ACTA i SOPA

Dokument był tworzone przez producentów, lobbystów [...]Podpiszmy coś co tworzyli amerykańscy producenci. Jak można zwalić kryzys na piractwo, skoro z ich badań jest ono najlepszą reklamą?

Czyli, że jak ktoś ściągnie grę, to jednocześnie sprzeda się więcej oryginałów? Piractwo i Reklama, to dwa różne pojęcia.

Nie które gry nie są warte kupna, tak samo filmy czy muzyka. To, że gry sie nie sprzedają dobrze to nie musi być wina piratów.

Przeczytaj ta ustawe. Nie piep**one brednie z demotów, tylko to http://d.polskatimes.pl/k/r/6/3b/51/4f1c25d4797b2_z.pdfNikt nikomu nie odbiera wolności słowa, wierzysz w brednie nie poparte żadnymi dowodami, tylko domysłami dzieciarni z gimnazjum. Taka jest prawda, kto ci niby wolnośc słowa kradnie? No cóż, jeżeli twoim zdaniem niszczenie internetu od środka, to powstrzymywanie złodziejstwa i piractwa, to masz nieco wypaczony pogląd na świat.

Pieprzone to nie przekleństwo nie musisz cenzurować ;>

Szanuje ludzi z własnym zdaniem ale twoje jest na prawdę śmieszne. Wierzysz w uczciwość rządu, popierasz ustawę która była przeprowadzana za zamkniętymi drzwiami. Ustawa ta jest nie na miejscu, jest bardzo nie szczegółowa - co za tym idzie będzie bardzo obszerna i wpłynie na wszystkich z nas.

Media kontrolują człowieka, po przejęciu internetu przez rząd, narzucą nam swoje zdanie. Będziemy zwykłymi marionetkami.

W tym momencie już w tym kraju bardzo źle się dzieje.

- Około 60%-70% pieniędzy z przeciętnej wypłaty oddajemy Państwu - śmiech na sali

Na przykładzie Stanów

- Media (tv) - brak wolności słowa - gdy człowiek mówi coś nie korzystnego dla rządu - zostaje zdjęty z tv

- Teraz również kontrolują internet za pomocą tej całej cenzury

( jak to można inaczej nazwać jak nie ogłupieniem ludzi)

czy chcesz żeby u nas życie też tak wyglądało ? reżim który powoli zacznie przypominać ten panujący w korei północnej

Piractwo ma więcej plusów niż minusów. Gdy ściągnie się jakiś album muzyczny, przesłucha się go pare razy, to będzie się wiedziało czy chce się temu zespołowi podziękować za świetną muzykę kupując oryginalną kopię czy nie. Podobnie jak z grami, ściągnie się grę singleplayer, pogra się trochę, a że nie będzie można pograć na multi to się zainwestuje w oryginalną kopię w podzięce za świetną grę. Ja tak robię i wielu moich znajomych. Jako, że człowiek ma sumienie, będzie mu niewygodnie na duchu mając świetną grę lub muzykę spiraconą.

Media kontrolują człowieka, po przejęciu internetu przez rząd, narzucą nam swoje zdanie. Będziemy zwykłymi marionetkami. W tym momencie już w tym kraju bardzo źle się dzieje. - Około 60%-70% pieniędzy z przeciętnej wypłaty oddajemy Państwu - śmiech na saliNa przykładzie Stanów - Media (tv) - brak wolności słowa - gdy człowiek mówi coś nie korzystnego dla rządu - zostaje zdjęty z tv- Teraz również kontrolują internet za pomocą tej całej cenzury ( jak to można inaczej nazwać jak nie ogłupieniem ludzi) czy chcesz żeby u nas życie też tak wyglądało ? reżim który powoli zacznie przypominać ten panujący w korei północnej

Po 1. Zapytam się po raz któryś już - Gdzie masz napisane, że rząd chce przejmować internet? Przeczytaj tą ustawe.

