Aion Najlepszy Czas

Hej mam ochotę wrócić ale powiedzcie mi dwie główne sprawy jak wygląda sprawa z czasem? Czy wciąż Aion= minimum 3-4h dziennie?

Co zrobić z uszkodzonymi stygmami bo gra każe mi je sprzedać jak widzę?

Hej mam ochotę wrócić ale powiedzcie mi dwie główne sprawy jak wygląda sprawa z czasem? Czy wciąż Aion= minimum 3-4h dziennie?

Co zrobić z uszkodzonymi stygmami bo gra każe mi je sprzedać jak widzę?

To zależy czy chcesz być w top 10 czy grac for fun. Bo jak chcesz być w top 10 to pewnie byś musiał i nawet dziennie po 10h grac a tak to możesz grac 1-2h dziennie itp. To chyba cos nowego dodali bo pierwszy raz słyszę o uszkodzonych stygmatach :>

To zależy czy chcesz być w top 10 czy grac for fun. Bo jak chcesz być w top 10 to pewnie byś musiał i nawet dziennie po 10h grac a tak to możesz grac 1-2h dziennie itp. To chyba cos nowego dodali bo pierwszy raz słyszę o uszkodzonych stygmatach :>

Co jest według Ciebie wyznacznikiem top 10? Honor Point'y? Bo dla mnie wyznacznikiem jest to, że jako 1* oficer rozwalam 4-5* oficerów 1vs1 :]

Nie wszystkich czy coś proszę nie mylić, ale daje mi to wielką satysfakcję xD

Jak ktoś chce spróbować swoich sił z wiedzy o Aionie to przygotowałem teścik składający się z 60 pytań :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQIJ9yQno9nc2aihdzeq9LNtnR5ECZ6bcWwNsILQcSI31cOg/viewform

Było dać link do oficjalnego forum :)

Mogę dać Ci screen mam stare stygmy przed reworkiem (chyba patch 4.8 zmieniał to) i gra proponuje sprzedać mi te uszkodzone (tak jest napisane) stygmy za kasę i AP?

Aion jak grałem wymagał robienia aren dziennych, garnizonów które były najbardziej czasochłonne bo zanim ci przejmą dojdziesz (po drodze Cb z 2x ubiją jak seta nie masz) itd. to całość składa się na masę czasu . Chociaż wciąż doświadczyłem tu najlepszego pvp i największego funa (jak się z legionem własną twierdzę przejmowało ahh).

Było dać link do oficjalnego forum 

To jednak konkurencja i nie wiedziałem czy regulaminowa wstawka by to była :)

Mogę dać Ci screen mam stare stygmy przed reworkiem (chyba patch 4.8 zmieniał to) i gra proponuje sprzedać mi te uszkodzone (tak jest napisane) stygmy za kasę i AP? 

Sprzedaj te stygmy, dawno nie grałeś, teraz dostaniesz albo worki, albo questy na stygmy (sprawdz w dodatkowej kostce).

Aion jak grałem wymagał robienia aren dziennych

teraz robisz 5 w tygodniu kiedy chcesz.

garnizonów które były najbardziej czasochłonne bo zanim ci przejmą dojdziesz (po drodze Cb z 2x ubiją jak seta nie masz) itd. to całość składa się na masę czasu . 

Garniaki 1x w tygodniu, można przejąć solo, zrobić solo, jest łatwo i całkiem szybko około 1h schodzą wszystkie q w 2 osoby jak robię. Co daje sporo expa.

Garniaki 1x w tygodniu, można przejąć solo, zrobić solo, jest łatwo i całkiem szybko około 1h schodzą wszystkie q w 2 osoby jak robię. Co daje sporo expa.

To mnie najbardziej wkurzalo bo mając 67 lvl ciężko było zrobić solo bo przeważnie rzucalo się na mnie sporo mobow, a legion przeważnie nie miał do mnie czasu a było nas czasem online 30 osób i każdy zawsze był zajęty

Wystarczy kupić GP za 90kk (czy po ile tam obecnie jest ) i możesz kupować wszystko w AH a jak już kupisz ten pierwszy GP to na drugi się 100 razy łatwiej zarabia. A i teraz można korzystać z LFG bez gp wiec jest jeszcze łatwiej.

Wystarczy kupić GP za 90kk (czy po ile tam obecnie jest ) i możesz kupować wszystko w AH a jak już kupisz ten pierwszy GP to na drugi się 100 razy łatwiej zarabia. A i teraz można korzystać z LFG bez gp wiec jest jeszcze łatwiej.

A co to takiego LFG bo chyba nie jestem wtajemniczony, nadal jest tak że u npc nie można kupić wybranej stygmy tylko z ah? Wiadomo że dostaje się z questow ale one sa słabe

A co to takiego LFG bo chyba nie jestem wtajemniczony, nadal jest tak że u npc nie można kupić wybranej stygmy tylko z ah?

Szukanie ludzi na instancje, mentorów do pomocy itd

A co to takiego LFG bo chyba nie jestem wtajemniczony, nadal jest tak że u npc nie można kupić wybranej stygmy tylko z ah?

