Dzz , no to teraz będzie inwigilacja
Nie no mówię poważnie coś z tym trzeba zrobić ;/
Dzz , no to teraz będzie inwigilacja
Nie no mówię poważnie coś z tym trzeba zrobić ;/
No to mam prezencik na swoje urodziny ....
Dixel , tu już nie chodzi o ten cały internet , jak myślisz , ilu ludzi straci prace przez takie coś? Czytałem nawet noś o lekach - tak nie pomyliłem się , ACTA to nie tylko zamach na internet , to zamach na prywatność i wolność słowa obywatela ,a ja się pytam gdzie tu są prawa obywatela w unii?Uczeń , 3 gimnazjum
Tak dla komuny w Internecie. Pomyslcie przyszlosciowo. Chcielibyscie by za 10-20 lat wasze dzieci byly wciagniete przez te bagno zwane Internetem(nawet nie chce sobie wyobrazac co tam bedzie za tyle lat)? Ja nie. Internet to okropny narkotyk.
No to pomyśl sobie teraz , że twoje dziecko ma za zadanie napisać coś o jakimś sławnym człowieku , nie znalazło nic w książkach , jak myślisz gdzie zaglądnie następnie? Internet to nie tylko zło , czasem się przydaje , i jest to czwarta , czy tam piąta władza która podaje prawdziwe informacje a nie owija w bawełnę. Mi nie zależy , może tego nawet nie być , ale widzę , że już z tym nieźle przesadzają.
PS:W naszym przypadku nie ma się co martwić o SOPE , która działa na terenie USA i została zawieszona (nie zlikwidowana) tylko o ACTA które ma podpisać 39 krajów UE
Jakoś nasi rodzice potrafili odrobić pracę domową, coś napisać bez pomocy internetu ,którego oczywiście w tamtych czasach nie było. Dziś większość ludzi nie potrafi napisać coś samodzielnie tylko sięga do internetu i spisuje (w tym czasem i ja ).
No i sam widzisz jak to się przydaje , ale ważniejsze jest to co mówiłem o tej 4 czy 5 włądzy , bez tego to już tylko będą nam kita wciskać ;D
A tak apropo to możemy się nawet pożegnać z mmorpg.org.pl no bo ilu ma np w sygnaturce "nie swój obrazek" :/
No to pomyśl sobie teraz , że twoje dziecko ma za zadanie napisać coś o jakimś sławnym człowieku , nie znalazło nic w książkach , jak myślisz gdzie zaglądnie następnie? Internet to nie tylko zło , czasem się przydaje , i jest to czwarta , czy tam piąta władza która podaje prawdziwe informacje a nie owija w bawełnę. Mi nie zależy , może tego nawet nie być , ale widzę , że już z tym nieźle przesadzają.
Jesli ten czlowiek jest taki slawny, to spokojnie znajdzie sie o nim informacje w pierwszej lepszej ksiazce tematycznej ; p. Wteyd moze to i na dobre wyjdzie, bo teraz mamy takich panow magistrow, ze szkoda gadac ; p.
A tak serio: nie popadajmy w skrajnosc.
@takise taka prawda. Można liczyć jedynie na stworzenie własnej postaci w grafice albo odpowiedzialność karna...
I właśnie martwię się o nasz serwis, czy taki portal o MMO też nie podpada pod ACTA? Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Badań to ja bym nie brał na poważnie bo prawdy one nie ukazują i są bardzo czesto naginane, po drugie JAK mieliby zrobić takie badania? To jest jedynie czyjes oszacowanie oparte jakimis teoriami z kosmosu.Do tego warto dodać że 500 mln "ukradzionych przez piratow" nie oznacza ze bysmy w ogole korzystali/kupili ich produktów, to jest jedynie możliwy zarobek, a przeciez wiemy jakie w Polsce są realia.Nie każdego stać na najnowszą produkcje za 100zł na DVD (bo wlasnie oni tak licza, zamaist policzyc 1sciagniecie= 15zł(jak za wejsciowke do kina) to oni sadzą 100zł...Tak więc nie sugerujcie się badaniami bo są gówno warte(że się tak wyraże) i nie oddają nawet w małym stopniu prawdziwych statystyk.Zastanawiam się jak będzie wyglądała sytuacja z anime. Nie da się ich przecież u nas kupic (właściwie są, bo mam kilka takich jak Hellsing, ale to jest nic w porownaniu do tego ile ich obejrzałem).A i jeszcze raz DODAJE, wielkie koncerny korzystają, małe firmy nic (a nawet gorzej bo wielkie się lepiej rozrastają, a małe pozostają w tyle).Czy producenci są chciwi? Tak. Dlaczego? Ponieważ piractwo tak rozkwita właśnie przez ich chciwość. Wytłumaczcie mi, czemu mam płacić 100zł za płyte z MUZYKĄ( to abstrakcja bo nie słucham muzyki). Bo jakaś gwiazdka chce się szybko dorobić, to zamiast dać płytę dostępną dla wszystkich, da taką kosmiczną cenę. To właśnie chciwość. Teraz oczywiście możemy zapytać dlaczego nie miała być wysoka, napisałbym ale nie chce mi sie eseju pisac teraz.
Po co przypuszczać, że badania na setkach tysiącach ludzi, prowadzonych przez rzeczywiście istniejącą firmę są prawdziwe, jeżeli można wierzyć w teorię spiskową, jakoby grupka szalonych amerykańskich naukowców gdzieś w piwnicach pentagonu kontrolowała nasze wirtualne poczynania niczym władcy marionetek.

pisałem głupi wywód na temat tego, iż jak nie masz na coś pieniędzy, to tego nie używasz, ale już sporo postów tego typu zdążyło w międzyczasie polecieć, soo ;x
Abstrahując od tematu...