Po 2. "- Około 60%-70% pieniędzy z przeciętnej wypłaty oddajemy Państwu" Co ma to, że polski rząd to banda złodziei, do zwalczania piractwa?

Po 3. Polska to nie USA

Po 4. Skąd domysły, że tak będzie też w Polsce? No, nie licząc tego, że sam sobie tak ubzdurałeś?

. Podobnie jak z grami, ściągnie się grę singleplayer, pogra się trochę, a że nie będzie można pograć na multi to się zainwestuje w oryginalną kopię w podzięce za świetną grę. [...] Jako, że człowiek ma sumienie, będzie mu niewygodnie na duchu mając świetną grę lub muzykę spiraconą.

Tu akurat sie zgodze, ale co jeżeli gra nie ma multi? Np. SKyrim, myslisz, że ktoś sobie spiraci, przejdzie gre, i potem tak w "imie zasad" kupi?

Co do drugiego - Serio, jeżeli ci jest niewygodnie w duchu, gdy masz coś spiraconego, to wielki szacun dla ciebie. Jesteś bardzo dużym wyjątkiem. Ja znam za to bardzo dużo osób, którym w ogóle nie jest niewygodnie bo "po ch*j mam płacić, jak moge sobie z neta ściągnąć?"

Ci producenci co to pisali, mają poprostu problem finansowy, nie przez iractwo, a wadliwość ich produktu. Chcą to zmienić ustawą, by ludzie kupowali ich produkty po obejrzeniu traileru, który często jest mylący i ludzie kupowali w ciemno.

Kompletna masakra z tym AKTA.

@Warcraft947 Ty na serio wierzysz że jeśli Polska podpisze ACTA to będzie lepiej?

Ostatnio sobie ściągnąłem Within Temptation the Unforgiving, jakoś mi się spodobało i dzisiaj pojechałem do Media Markt i koncert sobie zakupiłem: Black Symphony Within Temptation & The Metropole Orchestra za 52,90zł. Na necie bym zapłacił 59,99zł nie licząc wysyłki :D 22 utwory w pełnym HD jak sądzę, na dwóch płytkach :D Gdy mam pieniądze, to pewnie, że kupuję. Co do sumienia, to nie wierzą w to, że mając 500 utworów na dysku, nie ma się ani jednej oryginalnej płytki. Wtedy to mógłbym bez zastanowienia nazwać kradzieżą. Zamierzam sobie dokupić jakiś album Epiki, metal symfoniczny do mnie przemawia. Ja tam lubię gdy pudełka muzyki i gier walają mi sie na półce, ładnie to wygląda, ale kurzu to one masę zbierają, zresztą jak książki. Do elektronicznych książek przekonany nie jestem, wolę stanowczo czuć zapach i fakturę jej.

@Warcraft947 Ty na serio wierzysz że jeśli Polska podpisze ACTA to będzie lepiej?

Nie wiem czemu to ma być gorsze, niż wierzenie w międzynarodowe teorie spiskowe.

@Warcraft947 A skąd wiesz, że rząd nie chce przejąć internetu i nie chodzi mi tylko o acta. ACTA to może być pierwsza próba przejącia internetu.

@Warcraft947 A skąd wiesz, że rząd nie chce przejąć internetu i nie chodzi mi tylko o acta. ACTA to może być pierwsza próba przejącia internetu.

A skąd wiesz, że rząd chce przejąc internet, i nie chodzi im tylko o ACTA?

Nie wiem czemu to ma być gorsze, niż wierzenie w międzynarodowe teorie spiskowe.

Bo niesprecyzowane ustawy dają pole do ich naginania?

Widzę, że zachodzimy co raz głębiej w temat, więc i ja mam swoją teorię NIE spiskową. Internauci trąbią cały czas, że ma być to przeciw piractwu, może dlatego sprawa została tak nagłośniona, żeby odciągnąć uwagę ludzi od wiele bardziej istotniejszych spraw które albo zachodzą na Ziemi, albo rząd chce zrobić coś bardzo ohydnego. To takie odciąganie uwagi masy, by złodzieje i bandyci mieli wolną rękę do swych mrocznych interesów. Jestem już prawie pewien, że rząd już coś knuje za naszymi plecami.