LFG, czyli looking for group (na czacie /3) to takie miejsce do szukania pt, ale przyjęło się w Aion, że to też miejsce do spamu, pisania z innymi na serwie, bo widać to na wszystkich mapach, instancjach ect

u npc nie da się kupić stygmatów już, tylko co kilka lvl się dostaje questa który daje instantowo stygmat, oraz kupno od innych.

Jak teraz się zdobywa GP za 90kk, bez znajomych, gildii i jako solo gracz pve, bo dawno nie grałem i jestem ciekaw czy to możliwe.

Sprzedajesz śmieci do NPC, robisz questy w koło mapy polegające na zbieraniu, podnoszeniu itd 20 itemków, można nie zabijać ani 1 mobka.

Filmik trochę mnie rozbawił, chyba że jest normalna realna gra bez GP na mapach i instach do 65lvl :) jak grałem to normalnie się grało max do 45-50lvl, potem bez ekipy, gildii nie było szans. Chyba że się coś pozmieniało , to oczywiście zwracam honor, oczywiście biorę pod uwagę że jest możliwość zdobycia jakiegokolwiek setu, by farmić te kinahy :) Pozdrawiam, bez złośliwości :)

Set taki początkowy tz byle co zdobywasz z instancji koło miasta adma/labo, to takie minimum co kosztuje part 2kk, albo zawsze po zrobieniu tej insty dostaniesz. Potem robi się questy w Signia/Vengar na Antyczne Monety (ACki), do tego solo instancje Baruna w Akaron, oraz w Esterra/Nosra Szczelinę Zapomnienia. Tak powoli kompletujesz set za ACki (przerabiasz go potem na set na 70lvl) i ten set jest już +5, wkładasz kamienie i starczy na 90% instancji (sam mam taki set, wydałem na niego 10kk resztę zrobiłem sam, mało gram pve). Do tego chodzac na te instancje gdzie poleci Ci set początkowy możesz dropnąć powerfulla albo serum (50kk lub 75kk).

Teraz gra stałą się bardzo "solo" siege chodzisz solo, a na wszystko zbierane są pt i praktycznie biorą jak leci :)

Filmik pokazuje jak MOŻNA zarobić, nie zabijając nawer 1 mobka w miesiącu na 5 złotych pakietów. Wystarczy systematyczność no i aby robić wszystkie zadania 72lvl, więc zakładając, że nie masz 72lvl to zarobisz połowę. Czyli nadal sporo.

Set taki początkowy tz byle co zdobywasz z instancji koło miasta adma/labo, to takie minimum co kosztuje part 2kk, albo zawsze po zrobieniu tej insty dostaniesz. Potem robi się questy w Signia/Vengar na Antyczne Monety (ACki), do tego solo instancje Baruna w Akaron, oraz w Esterra/Nosra Szczelinę Zapomnienia. Tak powoli kompletujesz set za ACki (przerabiasz go potem na set na 70lvl) i ten set jest już +5, wkładasz kamienie i starczy na 90% instancji (sam mam taki set, wydałem na niego 10kk resztę zrobiłem sam, mało gram pve). Do tego chodzac na te instancje gdzie poleci Ci set początkowy możesz dropnąć powerfulla albo serum (50kk lub 75kk). 

Teraz gra stałą się bardzo "solo" siege chodzisz solo, a na wszystko zbierane są pt i praktycznie biorą jak leci 

Filmik pokazuje jak MOŻNA zarobić, nie zabijając nawer 1 mobka w miesiącu na 5 złotych pakietów. Wystarczy systematyczność no i aby robić wszystkie zadania 72lvl, więc zakładając, że nie masz 72lvl to zarobisz połowę. Czyli nadal sporo. 

Przekonałeś mnie do powrotu szkoda tylko ,że katalam już nie istnieje heh, a z GP racja kiedyś do farmiło się 3x bossy na 4x lvlu i leciały z każdego po 5-10 itemów i tak na gp się na Barusie zarabiało (tak raz w życiu osiągnąłem limit z GP 115kk).

Jak ktoś chce spróbować swoich sił z wiedzy o Aionie to przygotowałem teścik składający się z 60 pytań 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQIJ9yQno9nc2aihdzeq9LNtnR5ECZ6bcWwNsILQcSI31cOg/viewform

Trudne to, 42/60 robiąc z marszu. Kilka razy zmyliła mnie polska wersja językowa.

Dzisiaj się zalogowałem do Aiona, dalej lagi jak zawsze, odpaliłem VPN -> instant ban na konto. Chyba tyle, jeśli chodzi o moją karierę.

ban_zps0itdmhqe.png

Propsy za filmik z Pradesu, najlepszy fort trzymany przez najlepszy legion ;>

Dzisiaj się zalogowałem do Aiona, dalej lagi jak zawsze

To chyba tylko u Ciebie "BYŁY" zawsze.

To chyba tylko u Ciebie "BYŁY" zawsze.

Owszem. W południowej Polsce na Neostradzie jest beznadziejny routing do serwerów Gameforge i mam ping średni 90, skaczący co chwilę do ponad 200. Pewnie pakiety lecą przez jakiś wadliwy serwer po drodze. Z WTFastem mam 44-48 ms. Tym razem jednak nie miałem wykupionego WTFast'a, więc spróbowałem innego VPN, co zaskutkowało instabanem. Ticketa napisałem, więc sądzę, że będzie unban, ale trochę się odechciewa grać.