Kłócicie się o piractwo, jakby tylko to chodziło.
ACTA i SOPA
A.C.T.A przełożona na Marzec 2013 roku. Dziękuje dobranoc.
Jak już pisałem, to nie wejdzie w życie. Nie ma takiej możliwości, wiele już było takich pomysłów, ale ten został akurat nagłośniony po zamknięciu Megauploada.
Pytanie czy to potwierdzona informacja??
Jak już pisałem, to nie wejdzie w życie. Nie ma takiej możliwości, wiele już było takich pomysłów, ale ten został akurat nagłośniony po zamknięciu Megauploada.
W Polsce.
Słyszeliście co powiedzieli o ataku na strony Sejmu, premiera, kancelarii premiera i ministerstwa kultury? Że żadnego ataku nie było, tylko tak duże zainteresowanie stroną, że nie dało się na nią wejść...W NOCY!?
Słyszeliście co powiedzieli o ataku na strony Sejmu, premiera, kancelarii premiera i ministerstwa kultury? Że żadnego ataku nie było, tylko tak duże zainteresowanie stroną, że nie dało się na nią wejść...W NOCY!?
Słyszałem, jaka ściema że to się w pale nie mieści, ściema do potęgi. Sejm chce tylko ogłuszyć te sprawe ze stronami, bo się boją, że mniej ludzi będzie na ich strony wchodzić.
Wybaczcie, nie czytałem wszystkiego bo nie mam teraz za dużo czasu, ale wrzucę swoje 3 grosze.
Po pierwsze, bardzo martwi mnie podejście niektórych osób. Trzeba walczyć z piractwem, oczywiście, ale jakimi metodami ? Czy nie rusza Was fakt, że wszystkie obrady na temat ACTA przebiegały za zamkniętymi drzwiami? Dlaczego tak trudno uzyskać jakiekolwiek informacje na temat samej ustawy? Dlaczego w ogóle nie słychać w TV o ACTA mimo iż jest to temat od którego aż huczy w internecie? Sam pisałem do tvn24 w tej sprawie, a na ich forum widziałem setki sugestii o nagłośnieniu sprawy ACTA. Zero odzewu. Widocznie trzeba coś przepchnąć po cichu. Buzek w swoim wpisie na Facebook'u zaprasza do obszernej dyskusji na temat ACTA - na początku lutego HAHA!! Czyli już po podpisaniu ACTA, także wtedy to już właściwie możemy sobie pogadać. Sam osobiście nie wierze w żadne teorie spiskowe, ale jak to nazwać? Kiedy ludzie nie mogą uzyskać informacji na temat prawa, które ma być wprowadzone w ich kraju? ACTA w PL została zatwierdzona przez "zgodę milczenia", bo nikt nie miał uwag odnośnie tej ustawy. Ciekawy jest tylko fakt, że ustawa została wręczona na ręce polityków na 2 dni przed powołaniem nowego rządu, także pewnie nikt nie miał okazji nawet zapoznać się z tymi dokumentami
ACTA daje władzę dużym korporacjom, które będą decydować, która strona się nadaje, a która nie. Oczywiście, sprzyja to likwidacji innowacyjności i konkurencyjności, bo jak jakaś strona zacznie robić zbyt dużą konkurencję - pyk, znajdziemy coś i zamkniemy ją.
Jeszcze coś napiszę w tym temacie, ale to później, bo teraz spadam.
Eugeniusz Kłopotek z PSL. - Polski rząd powinien podpisać ten akt. Nie ma bezgranicznej, niedookreślonej wolności w demokracji w jakiej żyjemy. Piractwo to jedno, ale jest tyle chamstwa i plugastwa w internecie, że z tym trzeba walczyć - podsumował poseł.
To oni chca walczyć z piractwem czy chamstwem?
I jeszcze jedno. Na ulicach to nie ma chamstwa? Jest gorsze niż w internecie. Aż rzygać się chce na widok p-Osłów i to o czym mówią.
Onet już nagłośnił ataki Anonymous:
Na stronie tvn24 teżo tym piszą.
Pan Graś uważa, że to nie był atak anonimowych i on myśli, że mu uwierzymy. Chcą po prostu przeczekać do 26 i podpisać.
Ciekawe czy spróbują zdjąć onet albo tvn24 to byłby wyższy poziom ataku. ;]
ba, ja słyszałem, że mieli zdjąć fejsa, ale już nie pamiętam kiedy
Sądzą, że z ludzi debili zrobią, pewnie niektórzy w to uwierzyli
Sądzą, że z ludzi debili zrobią, pewnie niektórzy w to uwierzyli
Zakłamanie i jeszcze raz kontrola, to będzie. Jeszcze mogliby nam dać bo 50 kamer do każdego mieszkania. Słyszeliście o czipach RFID? To będą nam wszczepiać. Niestety teorie spiskowe stają się prawdą, a były wyśmiewane.
Ogarnij sie, bo ci Iluminaci wjazd na chate zrobią.
Grabkien, nie wiem o czym Ty, człowieku gadasz. Sam słyszałem dziś chociaż w Wiadomościach na TVP1 o sprawie ACTA. W tvn24 również był poruszany ten temat. Co raz częściej się mijacie z prawdą, co już zaczyna być żałosne.
To co mówią p-osłowie w wiadomościach to kłamstwo.
Jutru czy pojutrze odbędzie się spotkanie w ACTA, bo o tym porozmiawiać m.in. z internautami. Dla mnie internauci i naród już przemówił, ale oczywiście Ci idioci z sejmu nie słuchają.
To co mówią p-osłowie w wiadomościach to kłamstwo.
Czy masz na to jakiś dowód? Czy to tylko twoje domysły?
informacje o atakach na bieżąco plus cała historia ataków do teraz
jak kogoś interesuje, co Anoni teraz robią
Warcraft, mam wrażenie, że ty za bardzo ,,racjonalny" jesteś i wierzysz gazetom i dziennikom informacyjnym, może pracujesz w jednym z nich?. Co do Iluminatów, to wiadomo, że istnieją i chcą wprowadzić (w sumie to już prawie wprowadzili) New World Order. Tylko czemu tego nie dostrzegasz? Może też zrobili na tobie ostre pranie mózgu poprzez elektrowstrząsy i silne środki ,,antyhalucynogenne"? Powiem tobie to samo co ty mi poowedziałeś: Ogarnij się.
@up
Wolę ufać gazetą niż słuchać nadętych gimnazjalistów ,którzy mają większe rozumy niż nie jeden filozof. I tutaj zatacza się błędne koło. Ta dyskusja jest bezsensowna.