Nasz kodeks karny także jest bardzo niesprecyzowany, a jakoś nikt narazie władzy nad światem nie przejął.

Widzę, że zachodzimy co raz głębiej w temat, więc i ja mam swoją teorię NIE spiskową. Internauci trąbią cały czas, że ma być to przeciw piractwu, może dlatego sprawa została tak nagłośniona, żeby odciągnąć uwagę ludzi od wiele bardziej istotniejszych spraw które albo zachodzą na Ziemi, albo rząd chce zrobić coś bardzo ohydnego. To takie odciąganie uwagi masy, by złodzieje i bandyci mieli wolną rękę do swych mrocznych interesów. Jestem już prawie pewien, że rząd już coś knuje za naszymi plecami.

To już jest na pewno bardziej prawdopodobne niż to, że chcą zamknąć internet . Ta ACTA wyskoczyła, ni z gruchy, ni z pietruchy i bardzo szybko stała się tematem nr 1, odciągając uwage od innych rzeczy.

Btw. Anoni napisali wczoraj, że dziś na nastąpić atak, którego Polska nie zapomni. Jak myślicie, co mają na myśli?

Znowu double -.-

A skąd wiesz, że rząd chce przejąc internet, i nie chodzi im tylko o ACTA?

Nie wiem, tak samo jak TY nie wiesz czy chcą przejąć internet.

I jeśli miałbym wybrac czy wierzę w teorie spikowe a rządowi, wybrałbym teorie spiskowe. Bo jak można wierzyć ludziom, którzy kłamią i chcieli potajemnie podpisać ACTA?

Nie wiem, tak samo jak TY nie wiesz czy chcą przejąć internet. I jeśli miałbym wybrac czy wierzę w teorie spikowe a rządowi, wybrałbym teorie spiskowe. Bo jak można wierzyć ludziom, którzy kłamią i chcieli potajemnie podpisać ACTA?

Już pisałem, dlaczego było to potajemne. I co oni na mocy tej ustawy, moga ci takiego zrobić?

Koledze powyżej wydaje się że jest pępkiem świata, że jego zdanie jest jedynym poprawnym, a on jest na tyle inteligentnym człowiekiem że zawsze ma rację. Rozpieszczony gówniarz, który wierzy we wszystko co mu powiedzą.

Zdaje się być mądrzejszy od autorów

- allegro.pl

- sadistic.pl

- demotywatory

I innych licznych portali które są przeciwko

Koledze powyżej wydaje się że jest pępkiem świata, że jego zdanie jest jedynym poprawnym, a on jest na tyle inteligentnym człowiekiem że zawsze ma rację. Rozpieszczony gówniarz, który wierzy we wszystko co mu powiedzą. Zdaje się być mądrzejszy od autorów - allegro.pl- sadistic.pl- demotywatory I innych licznych portali które są przeciwko

Po pierwsze, chamuj sie gnoju, bo nic o mnie nie wiesz. Ja tylko wyrażam własne zdanie, a jak tobie się ono nie podoba, to może rozwiń swoją myśl? Bo wyzywając kogoś bez sensu, pokazujesz jedynie swoją głupotę.

Narazie, te całe teorie spiskowe, to tylko beznadziejne teorie. Czekam na dowody, wtedy uwierzę.

Już pisałem, dlaczego było to potajemne. I co oni na mocy tej ustawy, moga ci takiego zrobić?

Ale nie zaprzeczasz, że kłamią. Jestem piratem, więc dużo mogą mi zrobić.

Zapytam się jeszcze raz, bo unikasz odpowiedzi

A skąd wiesz, że rząd nie chce przejąć internetu a ACTA to może być pierwsza próba??