Aion czy warto?

Ja się na Aionie zawiodłem.Nudne walki PvE (słabe, mało efektowne skille_Niedopracowany interfejs (brzydkie czcionki, wygląd okien, ohydny status bar)Zbyt fantastyczni przeciwnicy PvE (kosmiczne nazwy, kurczak nazywa się QoooQooo)Skomplikowany interfejsUbogi quest tracker (każdy quest trzeba osobno lokalizować)Dużo bieganiaPlusy:Grafika.Kreator postaci.Duża populacja.Nie polecam. Wracam do WoWa..

masz 12 lat i jestes neo kiedem ze piszesz o quest tracku? chyba tak...a co do gry ? TAKKKKKKKK po wbiciu maxa jest mega nudna bo nie ma open worlda + pvp w 80% opiera sie 55-50 lvl 45-50 lvl co jest dla mnie glupota ograniczajaca pvp. + w 3.0 pvp bedzie jeszcze bardziej ograniczone.

Napisalem wszystko co miałem do powiedzenia i żadnej z tych rzeczy nie wyssałem z palca. Poziom 17.

@up wiesz co to jest quest tracker?

Ja sam zastanawiam się czy w to nie zagrać (jakaś alternatywa dla wowa). Gra może w to ktoś? Jak tam wygląda PvP, i na jakim servie najlepiej grać?

Gram na Anucharcie, po stronie Elyos, wcześniej trochę na Nexusie grałem, nick Moarbree. :)

Napisalem wszystko co miałem do powiedzenia i żadnej z tych rzeczy nie wyssałem z palca. Poziom 17.

Wow, ale żeś wbił, i ty z takim doświadczeniem oceniasz grę... Wracaj lepiej do tego WoWa.

Dla mnie najwazniejsze jest pierwsze wrazenie i zamilcz juz fanboyu.

Pvp to :

1.Fortece

2.Rifty

3.Dred

3.Areny

Dla mnie najwazniejsze jest pierwsze wrazenie i zamilcz juz fanboyu.

Tak, ale po pierwszym wrażeniu nie ocenia się, i obrzydza gry innym. Sam się na to natknąłem, na jednym forum jakiś kretyn właśnie po pierwszych wrażeniach bardzo negatywnie ocenił Aion'a, no i przez to ja nie spróbowałem tej gry, i przez długi czas błąkałem się po rynku marnych ,,darmówek,, kiedy w końcu skończył się ,,towar,, postanowiłem spróbować ściągnąć te 14GB (czy może więcej) i co?, zaskoczenie :).

Nie jestem żadnym fanboyem, też mi się w Aionie sporo rzeczy się nie podoba, ale skarżyć się na złe nazwy mobów, czy interfejs? proszę Cię...

Troszkę autoreklamy: jest tu na portalu moja recenzja, którą napisałem aby zostać redaktorem - przyjęła się dobrze, jednak ekipa chyba o niej zapomniała ;). http://mmorpg.org.pl/forum/topic/26385-redaktor-dzery/ . Tutaj AION jest oceniony okiem Weterana, którym, nieskromnie mówiąc, jestem. Są tam i plusy i minusy. Myślę, że to dobry sposób na ocenianie gry, nie zaś wbicie nastego levelu i nie poznanie jej DOBRZE.

W akcie desperacji postanowiłem dać Aionowi drugą szansę i mam pytanie: którą klasą najprzyjemniej będzie mi się questowało? (szybko, łatwo itd.)

Co drugi pisze ze fajna gra, ale wymagany jest veteran. Łał, super, odkrycie. W kazdym f2p potrzebne jest bulenie kasy, wiec co to za nowosc nie rozumiem.

No nie w każdym. Cabal Online - kasa da ci tylko peta (do dekoracji, ewentualnie z małym bonusem np. do HP), zmianę fryzury lub twarzy, deskę (mounta) i BB czyli buff do expa, golda itp. np. na 1h. Nie daje żadnej przewagi i wcale nie trzeba kupować, bo wszystko można kupić w grze za Alz (waluta w grze)

Bizz najlatwiej to rangerem i w questowaniu i na instach.A co do wydawania kassy na gp, to ja nie wydałem nawe złotówki,bez problemu można kupić za kinah.

Czy da się starterem pociągnąć do tego aż będę kupował gp czy jest to nie możliwe? I czy gp dropnąć można czy tylko is i handel?

Z tego co czytałem, to zanim będzie potrzebny spokojnie się uzbiera, potem zanim się skończy będzie kasa na nowy, więc luzik no i raczej można tylko kupić :)

Wraz z wejściem patcha 3.0 wszyscy mają dostać Veterana. Z gold packiem też nie ma problemu później, bo można go kupić za kasę w grze. Jak dla mnie w Aionie walka jest dynamiczna, a to gra targetowana. Jest ciekawa fabuła w questach z kampanii, coś się tam dzieje. Ciekawie wyglądający ekwipunek, no i piękny świat.

A to spoko, to będę grał w grę przed gw2. Martwi mnie jedynie że znajdą się bogacze kupujący kase(już miałem pisać yang lol :D) tzn. nakupią 3 komoliardy 7 sykgluiardów 3 pierdyliardów 2 miliardy 3 miliony 258 tysięcy 580 gold packów i dziki biznes! No ale zawsze się znajdą nieuczciwe sposoby na kasę chociażby allegro, poza tym jak się ma gold packa to już absolutnie wszystko git bez p2w (chyba) no i ile tych ludzi będzie? większośc jak już to czasem sprzeda poza tym wątpie by to było widoczne bo jakby pół servera sprzedawało to by nikt nie zarobił prawie i byłby gp niemal za free. Także polecam wszystkim (nie grałem ale wiem że gra jest dobra!)

Niestety, mimo że dałem Aionowi drugą szansę, nie udało się. Pograłem 2 tygodnie, przetestowałem gladiatora i assassina i po prostu wykończyło mnie to powolne levelowanie, wielogodzinne bieganie tam i z powrotem, nowe questy w trzech częściach świata na raz, półminutowe bicie moba, nacisk na crafting, brak możliwości pisania na priv bez gold packa (żenada). Pod względem graficznym, funkcjonalności, populacji - poezja.

Ograniczenia w cholere, jak już masz zacząć grać to najlepiej załatw sobie veterana, bo z początku będzie ciężko. Bez Gold Packa nie ma co grać, więc jak najszybciej należy się w niego zaopatrzyć 3.5-5M

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....XD

omg...Dziecko się nie zna a komentuje...

okej to tak : grałem w aiona jeszcze jak był płatny , jak usłyszałem o f2p , zrobiłem prędko sobie templara. i szczerze mówiąc , nie czuje żadnej różnicy pozatym że nie moge tradować i używać auction house...Ale to nic , 10m i masz gold packa , jak Ci zniknie to nadal możesz używać auction house i trade. tylko raz wystarczy kupić...Więc niech jacyś pseudo 20-lvle mi nie wmawiają bo mam 55 cleric i 55 templar...

Nie , nie warto nie z gameforge :) + gra na end game jest starsznie nudna.....

Sam jesteś nudny....Napady na gildie sa nudne ? robienie abyss ? tańczenie sobie cała gildia w miastach asmo :D ?

Aion jest epicki.