześledziłem, to po prostu każdy z Frogstera (w tym Sirvius) próbują bronić ten tytuł (wiadomo, to ich praca) chociaż jest to jednym wielkim nie wypałem.Dobrze, że przynajmniej na naszym forum nie ma takiego reżimu jak tam i można wypowiadać się swobodnie bez narażania się na ban, za "złe" wypowiedzi.
Co ty gościu piszesz. Widać że nie przebywałeś na ich forum i prowokujesz. A może to kolejny guru swoim entym kątem? Forum jest jak każde inne. Tak samo jak gdzie indziej, tak i tutaj obowiązują reguły. Jeszcze nie widziałem tematu, gdzie Sirvius lub moderatorzy zamykaliby je, chyba że tematy były stare. Więc wara dzieciarnio.
Spoglądam na sprawę neutralnym okiem i widzę, że już od dawna guru i jego świata na mmorpg.org.pl uwzięli się na Mythosa i na Sirviusa. Tak jak napisał ktoś wyżej, nie w porządku jest takie pisanie, bowiem jeśli ktoś wejdzie aby zasięgnąć opinii o grze, to ta opinie nie będzie zgadzała się z prawdą.
@guru: To nie jest twój prywatny blog, że możesz sobie bazgrolić, o czym chcesz. A wrzucanie linków z forum mythosa i prowokowanie to na poziomie taboretu są. Idź lepiej na nocoty.pl - to twój styl.
Cały czas nawiązujesz do tego "bana", ale oprócz tego masz cztery, bardzo mocne punkty, z których jasno wynika, jaki Mythos jest znakomity i grywalny.
Nie chcę tu nikogo oceniać, ale to guru prowokował Sirviusa do oceny innych punktów z "wpisu w blogu" guru. Sirvius wypowiedział się jedynie o nieprawidłowości podanych informacji na temat zbanowanego użytkownika, a nie na temat innych punktów dotyczących samej gry.
W ogóle po co ten szum? Trolla zbanowali, a wy się podniecacie? Na tym polega w dzisiejszych czasach pisanie artykułów kształtujących opinię?
@guru: Prywatne opinie to ty sobie możesz pisać na blogu, a nie na portalu.
Punkt #4 Krytykujesz grę? Dostaniesz bana mija się całkowicie z prawdą. Guru nie znając sytuacji wydał wyrok i nie próbowałem nawet dociec, jak było naprawdę. Tak jak na każdym innym forum, tak i na forum Mythos obowiązują pewne reguły. Każdy ma prawo do wypowiedzenia się i nie zamykamy tematów, o ile społeczność chce dyskutować. Niech każdy wejdzie na forum, a same się o tym przekona.
Po co się pienicie?
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Najbardziej żywiołowo zareagowali trolle, którzy oczywiście banowani są z każdego forum, więc i tutaj dodali swoje trzy grosze.
Nohejter, Maximal, Tmase, maja to smao ip i na koncie po 2 posty. I maja to samo ip, co pan Sirvius. Super, powinien poleciec ban za multikonta, ale to jest tak komiczne, ze tego nie zrobie juz teraz, a troszke potem.