Tak dla komuny w Internecie. Pomyslcie przyszlosciowo. Chcielibyscie by za 10-20 lat wasze dzieci byly wciagniete przez te bagno zwane Internetem(nawet nie chce sobie wyobrazac co tam bedzie za tyle lat)? Ja nie. Internet to okropny narkotyk.
Heh wszystko co jesteś sobie w stanie wyobrazić(i nie tylko) już tu (w internecie) jest, trzeba tylko wiedzieć jak i gdzie szukać. :]
Uploaded with ImageShack.us
PlainLazy i już byś bulił za kotka , no chyba że twojego autorstwa , fajnie by było?
Nikt nie będzie się rozdrabniał nad takimi pierdołami i wsadzał do pierdla za skopiowanie jpga czy ściągnięcie mp3ki (co może być po prostu trochę utrudnione). Przejrzyjcie na oczy.
Jak Cie nie stać, to nie masz plyty i nie sluchasz muzyki - simple as that. Jak Cie nie stać na samochód to jedziesz tamwajem - simple as that.Jak jesteś złodziejem to w pierwszym wypadku sciagasz z neta, w drugim kosisz fure z parkingu.Dlaczego Ty miałbyś dyktować ludziom jak mają wyceniać swoje produkty/usługi?edit: a piractwo oczywiście dalej będzie, tylko nie tak powszechne jak teraz(że wystarczy wpisać filmy online w google i jest), wróci do deep net'a.
Widzisz, nie to mi chodziło.
Nie masz kasy - nie kupuj to taki sredni argument, nie przemawia do mnie.
Czy pożyczanie to w takim razie też przestępstwo? Bo ktos ci daje na pewien czas za jego zgodą, ale czy przypadkiem wg. tego autor produktu nie powinien wyrazic zgody?
Bo wg. twojej defnicji to jest już kradzież. Ale czekaj, czy to nie moja własność? Przeciez zapłaciłem za nią? Wybacz ale ja tu sensu nie widze.
Jak już tak mówisz, to w ogóle sprzedaz inna niż wydawca/producent -> kupiec wygląda na łamiącą prawo.Bo przeciez wtedy producent nie ma żadnego procentu z tego.
Co do "czemu mialbys dyktowac?"- ja nie chce dyktować, ja mowie tylko czemu tak jest i dlaczego sa chciwi, i to że jest piractwo jest właśnie wynikiem tej chciwości.
@PlainLazy dalej nie widze czemu miałbym wierzyć w te statystyki, tym bardziej jesli sam je wyolbrzymiasz i gadasz mi o jakis teoriach spiskowych -.-
Wiesz jak to się sprawdza? Pracujesz w zarządzie jednej takich firm? A nawet jesli to wiesz jak jest w innych firmach?
Aha no tak, przeciez wiesz, masz internet to jesteś ekspertem.
Zgadzam się że piractwo to przestępstwo, wiec próbuje to jakoś obiektywnie rozpatrzyć. A wg. mnie jesteście za pełną wolnoscią w ogóle, no tak czemu okradać firmy, to ma sens.
Hmm tylko ciekawe to dlaczego akurat skoro ceny produktów są takie wysokie, a jakość produktów raczej przeciętna to akurat oni mają monopol? Hmm?? Może nieczyste zagrania,moze elminowanie małych przedsiębiorstw, konkurencji cos wam mowi?
Czemu ich wolnosc ma w takim razie ograniczać moją wolnosc? To przeciez wypacza definicje wolnosci.
Nikt nie jest święty, a wszyscy chcą aby za takich ich uważano i przypisywano takie cechy.
@Edit PlainLazy co do drugiego postu, właśnie w tym problem, że ktoś może ciebie udupic za takie coś. Problem jest właśnie w ubocznych skutkach jakie ACTA niesie.
Tak, tak łudźcie się że chodzi o piractwo. Jak większość podpunktów mówi o tym, że Oni MUSZĄ nas kontrolować, nasze wiadomości, rozmowy, baaaa, a nawet nasze położenie. Posiadanie antywirusa będzie się wiązało z tym, że władze będą nam grzebać w komputerze i wszystkim co podłączymy do niego. Wszystkie płyty i pendrivy które włożymy do komputera będą kontrolowane.
Chcemy Wolnego Internetu! Podpiszcie petycję...
Polska petcyja:
http://www.petycjeonline.pl/petycja/nie-dla-acta-nie-zgadzam-na-podpisanie-umowy-miedzynarodowej/608
Petycja Międzynarodowa:
https://secure.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?aCNgAcb
Abstrahując od tematu...Heh wszystko co jesteś sobie w stanie wyobrazić(i nie tylko) już tu (w internecie) jest, trzeba tylko wiedzieć jak i gdzie szukać. :]Uploaded with ImageShack.us
Tak wiem, TOR i te sprawy.
@WujekKijaszek wypożyczalnie to co innego. Trza mieć zgodę jakąś tam, a nie, że w piwnicy nielegalnie wypożyczasz gry za kasę. Tylko sęk w tym, że skutkiem ACTA byłoby właśnie zamknięcie wypożyczalni, jeśli mielibyśmy być zgodni z twoim myśleniem.
No dokładnie to tylko przygrywka że chodzi o piractwo , trzeba coś z tym zrobić bo będzie źle ;/
@UP , ale ja teraz wygląda demokracja w polsce ?? Co my jako obywatele teraz możemy zrobić ?? Sam widzisz jak sytuacja wygląda , jeżeli pójdzie tak dalej , to porzegnam się z internetem .Bo po co mi taki internet , gdzie dostawca będzie wiedział wszystko co robię i nawet nie będę se mógł na YT wejść.
Głosowaliście na PO to macie co chcieliście.